Dodaj do ulubionych

Oddam Cromę w dobra ręce

31.01.18, 09:51
Powiesiłem kartkę "sprzedam" na mojej starej Cromie (ćwierć miliona kilometrów) i od dwóch tygodni nikt nie zadzwonił. Trochę mnie to boli bo auto jest super wygodne i przez te 12 lat jeżdziło na LPG bezawaryjnie.Całkowite wydatki przez te lata razem z oponami to ok.3 tys zł.
Obserwuj wątek
    • koza_oddam Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 10:00
      Dlatego nikt jej nie kupi bo za chwilę usterki posypią się lawinowo. Albo cena z kosmosu, bo panie, zabytek
    • trypel Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 10:18
      Spróbuj zamienić na multiple. Kolejny niedoceniony samochód ciężki do sprzedania :)
      • loyezoo Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 13:27
        I tu byś się zdziwił.Multipla o ile jest w dobrym stanie,sprzedaje się na pniu.Powiem jeszcze "gorszą" rzecz.Zaczyna być autem kultowym i jej ceny będą rosły.Ot, taki paradoks:)
        • vogon.jeltz Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 13:59
          > Zaczyna być autem kultowym i jej ceny będą rosły.

Ale to dotyczy chyba tylko przedliftowego "delfina"? Ugładzona poliftowa to już nie to samo...
          • loyezoo Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 19:25
            Tak,tego brzydala:)
    • vogon.jeltz Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 10:32
      Ale która Croma? Jedynka czy ta nowa?
    • fabiedak Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 15:22
      Ja miałem taki problem z moja stara Meganką (jedynka poliftowa).
      W ogłoszeniach rozrzut cen ogromny. Gonił mnie czas (kończyło się OC i nie chciałem wywalać pieniędzy - nie do odzyskania przecież - na jego przedłużenie). Sprzedałem pierwszemu chętnemu, który się nawinął i oferował nieco więcej, niż na szrocie. Gość ogólnie zrobił interes życia, bo kupił wiekowe, ale dobrze utrzymane auto, w którym co prawda trzeba było zrobić parę rzeczy (do czego nie miałem już serca, skoro wo garażu stanęło już nowe), ale które jeszcze długo pojeździ.

Niestety taki los aut tego rodzaju.
      • vogon.jeltz Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 17:32
        Meganki jedynki to w ogóle chodzą chyba teraz po tyle złociszy, ile same ważą kilogramów. Dać cokolwiek więcej to znaczy drastycznie przepłacić.
    • bimota Re: Oddam Cromę w dobra ręce 31.01.18, 22:49
      JAK TAKA DOBRA, TOP O CO SPRZEDAJESZ :p
      • derff Re: Oddam Cromę w dobra ręce 01.02.18, 08:20
        Bo jakoś tak się narobiło sporo samochodów w rodzinie a ja mniej jeżdżę na starość i wolę klasyki(Kadett C i Fiat 125p)
        A Cromę oddam wnuczce niech wozi kolegów bezpiecznym samochodem (9 poduszek, nawet nie wiem gdzie one są)
    • bimota Re: Oddam Cromę w dobra ręce 01.02.18, 11:25
      A W KOMBI CHOCIAZ ? :p
      • derff Re: Oddam Cromę w dobra ręce 01.02.18, 12:29
        Po 2005 były tylko kombi choć takie obłe z tyłu bardziej jak u Citroena te modele Picasso dlatego w środku jest dużo miejsca
        • misiaczek1281 Re: Oddam Cromę w dobra ręce 01.02.18, 13:44
          3 tys.zł w 12 lat? hmmm....tysiąc opony...zostaje 2 tysiące podzielić na 12 lat = 166 zł rocznie...olej + filtr raz w roku to 100 zł...zostaje 66 ... samo nabicie klimy z dezynfekcją to 120 zł(raz na 2 lata)...w 12 lat zmieniałeś tarcze, klocki, akumulator, żarówki,amortyzatory,świece,rozrusznik, alternator?...a filtry gazu i regulacja instalacji raz w roku?
          • derff Re: Oddam Cromę w dobra ręce 01.02.18, 17:17
            Nic z tych rzeczy, samochód nie był serwisowany. Jeżdziłem tylko na wymianę oleju czasami a klocki I tarcze przednie wymieniłem sam, co to za problem. Najbardziej mnie dziwi, że wydech jest ciągle dobry.Może z kwasówki robili?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka