Dodaj do ulubionych

kolejny grat nabyty

17.04.18, 14:31
Potrzebowalem samochodu na jazde w kolo komina, wziol bym byle co ale trafil sie hundaj coupe ii 2004 , 1,6 ,to juz czwarty rzech ktorego kupilem wlasnie jak byl potrzebny na jakis czas , ze wszystkich bylem zadowolony . Teraz moze do sedna fura zakup 400e , koszty miesieczne 120e (podatek, ubezpieczenie) + paliwo i tak sie zastanawiam w odniesieniu do czestej tezy , malo jezdzisz to lepiej taksowke , no i patrze na te liczby i nijak mi nie wychodzi ze taksi mi sie lepiej oplaca wrecz pomysl okreslil bym skrajnie debilnym
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 14:37
      Prawie fast i prawie furious ;-)
      • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 14:47
        Nie o marke tu chodzi, chociaz przyznam, ucieszylem sie ze to nie micra mk1 czy panda
        • galtomone Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 14:58
          Marudzisz.... Polonezem bez wspomagania w lecie dawno nie jeździłeś chyba :-)
    • loyezoo Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 17:38
      A co ja mam kutfa powiedzieć,jak obecnie 7 aut + 2 baby:) i za każde OC od 600 do 1000 kartkuję.Chyba taxi wyszłoby taniej ale po 1. nie widziałem na taxi aut ,którymi lubię jeździć,po 2. mi jeżdżenie sprawia frajdę ,więc na xuj ma mnie ktoś wozić:)
      • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 19:45
        Zalezy jaki te samochody , dla przykladu z 5 ,7 lat temu 190tka to bylo z 1000 euro, teraz za 6k sa takie w miare ale raczej srednio , jak bym mial miejsce to bym kupowal jak dziki, dwoch bab nie zazdroszcze
      • jureek Re: kolejny grat nabyty 18.04.18, 08:01
        loyezoo napisał:

> ,którymi lubię jeździć,po 2. mi jeżdżenie sprawia frajdę ,więc na xuj ma mnie
        > ktoś wozić:)

Jak weźmiesz z wypożyczalni, to nie masz frajdy z jeżdżenia?
    • tdf-888 Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 19:39
      120e czyli jakieś 600 zł miesięcznie na ubezpieczenie i taxy to niewiele? Chwalisz się czy zalisz?
      • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 20:39
        Hehe ale ty gupi jestes, jak podac koszt zeby sie nie chwalic i nie zalic ?
        • tdf-888 Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 20:44
          To ty jesteś gupi.
          Wydajesz 500+ stałych opłat (nie licząc ewentualnych napraw) na jakiś koreański plastik z poczatkow xx wieku i cieszysz się ze jesteś sprytny 😂
          • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 21:32
            Nie zlapalem zartu ze pijesz do tych 120euro, no takie ceny nic nie zrobisz

a jakiś koreański plastik z poczatkow xx wieku i cieszysz się ze jesteś sprytny

No ciesze sie, na glowe nie pada , nie cisne sie w zbiorkomie , jest fajnie, w rodzinie jest tez drugi dwu latek kupiony nowka i jak sobie odpalilem mojego rzecha to jednak lubie ten klimat starego samochodu, a ty czym jezdzisz skoro sie tak sadzisz z wyzszoscia? Panamera , Range rover?
            • tdf-888 Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 21:50
              Ja się nie sądzę z wyzszoscia ale i bynajmniej nie uważam ze zrobiłem dobry deal a ty piszesz z teza ze wyszło lepiej niż za taxi.
              Mając drugi samochód do dyspozycji. Aha aha
              Zdecyduj się jaka poze przybierasz bo stoisz okrakiem jeszcze coś ci pęknie.
              • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 22:12
                No wyszlo lepiej , chyba ze nie umiesz liczyc , 120euro i paliwo vs. Nawet nie wiem ile ale jak bym chcial jezdzic tak jak samochodem to w 1000e bym sie nie zmiescil, dla mnie roznica i to robiac te 500-600 km / miesiac
                • jureek Re: kolejny grat nabyty 18.04.18, 08:06
                  bigzaganiacz napisał(a):

> dla mnie roznica i to robiac te 500-600 km / miesiac

600 km na miesiąc? To ja więcej robię rowerem. Kosztów stałych nie więcej niż 10 euro.
                  • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 18.04.18, 10:25
                    Zgadza sie , mnie nie pasuje jako podstawowe zrodlo transportu
    • liczbynieklamia Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 20:45
      Stary grat do codziennej jazdy jest najtańszym rozwiązaniem, tylko jeśli twoje zdrowie i czas nie mają wartości. Typowo jeśli policzysz sobie ryzyko jakiegoś złamania w wyniku drobnej stłuczki i spóźnienia na ważne spotkanie - taksówka wyjdzie taniej. Oczywiście nie dotyczy to miast, gdzie we wszystkich korporacjach wartość typowej taksówki nie przekracza tych 400e, licząc już z taksometrem i kasą fiskalną.
      • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 21:25
        Stary grat do codziennej jazdy jest najtańszym rozwiązaniem, tylko jeśli twoje zdrowie i czas nie mają wartości.

Widocznie cos mi po polsku w duszy gra jak i wiekszci rodakow, srednia wieku samochodow 13 lat

moto.pl/MotoPL/7,88389,21855004,ten-test-zderzeniowy-najlepiej-pokazuje-jak-zmienily-sie-auta.html

Typowo jeśli policzysz sobie ryzyko jakiegoś złamania w wyniku drobnej stłuczki i spóźnienia na ważne spotkanie -

Nie mam waznych spotkan , nie jestem komiwojarzerem, a za zlamanie dostane tyle ze , chyba bym nie czul sie zle z tym

Oczywiście nie dotyczy to miast, gdzie we wszystkich korporacjach wartość typowej taksówki nie przekracza tych 400e,

Hihi az sprawdzilem po ile moj nowy bolid chodzi w polsce, 10k cebulionow , zabawne ,moj sprzet ma przeglad cos jak MOT dla wtajemniczonych , nie walony , zero rdzy , od dwudziestu lat nie mialem wypadku to i mysle ze stojac w korku jakos przezyje
        • tdf-888 Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 21:56
          Hehehe aleś ty biedny...
          Cieszysz się ze masz tanio. Typowe dla biedoty. Zamiast mieć tyle by nie musieć tego porównywać. I jeszcze gotów dać się połamać dla paru ojro.
          cebula motzno! 😀
          • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 17.04.18, 22:22
            Oczywiscie ze ma byc tanio, rozsadnie wydaje pieniadze, ja nie potzebuje jarac sie przed sasiadami nowka octavka w kredycie co by sasiadowi pekla dupa z zawisci
            • waga170 Re: kolejny grat nabyty 18.04.18, 06:52
              > Oczywiscie ze ma byc tanio, rozsadnie wydaje pieniadze,

Przy nastepnej wizycie w agencji jak "mama" zapyta czy chcialbys "dziesiatke" powiedz ze nie, niech bedzie za te same pieniadze piec "dwojek".

Pieniadze? Takie duze jak zaganiacz najwyrazniej.
              • bigzaganiacz Re: kolejny grat nabyty 18.04.18, 10:23
                Jestem zbyt mlody i zbyt przystojny by za to placic
          • jureek Re: kolejny grat nabyty 18.04.18, 08:09
            tdf-888 napisał:

> Hehehe aleś ty biedny...
            > Cieszysz się ze masz tanio. Typowe dla biedoty.

Zaś wstydzenie się tego, że jest się oszczędnym, to typowe dla nowobogackich.
    • waga170 2004 hundaj powiadasz... 17.04.18, 22:03
      A cztery dni temu pisales:

"No i fajnie ja sie zbieram na 500 sec , ale zawsze cos wypada i sa inne wydatki , sl jakos tak srednio, ale bez gwiazdy nie ma jazdy (jestem fanem sedesow)"
      • bigzaganiacz Re: 2004 hundaj powiadasz... 17.04.18, 22:16
        No zbieram sie , ale to raczej samochod na niedzielna wycieczke , a nie do codziennej jazdy bo te 25 spali do tego koszt w miare rozsadnego egzemplaza to 10k euro,

Ja tu posze o codziennym poganiaczu za 400 chyba widzisz roznice , spezecznosci tu zadnej nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka