Dodaj do ulubionych

Corsa C - opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 08:16
Chcę kupić Corsę C 1,2 z roku 2003 5 drzwiową proszę o informację na jaką
cenę powinienem być przygotowany i co sądzicie o tym samochodzie
Obserwuj wątek
    • gzielony Re: Corsa C - opinie 12.10.04, 09:24
      Ja w tej chwili mam corse 2003 (rok modelowy 2004) ale z 1.3 cdti. Glupiala mi
      elektronika, a teraz cos dziwnie dzwoni w zawieszeniu. Kolega ma 2001 (to tez
      C) 1.0 benz. i przy przebiegu okolo 30 000 km poszla mu skrzynia, bo tam sa
      jakies plastikowe elementy i teraz wymieniaja je na metalowe. To wady
      A zalety: bardzo dobrze autko sie prowadzi, niewiele pali, ... raczej bez
      problemow wiekszych... Sam chetnie poczytam spostrzezenia innych uzytkownikow.
      Pozdro
      • Gość: Poll Re: Corsa C - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:12
        To nie skrzynia tylko dzwignie które w lepszych samochodach zostały jakiś czas
        temu zastąpione cięgnami Bowdena.
    • Gość: wk Re: Corsa C - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 12:24
      A może wybierzesz nowy model z 2004 roku z silnikiem 80 KM masz gwarancje,
      kredyt 50/50 i pewnośc że pojeżdzisz nim co najmniej 5 lat bez żadnego
      dokładania.
      • gzielony Re: Corsa C - opinie 12.10.04, 13:08
        co do tej bezawaryjnosci, to bylbym ostrozny... Ale mimo drobnych usterek
        uwazam, ze to fajne autko
        • Gość: arek Re: Corsa C - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:06
          Ale czy ktoś może powiedzieć ile za to autko bedę zmuszony zapłacić
          • gzielony Re: Corsa C - opinie 13.10.04, 11:51
            no niestety, ja bralem nowke z salonu...
            • Gość: krzysiek Re: Corsa C - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:08
              Mam Corse C z sierpnia 2003 1.2 75 km model E-njoy
              Nowa kosztowała 45 000 Po roku w Pzu wycenili na 36 000
              Jak narazie oprócz sporadycznych dziwnych dżwięków z klimy jest wszystko ok
              W serwisie wszystko sprawdzili i powiedzieli że działa i jest ok.
              Tylko 1.2 to mały silniczek i trzeba go wiecznie na obrotach trzymać.
              • Gość: wiejskababa Re: Corsa C - opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 00:59
                corse c z 2002 r, wady: nie miala zamkniecia doplywu powietrza z zew., po 2
                latach skrzypialo cos w bagazniku (plastik), glupi dzwiek kierunkowskazu (ale
                mozna sie przyzwyczaic), piszczalo cos pod maska gdy gwaltownie dodawalem gazu,
                zalety tez byly: duze auto jak na ta klase, pije umiarkowanie i po prostu
                jezdzi i jest w miare ok. ale raczej nie wroce juz do GM. KUP VW!
                • Gość: OGI Re: Corsa C - opinie IP: 62.233.164.* 14.10.04, 07:32
                  Corsa C 1,2 2002, przez ubezpieczyciela wyceniona na 26600.
                  Wady: plastikowy element w mechanizmie zmiany biegów, ale jeżeli poprzedni
                  właściciel robił przeglądy w ASO wymienią Ci to za darmo (ale musisz sie
                  upomnieć). Trochę mały bagażnik, 1,2 to trochę za mały silnik.
                  Zalety: wszędzie sie wciśnie, pali umiarkowanie, fajny dzwięk kierunkowskazów,
                  dobrze trzyma sie drogi.
                  Wizyty w warsztatach tylko po to by zmienić olej, filtry, klocki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka