Dodaj do ulubionych

F1, karuzela i Kubica

15.10.18, 07:28
Calkiem ciekawy feletonik: powrotroberta.blogspot.com/2018/10/kubica-vs-sirotkin-2-decydujace-starcie.html
Obserwuj wątek
    • who_cares Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 09:21
      Ja chwilowo przestałem się ekscytować. Niby idiotyzmem dla Williamsa jest kolejny rok z dwoma żółtodziobami w składzie, ale z drugiej strony część zespołów jest tam tylko po to by być i zgarnąć premię za uczestnictwo w zawodach.
      • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 09:46
        Ja sie tez nie ekscytuje, bo nie ma czym. Co nie znaczy, że nie będę sie cieszyć jeśli sie Robertowi uda.

A co do Williamsa, to ta premia będzie teraz znacząco niższa - pytanie cy więcej zarobią dzięki płatnemu kierowcy jak Sirotkin czy więcej (ale tu jest znak zapytania spory - bo jakie będzie auto na tle innych nie wiadomo) jeśli zakończa kolejny sezon na wyższym miejscu.
      • jeepwdyzlu Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 09:48
        Niestety williams jest na dnie. A w 2019 będzie mniejszy budżet.
        • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 12:53
          No... McLaren też jakby dużo lepiej sobie nie radzi....
          A miala byc taka odmiana po rezygnacji z silników Hondy.

Patrzac na wyniki Red Bulla i Toro Rosso to jasno widac, że to nie silnik jest problemem a całe auto jest do dupy.

Alonso moze i najlepsze lata ma za soba, ale jakoś sobie nie wyobrazam by za kółkiem Red Bulla nie dowodził duzych punktów co wyscig.
          • samspade Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 13:26
            RedBull jeździ na renault. Jeszcze Honda dopiero od przyszłego sezonu
            • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 13:51
              Wiem na czym jezdzi.

TR przesiadlo sie na Honde - McL z Honda bym posmiewiskiem, TR radzi sobie nie najgorzej.
              McL ma Renault... i nic... a RB radzi sobie z tym silnikiem znosnie.

No to problemem McL od dawna jest silnik czy marny samochód jako calosc?
              • samspade Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 14:04
                Wydaje się że problem mcl to całość. W sensie całość mclarena. Zarządzanie. Brak kierownictwa. Alonso.
                • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 15:28
                  Tego jak jestw McL nie wiem, wiem ze auto mimo innego silnika jezdzi do dupy. A inne auta z tym silnikiem nie.
              • jeepwdyzlu Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 15:20
                McL ma Renault... i nic... a RB radzi sobie z tym silnikiem znosnie.
                ---
                Znośnie????
                ???
                Lepiej niż fabryczny team sobie radzi.
                RB na ch...owymmotorze jest trzecią stajnią.
                Jeśli motor hondy w 2019 będzie tak dobry jak ogromne honda ma ambicje, to..... będzie walka. Szkoda, że bez Ricciardo. Lubię gościa. A Max to diament. Szlifowanie trwa, ale jak się skończy....
                • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 15:30
                  No nie wiem... Max ma talent, ale nie jak sobie w glowie rzeczy nie pouklada (a takich juz w roznych sportach kilku bylo) to nic z tego nie bedzie. Nawet Hamilton mial z tym (ze soba) problemy.
                  A ilu bylo potencjalnych Mistrzow Swiata przed nimi...?
                  • jeepwdyzlu Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 15:40
                    Dlatego diament... 😀
                    • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 07:37
                      Diament po oszlifowaniu... na razie rokujacy wegielek :-)
                      A swoja droga to mialbym spora satysfakcje, jakby mu Daniel zaczal kopac tylek wynikami w Renault w przyszłym sezonie... jakos go nie lubie.
                      • chandlarz.zlomem Pozdrowienia z Antwerpii:) 16.10.18, 13:06
                        galtomone napisał:

> Diament po oszlifowaniu... <

Oszlifowany diament to brylant:)
                        • galtomone Re: Pozdrowienia z Antwerpii:) 16.10.18, 13:11
                          Na razie nie diament.
                          • jeepwdyzlu Re: Pozdrowienia z Antwerpii:) 16.10.18, 13:30
                            Chandlarz dzięki..
                            Bez Ciebie nie wiedzielibyśmy...
                            • chandlarz.zlomem Re: Pozdrowienia z Antwerpii:) 16.10.18, 16:36
                              jeepwdyzlu napisał:

> Chandlarz dzięki. Bez Ciebie nie wiedzielibyśmy...<

You are welcome. Wy (?) kumulacyjnie na pewno wiecie wszystko:) Moje przypomnienie było skierowane do cytowanego autora wpisu. Na wypadek gdyby rozważał kupno kilkukaratowego diamentu zamiast brylantu. Różnica w cenie byłaby dramatyczna:)

• galtomone Re: Pozdrowienia z Antwerpii:) 16.10.18, 18:16
                                Max na razie sie sprzedal Red Bullowi, poza tym nie gustuje w takich diamentach.
    • jeepwdyzlu Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 17:15
      Na szczęście qrwa złamał rękę...

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/afera-tasmowa-morawiecki-cieszyl-sie-ze-jego-bank-nie-bedzie-sponsorowal-kubicy/hm5sj5j
      • who_cares Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 20:35
        Psychopata historyk jako prezes banku a teraz premier , qrwa lepiej być nie mogło.
        • vogon.jeltz Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 13:50
          > Psychopata historyk jako prezes banku

Że psychopata - o tym pisałem już dawno. Ale też nie ma w tym nic dziwnego, że był prezesem banku. Wśród topowych menedżerów dużych firm psychopaci są zdecydowanie nadreprezentowani w stosunku do ogółu populacji.
      • samspade Re: F1, karuzela i Kubica 15.10.18, 22:25
        Może kłamca psychopata teraz sypnie groszem.
      • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 07:40
        Taaa, widziałem.
        Rzygc sie chce a nie komentować.

A potem w TV pitoli farmazony o promocji PL, wizerunku PL, itd...

Swoja droga to ie pamietam by od czasu PRL inna wladza tak jawnie klamala i manipulowala. Pewnie, ze politycy troche jak reklamy.... nie do konca mowia wszystko.
        Ale co inego dyplomatycznie wywinac sie czy powiedziec pol prawde a co innego klmamac w zywe oczy.

Poza tym tak jak teraz oboz rzadzacy obsiadl instytucje panstwa po przez zmiane wszelkich ustaw, zeby dac swoich to tez jeszcze ten kraj nie widzial.

Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy Cie nie zdradzi - lewak Twoj wróg!
        • samspade Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 09:19
          Orlen sypnie żetonami. Nie chciał mateuszek kłamczuszek płacić hiszpańskimi zapłaci polskimi.
          • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 10:52
            Te hiszpanskie tez byly Polskie - przeciez klienci BZ WBK to my a nie hiszpanie.
            Najbardziej zenujace jest tlumaczenie Bielana - o optymalizacji podatkowej - jakby do debili mowil.
            • samspade Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 11:03
              Bo Bielan mówi do debili.
              • galtomone Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 11:39
                No to elektoratu nie poszerzą, a jak SN nie przejmą, żeby fałszować wybory to ze swoim poparciem realnym +/- 18% w następnych wyborach leżą a potem siedzą.
              • jeepwdyzlu Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 11:41
                Cytując Pana Premiera: Qrva spier*laj
                • samspade Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 21:54
                  Spiedralam po miskę ryżu.
                  • jeepwdyzlu Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 22:33
                    Nie spiedralam tylko qrva spiedralam...

Ciao 😁
                    • samspade Re: F1, karuzela i Kubica 16.10.18, 22:39
                      Obiecuję poprawę
                      qrva
    • galtomone Rozdarty sie czuje :-) 16.10.18, 12:07
      www.przegladsportowy.pl/motosporty/formula-1/robert-kubica-blizej-powrotu-do-formuly-1-orlen-zainwestuje-w-williamsa/6dg6fgh
      Ale w sumie trudno, ze Orlen... Wazne, zeby Robertowi wyszlo.
      Nawet od czasu do czasu moge tam hotdoga kupic ;-)
      • tbernard Re: Rozdarty sie czuje :-) 16.10.18, 18:15
        Musieli by zatrudnić kierowcę o wiele szybszego od Kubicy, aby mu tego hotdoga dowiózł przed ostygnięciem ;)
        • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 16.10.18, 18:17
          Mu?
          • chandlarz.zlomem Re: Rozdarty sie czuje :-) 16.10.18, 20:28
            galtomone napisał:

> Mu?<

No mu. Galtomonu.
          • tbernard Re: Rozdarty sie czuje :-) 16.10.18, 22:37
            Myślałem, że Kubicę chcesz wesprzeć kupując Mu hotdoga ;)
            • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 08:33
              Jesli faktycznie dostanie tez kase to rozwaze.
              Na razie wyglada mi na to, ze to "damage control" dla Premiera a kasy wcale Kubica moze nie dostac.
              • only_the_godfather Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 09:14
                A ja myślę, że Orlen sypnie kasą, być może do spółki z inną spółką Skarbu Państwa. Wszelkie programy "+" już na wyborcę nie działają a tu za pasem wybory do europarlamentu i wybory do krajowego parlamentu. Partia rządząca potrzebuje sukcesu i tak na plecach RK chce upiec własną pieczeń. Jeśli sypną kasą, a Robert odniesie jakiś sukces (wystarczy by był nawet w środku tabeli, do tego choć raz był na którym kolwiek miejscu na podium)a rządowa propaganda powie, że to dzięki nim mamy Polaka w F1. A jakby tak do tego wykupić jakiś zespół F1 z problemami, nazwać go FSO to już można by powiedzieć, że Polska motoryzacja wstała z kolan.
                • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 10:02
                  Nie mam nic przeciwko RK w F1, nawet za pieniadze z panstwowych spółek. Swoja drgoa hipokryzja znow wyziera z Premiera. Wtedy bylo mu szkoda pieniedzy prywatnych, banku, na RK - na Chucka i Gerarda (bo ludzie sa glupi) jakis nie... Swoja droga to tez sygnal jak bardzo pogardza ludzmi MM.

Ale skoro po 3 latach mozna w TV znowu pokazywac jak zaczynamy przekopywac kanał, albo radować ludzi budową promu, to obawiam sie, ze RK ani grosza nie dostanie bo po co.

Inna sprawa, ze w realiach F1 i pieniedzy jakimi tam sie obraca to te 40 mln to wclae nie jest duzo. Nie jest to takze duzo gdy pomyslimy jakie zyski generuje Orlen.

Mozna "dac" ale zawrzec taki zapis warunkujacy w kontrakcie sponsorskim, na ktory WR sie nie bedzie mogl zgodzic (szczgolow przeciez i tak do wiadomosci ublicznej sie nie podaje) i (poza RK) wszyscy beda zadowoleni. Kasa byla na stole, wspieramy, kibicujemy, pomagamy, nie wyszlo.

A to ze RK sie usmiecha i mowi "no hard feelings"... A coz ma powiedziec? Na tym poziomie na wszelki wypadek nie ma sie co obrazac (to co sobie prywatnie mysli to osobna sprawa), jednak nie sadze by wiazal z tą "pomoca" realne nadzieje.

Obiecac albo udawać, ze sie obiecuje, mozna wszystko.
                  • jeepwdyzlu Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 10:13
                    Jeśli sypną kasą, a Robert odniesie jakiś sukces (wystarczy by był nawet w środku tabeli, do tego choć raz był na którym kolwiek miejscu na podium
                    ----
                    Nie ma na to szans. Nie w willamsie. Nawet jeśli Kubica zastąpi Sirotkina, to będzie miał identycze wyniki.
                    Nawet taki kolos budżetowy jak Haas nie ma szans z pierwszą trójką.
                    Podium nie wchodzi zupeonie w grę.
                    • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 11:28
                      Nigdy nic nie wiadomo.
                      To, ze tegoroczne auto jest do dupy nie oznacza automatyczne, ze i to, które tworzą tez będzie.
                      O ile wiem do silnika Mercedesa dojdzie teraz i skrzynia.
                      Nie wiem jak z układami "doladowania/odzyskiwania" energii - być może to część całej jednostki napedowej - az tak tego nie sledze. (cholera wie, co faktycznie od Mercedesa kupuja)

W każdym razie silnik ma moc. Jesli ogarna aero i balans, to reszta w rekach kierowcow.
                      Z tego co rozumiem zasadniczny problem z tegorocznym autem to podloga i to jak powietrze zchowuje sie w tylnej czesci auta.
                      Dlatego traca momentami przyczepnosc i auto robi sie nie stabilne.
                      A zmiany nadwozia, jesli z dolu i pod spodem plynie powietrze nie tam gdzie i nie tak jak powinno sa tylko leczeniem objawow.
                      Zas zmiana plyty podlogowej (w tym tego co na niej siedzi) to praktycznie nowe auto, co w trakcie sezony nie wchodzi w gre.

Pozostaje trzymac kciuki, by model na 2019 byl lepszy i by Robert mial w nim swoj fotel.
                      Bedzie to zawsze toche fajniej ogladac jak jezdzie ktos kogo sie lubi... A w obecnej stawce jakos nikogo specjalnie nie lubie.

Daniel jest OK, ale czegos mu brakuje. Hamiltona nie trawie, Vettel robi szkolne bledy + jednak to chyba nie ta sama liga co Lewis i Max.

Pozostaje czekać. Fajnie byloby dla Roberta o taki Happy End jego historii w F1.

Poza tym na dziś istotniejszy jest fotel niż to w jakim aucie.
                      • jeepwdyzlu Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 13:54
                        A w obecnej stawce jakos nikogo specjalnie nie lubie.

Daniel jest OK, ale czegos mu brakuje. Hamiltona nie trawie, Vettel robi szkolne bledy + jednak to chyba nie ta sama liga co Lewis i Max.
                        ----
                        Ja lubię Maxa i Sebę, mimo ich błędów i arogancji.
                        Fernando to ciągle dla mnie kierowca nr 1.

Pozostaje czekać. Fajnie byloby dla Roberta o taki Happy End jego historii w F1.
                        ----
                        No to prawda. Zwłaszcza, że pokazałby klasę, tego jestem pewien....

Poza tym na dziś istotniejszy jest fotel niż to w jakim aucie.
                        ----
                        Cytat z Misiaczka? Czy Kaczyńskiego?
                        😀😀😀😀
                        • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 16:34
                          Z obu, ucze sie od Mistrzów!
      • liczbynieklamia Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 10:44
        > Ale w sumie trudno, ze Orlen... Wazne, zeby Robertowi wyszlo.
        Wolałbym, żeby wychodziło mu nie za moje pieniądze. A jak mają wspierać niepełnosprawnych, to są bardziej potrzebujący. No ale tu przy okazji zrobiono zarządzanie katastrofą PR za nasze 40 milionów.
        • samspade Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 10:57
          A nie przeszkadzają ci inne reklamy orlen? Nie przeszkadza ci sponsoring lekkoatletów i kogo tam jeszcze sponsorują?
          • liczbynieklamia Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 14:28
            > Nie przeszkadza ci sponsoring lekkoatletów i kogo tam jeszcze sponsorują?
            Zadam jedno pytanie - czy ich sponsoring był bardziej decyzją PR-ową premiera czy biznesową Orlenu? Bo w przypadku sponsoringu Kubicy, biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia, odpowiedź wydaje się oczywista.
            • samspade Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 15:08
              Ta odpowiedź wcale nie jest tak oczywista. Jakieś 2 tygodnie temu dziennikarz bodajże brytyjski pisał ze RK ma wnieść jakieś 10 mln dol od sponsorów.
              • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 16:35
                No to teraz posotaje pytanie czy to jeest to 10 mln... czy moze ma juz 20? ;-)
        • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 11:29
          Ja tez by wolal, zeby wszyscy byli piekni, bogaci i zdrowi.
          Ale jak mam byc szczery to wole zobaczyc Roberta na torze niz pilkarzy reprezentacyjnych na boisku.
          • liczbynieklamia Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 14:41
            > Ale jak mam byc szczery to wole zobaczyc Roberta na torze niz pilkarzy reprezentacyjnych na boisku.
            Ja nie czuję potrzeby oglądać jednych ani drugich. Wolałbym, żeby tego typu rozrywki utrzymywały się bez jakiejkolwiek pomocy Państwa. Państwo ma interes wyłącznie we wspieraniu sportu całkowicie amatorskiego, bo przyczynia się to do polepszenia stanu zdrowia ludności, a w konsekwencji do obniżenia kosztów funkcjonowania służby zdrowia.

Poza tym, skoro tylko państwowe firmy są skłonne do takich wydatków na p. Kubicę, to może jednak biznes jest słaby. Skoro mamy tylu wielkich fanów F1 i Kubicy w F1, to przecież znalezienie miliona Polaków, którzy dopłacą 40zł rocznie do pakietu TV z F1, żeby w ramach tego pakietu oglądać nie tylko F1, ale Kubicę w F1, nie powinno stanowić problemu, prawda?
            • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 16:37
              Teoretycznie masz racje. Ale jak nie bedie sportu wyczynowego, to i amatorskim malo kto sie bedzie interesowac.
              A w interesie wizerunkowym kraju, jest jednak miec sportowcow.
              Zarabiasz potem na organizacji imprez, na turystyce, itd...

W wielu miejscach na swiecie sport F1 i nie tylko sa dotowa albo poprzez panstwo albo powiazane podmioty.
              Nie drzyjmy szat, to i tak drobna kasa la Orlenu.

Benzyna od tego nie podrozeje a za to moze beda hotdogi z autografem ;-)
        • only_the_godfather Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 11:46
          Wolę by Orlen wyłożył ta kasę na sponsoring sportowców w tym RK niż mają to przejść i rozdać swoim kolegą partyjnym zatrudnianym na lipnych stanowiskach. Co do tych bardziej potrzebujących to Orlen też wspierał różne akcje dla niepełnosprawnych czy kupował dla nich sprzęt do ośrodków rehabilitacyjnych. Inaczej pókico prawnie wspierać ich nie może.
          • liczbynieklamia Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 14:33
            > Wolę by Orlen wyłożył ta kasę na sponsoring sportowców w tym RK niż mają to przejść i rozdać swoim kolegą partyjnym zatrudnianym na lipnych stanowiskach.

Masz świetne zdanie o tym rządzie, skoro uważasz, że pieniądze na uniknięcie PR-owej katastrofy od ust odjęli swoim kolesiom.
            • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 16:38
              Poniekad. Mogliby im dac a a to musza wziac z kolejnej kupki ;-)
              • only_the_godfather Re: Rozdarty sie czuje :-) 17.10.18, 18:56
                Przecież ja nie mówię, że zabiorą tym co już są na tych lipnych stanowiskach, tylko mówię o tym, że kolejnych lipnych nie będzie. Partia ma duże zaplecze kadrowe, a chętnych do obłowienia się jest wielu, nawet zbyt wielu.
                • cossa.nostra To takie proste - wygrajcie wybory:) 17.10.18, 20:22
                  Zrobicie wówczas wszystko co chcecie:) Wcielicie w życie swoje mądre rady płynące ze szlachetności serca. A w przeciwnym przypadku wasze wściekłe ślinienie się i eunusze złorzeczenia możecie o kant stołu POtłuc. Że też nikt wam tego nie POdPOwiedział. Rozwazcie. Już w niedzielę POdnieście swoje dvpy z kanap i spróbujcie. Powodzenia:))) Nie dziękujcie:)
                  • jeepwdyzlu Re: To takie proste - wygrajcie wybory:) 18.10.18, 03:31
                    No i wygramy.
                    Za 3 dni już.
                    A potem za rok. Dwa razy.
                    I za dwa też.
                    I umocnimy to Państwo, żeby kolejny zamach stanu był niemożliwy...
                    • cossa.nostra Re: To takie proste - wygrajcie wybory:) 18.10.18, 09:20
                      jeepwdyzlu napisał:

> No i wygramy. Za 3 dni już. A potem za rok. Dwa razy. I za dwa też.<

I beg to differ. Chętnie bym się z tobą założył, ze będzie odwrotnie. Może się zdecydujesz?
                      Eliminacje już za dwa dni. Co do wyborów za rok to godny pochwały optymizm oderwany od realiów. Opozycja POwolnie skona w mękach.
                  • galtomone Re: To takie proste - wygrajcie wybory:) 18.10.18, 07:56
                    cossa.nostra napisał(a):

> Już w niedzielę POdnieście swoje dvpy z kanap i sprób
                    > ujcie. Powodzenia:))) Nie dziękujcie:)

Oczywiscie, ze podniose. Jak zawsze gdy sa wybory. Nie wazne jakie.

Problem, ktorego zdajesz sie niedostrzegac (przynajmniej dla mnie) polega na tym, ze przez taka a nie inna polityke PiS - czyli skok na panstwo i ustawienie wszystkich, ktrorzy nie sa za PiS w roli sekty, kasy, zdrajcow, szczurów, TW, itd... - co chyba rozumiesz jest kompletna bzdura?

Przez to, ze odmawia sie wszystkim, ktorzy sie z nimi nie zgadzaja grama racji, uczciwosci, itd...

Przez to wszystko kolejny raze nie moge głosowac na kogoś bo chcę a muszę głoswoać przeciwko PiS.

I tego Kaczyńskiemu jako obywatel i wyborca nie wybacze.
                    • cossa.nostra Re: To takie proste - wygrajcie wybory:) 18.10.18, 09:38
                      galtomone napisał:

"Problem, ktorego zdajesz sie niedostrzegac...Przez to wszystko kolejny raze nie moge głosowac na kogoś bo chcę a muszę głosować przeciwko PiS."

Nieskromnie zauważę, ze mam nie gorsze od ciebie dostrzeganie problemów. Wymieniony przez ciebie problem to twój problem - nie mój. Nasze poglądy to lustrzane odbicie. Ja też z braku innych, bardziej mi odpowiadających, opcji głosuje przeciwko PO. Czuję antypatię do Tuska & Co.
                      • galtomone Re: To takie proste - wygrajcie wybory:) 18.10.18, 09:49
                        Znaczy glosowałeś na PC?

Co wiecej, zwroc Kochany uwage na to, jak pogardliwego jezyka uzywasz. A ja sie tylko z toba politycznie nie zgadzam....

Co wiecej, sadze za sam masz problem z usprawiedliwieniem przed soba samy, ze to co z Panstwem robi PiS jest OK - chyba, ze nie ma w Tobie grama obiektywizmu i uczciwosci - a w to watpie.
                • galtomone Re: Rozdarty sie czuje :-) 18.10.18, 07:51
                  only_the_godfather napisał:

> Przecież ja nie mówię, że zabiorą tym co już są na tych lipnych stanowiskach, t
                  > ylko mówię o tym, że kolejnych lipnych nie będzie. Partia ma duże zaplecze kadr
                  > owe, a chętnych do obłowienia się jest wielu, nawet zbyt wielu.

Ma i beda. Karuzela trwa. Spoko. Akurat z "nagradzaniem" swoich radza sobie calkiem niezle.
    • oskaro6 Re: F1, karuzela i Kubica 18.10.18, 09:26
      Chcesz sprawdzić ile zapłacisz za oc od auta wypełnij formularz kontaktowy a konsultant wyliczy Twoją składkę bez wychodzenia z domu
      (link: link.do/0VNQt) link.do/0VNQt
      Zapraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka