nazimno 22.10.18, 13:14 v.wpimg.pl/NjMxODU2JwNiN2ByYQY2Xn1BYCB7RT4DIB9hNDkdf199Tn98YwF2X2BVfH1kB3lfdEt7azZXIBNgCC4oPEVgOgM_ ... a moze "nawet po 7 PLN" (cytat) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bimota Re: PO wyborach 22.10.18, 17:06 JA SIE ZASTANWIAM, CZY W TYM KRAJU SA SAME SKU...ELE I GLOSUJA NA SOBIE PODOBNYCH, CZY SFALSZOWALI... BO PRZECIEZ NIE MOZNA BYC CHYBA AZ TAK GLUPIM... Odpowiedz Link Zgłoś
glupota.nie.boli Re: PO wyborach 22.10.18, 20:40 POtwierdzam. Zdecydowanie można. W demokratycznych wyborach każdy glos ma bezwzględną wartości. Bez znaczenia jest IQ qłosującego. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: PO wyborach 22.10.18, 20:54 I to jest wada podstawowa. Stado baranow wybiera barana "wiekszego" i bardzej "baraniego". I jeszcze sie z tego ciesza. A na hali i tak rzadzi baca i owczarki. Odpowiedz Link Zgłoś
glupota.nie.boli Re: PO wyborach 22.10.18, 21:25 Churchill powiedział, że demokracja nie jest ustrojem idealnym ale najlepszym jaki dotychczas istnieje. Wałęsa powiedział: "Chcieliście demokracji to ją macie". Tylko ilość głosów się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: PO wyborach 22.10.18, 21:47 Kolejny przyklad 2 wybitnych autorytetow... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: PO wyborach 22.10.18, 21:55 no jeśli kandydaci z wyrokami mogą startować to głosować tym bardziej może każdy... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: PO wyborach 22.10.18, 22:37 Mówisz o tym gościu z PiS co jechał po pijaku i którego kryła mianowana przez Ziobro prezes sądu? Przepadł w wyborach podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: PO wyborach 23.10.18, 10:13 tbernard napisał: > Może chodziło o kandydatkę w Łodzi? Dziękuję Kapitanie Oczywisty! Sam bym na to nie wpadł ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: PO wyborach 23.10.18, 18:25 qqbek napisał: > tbernard napisał: > > > Może chodziło o kandydatkę w Łodzi? > > Dziękuję Kapitanie Oczywisty! > Sam bym na to nie wpadł ;-) nie chodzi o żadną konkretną osobę....chodzi o zasady.....a wpadłbyś na to że wojewoda czy sąd orzeka że osoba z wyrokiem nie może piastować funkcji i urząd obejmuje kolejny na liście kandydat z największą liczbą głosów ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: PO wyborach 23.10.18, 10:28 W okolicacch Lodzi jest chyba cos w powietrzu. samorzad.pap.pl/depesze/wiadomosci_pap/186462/ Odpowiedz Link Zgłoś
4slash Re: PO wyborach 23.10.18, 10:27 Ale, że siostra Morawieckiego przegrała w Obornikach Ślaskich na stanowisko burmistrza to już skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: PO wyborach 23.10.18, 12:45 Śląsk (nawet Dolny) to wiadomo panie, zakamuflowana opcja niemiecka. Tylko w Katowicach lud pracujący normalny, brunatno-biało-czerwony, o korach mózgowych niepofałdowanych jakąś głębszą bruzdą. A te Oborniki... same kryptoniemce! Odpowiedz Link Zgłoś
4slash Re: PO wyborach 23.10.18, 13:42 No i Komoruski tam się urodził, lata mieszkał i skaził teren. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: PO wyborach 23.10.18, 14:30 Dolny Slask to ludnosc naplywowa i z cala pewnoscia nie z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: PO wyborach 23.10.18, 14:54 Byś się "mądralo" zdziwił, gdybyś (tak jak ja) po wioskach w Karkonoszach pochodził kiedyś w ramach badań socjologicznych. Mało wiesz, a wydaje się tobie, że jest wprost odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: PO wyborach 23.10.18, 15:37 1. Ty to masz historyjki na kazda okazje. Czy ja musze w te scenariusze wierzyc...na szczescie nie musze. Niedlugo dowiemy sie, ze w mlodosci byles pastorem anglikanskim albo nawet zapowiadales sie na biskupa w kk. 2. Autochtoni, ktorzy tam pozostali po wojnie juz prawie wszyscy pomarli ze starosci. 3. Mlodsi w zdecydowanej czesci wyniesli sie do Niemiec w latach 1956-59, a potem po podpisaniu przez ekipe Gierka (Gierek - Schmidt) porozumien w sprawie ruchow ludnosci wyjechala wielka grupa ze Gornego Slaska i Dolnego Slaska tez, o czym mowilo sie mniej ze wzgledow propagandowych. silesion.pl/20-tysiecy-marek-za-slazaka-23-06-2017 Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno i jeszcze pierwsze lata po wojnie: 23.10.18, 15:46 www.polska1918-89.pl/pdf/sytuacja-materialna-ludnosci-polskiej-na-dolnym-slasku-w-latach-1945%E2%80%931,4560.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: PO wyborach 24.10.18, 09:00 nazimno napisał: > 1. Ty to masz historyjki na kazda okazje. Czy ja musze w te scenariusze wierzyc > ...na szczescie nie musze. > Niedlugo dowiemy sie, ze w mlodosci byles pastorem anglikanskim > albo nawet zapowiadales sie na biskupa w kk. A widzisz. Miałeś nieciekawe życie, w dupie byłeś i g. widziałeś, ja za to sobie trochę pożyłem :) Wierzyć nie musisz, ale mogę za to Tobie współczuć. > 2. Autochtoni, ktorzy tam pozostali po wojnie juz prawie wszyscy pomarli ze sta > rosci. Litości, ja pierwsze studia (socjologię właśnie) podjąłem w połowie lat 90-tych. Mogę zaręczyć, że jeszcze wtedy trafiały się tam babcie, z którymi łatwiej można się było w języku Goethego niż w narzeczu Mickiewicza dogadać. > 3. Mlodsi w zdecydowanej czesci wyniesli sie do Niemiec w latach 1956-59, a pot > em po podpisaniu > przez ekipe Gierka (Gierek - Schmidt) porozumien w sprawie ruchow ludnosci > wyjechala wielka grupa > ze Gornego Slaska i Dolnego Slaska tez, o czym mowilo sie mniej ze wzgledow > propagandowych. Co nie zmienia faktu, że - zwłaszcza po wsiach, gdzie ludzie byli przywiązani do ziemi i gospodarstw, trochę "autochtonów" zostało. Wyjazdy do NRD w drugiej połowie lat 50-tych były mniej więcej tak atrakcyjne, jak perspektywa przesiedlenia do Rumunii albo Albanii. W latach 70-tych części osób już się po prostu nie chciało zaczynać od zera w RFN, nierzadko było więc tak, że jechały dzieci, ale rodzice zostawali w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno qqbek - zrodlo smialych hipotez socjologicznych 24.10.18, 10:26 cytuje: Miałeś nieciekawe życie, w dupie byłeś i g. widziałeś, ja za to sobie trochę pożyłem :) ... czyli byles tym pastorem czy nie? Chyba jednak nie, bo pastor zwykle prowadzi pobozne i skromne zycie. Wnosze, ze byles wikarym w parafii, gdzie rzeczywiscie mozna bylo sobie "troche pozyc". Zaczynam ci zazdroscic... /abstrachujac juz od twojej mitomanii/ Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: qqbek - zrodlo smialych hipotez socjologiczny 24.10.18, 10:38 nazimno napisał: > cytuje: > Miałeś nieciekawe życie, w dupie byłeś i g. widziałeś, ja za to sobie trochę > pożyłem :) > > ... czyli byles tym pastorem czy nie? Nie. Ale z prawdą się też nie mijałem. Przykro mi. Poczytaj sobie w wolnej chwili: www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,77867,Mniejszosc-niemiecka-na-Dolnym-Slasku-Studium-socj Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: qqbek - zrodlo smialych hipotez socjologiczny 24.10.18, 10:55 Tzw. Dolny Slask (w potocznym rozumieniu) - nie jest "przechowalnia" niemieckosci. Jest nia, regionalnie ujmujac, tzw. Opolszczyzna (sa tam nawet tablice z niemieckimi nazwami). To sa fakty, qqbek. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno skorelowany obrazek 24.10.18, 10:57 d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/15/79/55b131c1e1f56_o,size,969x565,q,71,h,ee6e8c.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: qqbek - zrodlo smialych hipotez socjologiczny 19.02.23, 00:09 nazimno napisał: > cytuje: > Miałeś nieciekawe życie, w dupie byłeś i g. widziałeś, ja za to sobie trochę > pożyłem :) > > ... czyli byles tym pastorem czy nie? > > Chyba jednak nie, bo pastor zwykle prowadzi pobozne i skromne zycie. > Wnosze, ze byles wikarym w parafii, gdzie rzeczywiscie mozna bylo sobie "troche > pozyc". > Zaczynam ci zazdroscic... > > /abstrachujac juz od twojej mitomanii/ > Ciekawe stwierdzenie . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: qqbek - zrodlo smialych hipotez socjologiczny 19.02.23, 01:23 Te, Odorek, wez ty sie czym zajmij i przestan w smieciach grzebac.. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: PO wyborach 24.10.18, 08:46 naPiSz co ma do tego zdjęcie z jakiejs stacji benzynowej za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś