Dodaj do ulubionych

Benzyna, diesel

03.03.19, 23:16
Witam czy ktos mi może wytłumaczyć jak to jest. Chodzi mi o to że na ulicy często widze plamy tęczy po paliwie czy takie wdepniecie w taka ciecz A potem ściągnięcie butow moze doprowadzic do zatrucia ? Jak to jest z tym odparowaniem benzyny? Ona mi z pod butow tez wyparuje? Lub z tej ulicy ?
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 00:46
      Najważniejsze to łykać lewoskrętną witaminę C i popijać strukturyzowaną wodą!

A tak w temacie - to plamy oleju (silnikowego/przekładniowego).
      Resztę informacji znajdziesz na forach specjalistycznych dla kobiet z pieluszkowym zapaleniem mózgu.
    • waga170 Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 01:50
      Sciagniecie butow nieraz doprowadzilo do zatrucia. Ale to raczej latem. Tecza jeszcze nikogo nie zatrula, gorzej jest wdepnac w psie gowno na ulicy.
      • vogon.jeltz Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 09:14
        > Tecza jeszcze nikogo nie zatrula

Zatruć nie zatruła, ale ta na placu Zbawiciela w DC rzuciła się ostro niektórym na mózg.
    • bigzaganiacz Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 01:52
      Mozg ci wyparowal
      • dodekanezowiec Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 05:18
        Buty, powiadasz? Więc temat mody. Zgłoś swój problem do Dzesika Kondzioreza z Muzo FM, ten co jakos po 8 ma porady na głupie pytania.
    • trypel Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 07:11
      Kluczowe słowo to tęcza.
      Samo wdepnięcie w tęcze moze spowodować nagły atak dżendera. Bo wiadome czyim symbolem tęcza jest.
      A dżender jest dużo niebezpieczniejszy niż benzyna diesel i wszystkie smogu razem wzięte.
      Unikaj tęcz! Skonsultuj sie z inż Zieba! On pomoże.

Ps - najgorsze jak przechodzisz przez tęcze a nad sobą masz chemitrailsa
      • samspade Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 07:21
        Uwaga również na 5G
        • bigzaganiacz Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 10:33
          Uwaga również na 5G

5g to szatan wcielony ale mozna sie bronic chodzac z durszlakiem na glowie
          • trypel Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 10:53
            kwestia ilosci dziurek
            jesli jest podzielne przez 5 to wzmacnia sygnał.
          • vogon.jeltz Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 11:23
            > 5g to szatan wcielony ale mozna sie bronic chodzac z durszlakiem na glowie

Pastafarianie żyją dłużej.
      • qqbek Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 09:06
        trypel napisał:

> Kluczowe słowo to tęcza.

Jak to mawiają: za każdym kornerem czai się dżender!
        • mikadola Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 10:22
          Nie no sobie żarty robicie prosze niech mi ktoś powie jak to jest z tym odparowaniem
          • samspade Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 10:24
            Musisz sprawdzić czy benzyna jest lewoskrętna czy nie. Mówię serio. Oraz patrzeć pod nogi. I omijać plamy z oleju.
            • mikadola Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 10:38
              Panowie blagam powiedzcie mi jak to jest z tym odparowaniem prosze nie zartujcie sobie to jest dla mnie bardzo ważne
              • samspade Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 10:55
                Musisz sprawdzić smak. Jeśli kwaśny to kijowo. Przy słodkim smaku podeszwy będę się o ciebie martwił.
              • vogon.jeltz Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 11:24
                Bardziej niebezpieczne jest wdepnięcie w psie gówno.
                • trypel Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 11:33
                  kwaśne czy słodkie?
                  • vogon.jeltz Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 11:51
                    Czy ja wiem... Odczyn kału powinien być raczej lekko zasadowy.
                    • qqbek Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 12:18
                      vogon.jeltz napisał:

> Czy ja wiem... Odczyn kału powinien być raczej lekko zasadowy.

Dyskusja zeszła na "te" tematy, a tu jeszcze naziego nie ma?
                      Chory może nieborak?
                      On by takiego tematu nie wywęszył?
                      • waga170 Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 18:25
                        Nazi jest chwilowo zajety w lazience. Czeka na probke, na glowie ma durszlak a w reku papierek lakmusowy.
          • tbernard Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 10:51
            Nie sądzę aby ktoś tutaj robił szczegółowe badania na ten temat. Może zbyt zdrowe nie było by oblizywanie lub namiętne obwąchiwanie takich butów, ale gdy ktoś takich dziwactw nie robi, to samo odparowanie daje stężenie za niskie aby zauważyć negatywny wpływ.
          • jestklawo Re: Benzyna, diesel 07.03.19, 13:35
            mikadola napisała
            > prosze niech mi ktoś powie jak to jest z tym odparowaniem

Generalnie na ulicy asfaltowej na skutek rozszerzalnosci temperaturowej kumuluja sie naprezenia - plama nie moze sie powiekszać, ale też nie odparuje. Powodują to inne zabrudzenia na asfalcie oraz sam asfalt.
            Aby nie doszlo do zainfekowania butów cieczą (niepożądanej zmiany geometrii cieczy pod wpływem buta), nalezy zwrocic uwage na dostatecznie szybką ekspatriację buta. Przyjęło się, że do 0,5 - 0,7 s. płyn nie ma negatywnego wpływu na but, chyba że jest to płyn do kierunkowskazów - ale asfalt musi być w dobrym stanie i dostatecznie absorbowac plamę. Ponadto plama winna byc instalowana w temperaturze neutralnej rzedu 15-30 st. C.
            W przypadku ukladania jej w niewlasciwej temperaturze lub na skutek dzialania innych czynnikow zwiekszajacych możliwość zatrucia buta przez plamę, nalezy wykonac regulację sznurowadeł - poprzez mocne ich pociagnięcie w stanie rozwiązanym, a nastepnie po ich wydluzeniu, wyciecie zbednego kawalka i ponowne zawiązanie (na 1 pętelkę, 2 pętelki nic nie dadzą).
            Niektore zarzady dróg stosuja wykruszenia wyrównawcze, maja one postac jakby dziur w jezdni, ale nie są dziurami, bo nie są na wylot. Mogą one wpływać na mobilność plamy i tym samym umozliwiaja ochronę buta przed zatruciem. Popularnym przyrzadem do pomiaru poziomu zatrucia jest zwykły pilot do auta. Należy z zamknietymi oczami nacisnąć "kłódkę" trzymając go w torebce. Jeśli zapika, niestety but zatruty.

Nie ma za co
    • gzesiolek Re: Benzyna, diesel 04.03.19, 18:18
      Jak sama zauważyłaś wszyscy w promieniu 200m od stacji paliw padają jak muchy... jak wdepniesz to spal buty...
    • marceluswielki Re: Benzyna, diesel 05.03.19, 04:01
      Wypożyczalnia samochodów w Zielonej Górze
      Wypożyczalnia samochodów OpenCar24 oferuje wynajem samochodów klasy Premium, klasy budżetowej oraz busów dostawczych. Pozwala nam to obsługiwać zarówno klientów indywidualnych, jak i firmy. Działamy również w Zielonej Górze. Wiemy, jak ważne jest sprawne poruszanie się po Lubuskim Trójmieście.
      Wynajem samochodów zastępczych z OC sprawcy
      Wynajem z OC sprawcy to główna specjalność naszej firmy. Dedykujemy tę propozycję w ofercie klientom indywidualnym oraz firmom, którzy w wyniku wypadku drogowego poszukują samochodu zastępczego na koszt ubezpieczyciela sprawcy zdarzenia. Proponujemy auto zastępcze na czas likwidacji szkody. Podczas wynajmu nie obowiązuje limit kilometrów oraz nie ma konieczności wpłaty kaucji. Klient otrzymuje bezpłatnie samochód zastępczy adekwatny do klasy uszkodzonego.

www.opencar24.pl/wynajem-samochodow-zielona-gora
      • waga170 Re: Benzyna, diesel 05.03.19, 05:18
        Czy to jest wypozyczalnia samochodow ktore na jezdni zostawiaja teczowe plamy? Bo jak nie, to chyba ci sie watki pomylily.
      • vogon.jeltz Re: Benzyna, diesel 05.03.19, 13:11
        > Dedykujemy tę propozycję

My ze swojej strony dedykujemy tobie i twojej złodziejskiej, oszukującej klientów wypożyczalni soczystego kopa w dupę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka