misiaczek1281 28.09.19, 15:06 dziś oddano nowy odcinek , piękne widoki na Tatry next.gazeta.pl/next/7,151003,25244916,mozna-juz-jechac-nowym-odcinkiem-zakopianki-to-tylko-6-kilometrow.html#a=88&c=145&s=BoxBizImg5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: nowa zakopianka git 28.09.19, 15:22 w zakopcu bylem dwa razy w 1996, pierwszy i ostatni. dziekuje, gowno mnie interesuje to goralskie cos typu "dysnejlend" Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: nowa zakopianka git 28.09.19, 19:45 No właśnie. Kiedyś kochałem Tatry i Podhale. Ale od lat... z roku na rok jest coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: nowa zakopianka git 28.09.19, 20:14 Ja lubię góry. Kasprowy, Dolina 5 Stawów niebieskim szlakiem, Morskie Oko,Giewont i Sylwester z Dwójką....górale mają głowę do picia...dobra robota, słynne korki na zakopiance to już przeszłość Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: nowa zakopianka git 28.09.19, 21:51 Jak mozna tak pier... bez sensu ? Korki sa najwieksze przed miastem Zakopane i tam niczego nie buduja Co do Zakopanego to ujdzie, ale d.py nie urywa Przy miejscowosciach w Alpach to slabiutko wypada Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 00:18 Ma godzine drogi do Garmisch-Partenkirchen Tyle samo mieszkancow co Zakopane, zimowa stolica Niemiec Tam takich kolejek linowych jak na Kasprowy jest 5 razy wiecej, to samo dotyczy innej infrastruktury turystycznej A wyglad obu miast to juz kosmiczna roznica, z jednej strony poza odnowionymi Krupowkami nie ma NIC Z drugiej sa stare goralskie Partenkirchen i Garmisch, a obok promenady z fajnymi sklepami i knajpami .... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 00:48 wislok1 napisał: > Ma godzine drogi do Garmisch-Partenkirchen > Tyle samo mieszkancow co Zakopane, zimowa stolica Niemiec > Tam takich kolejek linowych jak na Kasprowy jest 5 razy wiecej, to samo dotyczy > innej infrastruktury turystycznej > A wyglad obu miast to juz kosmiczna roznica, z jednej strony poza odnowionymi K > rupowkami nie ma NIC > Z drugiej sa stare goralskie Partenkirchen i Garmisch, a obok promenady z fajny > mi sklepami i knajpami .... co ty mi tu porównujesz misiu kolorowy? u nas 50 lat komuny a w tym czasie Niemcy demokracje miały i wolny rynek...a po 89 roku u nas wiadomo kto miał umowę na drogi autostradami zwane...hmmmm..dopiero teraz od 10-15 lat coś oddają i ty z Niemcami nas porównujesz? nie ta liga misiu pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 15:35 Porownuje fakty, a nie propagandowe brednie... Wedlug tego, co piszesz, jest git... Jak ktos obali twoje klamstwa, to hasla, ze to nie jest ta liga Klamiesz jak z nut Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 16:29 wislok1 napisał: > Porownuje fakty, a nie propagandowe brednie... > > Wedlug tego, co piszesz, jest git... > > Jak ktos obali twoje klamstwa, to hasla, ze to nie jest ta liga > > Klamiesz jak z nut powstają nowe odcinki więc jest git...A1, S7 , a teraz zakopianka to fakty....bredzisz kłamiesz żenujące pierdoły piszesz że ja bredzę , zakopianka to nie kłamstwa a fakty wczoraj jeden odcinek w tym roku kolejny i problem korków rozwiązany....a ty porównujesz z Niemcami bogatszymi 4 razy zamiast się cieszyć że dróg przybywa....więc to ty manipulujesz porównując bogatego z biednym...porównaj USA z jakimś biednym krajem Afryki gdzie nie ma dróg i powiesz że fakty porównujesz...porównujesz fakty z krzywego zwierciadła pod przyjętą z góry tezę że pis jest zły hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Git ??? Klamiesz w dzien i w nocy, non stop !!! 29.09.19, 17:30 www.money.pl/gospodarka/zakopianka-juz-stoi-wczoraj-minister-ja-otwieral-6429769701811841a.html Caly czas klamiesz opowiadajac brednie Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Git ??? Klamiesz w dzien i w nocy, non stop ! 29.09.19, 19:39 wislok1 napisał: > www.money.pl/gospodarka/zakopianka-juz-stoi-wczoraj-minister-ja-otwieral-6429769701811841a.html > Caly czas klamiesz opowiadajac brednie Przy zalewie samochodów, nawet gdyby tam była autostrada z 5 pasami ruchu musiałby się zrobić korek - Robisz sensację z jednego chwilowego korka a niedziela to czas weekendowych powrotów gdy sto tysięcy aut ruszy na drogi to musi być gdzies korek nie ma bata wiec tylko siejesz ferment i tani trolling Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Git ??? Klamiesz w dzien i w nocy, non stop ! 29.09.19, 19:56 No topojedz tam i powiedz ludziom stojacym w korku, i narzekajacym, ze sieja ferment i sa wrogami wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Git ??? Klamiesz w dzien i w nocy, non stop ! 29.09.19, 21:25 wislok1 napisał: > No topojedz tam i powiedz ludziom stojacym w korku, i narzekajacym, ze sieja f > erment i sa wrogami wladzy powiem to tobie że mącisz i szukasz sensacji na siłę tam gdzie jej nie ma...jest piękna nowa droga Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Git ??? Klamiesz w dzien i w nocy, non stop ! 29.09.19, 22:49 www.youtube.com/watch?v=d1ylXs9Fla0 Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 16:29 > co ty mi tu porównujesz misiu kolorowy? u nas 50 lat komuny a w tym czasie Niemcy demokracje miały i wolny rynek... Tylko akurat te Niemcy co miały demokracje upadły i zostały przyłączone przez te co miały federacje. Demokracja w Niemczech źle się kojarzy i wielu Niemców uciekało z Niemiec Demokratycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: nowa zakopianka git 09.10.19, 13:00 To w tej federacji nie bylo powszechnych wyborow ? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: nowa zakopianka git 28.09.19, 21:56 6 km to nie nowa Zakopianka, to 6 km W Bawarii otworzyli teraz 30 km autostrady A94 i nawet w wiadomosciach telewizyjnych o tym nie wspomnieli... No, ale tam wychodza z zalozenia, ze propaganda sukcesu jest dla debili Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 09:36 Przypatrz sie dokladniej funkcjonowaniu ARD i ZDF ze szczegolnym uwzglednieniem metodyki "przekazu". Historia, metody, tresci, komentarze, modele problemowe, dogmatyka w przedstawianiu drazliwych tematow, ... Sa na ten temat baaaaardzoooo rozne opinie. Ale nie w tych programach. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: nowa zakopianka git 28.09.19, 22:29 Jest kurła sukces! Misiu, znalazłeś 6 kilometrów ekspresówki, na które umowę podpisał rząd obecnej koalicji, a nie poprzedniej! Sukces! Kurwa sukces! Oddali 6 kilometrów, ledwie rok po terminie! Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 00:31 spokojnie....będzie w tym roku kolejny odcinek zakopianki oddany. a trasa Lublin-Wawa? a Wrocław-Kłodzko i do Wałbrzycha S5 i S8? a S7? a A1 od Katowic do Częstochowy i dalej? Proszę was....ja rozumiem że nie wypada wam klaskać ale choć odrobinę obiektywizmu zachowajmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
4slash Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 09:50 S8 Wrocław-Kłodzko jest w dalekosiężnych planach. Na razie nie ma żadnych uzgodnień, decyzji środowiskowych, projektów itp. Może do 2030 będzie. S5 do Wałbrzycha również nie ma i nie będzie bo S5 do Bolkowa i na Czechy jakiś łacznik może zrobią ale na razie to tylko obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 10:42 Lublin-Warszawa bredzisz misiu? Jedyny odcinek na który przez 4 lata ogłoszono przetarg i podpisano umowę to odcinek od węzła Zakręt do węzła Lubelska. Całe 2,5 kilometra. Będzie gotowe za dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 16:36 A1 Katowice - Częstochowa budują....S7 Kraków Warszawa część zbudowali i budują. Podpisana została umowa na projekt i budowę S7 granica woj. świętokrzyskiego – Kraków, odcinek II węzeł Szczepanowice – węzeł Widoma....UDOWA AUTOSTRADY A4 SZARÓW-KRZYŻ, 56,9 km:, Budowa Północnej Obwodnicy Krakowa (POK) w ciągu drogi ekspresowej S-52 i Zakopianka jeden odcinek teraz a drugi do końca roku to realne budowanie dróg...ale jak się pisu nie lubi to się narzeka że mało i że nie budują :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 17:44 Wow, czyli jesteśmy już na poziomie Europy Zachodniej lat powojennych. Super, mieszkanie w Polsce to fajna retrospekcja, można sobie wyobrazić jak wyglądała Europa Zachodnia w latach 50. Może nawet dożyjemy czasów, gdzie u nas będzie jak w Europie Zachodniej lat 80! Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 20:21 misiaczek1281 napisała: > A1 Katowice - Częstochowa budują....S7 Kraków Warszawa część zbudowali i budują > . Wszystkie umowy podpisano jeszcze w 2015, za PO i gumofilców. ŁŻESZ! > Podpisana została umowa na projekt i budowę S7 granica woj. świętokrzyskiego > – Kraków, odcinek II węzeł Szczepanowice – węzeł Widoma.... Umowa podpisana w ubiegłym roku, decyzja w tym roku, droga będzie za 4 lata, całe 14 kilometrów. > UDOWA AUTOSTRADY A4 > SZARÓW-KRZYŻ, 56,9 km:, Popierdoliło ciebie? Ostatni odcinek A4 oddano w 2016. PiS przeciął wstęgę. ŁŻESZ! > Budowa Północnej Obwodnicy Krakowa (POK) w ciągu drogi > ekspresowej S-52 Do 2022. Całe 12,5 kilometra! > i Zakopianka jeden odcinek teraz a drugi do końca roku to real > ne budowanie dróg...ale jak się pisu nie lubi to się narzeka że mało i że nie b > udują :) hehe Z tego co wymieniłeś we dwóch przypadkach łgałeś, w dwóch miałeś rację - przez 4 lata podpisano umowy na budowę 26,5 kilometra ekspresówki. No KURWA SUKCES, ALE MNIE ZAIMPONOWALI. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 17:40 Nie jest git, matole. Kluczowego odcinka od Rabki, przez Nowy Targ do Zakopanego nie ma nawet w planach i jeszcze długo nie będzie, o ile w ogóle kiedykolwiek. Brandzlowanie się jakimś skrawkiem jest dobre dla bezzębnego elektoratu PiS z dwucyfrowym IQ, którzy nigdy nie wyjechali poza swój powiat. Każdy kto widział choć trochę Europy ma w dupie ten kiczowaty zaścianek jakim jest Zakopane. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 19:33 w dupie to ja mam kiczowate plucie na własny kraj, rząd i na drogi które są budowane...taka antypolskość bije od was i porównywanie się z bogatą europą i pokazywanie jak u nas kiepsko….czemu nie porównujesz się z rumunią i ukrainą? w porównianiu z nimi mamy wspaniałe drogi a oni dziurawe....taka murzyńskość od was bije zamiast się cieszyć że budują drogi to narzekacie.....to pewnie jakieś antypolskie nastawienie inne narody są dumne ze swojego kraju ale trzeba go lubić a nie pluć Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Generalnie to sie dobrze czujesz ? 29.09.19, 19:46 ZAWSZE porownuje sie cos gorszego do czegos lepszego i szuka pomyslow, jak dowrownac do LEPSZEGO Dzieki temu jest postep na swiecie, zeludzie sa NIEZADOWOLENI z aktualnej sytuacji i szukaja LEPSZEGO Ty najpierw BEZCZELNIE klamiiesz, ze jest GIT, a potem masze pretensje, ze ludzie narzekaja i ze to jest antypolskie !!! ( za komuny kazda krytyka komuny tez byla ANTYPOLSKA Jestes KOPIA komuchow !!!) I sam przyznajesz racje, ze do Zachodu duuuuuuuuzo brakuje, ale krytykowac NIE WOLNO Bo nie WOLNO Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Generalnie to sie dobrze czujesz ? 29.09.19, 19:51 On tez uwazal za komuny, ze nie wolno krytykowac wladzy, wolno tylko chwalic i ze Zachod jest zgnily www.youtube.com/watch?v=fE97Dq5Tb5g Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 21:55 To nie antypolskość, debilu, tylko antydebilizm. Ty twierdzisz, że dwie różne liczby są takie same, to jak tu ma być dobrze, skoro takich jak ty tak łatwo manipulować? Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: nowa zakopianka git 30.09.19, 00:06 To się podniecaj Polską, kogo to obchodzi. Nikt nigdy nie okradał regularnie mnie i mojej rodziny na taką skalę jak Polska. A ja na złodziei plułem, pluję i pluć będę. Trzyma mnie tu wyłącznie rodzina i znajomi. Bez najmniejszego problemu wypowiedziałbym wojnę Wielkiej Brytanii a następnie ją przegrał i poddał się ich kolonizacji. Byłoby tu 1000x mądrzej niż pod rządami (tfu!) neokomunistów (na pohybel!) z PiSu, PO, SLD czy innych okrągłostołowców, na których głosują tacy analfabeci ekonomiczni jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: nowa zakopianka git 30.09.19, 12:18 Odcinka do Zakopanego nie będzie bo Goralenvolk się nie zgodził. Natomiast powinien powstać odcinek od Rabki do Chyżne i dalej na Słowację. Będzie elegancki dojazd w Tatry Słowackie gdzie warunki turystyki, pieszej ( i psiej , na Słowacji można spokojnie iść z psem szlakiem nawet w parku narodowym) rowerowej i narciarstwa znacznie lepsze , a po drugie da się tam zimą oddychać bo do każdej dziury jest podciągnięty gaz ziemny a ostatnią kopalnię zamykają za dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: nowa zakopianka git 30.09.19, 13:06 O to to! Choć mi i tak wygodniej chyba nadal przez Barwinek z mojego zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 22:03 Git jełopie! next.gazeta.pl/next/7,151003,25250710,minister-adamczyk-otworzyl-nowy-odcinek-zakopianki-dzien-pozniej.html#s=BoxOpImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: nowa zakopianka git 29.09.19, 22:35 6 KM I ROK SIE BEDA TYM CHWALIC... JEST MOC... POLSKA POTEGA... Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: nowa zakopianka git 08.10.19, 15:55 Pamietam lata 60-te i 70-te. za komuny do Zakopanego tez były korki zawsze przed swietami i feriami. dzis po prawie 50-ciu latach i wybudowaniu nowej Zakopianki - nic sie nie zmieniło. Korki sa dalej- to moje pytanie -po co wywalono miliardy na nowa droge - skoro dalej sie korkuje? Kto za to gÓ,,,o odpowiada ? Dlaczego nie rozliczono tych matołów, którzy niie potrafią zlikwidowac korków/ zostało 1-no rondo, które korkuje cała drogę!/ Jaki matoł to zaprojektował. A w ogóle- to po co Wy wszyscy jedziecie do Zakopca? Na swieże powietrze? Przeciez smog tam zima zjada Wam płuca- zapomnieliscie , ze zakopane lezy w dolinie a w piecach pali sie bele czym ? Trujcie sie dalej - bezmózgowcy ! Odpowiedz Link Zgłoś