Dodaj do ulubionych

Prawko i dowód w apce mObywatel

05.12.20, 09:00
Zainstalowaliście ? DR mam od początku a dziś dodałem prawko.
Nawet się zgadza z oryginałem :)
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 05.12.20, 10:02
      I pkt można sobie sprawdzić.
      • who_cares Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 05.12.20, 10:12
        Chyba się rzuciliście do telefonów bo serwery nie wyrabiają :)
    • klemens1 Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 05.12.20, 10:19
      W sumie niewielka przydatność tej instalacji, bo prawka można nie mieć przy sobie tak po prostu - a nie na zasadzie "ale mam w mObywatelu".
      Istnieje szansa, że wypożyczalnie (oczywiście krajowe) będą to respektowały. Bo z dowodem osobistym w aplikacji jest różnie - w przychodni jest OK, ale w banku już nie. Co dziwi o tyle, że przecież banki są takie "internetowe" teraz.
    • samspade Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 05.12.20, 10:20
      Nie instalowałem. Nie zamierzam instalować.
    • vogon.jeltz Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 05.12.20, 10:49
      Pod żadnym pozorem nie zainstaluję żadnej apki pochodzącej od pisiego rządu. Nawet jakby po przyjeździe do Polski nakazali mi zainstalować to badziewie do kwarantanny, bo podobno istnieje taki prawny obowiązek, to mam zrootowany telefon i tak popsuję system, że ścierwo i tak nie będzie działać.
      • misiaq009 Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 05.12.20, 12:04
        vogon.jeltz napisał:

> Pod żadnym pozorem nie zainstaluję żadnej apki pochodzącej od pisiego rządu. Na
        > wet jakby po przyjeździe do Polski nakazali mi zainstalować to badziewie do kwa
        > rantanny, bo podobno istnieje taki prawny obowiązek, to mam zrootowany telefon
        > i tak popsuję system, że ścierwo i tak nie będzie działać.

masz kryzys zaufania obywatela do państwa?
        żałosne....a inne aplikacje które śledzą inwigilują masz a m Obywatela nie? cóż za wybiórczość
        • samspade Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 05.12.20, 12:12
          misiaq009 napisał:

> masz kryzys zaufania obywatela do państwa?

Ja nie mam. Za grosz nie mam zaufania do państwa. Od dawna nie mam.

> żałosne...

Nie żałosne ale oczywiste. To państwo nie zasługuje na zaufanie.
          Obecnie rządzą nami debile, którzy uważają powstania przeciw zaborcom za bolszewizm.

• bywalec.hoteli Re: Prawko i dowód w apce mObywatel 31.12.20, 11:33
      Ciesze sie, ze doceniasz starania ministerstwa cyfryzacji, ale nie instaluję takich rzeczy w telefonie. Cenię sobie natychmiastowość fizycznych dokumentów.
      Juz wystarczy, ze mam kartę dużej rodziny w telefonie i przy zakupach muszę odblokować telefon, znaleźć aplikacje, użyć pinu do aplikacji a tu telefon się rozładuje. Przy karcie lidl plus zaś te jebaki kaza aktualizować apke akurat jak jestem przy kasie i chce ja zeskanować.

Plastikowy dokument to konkret - wyciągasz i od razu działasz. Zreszta teraz nie musisz jezdzic z dowodem rejestracyjnym, tylko z osobistym, nie wiem jak z prawkiem.

Jeszcze instalując dowod w telefonie zapewne dajesz do niego dostęp Google, Apple itp a zatem amerykańskim służbom, które nie uznają prywatności u człowieka. To nie jest fajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka