Dodaj do ulubionych

kasa jest !

14.12.20, 13:12
a wy mówicie że Polska się zadłuża, że kasy brakuje a tu proszę....jest kasa? jest !

www.pb.pl/723-mln-zl-kary-dla-biedronki-za-wykorzystywanie-przewagi-kontraktowej-1103099
Obserwuj wątek
    • samspade Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:14
      Skoro kasa jest to czemu podnoszą podatki bądź wprowadzają kolejne?
      Jak to było? Wystarczy nie kraść?
      www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/cba-rozpracowywalo-firme-adama-hofmana-r4s-kontrakty-ze-spolkami-skarbu/lq2mqmw,79cfc278
      Szkoda że nie zastosują się do swoich rad i przestaną kraść.
      • misiaq009 Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:22
        jakie podatki?
        ja żadnego podatku nowego nie widzę:)
        ale przynajmniej coś dają szarym zwykłym ludziom ogromny socjal, tarczę antykryzysową, w sumie dali ludziom 10 razy więcej niż wszystkie POprzednie rządy razem wzięte
        • misiaq009 Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:24
          a kradli to za peo wtedy były afery Amber Gold, z OFE zapierdzielili 100 mld zł i nic ludziom nie dali...nic...żadnego 500+, a pensje były na poziomie 30% dzisiejszych :)
          • samspade Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:38
            misiaq009 napisał:

> a kradli to za peo wtedy były afery Amber Gold,

To prawda było bamber gold. Za pis był getbek. Nie zapominajmy też o skokach.

>z OFE zapierdzielili 100 mld zł

A pis zapierdoli teraz resztę.
            A i tak im mało i wprowadzają nowe podatki.
        • samspade Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:29
          misiaq009 napisał:

> jakie podatki?

Doczytaj co to są podatki.

> ja żadnego podatku nowego nie widzę:)

Ależ wiemy że ty niewiele widzisz.
        • kanna13 Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:44
          Deficyt na koniec 2020 ma wynieść 109,3 mld a inflacja w październiku rok do roku wyniosła 3,1 % a z wyłączeniem cen żywności wynosi ponad 4% i jeśli i nic się nie zmieni to w 2021 może też oscylować wokół 3-3,5%.
          Dalej płaci się 23% Vat a dochodowy na poziomie 32% do tego kwota wolna od podatku jest cały czas znikoma.
          A dają nie ze swoich tylko wszystkich tych co płaca powyższe wysokie podatki.
          • qqbek Re: kasa jest ! 14.12.20, 22:57
            I ty myślisz, że to analfabecie, "dziennikarzowi" wytłumaczysz?
            Misio to funkcjonalny analfabeta, absolwent studiów na kierunku "dziennikarstwo"
            Samo to powinno zniechęcić do mertytorycznej debaty.
            Ja go w każdej odpowiedzi zwę "pisowską kurwą" i mimo tego mi odpowiada. Widać ma z Nowogrodzkiej płacone od sztuki i ma wyjebane na to, co o nim sądzą i piszą.
            To nie jest człowiek. To jest część propagandowej szczekaczki miłościwie nam panujących.
            Dlatego trzeba per "pisowska kurwa"... inaczej się nie godzi.
            • only_the_godfather Re: kasa jest ! 15.12.20, 08:21
              według mnie, to ta pisia kurwa studiowała ale w swojej wyobraźni tylko. Chyba, że by były to studia na wyższej szkole gotowania na gazie.
              • engine8 Re: kasa jest ! 15.12.20, 22:02
                No to w Polsce ma przechlapane bo wszyscy sie przestwiaja na indukcyjne
                Ale moze w tym wyksztalceniem zrobic niezla kariere w USA bo tu glownie na gazie sie gotuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka