misiaq009 14.12.20, 13:12 a wy mówicie że Polska się zadłuża, że kasy brakuje a tu proszę....jest kasa? jest ! www.pb.pl/723-mln-zl-kary-dla-biedronki-za-wykorzystywanie-przewagi-kontraktowej-1103099 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samspade Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:14 Skoro kasa jest to czemu podnoszą podatki bądź wprowadzają kolejne? Jak to było? Wystarczy nie kraść? www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/cba-rozpracowywalo-firme-adama-hofmana-r4s-kontrakty-ze-spolkami-skarbu/lq2mqmw,79cfc278 Szkoda że nie zastosują się do swoich rad i przestaną kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:22 jakie podatki? ja żadnego podatku nowego nie widzę:) ale przynajmniej coś dają szarym zwykłym ludziom ogromny socjal, tarczę antykryzysową, w sumie dali ludziom 10 razy więcej niż wszystkie POprzednie rządy razem wzięte Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:24 a kradli to za peo wtedy były afery Amber Gold, z OFE zapierdzielili 100 mld zł i nic ludziom nie dali...nic...żadnego 500+, a pensje były na poziomie 30% dzisiejszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:38 misiaq009 napisał: > a kradli to za peo wtedy były afery Amber Gold, To prawda było bamber gold. Za pis był getbek. Nie zapominajmy też o skokach. >z OFE zapierdzielili 100 mld zł A pis zapierdoli teraz resztę. A i tak im mało i wprowadzają nowe podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:29 misiaq009 napisał: > jakie podatki? Doczytaj co to są podatki. > ja żadnego podatku nowego nie widzę:) Ależ wiemy że ty niewiele widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna13 Re: kasa jest ! 14.12.20, 13:44 Deficyt na koniec 2020 ma wynieść 109,3 mld a inflacja w październiku rok do roku wyniosła 3,1 % a z wyłączeniem cen żywności wynosi ponad 4% i jeśli i nic się nie zmieni to w 2021 może też oscylować wokół 3-3,5%. Dalej płaci się 23% Vat a dochodowy na poziomie 32% do tego kwota wolna od podatku jest cały czas znikoma. A dają nie ze swoich tylko wszystkich tych co płaca powyższe wysokie podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: kasa jest ! 14.12.20, 22:57 I ty myślisz, że to analfabecie, "dziennikarzowi" wytłumaczysz? Misio to funkcjonalny analfabeta, absolwent studiów na kierunku "dziennikarstwo" Samo to powinno zniechęcić do mertytorycznej debaty. Ja go w każdej odpowiedzi zwę "pisowską kurwą" i mimo tego mi odpowiada. Widać ma z Nowogrodzkiej płacone od sztuki i ma wyjebane na to, co o nim sądzą i piszą. To nie jest człowiek. To jest część propagandowej szczekaczki miłościwie nam panujących. Dlatego trzeba per "pisowska kurwa"... inaczej się nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: kasa jest ! 15.12.20, 08:21 według mnie, to ta pisia kurwa studiowała ale w swojej wyobraźni tylko. Chyba, że by były to studia na wyższej szkole gotowania na gazie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: kasa jest ! 15.12.20, 22:02 No to w Polsce ma przechlapane bo wszyscy sie przestwiaja na indukcyjne Ale moze w tym wyksztalceniem zrobic niezla kariere w USA bo tu glownie na gazie sie gotuje :) Odpowiedz Link Zgłoś