Dodaj do ulubionych

Mocowanie telefonu komorkowego

26.04.02, 09:31
Smiesza mnie pozerzy mocujacy swoje telefony komorkowe
na desce rozdzielczej.
Robia to najlepiej w taki sposob i w takim miejscu,
zeby kazdy widzial, ze komora w aucie jest.
No bo jakze, nowoczesny czlowiek przeciez bez komorki
obejsc sie nie moze. A zwlaszcza taki, co jezdzi
rozlatujacym sie trupem i gloduje, zeby moc zaplacic
rachunek za komore.
Najlepsze sa dresiki i inni pozerzy, ktorzy udaja w
czasie jazdy, ze rozmawiaja przez komore, a po prostu
tylko trzymaja ja przy uchu.
Ostatnio widzialem zardzewialego Malucha, a w nim
komore, odtwarzacz CD i oczywiscie nalepke Pioneer na
tylnej szybie. Dostalem ataku smiechu, a dresik tylko
mog sobie popatrzyc jak nim pogardzam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wally Re: Mocowanie telefonu komorkowego IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 18:25
      A ty masz komore?
    • Gość: darek Re: Mocowanie telefonu komorkowego IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 28.04.02, 21:14
      Nie wiem narazie,ale prawdopodobnie nigdy w moim zyciu nie bede posiadaczem
      cellphone,z tego tylko wzgledu,ze oddajesz swoja wolnosc osobista w rece kazdej
      osoby,ktora moze cie dosiegnac w kazdej chwili dnia i nocy.Jezeli chce gdzies
      zadzwonic to tyle jest jeszcze telefonow na ulicach.O kobiety sie tlumacza,ze
      maja je w razie zagrozenia osobistego,ya bull shit,jak ktos cie ma obrabowac na
      parkingu to nawet trzy telefony jej nie pomoga.
      I druga sprawa to wplyw cellphone na nasz mozg.Pamietamy,ze papierosy w
      dawniejszych czasach byly bezpieczne,teraz oficjalnie sie mowi ,ze przebywanie
      w stalej obecnosci osoby palacej moze cie zabic.
      Ale kazdy z nas zyje w wolnych krajach i moze robic co mu sie podoba.
      Moja zona ma cellphone-to jej wybor.
      PZDR.
      • Gość: vipR Re: Mocowanie telefonu komorkowego IP: *.altkom.com.pl 05.05.02, 21:46
        A ja sobie nie wyobrazam juz zycia bez telefonu... Wiem ze to glupio brzmi, ale
        tak jest. Jak wychodze z domu bez telefonu, to czuje sie jakis taki
        niekompletny. Jesli jest jeszcze szansa wrocic po tel, to z niej korzystam i
        wracam. Gorzej jak zorientuje sie dopiero w pracy. Wtedy pierwsza czynnoscia
        jaka wykonuje jest powiadomienie o tym fakcie kilku osob z listy vip'ow.

W moim przypadku to pozyteczne urzadzenie pelni tez role osobistego asystenta.
        Mam w nim wszystkie wazniejsze kontakty, liste rzeczy do zrobienia. Tel.
        przypomina mi o spotkaniach i sluzy za dyktafon. Tak wiec, nie jest tylko
        urzadeniem sluzacym do prowadzenia rozmow...

A jesli chodzi o rozmowy, to w dlugi weekend siedzac sobie w paryskiej
        kawiarence zadzwonilem do domu, zeby opowiedziec jak mi dzien minal. Nie
        musialem szukac budki tel, kupowac karty, znac kierunkowego do Polski, czy tez
        prosic o polaczenie pania z centrali (nawet nie wiem czy w Paryzu cos takiego
        funkcjonuje-teraz wszedzie sa automatyczne centralki). Poprostu zadzwonilem i
        juz. W podobny sposob moge dzwonic (prawie) z kazdego dowolnego miejsca na
        swiecie. Tak wiec nie postrzegam komorek w ten sposob co Ty. Telefon nie
        ogranicza mojej wolnosci, ale ja rozszerza. A co do niechcianym telefonow -
        moge ustawic ignorowanie numerow spoza mojej ksiazki tel. lub ustawic odbior
        rozmow tylko od osob waznych (przydaje sie zwlaszcza jak kozystasz z roamingu).
        No a w skrajnym przypadku moge telefon wylaczyc (bo sa takie chwile kiedy
        fajnie jest jak nikt nie przeszkadza :-)

BTW. jakby ktos chcial sie wybrac do Paryza samochodem, to stanowczo odradzam -
        francuzi nie szanuja samochodow i parkuja na "dobijanie" niszczac nawet te
        ladne i luksusowe auta. Odrapane zderzaki i pogiete blotniki to standard, przed
        ktorym nie ustrzega sie nawet nowe (slliczne) mini - bmw, ktorych wyjatkowo
        duzo tam jezdzi. Az serce peka na kawalki...

Ups. troche sie rozpisalem, koncze zatem.
        Pozdrawiam vipR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka