frequenter.light 07.01.22, 14:37 Znowu podnieśli cenę autostrady A2. 37 km odcinek Poznań-Września kosztuje teraz już 25 zł. Przejechanie od Nowego Tomyśla do Konina i z powrotem to 150 zł. Skur..syny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gzesiolek Re: Podwyżka na A2 07.01.22, 16:05 Ktoś wie do kiedy Kulczykowie są tam operatorem? Bo ta plus A4 Kraków Katowice to największy przekręt jaki się dało zrobić... Umowa gwarancję daje tylko w jedną stronę i oczywiście jest utajniona, żeby nikt za to nie beknal... Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Podwyżka na A2 07.01.22, 16:42 na odcinku Września-Konin chyba do 2037. Wiec chcą się jeszcze nachapac na koszt państwa i obywateli ile się da. Kraków-Katowice przynajmniej ma tańsze o 4 zł przejazdy jak masz Autopay Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Podwyżka na A2 07.01.22, 23:25 glosowalesz za dojna zmiana - to cie doja... i nie wazne czy "prywaciarz" czy kto inny. wszyscy musza oplacac ludzi, bo inflacja i polski nie-lad twoich wybrancow Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Podwyżka na A2 07.01.22, 23:54 mowienie prawdy, to nie jest obsesja. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Podwyżka na A2 08.01.22, 10:13 Córka jeździ ma trasie Poznań - Warszawa regularnie. Prawie od razu płaciła tylko połowę za kulczykówkę, bo we Wrześni zjeżdżała na starą 92, która tam jest dwupasmowa. Ostatnio jednak stwierdziła, że tym złodziejom nie będzie nawet połowy płacić i omija cały ten odcinek - płaci tylko za państwowy. Kiedyś nad morze na zachodni brzeg jeździłem do Świebodzina, potem S-3 i jeszcze starą DK-6, później Gryfice i Mrzeżyno. Teraz jeżdżę przez Pomorze na skos. Jest 10 minut dłużej, ale dużo taniej, bliżej, mniej też się spali. Nawet droga ciekawsza i nie chce się tak spać. I to wszystkim polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Podwyżka na A2 09.01.22, 09:30 I dlatego przestałem jezdzic A2! Na trasie Warszawa -Słubice oszczędzam 200 zł i mam paliwa na ca prawie 400km! Tracę tylko 1 godzine jadąc DK2 i nie martwie sie , ze stane w korku i kasę za opłaty szlag trafi! I nie muszę się pieprzyc z e-Toll-czyli z totalnym gównem! Odpowiedz Link Zgłoś
toommynaley Re: Podwyżka na A2 11.01.22, 20:59 Dlaczego podwyżka ?? zapytaj Pana generała Gromosława to może Ci powie. Kulczyk to tylko fasada dla mediów..zresztą kulczyk juz nie żyje cóż za okrutny los... Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Podwyżka na A2 11.01.22, 21:25 Kulczyk miał pogrzeb w dniu zaprzysiężenia PAD. Coż za ironia losu. W Poznaniu pamiętam ten dzień, bo zablokowali centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
toommynaley Re: Podwyżka na A2 11.01.22, 23:44 Pogrzeb podobno zbyt piękny żeby nie mógł być prawdziwy... Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 00:02 E nie wierzę, że upozorował i żyje sobie w Afryce. Ale zmarł młodo. Może go ruscy w Wiedniu - mieście agentur - załatwili? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 11:51 dalszy kuzyn pracuje w hadesie , dr Jan byl calkiem sztywny , nie wybieral sie do afryki ani gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 11:58 Mówisz serio czy jaja se robisz XD Odpowiedz Link Zgłoś
toommynaley Re: Podwyżka na A2 14.01.22, 21:47 Wystarczy połaczyć kropli. Śmierć dr Jana nastąpiła w idealnym momencie. Na jego miejscu też bym wykorkował. ..Chociaż nie..przecież takie rzeczy tylko na filmach..skąd wziął by nowe dokumenty w takim prawowitym kraju jak Polska, myślicie ,że ktos za parę groszy odważyłby się na oszustwo?? Nie to niemożliwe, nie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 10:46 Przestałem jezdzić A2. Jak tak dalej pójdzie- to ruch przeniesie sie na lokalne drogi- czyli bedzie to bezsens budowania autostrad za miliardy! Na trasie warszawa-Słubice w obie strony- oszczedzam kasę na 350 km przejazdu i tracę tylko 1 godzinę. No i nie stoję w korkach, np. w sytuacji wypadku na autostradzie. ! Żegnajcie polskie wyroby autostrado- podobne! Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 11:47 ja pierdole.. , z zasady nie kozystam z kulczykowki , w dupie ich mam , do wrzesni sa dwa pasy , potem to chyba stara E8 i tluczenie sie ponad godzine 50 km a potem myk na a2 w koninie , na panstwowa za 10 zeta , za to zapierdzielona ze sie jechac nie da wiecej niz 100 Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 11:58 Nie no, o ile do Wrześni to można jeszcze się dwupasmówką tłuc - ale co chwilę są ograniczenia do 70-ki, skrzyżowania, światła i radary, to na Września-Konin 92 już się nie piszę. To jak byłem młody, na budżecie i jeździłem na LPG. Przed laty jeździłem 92 aż do Warszawy lub do Sochaczewa - to był horrror - milion tirów przed tobą, milion tirów za tobą, milion tirów z naprzeciwka, wielki korek w Krośniewicach, gdzie krzyżowały się stara krajowa dwójka i stara krajowa jedynka. Kiedyś kumpel mówił, że jechał agresywnie i wyprzedził chyba z 50 tirów na skutek czego przesunął się do przodu o mniej niż kilometr - więc stwierdził, że to bez sensu je wyprzedzać. Całe szczęście, że teraz już nie muszę tamtędy jeździć często, po prostu jak będzie konieczność pojechania na wschód, to będę do Wrześni 92 a dalej autostradą i złodzieje z AWSA połowę kasy zobaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 12:11 o będę do Wrześni 92 a dalej autostradą i złodzieje z AWSA połowę kasy zobaczą. droga poznan konin , wydluza sie o jakas godzine, taniej o 50 zeta i 2-3 litry paliwa , h zobacza a nie moje pieniadze tymbardziej ze autostrada konin wrzesnia juz qurwa byla zbudowana wczesniej Budowa tego fragmentu była bardzo powolna i pierwszy jego odcinek Września – Sługocin (34 km) oddano do użytku w 1985. Do 1989 autostrada została przedłużona do Konina (kolejne 14 km). Obecnie odcinek ten stanowi część autostrady A2. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 13:25 Wygląda na to, że za 5 lat Stalexport przestanie skubać między Gzesiolkowo-Hukersowem a Galtomowem. Kulczykobierców wytną dopiero za 15 lat, wiec chca sie nachapać. "Pierwsze takie wydarzenie będzie miało miejsce w 2027 roku. Wówczas wygaśnie umowa koncesyjna na autostradę A4 między Katowicami a Krakowem. Następnie, w 2037 roku, zakończy się okres trwania koncesji na autostradę A2 między Świeckiem a Koninem. Najdłużej zaś, bo do 2039 roku, pożyjemy zaś z prywatną koncesją na A1 między Gdańskiem a Toruniem. Co natomiast zmieni się po wymienionych powyżej datach? Wygaśniecie koncesji będzie oznaczało koniec sprawowania prywatnej władzy nad daną autostradą. To państwo zacznie wówczas wyznaczać ewentualną wysokość opłat. Dzisiaj natomiast, dla przykładu, gdy prywatny zarządca A4 podnosi opłaty, GDDKiA może co najwyżej poprosić o zmianę tej decyzji, bez żadnego realnego wpływu na tę decyzję." 40ton.net/wygasniecie-prywatnej-koncesji-na-autostrade-zmiana-w-hiszpanii-i-zazdrosc-w-polsce/ Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 14:20 Myślę, że nie będziesz musiał tak długo czekać - reżim znacjonalizuje autostrady (i mnóstwo innych rzeczy) o wiele wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Podwyżka na A2 12.01.22, 15:13 gowno tam znacjonalizuje. Zwłaszcza ze Kulczyk i Patalas juz nie żyją. Coraz mniej świadków na potrzeby ewentualnego śledztwa ws układu polskich oligarchów i polityków SLD z 1997, które obiecywał Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś