dodekanezowiec 24.09.24, 22:45 Temat motoryzacyjny. Nie OT Jak Wam się podobają? Po mojemu bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogon.jeltz Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 10:39 Wyglądają tak generycznie, że bardziej się nie da. Ale czego spodziewać się po Stellantisie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 11:02 vogon.jeltz napisał: > Wyglądają tak generycznie, że bardziej się nie da. Ale czego spodziewać się po > Stellantisie. VW i Skoda to poezja :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 11:09 Fiat avenger dla mnie się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 12:32 > VW i Skoda to poezja VW i Skoda może i są ciosane siekierą i urodą nie grzeszą, ale przynajmniej patrząc na samochód od razu wiemy, jaka to marka. To się nazywa spójny język stylistyczny. W przypadku tych Avengersów 2008 bez spojrzenia na znaczek nie masz pojęcia co to za auto. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 14:23 vogon.jeltz napisał: > > VW i Skoda to poezja > > VW i Skoda może i są ciosane siekierą i urodą nie grzeszą, ale przynajmniej pat > rząc na samochód od razu wiemy, jaka to marka. To się nazywa spójny język styli > styczny. W przypadku tych Avengersów 2008 bez spojrzenia na znaczek nie masz po > jęcia co to za auto. Nie najlepiej to o Tobie świadczy bo i mokka ma cechy charakterystyczne dla Opla, i 2008 dla Peugeota, i Avenger dla jeepa. Można natomiast o kilku azjatyckich markach powiedzieć że nie mają spójności stylistycznej w swoich modelach. Aktualnie na ten przykład Hyundai nacudowal. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 15:22 Z Jeepem to ostatecznie mogę się zgodzić, wszystkie Jeepy mają podobny grill i ten też. Ale Opel... ta marka w ogóle miała kiedykolwiek jakieś cechy charakterystyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 15:59 vogon.jeltz napisał: > Z Jeepem to ostatecznie mogę się zgodzić, wszystkie Jeepy mają podobny grill i > ten też. Ale Opel... ta marka w ogóle miała kiedykolwiek jakieś cechy charakter > ystyczne? Cechą charakterystyczną Opla zawsze było bycie ładnym autem :) Takim zgrabnym, proporcjonalnym, symetrycznym, niekanciastym, zaokrąglonym. Chyba że waga przypomni jakiegoś Opla z lat 60.:) Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 17:48 > Cechą charakterystyczną Opla zawsze było bycie ładnym autem :) Kwestia gustu. Ja bym powiedział, że "Cechą charakterystyczną Opla zawsze była niespełniona chęć bycia ładnym autem". Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 17:54 > Cechą charakterystyczną Opla zawsze było bycie ładnym autem :) Ja rzekłbym, że "cechą charakterystyczną" Opla było zawsze bycie autem doskonale przeciętnym, obiektem do przemieszczania się z punktu do punktu, nie wyróżniającym się ani wyglądem, ani właściwościami jezdnymi, ani tak naprawdę niczym. W sumie ten crossover wpisuje się w tę koncepcję. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 19:57 No, wlasnie tak... Kupilem kiedys Astre i to byl bardzo glupi zakup Auto niby ladne, ale co chwila jakis problem.... Z Toyota i Renault zero problemow Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 11:30 Jeszcze włoszki, AR Junior i Fiat 600 do kompletu. Wizualnie wszystkie to ładne auta. Droga globalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 14:31 Avenger zdecydowanie dla mnie najładniejszy. Mokka, tak jak wszystkie nowe suvople, z wyglądu dla mnie niestrawny. 2008 niezły. W temacie Stellantisa to przykra wiadomość: www.money.pl/gospodarka/zwolnienia-grupowe-w-fabryce-w-gliwicach-prace-straci-500-osob-7074623232166592a.html Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 16:36 Tymczasem włoski rząd rozpoczął negocjację z koncernem w sprawie ewentualnej pomocy finansowej. W grę wchodzą środki z Krajowego Planu Odbudowy w kwocie 370 mln euro. Kwota ta może zasilić inwestycję Stellantisa, jednak minister przemysłu, Adolfo Urso przedstawił konkretne ultimatum - koncern musi zbudować nową fabrykę akumulatorów oraz zwiększyć produkcję samochodów do miliona pojazdów rocznie. Jeśli Stellantis nie zadeklaruje budowy fabryki we Włoszech, środki z KPO zostaną przeniesione na inne cele. Inne rządy coś robią w tym temacie, ale u nas nie. Czytaj więcej na motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-francuski-koncern-z-problemami-strajki-we-wloszech-w-polsce-,nId,7822559#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 19:00 dodekanezowiec napisał: > Jak Wam się podobają? Tak bardzo, że nawet ich nie zauważam. Mogłyby nie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 19:24 kreinto napisał: > dodekanezowiec napisał: > > > Jak Wam się podobają? > Tak bardzo, że nawet ich nie zauważam. Mogłyby nie istnieć. A nie myślisz o tym, że "masz o sobie za duże ego"? - Jak mawiał jeden z forumowiczów podobno. Kim się czujesz że tak musisz się jakoś wywyższać? Bo tu chyba jest Twój problem psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 22:06 dodekanezowiec napisał: > A nie myślisz o tym, że "masz o sobie za duże ego"? - Jak mawiał jeden z forumo > wiczów podobno. Kim się czujesz że tak musisz się jakoś wywyższać? Bo tu chyba > jest Twój problem psychiczny. Nie myślę, bo to wiem. Czuję się nic nie znaczącym pyłkiem w bezkresie wszechświata a problemów psychicznych mam z pewnością więcej ale miło, że pytasz. Dziękuję. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 22:15 @ kreinto Może to ja przegiąłem. Dzięki za w sumie inteligentna odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Avenger/Mokka/2008 27.09.24, 07:36 dodekanezowiec napisał: > @ kreinto > Może to ja przegiąłem. Dzięki za w sumie inteligentna odpowiedź:) Ale to wszystko prawda. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Avenger/Mokka/2008 25.09.24, 19:54 Jeep i Peugeot bardzo mi sie podobaja Mokka nie, bo to za male auto jak na SUVA Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 13:38 wislok1 napisał: > Jeep i Peugeot bardzo mi sie podobaja > > Mokka nie, bo to za male auto jak na SUVA > Jeep z forum Ci się podoba? No no jakie tu kwiatki wychodzą:) Rozumim. Jeep Avenger. Chyba mniejszy od Mokki tylko wygląda jeepowo. Mnie się wszystkie podobają. Żadnego bym jednakowoż nie kupił ze względu na Puretech. Co do tego przerostu formy nad treścią- bo tak ktoś pisał- z tymi crossoverami i suv-ami - czasem niemodny sedan typu corolla megane czy hyundai Elantra można za dobre pieniądze kupić. Choć potem narzekać na wysokie krawężniki czy parkowanie w mieście ale coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 14:05 > Żadnego bym jednakowoż nie kupił ze względu na Puretech. A to nie są już te nowe PureTechy z łańcuchem zamiast paska - czyli główny powód shitowości silnika został poprawiony? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 14:10 Tylko w opcji jakiejś mikrohybrydy z automatem czyli kup Pan za 140k maly samochodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 19:45 Pytanie nie dotyczylo, czy ktos by kupil... TO zupelnie inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 20:14 wislok1 napisał: > Pytanie nie dotyczylo, czy ktos by kupil... > > TO zupelnie inna bajka Tu zupełnie in plus Twoja skrupulatność. Natomiast raz się w.urwilem na stwierdzenie że nijakie auta. Na pewno nie nijakie. Można zarzucić ze cukierkowe, babskie ze coś tam ale jeden z jakąś taka wyższością pogardą i jakimś takim zblazowaniem napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Avenger/Mokka/2008 27.09.24, 17:21 Ludzie sie czepiaja bez sensu, najbardziej sie czepiaja ci, co nie maja kasy na zadne auto Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 27.09.24, 18:40 wislok1 napisał: > Ludzie sie czepiaja bez sensu, najbardziej sie czepiaja ci, co nie maja kasy na > zadne auto Był taki troll-patol na gazeta.pl bigomiszcz czy jakiś co to wiecznie pisał że Real się skończył ze Barcelona sie skończyła, to czy tamto. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Avenger/Mokka/2008 26.09.24, 08:28 Te modele-to przerost ambicji nad treścią. Nie kupiłbym-bo co z tego-że ładne-ale mają same wady. Cena 100 tys zł za mały, niewygodny i niebezpieczny samochód. W Avendzerze - z tyłu nie da sie siedzieć. więc jak masz wysokich synów-to kup lepiej przyczepkę. W testach zderzeniowych -fatalne wyniki- przeczytaj testy. Mocca to samo-drogi i mały . Oba modele od Stellantisa- a za chwilę-to nie wykluczam plajty tego koncernu -pod rządami pazernego prezesa Tavaresa. Ten koncern sie zwija i Avenger podzieli losy Fiata 500 i za chwile Fiata 600.-nawet tego spalinowego, bo elektrycznego nie ma sensu kupować i Fiat to juz wie. Zamiast tych 2-ch modeli lepiej wybrac Captura czy Kia Kona-znacznie wygodniejsze i pewniejsze na lata. Cos , co jest ładne -to przewaznie podoba sie kobietom-tyle tylko, ze one nie wiedzą , co kupują - a potem płacz. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Avenger/Mokka/2008 01.10.24, 15:45 Wyurviaj z mojego wątku! Autoszrocie! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Avenger/Mokka/2008 17.10.24, 10:18 Moim zdaniem ten autoszrot spamuje i zawsze gdy się pojawia to klikam "Zgłoś" Ale nie skutkuje to banem. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Avenger/Mokka/2008 17.10.24, 19:38 > Ale nie skutkuje to banem. A powinno, bardziej niż w innych przypadkach, co dotyczy także znikania wątków. Cóż, nie poradzisz. Wielki brat medialny patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Avenger/Mokka/2008 17.10.24, 22:00 Szrot to szrot, ale uznaja go za nieszkodliwego.... Nic o Izraelu nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś