Dodaj do ulubionych

Przejmowanie auta

04.04.25, 22:07
... w prosty sposób. Szczegóły od ok. 1:22:16. Ta metoda może się rozpowszechnić, bo pomysłowość najeźdźców jest nieograniczona. Dobrze, że drań nie użył kosy, czy jakiejś przeszmuglowanej broni i że właścicielka nie dała się przekonać, że to niej jej auto.
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 00:55
      Poczekam na cos gdzie akcja zaczyna sie po trzech godzinach ogladania.
      • qqbek Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 10:29
        waga173 napisał:

> Poczekam na cos gdzie akcja zaczyna sie po trzech godzinach ogladania.

Jest wideo na profilu "Stoją Stargard", nie trzeba 1,5 godziny szurii i pół godziny szurskich reklam oglądać.
        W skrócie: jakaś Julka nagrywa film z jakimś Rosjaninem, który twierdzi, że jej samochód (stare Passerati B6) jest jego dziadka i ma na to dokumenty. Julka robi sobie zasięgi, zamiast zadzwonić po służby i skończyć sprawę (najwyraźniej zaburzonego) obcokrajowca.
        • al.1 Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 18:31
          qqbek napisał:

> Jest wideo na profilu "Stoją Stargard", nie trzeba 1,5 godziny szurii i pół god
          > ziny szurskich reklam oglądać.

Na jakim profilu? Nie ma linku? Jak na FB, to nie każdy fejsbuczy.

> W skrócie: jakaś Julka nagrywa film z jakimś Rosjaninem, który twierdzi, że jej
          > samochód (stare Passerati B6) jest jego dziadka i ma na to dokumenty. Julka ro
          > bi sobie zasięgi, zamiast zadzwonić po służby i skończyć sprawę (najwyraźniej z
          > aburzonego) obcokrajowca.

To nie był Rosjanin, tylko Ukrainiec. Dla wielu z nich rosyjski, jest pierwszym językiem.
          • qqbek Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 20:46
            al.1 napisał:

> Na jakim profilu? Nie ma linku? Jak na FB, to nie każdy fejsbuczy.
            Na pejsbuku, przejrzeć możesz chyba bez konta.

> To nie był Rosjanin, tylko Ukrainiec.
            Ta, jasne.

> Dla wielu z nich rosyjski, jest pierwszy
            > m językiem.
            On bełkocze po rosyjsku, nawet nie w Surżyku, tylko czystym językiem Puszkina.
            Teraz pytanie: "jaka jest największa mniejszość narodowa na Ukrainie?" (dla ułatwienia - przed wojną liczyła jakieś 8 milionów Kacapów).
            To, że napisano "obywatel Ukrainy", to nie znaczy jeszcze, że "Ukrainiec".

Nasz forumowy Engine to Amerykanin, czy jednak Polak z amerykańskim obywatelstwem?

(wiem, że dla szura to bardzo trudne pytania, dlatego od razu w tekście zawarłem podpowiedzi - zrozumiem jednak, że może to ciebie i tak przerastać)
            • vogon.jeltz Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 20:53
              > Nasz forumowy Engine to Amerykanin, czy
              > jednak Polak z amerykańskim obywatelstwem?

Eee, no jednak both. Polak z pochodzenia, ale mentalnie jest nawet bardziej amerykański od Jankesów.
              • qqbek Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 22:25
                vogon.jeltz napisał:

> Eee, no jednak both. Polak z pochodzenia, ale mentalnie jest nawet bardziej ame
                > rykański od Jankesów.

Duda Jasio, pierdzi Stasio.
                On jest takim "turbopolakiem" na obczyźnie - uciekł z Polski późnego Gierka, ale Polska późnego Gierka pozostała w nim po dziś dzień.
                To bycie "bardziej papieskim niż sam Papież" to po prostu przystosowanie do nowych warunków.
                Typowe dla Polaków na obczyźnie zresztą - w UK spotkałem wielu, którzy po kilku miesiącach na obcej ziemi mówili już Pongliszem w kontaktach z Polakami, ale po angielsku nie potrafili się składnie wypowiedzieć.
            • al.1 Re: Przejmowanie auta 06.04.25, 17:08
              qqbek napisał:

> Na pejsbuku, przejrzeć możesz chyba bez konta.

Nie można.

> To, że napisano "obywatel Ukrainy", to nie znaczy jeszcze, że "Ukrainiec".

To jest bez znaczenia jakim językiem mówią. Przybył do PL jako Ukr i za takiego się uważa. Nie język decyduje o obywatelstwie, co widać choćby w Szwajcarii, gdzie mówią po niemiecku, francusku, włosku i retoromańsku).

> (wiem, że dla szura to bardzo trudne pytania, dlatego od razu w tekście zawarłem podpowiedzi - zrozumiem jednak, że może to ciebie i tak przerastać)

Widzę, że jesteś mądrusi, ale ta nacja nawet u nas gloryfikuje banderyzm, pomijając jak się zachowują. Polecam książkę Lucyny Kulińskiej "Rzeczpospolita Niechciana" (Rząd i społeczeństwo polskie Drugiej Rzeczypospolitej wobec problemu ukraińskiego).
          • bigimax4444 Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 22:02
            tylko Ukrainiec.

Tak mi cos wlasnie zalecialo ukrolem
            • qqbek Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 22:22
              bigimax4444 napisał:

> tylko Ukrainiec.
              >
              >
              > Tak mi cos wlasnie zalecialo ukrolem

Rozumiem, że poza byciem naszą forumową onucą, znasz też rosyjski i ukraiński?
              Bo na razie to ty zalatujesz dwutygodniową onucą, a nie ten gość z filmiku Ukraińcem.
              • bigimax4444 Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 23:03
                Opieram sie tu nie na akcentach a zachowaniu ,a to ewidentnie wskazuje na ukrola
                • qqbek Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 23:30
                  bigimax4444 napisał:

> Opieram sie tu nie na akcentach a zachowaniu ,a to ewidentnie wskazuje na ukrol
                  > a

Gdybym się ja miał opierać na zachowaniu, to bym ciebie chyba musiał Wołodią Leonidowiczem zwać (od Leonida B., zmarłego w 1982 roku).
                  • bigimax4444 Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 23:42
                    Po co sie hamujesz, czemu nie Ио́сиф Виссарио́нович guy
                    • qqbek Re: Przejmowanie auta 06.04.25, 01:18
                      bigimax4444 napisał:

> Po co sie hamujesz, czemu nie Ио́сиф Виссарио́нович guy

Skoro tak o to prosisz, Józefie Wissarionowiczu Dżugaszwili...
                      W końcu idol twojego idola, Władimira Władimirowicza.
      • al.1 Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 18:13
        waga173 napisał:

> Poczekam na cos gdzie akcja zaczyna sie po trzech godzinach ogladania.

A kto Cię zmusza do oglądania całości? Nie zauważyłeś, że podałem Szczegóły od ok. 1:22:16 ?
        • waga173 Re: Przejmowanie auta 05.04.25, 22:00
          al.1 napisał:

> A kto Cię zmusza do oglądania całości? Nie zauważyłeś, że podałem Szczegóły
          > od ok. 1:22:16
          ?

To jak w tym Wlasnie leci kabareck. Fajny film wczoraj widzialem. Momenty byly? Tak, od ok. 1:22:16. No to ja pierdole. Ale jest (prawdopodobnie?) opcja zeby filmik skopiowac od jakiegos momentu i byc moze tylko do jakiegos momentu i wtedy go zapodawaj dalej.
          • al.1 Re: Przejmowanie auta 06.04.25, 16:46
            waga173 napisał:

> To jak w tym Wlasnie leci kabareck. Fajny film wczoraj widzialem. Momenty byly?
            > Tak, od ok. 1:22:16. No to ja pierdole. Ale jest (prawdopodobnie?)

Aż sprawdziłem. Rzeczywiście, cholernie trudno było zorientować się, gdzie się kończy, trwająca ok. 3 minuty, wiadomość.

> opcja zeby filmik skopiowac od jakiegos momentu i byc moze tylko do jakiegos momentu i wte
            > dy go zapodawaj dalej.

Zrobiłbym tak, gdyby była kontynuacja tego zdarzenia, ale skoro nie było, to logiczne jest że następny temat kończy wiadomość o incydencie. Bum tarara
    • tbernard Re: Przejmowanie auta 06.04.25, 13:53
      Wygląda na filmik wyreżyserowany. W realu od razu byłby telefon na policję.
      Ja jakbym się uparł, to bym zaczął udawać Niemca wykrzykując chajchitlachendechochpolniszeszfajne i puścił filmik jak to Niemcy wielbią Hitlera i Polaków chcą mordować. Co to za trudność taki filmik zmajstrować?
      • al.1 Re: Przejmowanie auta 06.04.25, 16:34
        tbernard napisał:

> Wygląda na filmik wyreżyserowany.

Mnie nie.

> W realu od razu byłby telefon na policję.

Niekoniecznie, znając ich ochronne działania wszelkiej maści nachodźców.

> Ja jakbym się uparł, to bym zaczął udawać Niemca wykrzykując chajchitlachendech
        > ochpolniszeszfajne i puścił filmik jak to Niemcy wielbią Hitlera i Polaków chcą
        > mordować. Co to za trudność taki filmik zmajstrować?

A co sztuczna inteligencja potrafi? Ho, ho.
        • tbernard Re: Przejmowanie auta 07.04.25, 11:31
          al.1 napisał:

> > W realu od razu byłby telefon na policję.
          >
          > Niekoniecznie, znając ich ochronne działania wszelkiej maści nachodźców.

Co za brednie? Przecież dzwoniąc o żadnych nachodźcach nikt by nie wspominał, tyko o jakimś agresywnym osobniku, który usiłuje mnie napaść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka