Dodaj do ulubionych

Test VW Passat W8

IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 13:15
thecarconnection.com/index.asp?article=4875&sid=183&n=157
Obserwuj wątek
    • Gość: Ralph Re: Test VW Passat W8 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.05.02, 14:10
      Cześć! Zanim zabiorę się do przeczytania review, przejrzałem to fajne forum i
      nieźle się uśmiałem! (np. w wątku o najlepszym samochodzie, jaki prowadziłem,
      koleś pisze o swoim Mustangu Cobra- it's a must!), zamieściłem nawet swój
      wątek. Dzięki za link, pozdrawiam
    • Gość: Orc Re: Test VW Passat W8 IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.05.02, 16:52
      W Auto-Bildzie było pół roku temu porównanie - W8 vs E 430, BMW 540 i Lexus GS
      430. Zgadnijcie, który wóz zajął ostatnie miejsce.
      • Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 17:00
        W8? W koncu to samochod o klase mniejszy, tyle ze mu silnik wiekszy wetkneli.
        Ja z tych czterech wzialbym Lexus'a (choc to auto dla ludzi po 60'tce...)
        • Gość: Orc Re: Test VW Passat W8 IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.05.02, 17:15
          A gdzie tam, W8 zajął 3. miejsce za plecami BMW i Merca. Wprawdzie nie umywał
          się do reszty pod względem właściwości jeszdnych, dynamiki czy hamulców - ale
          tak sprytnie zrobiono stronę finansową, że Lexus w podsumowaniu był czwarty.
          • Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 17:47
            Tak. A potem ludzie czytaja te artykuly, kupuja Passata i mysla ze luksusowym
            samochodem jezdza. Jedynie cena jest luksusowa w Passacie W8...
            • Gość: ziemek Re: Test VW Passat W8 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.02, 18:50
              po pierwsze primo - 70 000$ za bądź co bądź VW ( phaeton czy jakoś tam ) to
              lekka egzagerracja

po drugie secundo - nie zgodzę się z przedmówcą ,że lexus to auto dla ludzi po
              60` ce , to auto dla każdego , pod warunkiem ,że ma dość kasy i fantazji , żeby
              kupić to , a nie jakiś oblatany wózek w rodzaju BMW 7xx czy MB S-klasse

pozdrawiam

P.S. czy w stanach też mieliście bank holiday i długi długi weekend ???
              • Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 19:09
                Myslalem o specyficznym modelu Lexus'a - LS 430. IS300 jest zdecydowanie
                samochodem dla ludzi mlodych :)

Swieta - nie - nawet jednego dnia wolnego nie bylo...
              • Gość: robert eegza..co tam? - to jest dopiero egzagerracja! IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.05.02, 19:13
              • Gość: Orc Re: Test VW Passat W8 IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.05.02, 19:17
                Ludziom z VW się w łebkach poprzewracało, czytałem gdzieś, że Phaeton W 12
                będzie droższy niż odpowiadające mu A8 6.0. Jeżeli to prawda i podobnie będzie
                ze słabszymi modelami spodziewam się totalnego krachu. Cała impreza pod tytułem
                Phaeton ma sens chyba tylko, jeżeli ceny będą "mocno konkurencyjne"
                względem "7", "S" czy "LS" - czytaj kilkanaście-kilkadziesiąt % niższe, kiedy
                gość mający kasę na "5" czy "E" będzie mógł zastanawiać się mocno nad pojazdem
                z gorszym znaczkiem ale o klasę wyższym za podobną cenę. Jeżeli będą śpiewać
                tyle co za Merca czy BMW tej samej klasy - znaczy, że prawdą jest to, co
                napisałem na wstępie.
              • Gość: is300 Re: Test VW Passat W8 IP: *.dyn.optonline.net 06.05.02, 22:27
                Gość portalu: ziemek napisał(a):

> po pierwsze primo - 70 000$ za bądź co bądź VW ( phaeton czy jakoś tam ) to
                > lekka egzagerracja
                >
                > po drugie secundo - nie zgodzę się z przedmówcą ,że lexus to auto dla ludzi po
                > 60` ce , to auto dla każdego , pod warunkiem ,że ma dość kasy i fantazji , żeby
                >
                > kupić to , a nie jakiś oblatany wózek w rodzaju BMW 7xx czy MB S-klasse
                >
                > pozdrawiam
                >
                > P.S. czy w stanach też mieliście bank holiday i długi długi weekend ???

Zgadzam sie z toba, nie wierze w VW, w stanach sporo ludzi mysli ze to dobre
                auto poniewasz jest Niemieckie. Prawda jest taka ze wiekszosc Jettek tutaj jest
                skladane w Meksyku, jest to totalne badziewie. Znajomy rok po kupnie tego auta,
                klnie go do dzisiaj. Wszystko w tym samochodzie stuka i sie trzesie. A cennka
                to tez niezla za W8, wow $37klockow. Za tyle kasy to mozna miec cosc duzo,
                duzo, ( i jeszcze raz duzo) lepszego. Nie wiem chyba bajeruja ta swoja nowa W
                desajnem.
                • Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 07.05.02, 02:26
                  Dla konsumenta nie ma zadnej zalety rozwiazania W8 nad V8:
                  - trzesie sie znacznie bardziej
                  - kosztuje wiecej (bo technologia trudniejsza)
                  - moc i moment z jednostki pojemnosci mnjeszy (bo trudno odprowadzic cieplo
                  itp.)
                  - da sie go upchnac w istniejacym samochodzie klasy nizszej-sredniej i udawac
                  ze jest to luksusowa limuzyna

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka