Gość: Marek IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 13:15 thecarconnection.com/index.asp?article=4875&sid=183&n=157 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ralph Re: Test VW Passat W8 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.05.02, 14:10 Cześć! Zanim zabiorę się do przeczytania review, przejrzałem to fajne forum i nieźle się uśmiałem! (np. w wątku o najlepszym samochodzie, jaki prowadziłem, koleś pisze o swoim Mustangu Cobra- it's a must!), zamieściłem nawet swój wątek. Dzięki za link, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Orc Re: Test VW Passat W8 IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.05.02, 16:52 W Auto-Bildzie było pół roku temu porównanie - W8 vs E 430, BMW 540 i Lexus GS 430. Zgadnijcie, który wóz zajął ostatnie miejsce. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 17:00 W8? W koncu to samochod o klase mniejszy, tyle ze mu silnik wiekszy wetkneli. Ja z tych czterech wzialbym Lexus'a (choc to auto dla ludzi po 60'tce...) Link Zgłoś
Gość: Orc Re: Test VW Passat W8 IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.05.02, 17:15 A gdzie tam, W8 zajął 3. miejsce za plecami BMW i Merca. Wprawdzie nie umywał się do reszty pod względem właściwości jeszdnych, dynamiki czy hamulców - ale tak sprytnie zrobiono stronę finansową, że Lexus w podsumowaniu był czwarty. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 17:47 Tak. A potem ludzie czytaja te artykuly, kupuja Passata i mysla ze luksusowym samochodem jezdza. Jedynie cena jest luksusowa w Passacie W8... Link Zgłoś
Gość: ziemek Re: Test VW Passat W8 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.02, 18:50 po pierwsze primo - 70 000$ za bądź co bądź VW ( phaeton czy jakoś tam ) to lekka egzagerracja po drugie secundo - nie zgodzę się z przedmówcą ,że lexus to auto dla ludzi po 60` ce , to auto dla każdego , pod warunkiem ,że ma dość kasy i fantazji , żeby kupić to , a nie jakiś oblatany wózek w rodzaju BMW 7xx czy MB S-klasse pozdrawiam P.S. czy w stanach też mieliście bank holiday i długi długi weekend ??? Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 19:09 Myslalem o specyficznym modelu Lexus'a - LS 430. IS300 jest zdecydowanie samochodem dla ludzi mlodych :) Swieta - nie - nawet jednego dnia wolnego nie bylo... Link Zgłoś
Gość: robert eegza..co tam? - to jest dopiero egzagerracja! IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.05.02, 19:13 Link Zgłoś
Gość: Orc Re: Test VW Passat W8 IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.05.02, 19:17 Ludziom z VW się w łebkach poprzewracało, czytałem gdzieś, że Phaeton W 12 będzie droższy niż odpowiadające mu A8 6.0. Jeżeli to prawda i podobnie będzie ze słabszymi modelami spodziewam się totalnego krachu. Cała impreza pod tytułem Phaeton ma sens chyba tylko, jeżeli ceny będą "mocno konkurencyjne" względem "7", "S" czy "LS" - czytaj kilkanaście-kilkadziesiąt % niższe, kiedy gość mający kasę na "5" czy "E" będzie mógł zastanawiać się mocno nad pojazdem z gorszym znaczkiem ale o klasę wyższym za podobną cenę. Jeżeli będą śpiewać tyle co za Merca czy BMW tej samej klasy - znaczy, że prawdą jest to, co napisałem na wstępie. Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Test VW Passat W8 IP: *.dyn.optonline.net 06.05.02, 22:27 Gość portalu: ziemek napisał(a): > po pierwsze primo - 70 000$ za bądź co bądź VW ( phaeton czy jakoś tam ) to > lekka egzagerracja > > po drugie secundo - nie zgodzę się z przedmówcą ,że lexus to auto dla ludzi po > 60` ce , to auto dla każdego , pod warunkiem ,że ma dość kasy i fantazji , żeby > > kupić to , a nie jakiś oblatany wózek w rodzaju BMW 7xx czy MB S-klasse > > pozdrawiam > > P.S. czy w stanach też mieliście bank holiday i długi długi weekend ??? Zgadzam sie z toba, nie wierze w VW, w stanach sporo ludzi mysli ze to dobre auto poniewasz jest Niemieckie. Prawda jest taka ze wiekszosc Jettek tutaj jest skladane w Meksyku, jest to totalne badziewie. Znajomy rok po kupnie tego auta, klnie go do dzisiaj. Wszystko w tym samochodzie stuka i sie trzesie. A cennka to tez niezla za W8, wow $37klockow. Za tyle kasy to mozna miec cosc duzo, duzo, ( i jeszcze raz duzo) lepszego. Nie wiem chyba bajeruja ta swoja nowa W desajnem. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Test VW Passat W8 IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 07.05.02, 02:26 Dla konsumenta nie ma zadnej zalety rozwiazania W8 nad V8: - trzesie sie znacznie bardziej - kosztuje wiecej (bo technologia trudniejsza) - moc i moment z jednostki pojemnosci mnjeszy (bo trudno odprowadzic cieplo itp.) - da sie go upchnac w istniejacym samochodzie klasy nizszej-sredniej i udawac ze jest to luksusowa limuzyna Link Zgłoś