Dodaj do ulubionych

Mądrości Android Auto

11.09.25, 16:15
Czy też macie takie przygody że jak coś niecenzuralnie np. powiecie chcąc zadać jakąś trasę nawigacji (bo popieprzył coś) to się mądrzy "nie zwracaj się proszę tak do mnie"
Albo: zaraz zresetuję swoje poczucie humoru.
Ki pierun z tym ostatnim?
Obserwuj wątek
    • nousecomplaining Re: Mądrości Android Auto 11.09.25, 18:03
      > Ki pierun z tym ostatnim?
      To powiedz "sam się kurwa zresetuj" i poczekaj co będzie : )
    • wislok1 Re: Mądrości Android Auto 11.09.25, 19:51
      Dyskutujesz z nawigacja, a ta potrafi odpyskowac ?

Ciekawe
    • bywalec.hoteli Re: Mądrości Android Auto 11.09.25, 20:06
      Ty lepiej mu nie pyskuj bo jak podłącza ai do sterowaniem autem to postanowi cie ukarać i nie wyjdziesz z auta a drzwi i okna zamkniete
    • engine8t Re: Mądrości Android Auto 11.09.25, 20:30
      Moje nigdy tak nie mowilio chociaz my wiele razy nawymyslalem od najgorszych.
      Ostatnio to nawet zona sie zlitowala i prosila zebym jej juz tak nie obrazal.
      Widac nasze sa bardzije tolerancyjne.
      • bywalec.hoteli Re: Mądrości Android Auto 11.09.25, 21:50
        Twój nie rozumie po polsku - masz przecież niemieckie auto
        Może powiedz "zej ar stupid" to zrozumie
        • dodekanezowiec Re: Mądrości Android Auto 11.09.25, 21:57
          bywalec.hoteli napisał:

> Twój nie rozumie po polsku - masz przecież niemieckie auto
          > Może powiedz "zej ar stupid" to zrozumie

Wczoraj T roc a dzis Tucson tak samo z tym resetowaniem poczucia humoru cos wyskoczył.
        • engine8t Re: Mądrości Android Auto 11.09.25, 22:39
          bywalec.hoteli napisał:

> Twój nie rozumie po polsku - masz przecież niemieckie auto
          > Może powiedz "zej ar stupid" to zrozumie

Akurat Android Auto uzywam tylko w aucie japonskim i porozumiewam sie z nim po angielsku i w ty jezyku mam dosc bogaty repertuar "argumentow" .
          Niemicke auto za stare na takie pierdoly.
          Oba maja "wrodzona" nawigacje ktora sobie wywtarczajaco radzi ale Android Auto ma o wiele lepsze wyszukuwanie i porozumiewanie sie glosem i jak mam np cos wyszukane na smartphonie to to automatycznie przeskakuje na Android Auto..
          A Android Auto zre starsznie szybko baterie w smartfonie tak ze kiedy sie to G uzywa to telfon nalezy podlaczy cdo ladowania a wiec to staje sie upierdliwe. A ze ja jadac slucham radia i czasamai uzywam nawigacji a te sa dobre wbudowane i nie potrzebuje ani czytac SmS-ow czy emaili wiec AA jest bo jest ale nie plakalbym jakby go nie bylo i nie zaplacilbym nic za ta opcje.
          • duze_a_male_d_duze_m Re: Mądrości Android Auto 15.09.25, 08:56
            AA oferuje łączność online z wszystkimi zaletami tej technologii, rezygnacja z tego to krok wstecz.
            • engine8t Re: Mądrości Android Auto 15.09.25, 20:42
              duze_a_male_d_duze_m napisał:

> AA oferuje łączność online z wszystkimi zaletami tej technologii, rezygnacja z
              > tego to krok wstecz.
              >

Mowisz ze siadzac za kieorwnica auta i jakdac w duzym ruchu najwazniejszym jest posiadanie lacznosci ze swiatem? Co masz w Android Auto cego nie masz w swojej komorce - ktoa o wile latwiej obslugiwac i owiele bezpieczniej kiedy to robisz na parkingu?
              Ile razy w zycvie miales sytuacje ze musiales -jadac, miec lacznosc bo bez tego moglbys stracic zycie?
              A uzywjac AA w czasie jazdy bardzo zwiekszasz prawdowpodobienstwo utraty swojego czy czyzjegos albo nie jednego zycia?
              • duze_a_male_d_duze_m Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 11:23
                Z tego co pamiętam to jak używałem AA to było dużo bardziej ergonomiczne niż komórka. "Łączność ze światem" to w tym przypadku wymiana danych między urządzeniami, nie sms tylko info o ruchu drogowym. I o dostępności ładowarki :)
                • engine8t Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 18:44
                  duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Z tego co pamiętam to jak używałem AA to było dużo bardziej ergonomiczne niż ko
                  > mórka. "Łączność ze światem" to w tym przypadku wymiana danych między urządzeni
                  > ami, nie sms tylko info o ruchu drogowym. I o dostępności ładowarki :)
                  >
                  Ile ty masz lat? 15?
                  Nic z powyzszego nie jest koniecznoscia.. W czasie jazdy jedyna koniecznoscia jest lacznosc z samochodem i droga.
                  • duze_a_male_d_duze_m Re: Mądrości Android Auto 17.09.25, 08:54
                    14. Jak byśmy mieli w aucie tylko to co jest koniecznością to byśmy Forda T tłukli nadal. Korki omijasz? U nas to wyjątkowo przydatna funkcja, dzięki niej da się szybciej dojechać do celu. Ostrzeżenia o stojącym na poboczu aucie, patrolu policji, fotoradarze też nie są konieczne, ale pozwalają przemieszczać się skuteczniej.
    • galtomone Re: Mądrości Android Auto 15.09.25, 08:37
      Zdaje sie, ze ostatnie aktualizacje AA przyniosly (tylko to sie zmienia od strony serwera, wiec Google to wprowadza powoli dla kolejnych uzytkownikow) zmiane z obslugi glosowej Aystsenetem Google na Gemini. Stad wieksze mozliwosci i takie komentarze.
    • only_the_godfather Re: Mądrości Android Auto 15.09.25, 10:45
      Jeśli chodzi o AA to nie korzystam z funkcji głosowej, ale w ID3 była Ida taki asystent działający na tej samej zasadzie, też się lubiła odzywać nieproszona i raz kolega się wkurzył i powiedział zamknij k*rwa mordę i od tego czasu Ida się nie odzywa.
      • wislok1 Re: Mądrości Android Auto 15.09.25, 18:39
        Ja nie dyskutuje z nawigacja, przewaznie wylaczam glos na trasach, w koncu pokazuje na mapie, gdzie jechac....

Jedynie w centrum miast wlaczam glos, wtedy moze to pomoc.....

Oprocz nawigacji ufam intuicji...
        Przede wszystkim WIEDZY o drogach z autopsji...

Np. dzisiaj jechalem do Bawarii przez Czechy i Austrii i wujek google wzial urlop...

Korek na 5 kilometrow w Czechach kolo Lipnika nad Beczwa, a mnie uparcie kieruje na stanie w korku..

Pojechalem inaczej, zaoszczedzilem 15 minut, choc jechalem boczna droga na Hranice...

Potem korek w Olomuncu na 5 kilometrow i znowu google mnie uparcie pcha na stanie w korku...

Znowu pojechalem inaczej, na Prerov,,,

Znowu 15 minut zaoszczedzone

Potem w Austrii i DE google juz podawalo alternatywne trasy...
        • vogon.jeltz Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 11:29
          > Ja nie dyskutuje z nawigacja, przewaznie wylaczam glos na trasach, w koncu pokazuje na mapie, gdzie jechac....

Zawsze wyłączam głos w nawigacji. Jest to funkcja absolutnie wkurwiająca.

Ale pamiętam, jak na początku pobytu we Włoszech miałem włączoną nawigację głosową po włosku, żeby osłuchać się z językiem. I pewnego dnia...
          Glos z navi: Tra trecento metri alla curva...
          Moja pięcioletnia córka siedząca z tylu: tatusiu, dlaczego ta nawigacja tak przeklina?
          • engine8t Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 18:46
            vogon.jeltz napisał:

> > Ja nie dyskutuje z nawigacja, przewaznie wylaczam glos na trasach, w konc
            > u pokazuje na mapie, gdzie jechac....
            >
            >
            > Zawsze wyłączam głos w nawigacji. Jest to funkcja absolutnie wkurwiająca.
            >
            > Ale pamiętam, jak na początku pobytu we Włoszech miałem włączoną nawigację głos
            > ową po włosku, żeby osłuchać się z językiem. I pewnego dnia...
            > Glos z navi: Tra trecento metri alla curva...
            > Moja pięcioletnia córka siedząca z tylu: tatusiu, dlaczego ta nawigacja tak prz
            > eklina?

Pytanie skad wiedziala ze przeklina? Czyzby slyszala w domu?
          • wislok1 Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 19:45
            W DE mowi sie na droge z ladnymi zakretami, ze sa tam

schöne Kurven...

Zawsze mnie smieszy, jak NIemiec czy Niemka w aucie mowi do mnie przed zakretami :
            achtung, Kurven !

• wislok1 Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 19:47
              No, ale ja ich ucze innego rozumienia tego slowa i teraz juz prawie wszyscy w prawcy, jak sa bardzo zdenerwowani, to gadaja

K U . W A
      • trypel Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 11:54
        only_the_godfather napisał:

> Jeśli chodzi o AA to nie korzystam z funkcji głosowej, ale w ID3 była Ida taki
        > asystent działający na tej samej zasadzie, też się lubiła odzywać nieproszona i
        > raz kolega się wkurzył i powiedział zamknij k*rwa mordę i od tego czasu Ida si
        > ę nie odzywa.
        >
        Nie toleruje żadnej gadającej nawigacji ani innych systemów. Wyłączam wszystko od razu i w telefonie i w ustawieniach auta. Teraz jeszcze nieraz gadam z tą kretynka w mercedesie (hej mercedes) ale jedyne do czego sie sprawdza to pogoda.
        • jackk3 Re: Mądrości Android Auto 16.09.25, 17:56

> Nie toleruje żadnej gadającej nawigacji ani innych systemów. Wyłączam wszystko
          > od razu i w telefonie i w ustawieniach auta. Teraz jeszcze nieraz gadam z tą kr
          > etynka w mercedesie (hej mercedes) ale jedyne do czego sie sprawdza to pogoda.
          >
          Ja oczywiscie Apple ale tez nie używam - tylko połączone przez BT. Nawigacja w samochodzie działa świetnie ale używałem chyba dwa razy przez 2.5 roku…natomiast jak dzwonię to zazwyczaj mówię do kogo i to działa bez zarzutu… nawet moje polskie nazwisko wymawia w miarę poprawnie…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka