qqbek
21.12.25, 22:48
Znów mi się jakiś babsztyl wpierniczył na rondo i to tak, że ledwo wyhamowałem (tuż przed maskę właściwie).
W upie nie mam wideorejestratora, więc, po prawie roku od zakupu, przyjdzie do niego w końcu święty Mikołaj.
Ale jestem zieloniutki, jeżeli chodzi o postępy technicznej w tej branży, więc pytam, może ktoś z was przerabiał.
W jerychońskiej siedzi od dawna A800S i sprawdza się dobrze, ale to nie opcja dla upa.
Co do upa, to "must have" wygląda następująco:
1. 4k
2. niewielki rozmiar
3. fifirifi (zwane też WiFi) i dedykowana apka, żeby można było szybko i na miejscu nagranie pobrać na telefon
4. jasny obiektyw (kąt widzenia 140+ stopni) i dobry procesor obrazu (w mai z jerychońskiej jest chyba Starvis of Sony i jest naprawdę zajefajny - można jechać w zupełnych ciemnościach, a tablice mijanych aut widać doskonale). Dobry procesor wymagany jest też z powodu "elementów stałych" w szybie (tj. ogrzewania), żeby kamerka nie ostrzyła na te druciki, tylko na drogę.
Czego mieć nie musi:
1. Moduł GPS (nie, żeby to była jakaś wada, ale nie potrzebuję, więc jak coś będzie tańsze bez niego, to czemu nie).
2. Tylka kamera (w A800 w jerychońskiej mam, ale up-em rzadko jeżdżę w miejscach, gdzie się może przydać, do tego pamiętam ile zabawy miałem z odpinaniem elementó podsufitki i puszczaniem kabla peszelem na tylną klapę i nie wiem, czy mi się w upie chce powtarzać tą zabawę).
Co się przyda:
1. Tryb parkingowy i wbudowany akumulator do jego podtrzymywania.
Najistotniejszy warunek to niewielkie rozmiary - ma się schować za lusterko wsteczne, po stronie pasażera (kamera od asystentów jest nad nim, więc wyżej nie umieszczę, niżej nie będę sobie szyby "zagracał").
Ktoś?
Coś?
Wszelkie sugestię przyjmę z wdzięcznością.