IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 18:46
Czy któraś z was po 8 dniach od inseminacji robiła sobie badanie BETA HCG ?
Ja zrobiłam i wynik wyszedł mi 8,66. Normy podają < 3 brak ciąży. Dziasiaj
jest 12 dzień, dwa dni przed spodziewaną @. Zastanawiam się czy może w tym
cyklu się udało po 3 latach starań.
Obserwuj wątek
    • ikrol1 Re: BETA HCG 25.04.04, 19:21
      To możliwe. Zrób test ciazowy, żeby to sprawdzić, najlepiej taki o czułości 20
      albo 25 jednostek HCG (są testy o czułości 50 i te maja prawo jeszcze nie wyjść
      nawet jeśli rzeczywiście jesteś w ciąży).
      A wynik trudno na 100% zinterpretować. Możesz byc pewna, że jajeczko spotkało
      się z plemnikiem i dotarło do macicy ale póki co nic więcej. Za ciążę uznaje
      sie wyniki powyżej 25 jednostek, a powód jest taki, że ok 40% wczesnych ciąż
      jest przez organizm odrzucane, najczęściej wskutek wad genetycznych zarodków a
      wiadomo o tym właśnie dzieki badaniom bHCG. Ale w przypadku tych 40% poziom
      bHCG jest pomiedzy 5 a 25. Ty jesteś już w 12 dniu po inseminacji, więc jak
      beta rośnie prawidłowo to twój poziom powinien osiagnać tą magiczna barierę 25
      i dlatego zasugerowałam ci to sprawdzić. Jesli wyjdzie to bedziesz sie mogłą
      cieszyć, a jak nie to i tak dalej masz szansę. Trzymam mocno oba kciuki za
      Ciebie. Ilona
    • ikrol1 Re: BETA HCG 25.04.04, 19:23
      O ile pamietam to piegoosek robiła bHCG bardzo wczesnie po inseminacji.
      • bz.basia Re: BETA HCG 26.04.04, 07:59
        hej ! ja robilam w ubieglym cyklu w 9 dniu po iui i wyszlo 13,8 ale niestety
        bralam pregnyl i byl to wynik zaklamany bo tydzień później bylo już tylko 1,68
        tak więc jeśli nie bralaś pregnylu masz szansę i bardzo Ci tego życzę ja dziś
        jestem 11 dni po iui ale poczekam do piątku i wtedy zrobię betę,pozdrawiam
    • ikrol1 Re: BETA HCG 26.04.04, 10:36
      No tak o Pregnylu nie pomyslałam. Twój wynik oznacza to co ci napisałam tylko
      wtedy jesli nie brałaś żadnych leków na pękanie pęcherzyków. Ilona
    • Gość: Kasia Re: BETA HCG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 15:42
      Brałam pregnyl. Zrobiłam wynik spadł na 3, tak więc to koniec. Nie wiem jak się
      pozbieram. 3 lata starań, dwie inseminacje, a podobno wszystko jest już ok. z
      wynikami mojego męża po trzech latach leczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka