Dodaj do ulubionych

OT - 3 tys. vs 6 tys.

06.02.26, 08:27
czyli 6 tysiecy milicjantow we wloszech udawa ze pilnuje porzadku i bezpieczenstwa 3 tys. sportowcow. zajebiste gry olympijskie. pierdziele.

do tego te importowane zboki z ICE.
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 09:12
      Tzw. igrzyska olimpijskie to obecnie w ogóle jakaś totalna aberracja. Nieodmiennie zadziwia mnie, że ktoś - poza może rodzinami i przyjaciółmi zawodników - chce to oglądać, a jeszcze bardziej, że przynosi to milionowe zyski (choć oczywiście tylko krewnym i znajomym królika). Ostatni raz oglądałem igrzyska w 2002, a i to tylko skoki z Małyszem.

Jestem jeszcze w stanie zrozumieć, że ktoś może oglądać piłkę nożną np. FIFA World Cup (choć to też zdegenerowana impreza), ale - na wszystki macki Potwora - saneczkarstwo albo curling? Skądinąd ten ostatni wydaje się fajną grą, ale jak się gra samemu (ja nie grałem, ale grałem w pétanque / boule i zasady są w sumie podobne). Ale właśnie - grą, to nawet nie jest sport.

Ale najbardziej wkürwia mnie zatrudnianie do obsługi tego burdelu wolontariuszy. Kolesie z MKOl zgarniają ciężkie hajsy, a od ludzi oczekują, że będą dla nich pracować za darmo. I wszyscy uznają to za normalne!
      • marekggg Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 09:32
        my od czasu do czasu idziemy grac w petanque - po drodze sklep, kupi sie wino i kielbaski i jest gites. mozna (ale nie w kraju nad wisla)
        • boggi_dan Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 16:48
          marekggg napisał:

> my od czasu do czasu idziemy grac w petanque - po drodze sklep, kupi sie wino i
          > kielbaski i jest gites. mozna (ale nie w kraju nad wisla)
          Jasne. Polonofobia to przykra rzecz. W Polsce też są fajne knajpki do spędzenia miłych chwil. I fajne miejsca. Gdzie się ma blisko rodzinę i znajomych. Smuteczek Mareczku.
          • marekggg Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 16:55
            ale my idziemy do parku i nie siedzimy w knajpie...
      • tbernard Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 10:59
        Kiedyś było modne hasło: Wolontariusze wszystkich krajów łączcie się.
    • humorysta Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 10:14
      No właśnie-ten opluty juz chyba przez wszystkich Wance-wicek za Trumpem-co to kłótnie w Białym Domu rozpoczyna-pojechał na IO we Włoszech w obstawie agentów ICE-tych samych, którzy w Minneapolis zatłukli 2 osoby. Faktycznie- jeszcze tam ich nie było. Wstyd i chamstwo- ale po farbowanym oszuście- to ja sie już niczego dobrego nie spodziewam. Bedzie jeszcze dużo takich kwiatków-bo narcyzm i Aizheimer postepują ! Trump sprofanował IO.
    • hukers Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 10:58
      A idź pan w piździec z tą olimpiadą. Mojej młodej wymiana studencka zgrywa się czasowo i terytorialnie z imprezą i płaci z koleżanką 800 euro za pokój (w mieszkaniu czteropokojowym).
      • bywalec.hoteli Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 14:30
        zawsze mogła płacić 800 euro za łóżko w pokoju czteroosobowym

natomiast zastanawiam się jak to wpływa na ceny noclegów w alpach włoskich
        • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 14:59
          Wpływa masakrycznie. U mnie w bloku (100 km od Cortiny) mieszkanie za noc 200 euro. Normalna stawka x2.
          • bywalec.hoteli Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 15:41
            100 km od Cortiny też drogo? A coś bliżej Cortiny macie? Bo eventy olimpijskie są w północnych Włoszech obecnie, nie tylko Cortina i Mediolan
            • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 15:50
              W Tarvisio tez cos ma byc.
              • bywalec.hoteli Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 18:05
                trypel napisał:

> W Tarvisio tez cos ma byc.

To bliżej ciebie?
                • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 21:53
                  70 km, 50 min
                  Tam zawsze sporo ludzi wiec tylko przejeżdżam
    • boggi_dan Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 16:39
      marekggg napisał:

> czyli 6 tysiecy milicjantow we wloszech udawa ze pilnuje porzadku i bezpieczens
      > twa 3 tys. sportowcow. zajebiste gry olympijskie. pierdziele.
      >
      > do tego te importowane zboki z ICE.
      Tak cię to boli. W dzisiejszych czasach to norma. Terrorystów nie brakuje. Ja lubię zimowe sporty. Jakaś to zawsze rozrywka. Dobrze że wyciągają nauczki z dawnych lat.
      • marekggg Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 16:57
        no to opowiadaj jakie to zimowe sporty lubisz i dokad jezdzisz. bo w centrum matki bozej czarnej to mozna chyba po jakims zamarznietym jeziorku pojezdzic.
      • vogon.jeltz Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 17:18
        > Terrorystów nie brakuje.

LOL. I pedofilów, nie zapominaj o pedofilach. Terroryści i pedofile są wszędzie. W Polsce dodatkowo jeszcze komuchy.
    • wislok1 Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 21:39
      Ciekawa impreza

Przy okazji festiwal proznosci dla celebrytow....

A hotelarze podniesli drakonsko ceny na czas olimpaiady...

Niedaleko ode mnie jest Innsbruck i tam cala ta infrastruktura po 2 olimpiadach nadal dziala..

W zasadzie Innsbruck i Seefeld in Tirol, bo w tej ostatniej miejscowosci byla wiekszosc imprez narciarskich...

Poziom jest tam swiatowy, Zakopane przy Seefeld to obraz nedzy i rozpaczy, w kazdej dziedzinie....
      • wislok1 Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 06.02.26, 21:46
        Pisalem o infrastrukturze sportowej w Zakopanem...

Tam nic nie ma poza skocznia, w Seefeld jest wszystko......

Do tego sam wyglad miejscowosci, Zakopane to depresja przy Seefeld...

ALe za to gorale w Zakopanem sa przekonani o wlasnej zaje.istosci i dzikie tlumy tam zmierzaja w korkach, zeby cieszyc sie Tatrami, bo Tatry sa tylko w Zakopanem..

A w Alpach jest ogromna konkurencja i takie Seefeld musi stale walczyc o klientow...
        • nousecomplaining Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 07.02.26, 00:11
          > Zakopane to depresja przy Seefeld...
          Zakopane to depresja przy każdym ośrodku narciarskim w Alpach. Pod KAŻDYM względem.
          • wislok1 Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 07.02.26, 18:14
            W Zakopanem najbardziej mnie przeraza to skupisko bud, straganow, obskurnych lokali gastronomicznych, wszystko zasyfione maksymalnie, w poblizu Wielkiej Krokwi...
            Do tego jakies inne atrakcje...

Tak samo jest w poblizu dolnej stacji kolejki na Gubalowke...
          • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 07.02.26, 19:07
            nousecomplaining napisał(a):

> > Zakopane to depresja przy Seefeld...
            > Zakopane to depresja przy każdym ośrodku narciarskim w Alpach. Pod KAŻDYM wzglę
            > dem.

Dlatego od 8 lat tam nie byłem. 8 lat temu 3 dni służbowo wyleczyło mnie dożywotnio z Zakopanego. Najgorsze ze w okolice tez mi sie tam juz nie chce jezdzic. Bo te stragany i budy z badziewiem rozmnażaja sie przez pączkowanie i juz w Bukowinie tez coraz wiecej...
            Niestety ani na narty ani na spacery ani na żarcie nie ma sensu
            • vogon.jeltz Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 07.02.26, 22:09
              > Bo te stragany i budy z badziewiem rozmnażaja sie przez pączkowanie

Od kiedy ci się nieskrępowana przedsiębiorczość nie podoba?
              • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 07.02.26, 22:17
                A co ma jedno z drugim wspólnego? Nie podobają mi sie również wina z zakrętkami, co przeciez nie oznacza ze chcialbym zeby ocj zabroniono. Moj wybor- nie kupuje ich.
                • vogon.jeltz Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 07.02.26, 22:38
                  Ale pomyśl, że niektórzy muszą w takim syfie żyć. I nie, wyprowadzka to jest co innego niż nieodwiedzane tego miejsca jako turysta.
                  • bywalec.hoteli Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 07.02.26, 23:09
                    Juz dawno nie byłem w Zakopanem.
                    Ale Karpacz jest chyba jeszcze brzydszy 🙂
                    • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 07:10
                      Nie wiem. Nie byłem od lat wielu w Karpaczu
                  • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 07:09
                    No przecież sami sobie ten syf zrobili. To muszą.
                    Oczywiście ze z punktu widzenia turysty jest inaczej- o Zakopanem mam mniej wiecej taka sama opinie jak o wczasach all inclusive albo hotelach Gołębiewski. Tylko że nawet przez myśl mi nie przejdzie zeby zabraniac tego komuś innemu
                    • vogon.jeltz Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 07:30
                      > No przecież sami sobie ten syf zrobili. To muszą

Znaczy się, jak ci sąsiad postawi taką budę na chodniku przed domem, to sam sobie taki syf zrobiłeś?

I w ogóle jak godzisz swój wysublimowany indywidualizm z koncepcją odpowiedzialności zbiorowej?
                      • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 10:40
                        Sasiad nie postawi komuś tylko sobie. Ty myślisz ze tam jest 5 złych górali a reszta same biedne zuczki co się muszą tam meczyc?
                • nousecomplaining Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 14:50
                  > Nie podobają mi sie również wina z zakrętkami
                  A co masz do nich? Ja lubię dobre wino i nie uważam, żeby te z zakrętkami były gorsze z powodu zakrętek właśnie. Piłeś austriackiego Rabla? Super wino, zawsze z zakrętką. Albo różne reńskie/mozelskie. A odkąd na lotnisku mi zabrali korkociąg (w Pyrzowicach), to mam traumę : ) Potem w kilku marketach na Sycylii szukałem, i kurde zero korkociągów! Kupiłem w końcu w sklepie z pamiątkami : )
                  • vogon.jeltz Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 15:15
                    > A odkąd na lotnisku mi zabrali korkociąg (w Pyrzowicach)

Kontrola na Pyrzowicach to naziści.

> Potem w kilku marketach na Sycylii szukałem, i kurde zero korkociągów!

W sumie to miałeś szczęście. Kupiłem ostatnio w markecie korkociąg. Chińskie göwno, rozpadł się przy pierwszym użyciu. Nie żeby ten z pamiątek był lepszy zapewne...
                    • nousecomplaining Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 15:45
                      > Kontrola na Pyrzowicach to naziści.
                      To fakt, zawsze mam schizę na security checku. Musieli być szkoleni przez pojebów z ICE.
                      > Nie żeby ten z pamiątek był lepszy zapewne...
                      Eee, no ten to stylowy jest, z wizerunkiem Il Padrino Marlonem Brando : ) A że z Chin może, to trudno.
                      • vogon.jeltz Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 15:47
                        > Musieli być szkoleni przez pojebów z ICE.

Gorzej. To oni zapewne szkolili ICE.
            • marekggg Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 00:33
              jak bylem 25 lat temu w Bukowinie, to nawet snieg byl szaro-brazowy.
              • trypel Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 07:11
                Moze miałeś pecha. Przyjaciel ma tam dom i jeszcze 5 lat temu to byla oaza spokoju. A teraz jak w zakopanem- popatrzysz na oscypka i juz ci z karty znika 5 złotych
                • marekggg Re: OT - 3 tys. vs 6 tys. 08.02.26, 08:23
                  nie wiem, bo ja do Bukowiny już raczej nigdy w życiu nie pojade
    • wislok1 No i jest srebrny medal Tomasiaka 09.02.26, 21:10
      Gratulacje !!!

Swietzna sprawa

www.sport.pl/igrzyska-olimpijskie/7,154863,32587406,zrobil-to-kacper-tomasiak-medalista-olimpijskim.html#s=BoxMMtImg1
      • jackk3 Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 10.02.26, 00:02
        wislok1 napisał:

> Gratulacje !!!
        >
        > Swietzna sprawa
        >
        > www.sport.pl/igrzyska-olimpijskie/7,154863,32587406,zrobil-to-kacper-tomasiak-medalista-olimpijskim.html#s=BoxMMtImg1

Uważaj bo ci zaraz powiedzą że to ujowe i nic nie warte…
        Wielki talent i zabrakło naprawdę niewiele do złota. Ale może to i lepiej??? Ma dopiero 19 lat, wielka przyszłość przed sobą i dopnie swego na następnych igrzyskach. Cholernie był spokojny jak na 19 lat!
        • hukers Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 10.02.26, 09:12
          jackk3 napisał:

> wislok1 napisał:
          >
          > > Gratulacje !!!
          > >
          > > Swietzna sprawa
          > >
          > > www.sport.pl/igrzyska-olimpijskie/7,154863,32587406,zrobil-to-kacper-tomasiak-medalista-olimpijskim.html#s=BoxMMtImg1
          >
          > Uważaj bo ci zaraz powiedzą że to ujowe i nic nie warte…
          > Wielki talent i zabrakło naprawdę niewiele do złota. Ale może to i lepiej??? Ma
          > dopiero 19 lat, wielka przyszłość przed sobą i dopnie swego na następnych igr
          > zyskach. Cholernie był spokojny jak na 19 lat!

Ciekawy konkurs. Wszyscy najlepsi, na czele z Prevcem, którzy hurtowo zdobywali medale pucharu świata w tym sezonie, skakali wczoraj poniżej swoich możliwości, a Tomasiak, który nie był ani razu na podium, odpalił w najważniejszej imprezie roku (a może i czterolecia) i zdobył srebro.
          • wislok1 Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 10.02.26, 20:13
            Zloty medalista tez nie blyszczy specjalnie w tym sezonie...

Tak samo Deschwanden....

Potrafili sie skoncentrowac na ten konkurs, a tych liderow poniosly nerwy....
          • bywalec.hoteli Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 09:41
            hukers napisał:

> Ciekawy konkurs. Wszyscy najlepsi, na czele z Prevcem, którzy hurtowo zdobywali
            > medale pucharu świata w tym sezonie, skakali wczoraj poniżej swoich możliwości
            > , a Tomasiak, który nie był ani razu na podium, odpalił w najważniejszej imprez
            > ie roku (a może i czterolecia) i zdobył srebro.

I o to chodzi. Chłopak za brąz dostanie powyżej 800k złotych a także po ukończeniu 40 lat może przejść na emeryturę olimpijską 5100 zł netto na ten moment.
            Więc najbliższe lata ma zabezpieczone, może skupić się na rozwoju swojego talentu i kariery sportowej.
            • bywalec.hoteli Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 09:43
              dodam że w kontekście tego że sport kosztuje a nie jest on piłkarzem to ważne by mieć nie tylko na chleb ale i trenowanej, trenera, fizjoterapeutow, treningu,, wyjazdy
              • trypel Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 10:18
                Ciekawe co by bylo jakby tak wrocic do początkow rywalizacji na olimpiadach i nie płacić nic. Tylko honor i duma i prestiż :)
                Ciekawe czy na swiecie znalazłby się jeden chętny
                • hukers Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 10:39
                  trypel napisał:

> Ciekawe co by bylo jakby tak wrocic do początkow rywalizacji na olimpiadach i n
                  > ie płacić nic. Tylko honor i duma i prestiż :)
                  > Ciekawe czy na swiecie znalazłby się jeden chętny
                  >
                  Myślę, że chętnych byłoby dokładnie tyle samo,.
                • wislok1 Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 18:12
                  Na pewno

Na swiecie jest w 3 d.py ludzi gotowych wystartowac za friko na olimpiadzie, poto zeby potem wrzucac filmiki ze swoimi wystepami w mediach spolecznosciowych i kasowac za to hajs
                • wislok1 Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 18:18
                  W starozyznej Grecji sportowcy nie dostawali hajsu za sam wystep na olimpiadzie, ale nikt nie bronil, np. Atenom fundowac potem zwyciezcy DOZYWOTNIE utrzymanie, willle, itp.

To juz zalezalo od bogactwa panstwa, ktpre wystawialo olimpijczykow....

Jak sie zaczely mowoczesne olimpiady, to bylo podobnie, czyli zwyciezcy i inni medalisci dostawali hajs od sponsorow, tylko oficjalnie nie mogli byc zawodowcami....

Juz w trakcie przygotowan do olimpiady ich umieszczano na fikcyjnych etatach w prywatnych firmach sponsora reprezentacji lub urzedach panstwowych
        • wislok1 Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 10.02.26, 20:11
          Taki ma charakter, dlatego ma medal....

Nie tylko ma ogromny talent
          • boggi_dan Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 18:43
            Mieć 19 lat, być wicemistrzem olimpijskim i mieć zapewnioną emeryturę do końca życia.
            Wejście Smoka.
            • engine8t Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 19:14
              boggi_dan napisał:

> Mieć 19 lat, być wicemistrzem olimpijskim i mieć zapewnioną emeryturę do końca
              > życia.
              > Wejście Smoka.

A skad ta zapewniona emerytura do konca zycie sie bierze?
              • engine8t Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 19:21
                engine8t napisał:

> boggi_dan napisał:
                >
                > > Mieć 19 lat, być wicemistrzem olimpijskim i mieć zapewnioną emeryturę do
                > końca
                > > życia.
                > > Wejście Smoka.
                >
                > A skad ta zapewniona emerytura do konca zycie sie bierze?

No bo jako olimpijczyk ma ale dopiero od 40 roku emryture ok 5 tys..?
                A jak teraz dostanie powiedzmy 1M to tez mnie wiecje 5 tys przez nastpene 20 lat..
                A za 5 tys/mies mozna w Polsce dobrze zyc?

Oczywiscie jako olimpijczyk bedzie mogl zarabiac niezle jako np trener ale nic nie ma zapewnionego do konca zyciua bez dodatkowej pracy?
                • trypel Re: No i jest srebrny medal Tomasiaka 11.02.26, 19:31
                  Wiesz gwarancja dostawania tych 4-5 tys miesiecznie daje jakiegoś rodzaju komfort psychiczny. Poza tym normalnie możesz mieć swoją emeryture jak na nia zapracujesz. A czy mozna zyc? Idąc twoim tłumaczeniem 1:1 tak jak u was za 4-5tys usd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka