Dodaj do ulubionych

OT - 2 + 2 = 4

09.04.26, 15:00
Oczywiscie moge sie mylic, ale...

Mati Pinokio z kumplami jest na wylocie od Jarka (2)

Ądżej siem nudzi na emeryturze, Donald go do białego domo (ani zadnego zarządu nie wział) wiec zaczyna uwdawać, że juz umie ludzkim głosem:

wiadomosci.wp.pl/no-powinien-zrobic-nawrocki-duda-o-slubowaniu-sedziow-tk-7273351338400000a
Nic to, ze nie tak dawno temu sam dokladnie taki sam numerek odjebał...

(2)

No to cos mnie mofi, ze obaj chłopcy (nazwiska po stronie pisowskiej majo nosnie i lubiane) kombinujo nowo partie co ma celowac w prawe centrum - ich 10 - 15%.... jakby tak sie jeszcze ci od krówek dali namowic ze swoim 5 - 10% to to zaczyna miec ekonomiczny sens.

Miejsca w sejmie, moze nawet jakies niegocjacji z kim do rzadu...

Mysle, ze tu nie ma przypadku ze dudus nagle takie herezje opowiada.
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: OT - 2 + 2 = 4 09.04.26, 17:18
      galtomone napisała:

> Oczywiscie moge sie mylic, ale...
      >
      > Mati Pinokio z kumplami jest na wylocie od Jarka (2)
      >
      > Ądżej siem nudzi na emeryturze, Donald go do białego domo (ani zadnego zarządu
      > nie wział) wiec zaczyna uwdawać, że juz umie ludzkim głosem:
      >

> Nic to, ze nie tak dawno temu sam dokladnie taki sam numerek odjebał...
      >
      > (2)
      >
      >
      > No to cos mnie mofi, ze obaj chłopcy (nazwiska po stronie pisowskiej majo nosni
      > e i lubiane) kombinujo nowo partie co ma celowac w prawe centrum - ich 10 - 15%
      > .... jakby tak sie jeszcze ci od krówek dali namowic ze swoim 5 - 10% to to zac
      > zyna miec ekonomiczny sens.
      >
      > Miejsca w sejmie, moze nawet jakies niegocjacji z kim do rzadu...
      >
      > Mysle, ze tu nie ma przypadku ze dudus nagle takie herezje opowiada.
      Notariusz Darek powinien zastąpić prezydenta, premiera i ogłosić się carem narodu. Po dzisiejszej farsie zorganizowanej w Sejmie w obecności notariusza,
      przeprowadzonej bez podstawy prawnej z pogwałceniem art. 7, 2, 4, 10 ust. 1 oraz art. 126 ust. 1 i 2 Konstytucji,
      nadal jest jedenastu sędziów Trybunału Konstytucyjnego i czterech antysędziów.
      Warto odnotować, że Donald Tusk, jak zwykle w takich sytuacjach,
      do udziału w parodii wystawił innych - Zb. Bogucki.
      • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 09.04.26, 17:57
        Będzie okazja, żeby zatrzymać na gorącym uczynku Godzillę za przestępstwo urzędnicze, jak odmówi wpuszczenia legalnych sędziów do TK.
      • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 09.04.26, 18:10
        Konstytucje zlamal rocky, bo nie mianowal nowych sedziow i to koniec historii...
        W tej sytuacji wybrano wyjscie awaryjne...
        Panstwo nie moze bc paralizowane przez kaczora i wykonujacego jego rozkazy prezydenta

Anarchia doprowadzila do upadku PL w XVIII wieku i kaczor dazy do tego samego
        • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 09:53
          wislok1 napisał:

> Konstytucje zlamal rocky, bo nie mianowal nowych sedziow i to koniec historii..

Ech 🙄🙄🙄🙄

Prezydent nie mianuje sędziów TK!
          To nie jest jego prerogatywa.
          • boggi_dan Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 10:21
            galtomone napisała:

> wislok1 napisał:
            >
            > > Konstytucje zlamal rocky, bo nie mianowal nowych sedziow i to koniec hist
            > orii..
            >
            > Ech 🙄🙄🙄🙄
            >
            > Prezydent nie mianuje sędziów TK!
            > To nie jest jego prerogatywa.
            Wislok sam już nie wie o czym bredzi. Taka ciekawostka- Pedofilia Obywatelska i Lewica nie uznawały TK, a teraz nagle cyk i uznawają. Normalnie cud nad Wisłą.
            • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 12:09
              boggi_dan napisał:

> Pedofilia Obywatelska

Jesteś POJEBANYM CH...EM - tyle w temacie
              • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 15:00
                Powiedzmy sobie wprost, mamy matołów w środowisku prawniczym, co konstytucję i inne paragrafy tak napisali. Mają nowi sędziowie ślubowanie złożyć przed prezydętem, to w zasadzie prezydętowi przekazano władzę, że poprzez zgodę na udział w ceremonii on ustala według swojego widzimisię przy ślubowaniu których będzie a przy których jego nie będzie i tym samym uznać za pewien skrót myślowy to co wislok napisał z tym mianowaniem. Ma kaprys i widzimisię i od jednych odbierze ślubowanie a od innych nie i co mu pan zrobisz?
                Pseudoślubowanie do TK.
                • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 18:55
                  @tbernard
                  W następnym życiu po reinkarnacji zostan prawnikiem.
                  Bo mamy księży matołów ze nie powiedzieli Ci o reinkarnacji.
                  Bo mamy matołów lekarzy ze w XXI roku rak jest często choroba nieuleczalna.
                  Bo mamy matołów inżynierów ze auto na benzynę w mieście pali 10 litrów w korku a przeciętny Kowalski Schmidt czy Smith nie lata statkiem powietrznym tylko jak z 50 lat temu jeździ autem.
                  • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 20:21
                    Za mało skorumpowany jestem aby zostać prawnikiem lub politykiem. A ponadto nie wierzę w reinkarnację ani w to co wygadują księża.
                    • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 23:04
                      tbernard napisał:

> Za mało skorumpowany jestem aby zostać prawnikiem lub politykiem. A ponadto nie
                      > wierzę w reinkarnację ani w to co wygadują księża.

A ja jestem prawnikiem ale uczciwym i nie stać mnie na cos lepszego niż mieszkanie na Muchoborze Wielkim.
                      Wqrza mnie ze wrzucasz wszystkich do jednego worka.
                      Czy dentysta bierze łapówki? Za co?
                      • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 23:12
                        Ale Kolego tbemrardzie
                        Prawo jedno wielkie questwo masz Pan rację
                        Piłeś? Nie pisz.
                        Ja dawnych kolegów spotkałem opijać raz na rok pisze. Sorry.
                        Wnkalasach 1-3 lubiłem głównie matematykę potem w 4nbioologie..
                        Na wooj mi sie odmieniło w 5 ze qrva przedmiotu humanistyczne zaczęły mieć większe znaczenie
                      • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 11.04.26, 00:41
                        Ja też mieszkam na Muchomorze Wielkim. Ale na prawnika nie nadaję się.
                        • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 11.04.26, 01:01
                          tbernard napisał:

> Ja też mieszkam na Muchomorze Wielkim. Ale na prawnika nie nadaję się.

Jednakowoż uogolniasz.
                          Sa różne działy prawa jak różne działy medycyny itd.
                          Jakieś masz chyba przeżycia niedobre :(
                          Ale gdybyś chciał zbyt szczegółowo cos ująć w przepisach to też sie zawsze pojawi jakis
                          Zarzut że za szczegółowo.
                • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 20:59
                  Konstytucje PL i USA napisano zakladajac ze prezydent nie jest swirem lub przestepca..
                  I bedzie przestrzegal dobrych obyczajow

2 razy pomylka
                  • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 23:05
                    @wislok
                    I do doopy napisano ze weto 60% musi podważyć.
                    • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 11.04.26, 18:29
                      To akurat ma wzmaciniac role prezydenta, mozna zrozumiec...

Ale problem w tym, ze teoretycznie jak parlament wybiera czlonkow TK; to zaraz potem prezydent odbiera od nich slubowanie i po zabawie..

Konystytucja mowi jasno i prezydent nei ma nic do gadania w tej sprawie...
                      Teoretycznie..

Realnie jest cos takiego jak lamanie konstytucji na chama
                    • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 13.04.26, 08:51
                      dodekanezowiec napisał:

> @wislok
                      > I do doopy napisano ze weto 60% musi podważyć.

Nie, nie do dupy.

Jak sie podpisuje jakąś umowę - a konstytucja jest przeciez formaa umowy, to się zakłada, że wszyscy jej uczestnscy wykazja sie dobra wola (inaczej po ch..j sie znimi umawiac?).

Skoro prezydent blokuje ustawe to widac ma wazne powody....

Tu raczje pytanie. - po co nam prezydent i jego prerogatywy?

Wystarczyloby kierowanie ustaw do TK przez np. opozycje, jesli sie nie zgadza... ale jak widac (po tym co mamy) TK jak ktos chce tez moze rozwalic bez zadnych dla siebie konsekwencji.
                      • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 13.04.26, 08:59
                        > Jak sie podpisuje jakąś umowę - a konstytucja jest przeciez formaa umowy, to się zakłada, że wszyscy jej uczestnscy wykazja sie dobra wola

No raczej nie. Nie bez powodu wpisuje się do umów kary za ich niedotrzymanie.
                        • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 13.04.26, 12:43
                          vogon.jeltz napisał:

> > Jak sie podpisuje jakąś umowę - a konstytucja jest przeciez formaa umowy,
                          > to się zakłada, że wszyscy jej uczestnscy wykazja sie dobra wola
                          >
                          > No raczej nie. Nie bez powodu wpisuje się do umów kary za ich niedotrzymanie.

A jednak tak...

Prawo to nic innego jak UMOWA społeczna. Ma nam ułatwic zycie i okreslic pewne reguly, a przede wszystkim prawo to jedyny "orez" slabszych.

Silnik (czy to kraej, czy firmy czy lubie) nie potrzebuja prawa do niczego. Robia co chca, kiedy chca, jak chca... itd.

Ale czy to na poziomie miedzynarodowym czy lokalnym (sa oczywiscie abberracje) prawo powstawalo po to bycos miedzy nami wspolnie uzgodnic.

Żeby to zrobić, to musimy mieć podobne/takie samo rozumienie podstaw i języka.

Dzis niestety wyglada to tak, ze obie strony mowia w innym jezyku a prawo ma znaczenie wylaczeni instrumentalne...

Nie o takie prawo nam chodzilo... i w takiej styiacji nie ma dobrego prawa... zapisac sobie mozna co sie cchce, ale jak sie nie stosujemy to co... wszystkch sie do wiezienia nie zamknie...
                  • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 13.04.26, 08:48
                    wislok1 napisał:

> Konstytucje PL i USA napisano zakladajac ze prezydent nie jest swirem lub prze
                    > stepca..
                    > I bedzie przestrzegal dobrych obyczajow
                    >
                    > 2 razy pomylka

Prawo to tylko "słowo" które zgodzilismy sie wzajemnie rozumiec tak samo i uznawać.

Jeśli ktoś zaczyna wyginać i łamać reguły to prawo nie ma już znaczenia. Mozna sobie napisać i zapisac cokolwiek.

Tylko co z tego....

Prezydent ma odebrać slubowanie ii tego nie robi... to jak to bardziej zapisać? Moze trzeba było boldem i podkreslić?
                • galtomone Ja_pier_ole... KUR_A!!! 13.04.26, 08:45
                  tbernard napisał:

> Powiedzmy sobie wprost, mamy matołów w środowisku prawniczym, co konstytucję i
                  > inne paragrafy tak napisali.

Ja_pier_ole... KUR_A!!!

NAPISZ LEPIEJ!

Jakbyś sobie zadał odrobine trudu w ramach ciwiczenie sojej makówki i psoóbiwał napisać jakiś względnie prosty przepis, to byś zrozumiał, dlaczego TO NIE JEST PROSTE.

Zakladam, ze nigdy w zyciu tez nie musial spisac z kims jakmis "partnerem biznesowym" umowy.

PROBLEMEM JEST JEZYK I SLOWA - bo one zawsze podlegja interpretacji!!!

Stad tak duze znaczenie ma CZYTANIE PRZEPISÓW PRAWA W DUCHU (PRAWA) W KTÓRYM ZOSTAŁY NAPISANE.

Stosowanie prawa tylko makasymalnie dosłownie - pozytywizm prawniczy doprowadza nas do abberacji i takich "pierdów intelektualnych" o samych idiotach i korupcji jak Twoje.
                  • vogon.jeltz Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 13.04.26, 09:01
                    > Jakbyś sobie zadał odrobine trudu w ramach ciwiczenie sojej makówki i psoóbiwał napisać jakiś względnie prosty przepis, to byś zrozumiał, dlaczego TO NIE JEST PROSTE.

Ten akurat przepis jest nie tyle prosty, ile całkowicie zbędny. Tzw. ślubowanie to fanaberia, którą nikomu do niczego nie jest potrzebna.
                    • galtomone Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 13.04.26, 12:49
                      vogon.jeltz napisał:

> > Jakbyś sobie zadał odrobine trudu w ramach ciwiczenie sojej makówki i pso
                      > óbiwał napisać jakiś względnie prosty przepis, to byś zrozumiał, dlaczego TO NI
                      > E JEST PROSTE.
                      >
                      > Ten akurat przepis jest nie tyle prosty, ile całkowicie zbędny. Tzw. ślubowanie
                      > to fanaberia, którą nikomu do niczego nie jest potrzebna.

Ale bernard mowil o konstytucji, a zapis dot slubowania pojawil sie uwstawie.

Poza tym poki chcesz go stosowac, to nie jest zadnym problemem przeciez... najwyrazniej nikt nie wpadl piszac na to, ze prezydent nie bedzie mial "pana plaszcza"
                      • vogon.jeltz Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 15.04.26, 13:12
                        > Poza tym poki chcesz go stosowac, to nie jest zadnym problemem przeciez...

Ale po co tworzyć przepisy, które są całkowicie zbędne?

W inżynierii oprogramowania jest taka niepisana zasada (niekoniecznie przestrzegana), że nie należy tworzyć zbędnego kodu, bo może on zawierać bugi (albowiem każdy kod je zawiera). No i właśnie taki bug tutaj wyszedł. Inna sprawa, że został tam niejako wprowadzony celowo.
                        • galtomone Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 15.04.26, 13:18
                          vogon.jeltz napisał:

> > Poza tym poki chcesz go stosowac, to nie jest zadnym problemem przeciez..
                          > .
                          >
                          > Ale po co tworzyć przepisy, które są całkowicie zbędne?

Brałeś slub?

> W inżynierii oprogramowania

Ale prawo nie jest pochodna procesów maszynowych a spolecznych.
                          Potrzebujemy roznych bzdur do roznych rzeczy - progrzebow, nabozenstw, slubow, i innych ceremonii, ktore nie maja realnego znaczenia.

Tworzy sie je po to bysmy sie mogli lepiej czuc.
                          • vogon.jeltz Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 15.04.26, 13:29
                            > Brałeś slub?

Brałem. To też jest formułka bez większego sensu, bo co to znaczy "przyrzekam, że uczynię wszystko, żeby małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe"? Co to jest "wszystko"? Co z tego konkretnie wynika? Jakie skutki powoduje? Czy bez tego bełkotu małżeństwo byłoby mniej warte?

> Tworzy sie je po to bysmy sie mogli lepiej czuc.

Prawo nie jest (nie powinno być) od tego, żeby się lepiej czuć, tylko żeby się łatwiej żyło, a przede wszystkim żeby rozstrzygać spory. Jak chcesz czuć się lepiej, to weź prozac.
                            • galtomone Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 15.04.26, 16:35
                              vogon.jeltz napisał:

> > Brałeś slub?
                              >
                              > Brałem. To też jest formułka bez większego sensu, bo co to znaczy "przyrzekam,
                              > że uczynię wszystko, żeby małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe"? Co to j
                              > est "wszystko"? Co z tego konkretnie wynika? Jakie skutki powoduje? Czy bez teg
                              > o bełkotu małżeństwo byłoby mniej warte?
                              >
                              > > Tworzy sie je po to bysmy sie mogli lepiej czuc.
                              >
                              > Prawo nie jest (nie powinno być) od tego, żeby się lepiej czuć, tylko żeby się
                              > łatwiej żyło, a przede wszystkim żeby rozstrzygać spory. Jak chcesz czuć się le
                              > piej, to weź prozac.

Ech.... ale rozmawiamy o prawie jako calosci, czy pewych jego zapisach ktore strozylismy???

Rozmawiajmy precyzyjnie, bo dyskusja nie bedzie miec sensu.

Prawo jako calosc. - tak, po to zeby regulowac i opisac procesy i co do zasady, zeby chronic slabszych przed silniejszymi. Silny nie potrzebuje prawa bo jego wolnosc i mozliwosci wynikaja z sily.
                              To slabszy potrzebuje prawwa - gwarancji, wolnosci, zasad... zeby na jakims poziomie silny i slaby mieli (teoretycznie) rowne szanse.

Zas sa w prawie tez opisy ceremonialne bez realnego znaczenia, ale dzieki nim mozemy sie lepiej poczuc. Czesc z nas przynajmniej i jakies wydarzenia prawne niejako zyskuja wtedy na wadze.
                              • vogon.jeltz Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 15.04.26, 19:23
                                > wydarzenia prawne niejako zyskuja wtedy na wadze.

Co to dokładnie oznacza?
                                • galtomone Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 15.04.26, 23:30
                                  vogon.jeltz napisał:

> > wydarzenia prawne niejako zyskuja wtedy na wadze.
                                  >
                                  > Co to dokładnie oznacza?

+3 kg
                                  • vogon.jeltz Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 16.04.26, 10:01
                                    No dobra, ale tak na serio?
                                    • galtomone Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 16.04.26, 10:06
                                      masz nizej - to to samo
                                      • vogon.jeltz Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 16.04.26, 10:10
                                        To nie jest prawo.
                                        • galtomone Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 16.04.26, 12:56
                                          vogon.jeltz napisał:

> To nie jest prawo.

Czy dotyczy Cie CIT?

Jest to zapis w regulaminie sluzby wiec dla nich to "prawo" - tak samo bezsensowe jak slubowanie... ale widac ktos sie przez to lepiej czuje.

wiec wszlkie cerepomnie sa tez po to, zeby ktos sie mogl poczuc wazniejszy - czesc jest wymagana prawem "bo tak" a czesc jest wymagana zwyczaej bo jeszcze sie nkimu ni chcialo tego zapisac jako prawa.
                                • galtomone Re: Ja_pier_ole... KUR_A!!! 16.04.26, 08:47
                                  vogon.jeltz napisał:

> > wydarzenia prawne niejako zyskuja wtedy na wadze.
                                  >
                                  > Co to dokładnie oznacza?

A po co ochroniarze biegna obok limuzyny prezydenta USA? - zeby prezydent wygladal bardziej prezydencko.
              • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 18:57
                galtomone napisała:

> boggi_dan napisał:
                >
                > > Pedofilia Obywatelska
                >
                > Jesteś POJEBANYM CH...EM - tyle w temacie

Nu bogusju "bigi trzymaj sie", a co powiesz a Macielku Delgolado?
                Szumowino pro-bigonucewskaja? (Czytaj - proputinowska)
              • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 11.04.26, 00:14
                On mówił o kościele katolickim przecież. Natomiast nic mi nie wiadomo, by episkopat nie uznawał TK, ale może nie jestem dobrze poinformowany.
          • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 20:52
            Zle to napisalem

Przysiege przyjmuje
      • e-zybi Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 04:46
        boggi_dan napisał:

> Notariusz Darek powinien zastąpić prezydenta, premiera i ogłosić się carem naro
        > du. Po dzisiejszej farsie zorganizowanej w Sejmie w obecności notariusza,
        > przeprowadzonej bez podstawy prawnej z pogwałceniem art. 7, 2, 4, 10 ust. 1 ora
        > z art. 126 ust. 1 i 2 Konstytucji,
        > nadal jest jedenastu sędziów Trybunału Konstytucyjnego i czterech antysędziów.
        > Warto odnotować, że Donald Tusk, jak zwykle w takich sytuacjach,
        > do udziału w parodii wystawił innych - Zb. Bogucki.

Dziwne, jak często wymądrzanie się i dowartościowywanie własnego ego idzie w parze z tępym umysłem. Może kopiować i wklejać tekst potrafisz, ale ze zrozumieniem go jest o wiele gorzej. Skoro już piszesz o gwałcie na Konstytucji to jakoś umknął Ci art. 194 Zapominasz, że to prezydent jest przyczyną całego zamieszania. Sejm wybrał prawomocnie sędziów do TK, prezydent powinien zaprzysiąc i nie mędrkować, bo jak doopa jest od srania, tak on jest od wykonywania swoich konstytucyjnych obowiązków, podpisywania, reprezentowania, a nie szukania dziury w całym. Czytałem ostatnio przepowiednie Jankowskiego, wg. niego prezydent ma skończyć na uchodźstwie, ile w tym prawdy? Nie wiem...
        • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 11.04.26, 18:31
          Prezydent wyzej d.... nie moze podskoczyc...
          Ten to robi

Lamanie konstytucji na chama jest teraz dla niego bezkarne, ale wszystko ma swoj czas
          • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 14.04.26, 16:24
            wislok1 napisał:

> Prezydent wyzej d.... nie moze podskoczyc...
            > Ten to robi
            >
            > Lamanie konstytucji na chama jest teraz dla niego bezkarne, ale wszystko ma swo
            > j czas

Niestety, ale wątpię

Duda teraz twierdzi, że prezydent nie ma wyjścia, ale sam. 3 sędziów nie za przysiagl.

I co mu grozi?
            • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 14.04.26, 20:24
              Na razie nic

Konstytucja mowi jasno, ze prezydent odbiera przysiege, a nie ze moze odebrac od jednych, a nie odebrac od drugich

Czyli jak Rocky straci wladze, to odpowie za lamanie konstytucji
              • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 14.04.26, 21:30
                Te całe przysięgi i ślubowania to doprawdy jakiś totalny debil wymyślił. Po co to w ogóle? Powinno być tak, że zostajesz wybrany / mianowany i cześć - zaczynasz robotę.

Żeby jeszcze wynikały z tego jakieś określone konsekwencje prawne, np. można było pociągnąć człowieka do odpowiedzialności za niedotrzymanie przysięgi. Ale to przecież niemożliwe, nigdy się nie zdarzyło i nie wydarzy, bo jest obiektywnie nie do udowodnienia. Nie ma nawet takiego paragrafu. Można, owszem, ścigać np. za przekroczenie uprawnień albo niedopełnienie obowiązków (wskazując jakie uprawnienia zostały przekroczone lub obowiązki niedopełnione), ale to zupełnie co innego.

Nawet w sądzie nie składa się przysięgi, tylko dostaje pouczenie o odpowiedzialności za składanie fałszywych zeznań.

Jeśli o mnie chodzi, to mógłbym przysiąc na wszystkich bogów i przyjaźń z ZSRR jednocześnie, jeśli taki byłby warunek zostania sędzią, posłem, prezydentem, albo odziedziczenia miliarda dolarów.. To tylko słowa bez znaczenia, i tak nikt nie będzie w stanie nijak stwierdzić, za faktycznie jestem ateistą, a Związek Radziecki mam w dupie.
                • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 14.04.26, 22:01
                  vogon.jeltz napisał:

> Te całe przysięgi i ślubowania to doprawdy jakiś totalny debil wymyślił. Po co
                  > to w ogóle? Powinno być tak, że zostajesz wybrany / mianowany i cześć - zaczyna
                  > sz robotę.

Zapytaj PiS, to ich ustawa AFAIK
                  • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 14.04.26, 22:23
                    > Zapytaj PiS, to ich ustawa AFAIK

To ich ustawa, ale te śmiechu warte ślubowania jacyś debile wpisali nawet do konstytucji.
                    • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 10:19
                      vogon.jeltz napisał:

> > Zapytaj PiS, to ich ustawa AFAIK
                      >
                      > To ich ustawa, ale te śmiechu warte ślubowania jacyś debile wpisali nawet do ko
                      > nstytucji.

Bzdura! - przynajmniej w zakresie sędziowania sędziów TK.
                      • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 10:47
                        > Bzdura! - przynajmniej w zakresie sędziowania sędziów TK.

Nie mówię o sędziach TK, tylko ogólnie: art. 104, art. 130 konstytucji, potem powtórzone w odpowiednich ustawach. To są totalne pie...ty, a "odmowa wygłoszenia formułki oznacza zrzeczenie się mandatu" to już szczyt absurdu.
                        • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 13:20
                          A to zapewne wynika jeszcze z czasów "rycerskich" + jak twoj slub jest landa ceremonia o "duchowym" znaczeniu dla ludzi
                          • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 13:32
                            > A to zapewne wynika jeszcze z czasów "rycerskich"

Tylko że w czasach "rycerskich" jak ktoś składał ślubowanie, to składał je komuś, kto następnie mógł uznać, że ów tego ślubowania nie dotrzymał - i np. skrócić go o głowę. Dzisiaj jest to bez sensu, bo ślubowanie składa się w powietrze i nie istnieje żaden mechanizm jego - nomen omen - egzekucji.
                            • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 16:36
                              Ale o co ciebie jest kaman... bo teoche nie rozumiem o czym dyskutujemy?

Mnie slubowanie poslow tez nie jest do niczego potrzebne, ale patrzac na to co sie dzieje, cziesze sie, ze jest...

Po wyborach w 2027 marszaelk senior slubowania od polsow PIS/Konfy nie obierze i niech wypier...aja

I juz :-)
                • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 12:56
                  vogon.jeltz napisał:

> Nawet w sądzie nie składa się przysięgi, tylko dostaje pouczenie o odpowiedzial
                  > ności za składanie fałszywych zeznań.

Na filmach USA to na bibliotekę każą przysięgać.
                  • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 13:00
                    Przysiega jest aktualnie raczej wyjątkiem - art. 267 KPC.
                    Ale generalnie ma trochę racji vogon ze czasy sie zmieniły i rzeczywistość należy odróżnić od zaklęć, baśni, magii itp.itd.
                    • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 16:38
                      dodekanezowiec napisał:

> Przysiega jest aktualnie raczej wyjątkiem - art. 267 KPC.
                      > Ale generalnie ma trochę racji vogon ze czasy sie zmieniły i rzeczywistość nale
                      > ży odróżnić od zaklęć, baśni, magii itp.itd.

A masz radio???

Bo ja mam i te kwestie sa nieodroznialne... bo jak ten pan/pani tam do srodka weszli i teraz do mnie gadaja?
                • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 18:32
                  Zgadzam sie w 100 procentach
              • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 14.04.26, 22:00
                wislok1 napisał:

> Czyli jak Rocky straci wladze, to odpowie za lamanie konstytucji

Tak jak Duduś?
                Musi mieć za w besmzsenne noce
                • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 18:36
                  Dudus juz oglosil, ze Rocky powienien przysiege odebrac, a nie robic sobie jajja ...

Kleska Orbana wplynie na wielu umiarkowanych politykow kaczej partii i zaczna kombinowac, jak tu porzucic chorego na alzheimera kaczora
                  • boggi_dan Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 21:49
                    wislok1 napisał:

> Dudus juz oglosil, ze Rocky powienien przysiege odebrac, a nie robic sobie jajj
                    > a ...
                    >
                    > Kleska Orbana wplynie na wielu umiarkowanych politykow kaczej partii i zaczna k
                    > ombinowac, jak tu porzucic chorego na alzheimera kaczora
                    Ale masz odlot. Zupełnie nie jarzysz polskiej polityki. Już ci pisałem w innym wątku. Ciekawe z jakich powodów musiałeś z ojcem emigrować do Niemiec. Tam każdy pochodzeniowiec napylał na PIS i kościół. Przecież to tylko cztery lata, a Tuska to już bliżej. Jak nie przekręca wyborów to pójdą w cholerę. Dobrze, że jest prezydent Nawrocki. Tu na takim niszowym forum można sobie gdybać. Ale jak się nie chodzi na wybory i nie jest aktywny gdzie indziej. To nie masz nic do powiedzenia.
                  • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 16.04.26, 08:26
                    wislok1 napisał:

> Dudus juz oglosil, ze Rocky powienien przysiege odebrac, a nie robic sobie jajj
                    > a ...

Jego ogloszenia sa warte tyle samo co jego prezydentura.

Ciekawe, ze jakos robienie dokladnie tego samego mu nie przeszkadzalo.

A konsekwencje ponosi ziobrowe, wiec... hulaj dusza
    • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 09.04.26, 18:13
      Z tym Morawieckim i dudusiem to zobaczymy....

Na pewno w kaczej partii jest sporo ludzi, ktorzy jak widza Czarnak, to maja odruch wymiotny i nie zgadzaja sie tym, zeby PL wyszla z UE i slepo sluchala trampka, zeby zniszczyla w ten sposob swoja gospodarke i system obronny...
      Zeby stala sie ofiara ROsji, a do tego dazy kaczor, zeby znowu ruscy rzadzili w Polsce
      • boggi_dan Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 07:47
        wislok1 napisał:

> Z tym Morawieckim i dudusiem to zobaczymy....
        >
        > Na pewno w kaczej partii jest sporo ludzi, ktorzy jak widza Czarnak, to maja od
        > ruch wymiotny i nie zgadzaja sie tym, zeby PL wyszla z UE i slepo sluchala tra
        > mpka, zeby zniszczyla w ten sposob swoja gospodarke i system obronny...
        > Zeby stala sie ofiara ROsji, a do tego dazy kaczor, zeby znowu ruscy rzadzili w
        > Polsce
        Musisz najlepać więcej bzdur o Polsce i Trumpie. A nic o Niemcach.
        Strajk Lufthansy zaplanowany na piątek, 10 kwietnia, spowoduje znaczne utrudnienia na lotniskach we Frankfurcie i Monachium. Ponadto, trwają zaostrzone kontrole na granicach Niemiec. Gospodarka: Niemiecka gospodarka zmaga się z głębokim kryzysem, liczba upadłości firm jest najwyższa od ponad 20 lat. Naleje ci się wodą do tyłka niedługo.
        • boggi_dan Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 07:49
          Naklepać. Co za bzdury wymyślasz wislok. Łapy opadają.
          • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 19:47
            Fakty napisalem
      • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 09:54
        wislok1 napisał:

> Z tym Morawieckim i dudusiem to zobaczymy....
        >
        > Na pewno w kaczej partii jest sporo ludzi, ktorzy jak widza Czarnak, to maja od
        > ruch wymiotny

To nie chodzi o wymioty tylko o wladze.

Jak rzadzi czarnek to nie rzadzi mati.

Reszta jest bez znaczenia.
        • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 19:49
          Odruch wymiotny zawsze ma znaczenie

Wyznaczenie na premiera totalnego chama i totalnego wroga UE odstrasza umiarkowanych pisowcow
          • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 13.04.26, 08:52
            Ale przyciaga mniej umiarkowanych...
            • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 13.04.26, 09:03
              Ale ci bardziej umiarkowani są bardziej sensowni. Może nawet połączą się z KO lub PO aby tym mniej umiarkowanym zrobić na złość.
    • humorysta Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 09:09
      Morawiecki podskakuje- ale "złodziej" niczego nie zwojuje. I ani z Dudusiem ani z Kaczorem. Ta prawica jest skompromitowana i bedzie wyeliminowana. Szykuje sie trzesienie ziemi na wyborach 2027-do władzy dojdą inni-czyli mieszanka konfederacji, Ko , lewicy i chłopów. Tuska już nie bedzie-owszem bedzie na potrójnej emeryturze w Sopocie.
      • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 09:54
        humorysta napisał(a):

> Morawiecki podskakuje- ale "złodziej" niczego nie zwojuje. I ani z Dudusiem ani
        > z Kaczorem.

Spora czesc elektoratu pis ich kocha, wiec nie pitol
        • dodekanezowiec Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 11:28
          galtomone napisała:

>
          > Spora czesc elektoratu pis ich kocha, wiec nie pitol

A ludzie niektórzy taki poziom prezentują ze bolo przy nich to geniusz.
          • galtomone Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 12:23
            Nie oceniam tych ludzi tylko szanse wyborzecz inicatywy mati + dudus.

IMHO te sa i wcale to nie jest dobre dla Jarka.

+ pytam czy uwazacie, ze Mati i dudus sie maja ku sobie z takim pomyslem na przyszlosc
            • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 19:52
              Pozyjemy zobaczymy

Zeby zbudowac nowa partie jest potrzebne mnostwo kasy
              • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 10.04.26, 20:22
                To może kupić jakąś podupadającą partię i ją wyremontować.
                • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 11:03
                  Były takie próby: Stronnictwo Demokratyczne, Unia Wolności (przemianowana bodaj na Partię Demokratyczną), Polska Partia Socjalistyczna. Niespecjalnie udane.
                  • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 12:50
                    Czyli najrozsądniej założyć całkiem nową.

Oto jakie propozycje uzyskałem od Czata GPT:

Oto kilka pomysłów na nazwę partii — różne style, żebyś mógł wybrać coś pasującego do klimatu:

### 🇵🇱 Klasyczne i poważne

* **Nowa Droga Polski**
                    * **Ruch Odbudowy Narodowej**
                    * **Partia Rozwoju i Stabilności**
                    * **Koalicja Wspólnej Przyszłości**
                    * **Zjednoczenie Obywatelskie**

### ⚖️ Nowoczesne / neutralne

* **Polska 2.0**
                    * **Nowy Horyzont**
                    * **Inicjatywa Jutra**
                    * **Platforma Przyszłości**
                    * **Ruch Zmiany**

### 💡 Bardziej kreatywne

* **Iskra Narodu**
                    * **Głos Pokolenia**
                    * **Przebudzenie Polski**
                    * **Wspólny Kierunek**
                    * **Projekt Polska**

### 😄 Trochę luźniejsze / chwytliwe

* **Lepsze Jutro**
                    * **Czas na Zmiany**
                    * **Razem Dalej**
                    * **Nowy Start**
                    * **Po Prostu Polska**

Jeśli chcesz, mogę wymyślić nazwę bardziej pod konkretną ideologię (np. liberalną, konserwatywną, młodzieżową, antysystemową) albo bardziej „oficjalnie brzmiącą” 😄

• vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 13:03
                      Koalicja Uczciwości, Równości, Wolności i Autonomii
                      Porozumienie Innowacji, Zaangażowania i Demokracji Aktywnej
                      Cywilna Inicjatywa Postępowej Alternatywy
                      Demokratyczna Unia Postępu i Aktywności
                      • tbernard Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 13:26
                        Ta ostatnia ma chyba podobny program do:

Doskonalenie Umiejętności Dokopania Anżejowi.
                    • wislok1 Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 18:37
                      Masz wyobraznie
                      • wislok1 Pies w mikrofalowce- kaczor w to uwierzyl 15.04.26, 19:00
                        wiadomosci.wp.pl/prezes-kaczynski-z-fake-newsem-o-psie-z-mikrofali-nawet-w-pis-mowia-o-zenadzie-i-wskazuja-winnych-7275508940056864a
                        Kaczor ma alzheimera jak trampek

Trampek niedawno zostal Jezusem, kaczor uwierzyl w psa w mikrofalowce....

www.youtube.com/shorts/9AXbETUZ-qI
                        • wislok1 A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 19:19
                          www.tvp.info/92644917/usa-nowa-grafika-donalda-trumpa-jezus-obejmuje-prezydenta-usa
                          Rece opadaja

Pomijajac religie, dla wierzacego to jawne bluznierstwo kolejny raz,
                          to jest po proste OKROPNE tak manipulowac swoimi zwolennikami..

trampka popieraja debile, przekonani, ze to nowy Jezus i ze zbawi on USA
                          • wislok1 Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 20:27
                            No, w sumie popierajacy trampka tez sa wierzacy...

Zle to wczesniej napisalem...

Tyle ze oni wierza w to, ze USA to nowy narod wybrany, Izrael to stary narod wybrany..
                            I USA pod wodza trampka zbawi ICH Amerykanow , pojda do nieba, trampek to nowy Jezus dla Amerykanow

Trampke ma prawo kazdego zabijac, bombardowac, pozbawiac majatku, generalnie wyrzynac...
                            Jak to trampek okreslil, zniszczyc cywilizacje...

Przykazanie nr 5 zostalo skasowane w tej nowej SEKCIE, bo inaczej nie da se tego okreslic...

Sekta trampka skupia protestantow i katolikow go popierajacych ...
                            Ci ludzie sa totalnie odjechani....

W zasadzie ich koscioly powinny tych ludzi ekskomunikowac
                            • wislok1 Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 20:32
                              Z katolikow to jest wiceprezydent Vance, i brat obecnego papieza

Jak trzeba miec zryty beret, zeby glosic, ze zabijanie jest bardzo dobre, jesli zabija sie wrogow USA i ze w nagrode za mordowanie zwolennicy trampka trafia prosto do raju
                              • boggi_dan Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 22:16
                                wislok1 napisał:

> Z katolikow to jest wiceprezydent Vance, i brat obecnego papieza
                                >
                                > Jak trzeba miec zryty beret, zeby glosic, ze zabijanie jest bardzo dobre, jesli
                                > zabija sie wrogow USA i ze w nagrode za mordowanie zwolennicy trampka trafia p
                                > rosto do raju
                                Przeca ty nie wierzysz to w czym problem.
                            • engine8t Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 20:54
                              wislok1 napisał:

> No, w sumie popierajacy trampka tez sa wierzacy...
                              >
                              > Zle to wczesniej napisalem...
                              >
                              > Tyle ze oni wierza w to, ze USA to nowy narod wybrany, Izrael to stary narod wy
                              > brany..
                              > I USA pod wodza trampka zbawi ICH Amerykanow , pojda do nieba, trampek to nowy
                              > Jezus dla Amerykanow
                              >
                              > Trampke ma prawo kazdego zabijac, bombardowac, pozbawiac majatku, generalnie wy
                              > rzynac...
                              > Jak to trampek okreslil, zniszczyc cywilizacje...
                              >
                              > Przykazanie nr 5 zostalo skasowane w tej nowej SEKCIE, bo inaczej nie da se teg
                              > o okreslic...
                              >
                              > Sekta trampka skupia protestantow i katolikow go popierajacych ...
                              > Ci ludzie sa totalnie odjechani....
                              >
                              > W zasadzie ich koscioly powinny tych ludzi ekskomunikowac

Tys glupszy niz normy przewiduja.
                              O jakiej wierze ty mowisz?
                              Trumpa oceniaja po tym co robi dobrego a na to co i jak mowi i na wyglupy patrza z przymruzeniem oka bo co to komu szkodzi ?

Moze jednak powinienes sie bardzije o swoja D bac?
                              www.youtube.com/watch?v=IcTw3pP9Axs
                              • vogon.jeltz Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 21:29
                                > Trumpa oceniaja po tym co robi dobrego

To i nic dziwnego, że ma wszędzie takie chūjowe oceny.
                                • engine8t Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 21:40
                                  vogon.jeltz napisał:

> > Trumpa oceniaja po tym co robi dobrego
                                  >
                                  > To i nic dziwnego, że ma wszędzie takie chūjowe oceny.

Pomimo ze nikt nie kwestionuje pozytywnych rzeczy ktore zrobil dla USA (jak to zrobil kosztem innych poanstw to to "too bad for them" ale jak to w zyciu jest aby ktos wygral to ktos musi przegrac) to Demokraci dadza mu negatywne oceny nawet gdyby ich zlotem zasypywal. Oni nie mysla bo tego ich oduczono i nie maj zadnej agnedy poza pozbyciem sie Trumpa a jest ich polowa.
                                  Czesc niezaleznych nie popiera najazdu na Iran w imie Izraela a on wie ze to dla niego, jego "legacy" czyli miejsca i oceny na liscie prezydentow oraz partii republikanskiej jest moment "to be or not to be". A wiec jest obawa ze tonacy brzytwy sie chwyci.
                                  • vogon.jeltz Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 22:23
                                    > jak to w zyciu jest aby ktos wygral to ktos musi przegrac

Nie jest, ale zdaję sobie sprawę, że pojęcie gry o sumie niezerowej jest dla półgłówków zbyt trudne.

> Demokraci dadza mu negatywne oceny nawet gdyby ich zlotem zasypywal.

Nie mówię o Demokracji, tylko że pomarańczowy już w tej chwili ma u was najniższe approval ratings ze wszystkich waszych prezydentów w ciągu ostatnich 100 lat. Nie mówiąc o tym, jak postrzegany jest na świecie.

> Czesc niezaleznych nie popiera najazdu na Iran w imie Izraela a on wie ze to dla niego, jego "legacy" czyli miejsca i oceny na liscie prezydentow oraz partii republikanskiej jest moment "to be or not to be".

LOL, znakomite to jest! Z takimi zdolnościami dorabiania ideologii do zwykłego debilizmu i skürwysyństwa zrobiłbyś karierę w propagandzie Sowieckiego Sojuza.
                          • engine8t Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 15.04.26, 20:59
                            wislok1 napisał:

> www.tvp.info/92644917/usa-nowa-grafika-donalda-trumpa-jezus-obejmuje-prezydenta-usa
                            > Rece opadaja
                            >
                            > Pomijajac religie, dla wierzacego to jawne bluznierstwo kolejny raz,
                            > to jest po proste OKROPNE tak manipulowac swoimi zwolennikami..
                            >
                            > trampka popieraja debile, przekonani, ze to nowy Jezus i ze zbawi on USA

Ja bym sie juz wstydzil powielac takie cos.
                            Rozumiem ze kazdy moze czasami cos powielic dla zartow ale w koncu kazdy ma jakas tam godnosc osobista i w pewnym momencie przestaje sie turlac w gownach czy wygluppiac zwlaszcze kiedy to juz jest niesmaczne i nie przynosci zadnego efektu a wiadomo ze to bzrurne i nikt juz sie z tego nie smiej a jedynie patrzy z politowaniem na takich co ciagle sie tym podniecaja..
                            • vogon.jeltz Re: A teraz Jezus obejmuje trampka 16.04.26, 13:33
                              > Ja bym sie juz wstydzil powielac takie cos.

Powiedz to Trumpowi, to on sam jest najwyraźniej przekonany o swojej jeśli nie boskości, to przynajmniej mesjańskiej misji.
                        • vogon.jeltz Re: Pies w mikrofalowce- kaczor w to uwierzyl 15.04.26, 19:33
                          W mordowaniu psów to zdaje się specjalizują się MAGAzjeby.
                          • engine8t Re: Pies w mikrofalowce- kaczor w to uwierzyl 15.04.26, 20:55
                            vogon.jeltz napisał:

> W mordowaniu psów to zdaje się specjalizują się MAGAzjeby.

Aha, wg ciebie psy sa mordowane a dzieci w czasie aborcji usuwane w sposob humanitarny i w dobrym celu?
                            • vogon.jeltz Re: Pies w mikrofalowce- kaczor w to uwierzyl 15.04.26, 21:28
                              Owszem, embriony są w zabiegu aborcji usuwane w sposób humanitarny i w dobrym celu, a co?
                              • engine8t Re: Pies w mikrofalowce- kaczor w to uwierzyl 15.04.26, 21:44
                                vogon.jeltz napisał:

> Owszem, embriony są w zabiegu aborcji usuwane w sposób humanitarny i w dobrym c
                                > elu, a co?

A wiec dlaczego zwolennicy aborcji za nic nie zgodza sie aby moza bylo robic aborcje na zadanie tylko do momentu kiedy zaczyna bic serce albo nawet do 8 (czy 10) tygodnia?
                                • vogon.jeltz Re: Pies w mikrofalowce- kaczor w to uwierzyl 15.04.26, 22:11
                                  Nie wiem, nie znam żadnych zwilnnikoe aborcji.
                    • boggi_dan Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 22:15
                      tbernard napisał
                      >

>
                      > ### 😄 Trochę luźniejsze / chwytliwe
                      >
                      > * **Lepsze Jutro**
                      > * **Czas na Zmiany**
                      > * **Razem Dalej**
                      > * **Nowy Start**
                      > * **Po Prostu Polska**
                      >
                      A gdzie jest Pedofilia Obywatelska?
                      • vogon.jeltz Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 22:24
                        > A gdzie jest Pedofilia

W Watykanie
              • boggi_dan Re: OT - 2 + 2 = 4 15.04.26, 22:17
                wislok1 napisał:

> Pozyjemy zobaczymy
                >
                > Zeby zbudowac nowa partie jest potrzebne mnostwo kasy
                PiS się kończy.
                I to już po raz 474673-ci.
    • humorysta Re: OT - 2 + 2 = 4 17.04.26, 09:08
      Pinokio nic nie wskóra-bo jest skończony. I to łabędzi śpiew- już mu zarzuty Tuski szykują. Przypomnę jedynie- że całe 8 lat nadzorował jako premier PIS-wskich złodziei, co Polskę rozkradali. I dobrze o tym wiedział- i nic nie zrobił/ razem z Kaczorem/. Do pierdla - a nie do stowarzyszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka