galtomone 04.07.26, 16:44 Wczoraj odebrałem. Dziś na spokojnie podglądałem. Jest byle jak i krzywo. Już po oględzinach. Auto wraca do ASO A podobno nie mogłem oderwać na początku tyg bo jeszcze nie było kontroli jakości 🤦♂️🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackk3 Re: ASO sucks 04.07.26, 17:45 Nie odpuszczać choć to czasami jest upierdliwe. Niech robią do skutku… Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: ASO sucks 04.07.26, 20:05 jackk3 napisał: > Nie odpuszczać choć to czasami jest upierdliwe. Niech robią do skutku… Jak na gwarancji to tak ale jak nie to zasada jest ze z daleka od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: ASO sucks 04.07.26, 21:03 Na ASO to tylko w przypadku rzeżączki lub by nie stracić gwarancji. A tak to z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: ASO sucks 04.07.26, 21:52 Ciekawe czy nie dałoby się skontaktować z jakimś działem Toyoty i przedstawić im sprawę aby pogrozili partaczom, że stracą prawo do bycia ASO. No chyba, że Toyocie zwisa to, że ich autoryzowany serwis to partacze. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: ASO sucks 04.07.26, 22:25 tbernard napisał: > Ciekawe czy nie dałoby się skontaktować z jakimś działem Toyoty i przedstawić i > m sprawę aby pogrozili partaczom, że stracą prawo do bycia ASO. No chyba, że To > yocie zwisa to, że ich autoryzowany serwis to partacze. U nas w Lublinie był już taki przypadek, że ASO Audi straciła z tego powodu autoryzację, więc może rzeczywiście warto "podrążyć", tym bardziej, że galtomowi tą Corollę jakoś niemożebnie długo trzymali z powodu mocno kosmetycznej naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: ASO sucks 04.07.26, 22:30 Moze byla w świetnym stanie i potrzebowali ja na dawce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: ASO sucks 04.07.26, 23:17 trypel napisał: > Moze byla w świetnym stanie i potrzebowali ja na dawce ;) > Też mi to przez myśl przemknęło :D Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: ASO sucks 05.07.26, 09:17 A kto to i po co jeżdzi do ASO- no chyba , ze na gwarancji i za darmo-bo za pieniadze-to zupełnie nieopłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: ASO sucks 05.07.26, 19:39 bolo2002 napisał: > A kto to i po co jeżdzi do ASO- no chyba , ze na gwarancji i za darmo-bo za pie > niadze-to zupełnie nieopłacalne. Tylko pytanie kto z tego forum ma samochod na gwarancji? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: ASO sucks 05.07.26, 20:28 Ciekawostka. Zarejestrowanie samochodu to formalne rozpoczęcie eksploatacji i od tego momentu wiele się zmienia. Każdy taki samochód, nawet jeśli ma 1 km przebiegu (pokonany wyłącznie w transporcie), ale jest zarejestrowany, przestaje być samochodem nowym. Z kolei auto, które ma 5 km przebiegu, stoi na placu, a nie w ciepłym salonie i niejednokrotnie było na nim przestawiane, formalnie jest nowe, póki nie zostanie zarejestrowane. autokult.pl/chcesz-kupic-okazje-w-salonie-sprawdz-koniecznie-jedna-rzecz-by-nie-zalowac,7159730027510752a Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: ASO sucks 05.07.26, 21:14 engine8t napisał: > Tylko pytanie kto z tego forum ma samochod na gwarancji? Odkurzacz jest jak najbardziej na gwarancji jeszcze. Będzie aż do 2030 (bateria), mechaniczna (5 lat) kończy się w przyszłym roku. Dlatego przegląd robiłem w ASO w kwietniu :) Choć wymianę filtra kabinowego pominąłem (mam znajomości, odfajkowali, że "zrobione"), sam sobie zmieniłem (zawsze sam wymieniam - akurat w upie to przyjemność - minuta z odkurzeniem wnętrza i przetarciem wilgotną szmatką, a ASO stówę za to liczy - za to wymieniałem dzisiaj w Zafirze i ojojoj - trzeba schowek wykręcić, a śruby są tak rozmieszczone, że do demontażu przydałby się orangutan z drugim stopniem specjalizacji w ginekologii - ponad 15 minut mi zeszło, z czego z 10 na ponowne przykręcenie tego nieszczęsnego schowka, bo jedna ze śrub jest w takim miejscu, że nawet Zofię poprosiłem, żeby mi śrubkę potrzymała, ale nawet jej malutkie paluszki nie dały rady - dopiero młody, lat 7, potrzymał tacie jak trzeba - aż strach pomyśleć, co będzie przy następnej wymianie, jak młody podrośnie). Odpowiedz Link Zgłoś