Dodaj do ulubionych

CZEMU VOLKSWAGENY SĄ TAKIE DROGIE?!?!?!?!?!?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:29
przecież w gruncie rzeczy to beznadziejne auta.Weźmy takiego Golfa:Po żadnym
wzgledem nie jest już prymusem w klasie;są od niego auta wieksze
(307),bezpieczniejsze(Megane),lepiej wyposażone(Megane),lepiej wykończone
(o,tego to już jest masa!!!),z lepszymi warunkami gwarancji i bezawaryjnością
(japońce),z lepszymi warunkami serwisowania,cenami części i ubezpieczeń
(Stilo),z atrakcyjniejszymi cenami wyposażenia dodatkowego(to już chyba
wszystkie!!!),lepiej sie prowadzące(Focus),z lepszymi hamulcami(Megane),z
lepszymi osiągami w wersji podstawowej i nie tylko(jak wyżej;a także w
kwestii stylistyki). Rozumiem jeszcze swego czasu Golfa IV - faktycznie
jakością wykonania bił konkurentów na łeb.Ale "piątka" jeśli chodzi o
materiały we wnętrzu cofnęła sie do czasów "trójki",a tymczasem konkurencja
skoczyła o milę do przodu...
I nie mówcie mi tu o niby-"prestiżu".VW jaks ama nazwa wskazuje to auto dla
szarego ludu,prestiżowy to sobie może być Merc albo BMW,ale nigdy volkswagen.
Ktoś kogo stać na prestiżoway wóz,nie kupi kompakta.
Wiec niech mi ktoś wytłumaczy,czemu te samochody są takie drogie?! W
najlepszym przypadku powinny kosztować tyle co Skody,bo są conajwyżej tyle
warte(a to i tak naciągając,bo zazwyczaj mają gorzsze wyposażenie).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rena1 Re: CZEMU VOLKSWAGENY SĄ TAKIE DROGIE?!?!?!?!?!? 29.11.04, 15:35
      też tego nie potrafię zrozumieć.
      Sama jeżdze golfem IV i kupiłam go tylko dlatego, że: chcieli się pozbyć IV i
      wprowadzili serię limitowaną Q z wyposażeniem dodatkowym, wykończenie jest
      naprawde porzadne no i pakiet ubezpieczeń przy kupnie był atrakcyjny (no i
      podoba mi się)Gdyby tego nie było na pewno wybrałabym inny samochód, który
      posiada wymienione przez Ciebie zalety.
      Jak VW nie obnizy cen lub nie wprowadzi bogatszego wyposażenia to będzie ciężko.

• Gość: Nico Żeby żaden Mamlas sobie takiego nie kupił - proste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:24
      Kup sobie coś innego i nie zrzędź - dla każdego coś miłego. Kup sobie jakiegoś
      japanesa, fordzinkę lub fiaciora o renówce nie wspominajac, ale nie zmuszaj
      kogoś, kto ma przekonanie do VW, aby to zmieniał. Każda marka ma swoje plusy i
      minusy
      • Gość: Piotrek Re: Żeby żaden Mamlas sobie takiego nie kupił - p IP: *.crowley.pl 01.12.04, 15:20
        jakie VW ma plusy?! A przynajmniej golf V
        • Gość: Nico Re: Żeby żaden Mamlas sobie takiego nie kupił - p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:53
          Nie wiem - bo nawet go nie oglądałem.
          Ale jeden z wielu plusów: silnik 2.0 tdi, image auta, które pasuje każdemu,
          trwałość (widziałeś może 20 letnią Toykę lub Hondzinę w Polsce?)
    • Gość: Lupus Re: CZEMU VOLKSWAGENY SĄ TAKIE DROGIE?!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:29
      VW leci na opini niezawodnego auta o super jakości i za to ludzie nawini płacą.
      Pozatym każdy byznemen musi miec passata TDI albo golfa TDI z kratką:)
    • Gość: J. Re: CZEMU VOLKSWAGENY SĄ TAKIE DROGIE?!?!?!?!?!? IP: 217.8.186.* 01.12.04, 14:48
      Znaczek kosztuje

fun.from.hell.pl/2002-06-05/wv-newlogo.jpg
      ;-)
      • zen_kg Re: CZEMU VOLKSWAGENY SĄ TAKIE DROGIE?!?!?!?!?!? 01.12.04, 15:08
        Coś jednak ma ten VW. Planowałem z dziewczyną zakup autka... No i upodobanie
        mojej dziewczyny padło na... GOLFA. I tak tez się stało, sprowadziliśmy sobie z
        niemiec Golfa. Kończe papierkową robotę z ocleniem itp... i bede jeździł takim
        małym gówienkiem :( A ja chciałem Lagune :((((
        • Gość: male Re: CZEMU VOLKSWAGENY SĄ TAKIE DROGIE?!?!?!?!?!? IP: *.spsk1.pl / *.amg.gda.pl 01.12.04, 15:52
          Kupiłem pół roku temu Golfa V i będę się bronił, bo jestem zadowolony.
          Po pierwsze - to mój dziesiąty samochód. Po drugie - długo zastanawiałem się i
          porównywałem ceny, wyposażenie, "klimat" samochodu itd. Wyszło mi na Golfa,
          słowo daję. Stawiałem warunki: klima, ABS, dizel (chciałem spróbować dizla).
          Duży samochód mi niepotrzebny, bo jeżdze przeważnie sam i to po mieście.
          Fajerwerki stylistyczne (jak w Megane klocki lego w środku, pseudomuskuły
          wytłaczane w bmw 1 itd) mnie nie pociągały. Focus ma się niedługo zmienić, ale
          też trochę jest przebajerowany. Szukałem kawałka normalnego samochpdu do
          jeżdzenia. I mów, co chcesz, bo to gusta, ale Golf jest całkiem fajny i
          normalny. Poza tym przyjemność z jazdy jest ogromna. Jeździłem dwiema Astrami i
          nie wziąłem Astry III tylko z powodu chęci pojeżdzenia inną marką.

• Gość: WK Re: CZEMU VOLKSWAGENY SĄ TAKIE DROGIE?!?!?!?!?!? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 01.12.04, 15:55
      Bo robotnik niemiecki (czyli pracujący tam Turek albo Jugol) ma najwyższą na
      świecie stawkę za roboczogodzinę. Ten sam Turek u siebie zarabia mniej i
      dlatego np.Renault Thalia jest tańsza.
      W dodatku te VW są takie drogie tylko w Polsce. Różnica w cenach modeli VW i
      konkurencji jest w Polsce znacznie wyższa niż na Zachodzie. Ale skoro Polacy
      chcą, niech płacą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka