Gość: agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:42 nie mam zbyt wiele kasy kupować Pandę, czy nie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
woman29 Re: ocena Pandy 08.12.04, 20:53 No jesli masz do wyboru : panda albo komunikacja miejska to wybor jest oczywisty,zawsze mozesz sie zastanowic czy kupic mala pande ale nowa, czy autko wieksze ale starsze. Link Zgłoś
Gość: piesek Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:14 Teeeeeeee woman,to milo ze zabierasz głos. nawet tej sprawie chcialem załozyc temat,ale ten dupek modreator zlikwidował,więc musisz obejs się smakiem ;) Link Zgłoś
woman29 Re: ocena Pandy 09.12.04, 23:15 na Teeeeee to tramwaj staje a na dzyn dzyn odjezdza. Link Zgłoś
joasia1 Re: ocena Pandy 08.12.04, 20:54 Zapytaj jej uzytkownikow autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=panda Link Zgłoś
Gość: Michal Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:20 Jeśli masz tym jeździć wyłącznie po mieście to zdecydowanie tak,w trase nie polecam bo niewygodna ale kiedyś jeździłem nawet trabantem po 500km i dało radę. To b.dobre miejskie auto:-)świetna widoczność,zwrotne,miłe.W trasę za twarde-telepie na dziurach i koleinach przy prędkości ok 80km/h ,skrzynia też zestopniowana raczej do warunków miejskich i nie chce przyspieszać od 90- 100km/h,to jej prędkości maksymalne lecz jak się ktoś zaprze to wyciśnie i 120 (dla Pandy to już sporty ekstremalne). Link Zgłoś
xenonx Jeśli droga Joasiu masz do 35 lat, to daj na luz i 08.12.04, 23:19 pomyśl jak będziesz wyglądałe w takim "kwadraciaku" i czy warto.. A może lepszym wyborem byłoby 2-3 letnie Polo, Ibiza, Corsa, lub cokolwiek innego, co cieszy się lepszą sławą od fiata.( oprócz tego wygląda jak auto ) Nie ma tu złośliwości, lecz obiektywna ocena tego auta. Panda wyglada jak auto dla kogoś "kto nie ma już nic do stracenia" ;) Poza tym wśród użytkowników cieszy się złą sławą jeśli chodzi o jakość wykonania.. Pozdrawiam ============================================== jest to tylko i wyłącznie moje zdanie Link Zgłoś
Gość: tradycja Re: Jeśli droga Joasiu masz do 35 lat, to daj na IP: 81.210.25.* 09.12.04, 08:55 > Nie ma tu złośliwości, lecz obiektywna ocena tego auta. Obiektywna? Dobre sobie. Link Zgłoś
Gość: WK Re: ocena Pandy IP: *.ig.pwr.wroc.pl 09.12.04, 12:38 Jak nie masz zbyt wiele kasy to chyba nie najlepszy wybór bo Panda jest stanowczo za droga, gdy tylko cokolwiek dołożysz do podstawowego modelu. Samochód do miasta? Może być używany? Kup sobie za 15 tys. Matiza i będziesz jeździć parę lat bez kłopotów za 40% ceny nowej Pandy (wielkość wnętrza taka sama, bagażnik mniejszy). Dobre rozwiązanie, zwłaszcza na pierwszy samochód. Link Zgłoś
kollector Re: ocena Pandy 09.12.04, 13:11 tak jakjuz ktoś napisał - cena pandy jest stanowczo nieadekwatna do tego co oferuje samochód mimo ciekawego wyglądu (moim zdaniem) nie jest wart szczegolnej uwagi. byłby fajny jako drugie lub trzecie autko w rodzinie, pod warunkiem że mieszka sie w mieście - w innych przypadkach, oczywiście moim skromnym zdaniem, nie jest wart uwagi. Swego czasu zastanawiałem sie nad kupnem tegoz autka - odbyłem jazdę próbną - niewiele - jakieś 10 km, ale to wystarczyło Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: ocena Pandy IP: 217.153.183.* 09.12.04, 14:05 miałem ten sam problem :) i zaczytałem się na forum pandy autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=panda polecam :). Masz autko z 2 letnia gwarancją w kredycie 50/50. P.S. odbieram 18 :D Link Zgłoś
edek40 Re: ocena Pandy 09.12.04, 17:02 Lecze sie z plucia jadem na te marke, ale jak nieszczesliwie posiadalem takowe (2001-2002) w absolutne oslupienie wprawialy mnie kosmiczne ceny tak serwisu jak i czesci. Do tego naprawde czesto ten serwis musialem odwiedzac. A jako porownanie mialem duzo starsza mazde 323. Oczywiscie nie namawiam Cie na kupienie starszego samochodu. Wystarczy, ze telefonicznie popytasz o takie drobiazgi jak czestotliwosc i cena okresowych przegladow u fiata i konkurencji. Czesto w takiej konfrontacji "tani" samochod wychodzi podejrzanie drogo w porownaniu z tymi jakoby drozszymi - a przeglady okresowe robic trzeba. Oczywiscie staraj sie pytac o samochody z tej samej polki cenowej. Wprawdzie panda uchodzi za samochod niezle zrobiony, ale w sumie jest jeszcze za krotko eksploatowana aby pokazac czy cos jej nie gnebi. Za to wiadomo, ze fiata ogolnie gnebi przecietna jakosc. Link Zgłoś
Gość: pandaobok Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:26 lecz jak się ktoś zaprze to wyciśnie i 120 (dla Pandy to już sporty ekstremalne). kolego bredzisz,chyba nie przejechales Panda wiecej niż 200 m po placu.Mam v6 170 KM,a malzonka Pande.Czase sie tym katne do sklepu.mam porównanie wiec moge porownywac.Rakieta to nie jest ale dynamika normalna w tej klasie i mocy imax 140 lekko. Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:44 Jasne, jak ją wstawisz do bagażnika w twoim V6 i jedziesz do sklepu to osiąga 140, do tego z wiatrem i z górki.Troszkę tym jeździłem, nawet więcej niż 200m, do tego modelem wyższym bo z silnikiem 1,2 takim jak w Punto czy Doblo; o dziwo mimo znacznie mniejszej masy jeździ to znacznie gorzej od obu większych,dokładniej ma bardzo kiepską elastyczniość od 80km/h wzwyż. Za to ładnie się zbiera na niskich prędkościach-taki urok. Rozumiem , że masz wersję 1,1(sorry żona bo ty V6)i ona pewnie jęździ lepiej-tym nie jeździłem, nawet 200m i po placu też nie. Link Zgłoś
Gość: bofs Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:10 w firmie gdzie pracuje jest kilka pand vanów, jeżdżą tym tzw. młodzi gniewni przedstawiciele handlowi i dla nich 140 km\h nie wyzwanie jeden chwalił sie zdjęciem fotoradaru przy 130 Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:28 Jasne,ja Puntem 1.2 jechałem ponad 160, Doblo ok 150 (też1,2) ale tylko chwile i miałem wrażenie,że te urządzenia się za chwile rozsypią(pomijam mozolne dochodzenie do tych osiągów w czasie),to samo z Pandą-ponad 120 to auto nie trzyma się drogi,skacze, myszkuje,telepie się,drga i daje wrazenie dyskomfortu.Tak normalny człowiek może jechać kilka minut-pomijam subiektywne wrażenie braku bezpieczeństwa,ale tą barierę każdy ma inną, dla mnie jazda tym autem kończy się na 120, powyżej ono się męczy okrutnie - i raczej męczy jadących nią. Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:00 z takimi fobiami ,to może lepiej nie prowadź żadnego samochodu ;) Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:17 Z jakimi fobiami:-( Przecie pisałem w pierwszej wypowiedzi,że to zacne auto i ma sporo zalet, ale ma też wady,które należy dostrzec, nie służy do szybkiej jazdy ot co i przy takim użytkowaniu radości nie daje; gdzie tu fobie... Czytaj uważnie a potem coś pisz. Link Zgłoś
mejson.e Vmax 09.12.04, 22:18 Ani polskie drogi ani warunki techniczne Pandy nie pozwalają na bezpieczną jazdę z dużymi prędkościami. Mój na trasie podczas wyprzedzania osiagnął na chwilę 130 ale ja po prostu tak jeżdżę - nawet dwustukonnym autem nie przekraczam przepisowej prędkości. Mój kolega takim samym Pandą 1.1 ciągnął dość długo 150/h. Ale zdziwił się przy dystrybutorze - powyżej 13 l./100 km! Przy mojej jeźdie wychodzi niecałe 6l./100 km po mieście. Potwierdzam poprzednie uwagi, że to zbyt drogie auto, jak na oferowane możliwosci. Niedużo droższa jest Fabia, bedzie Logan a proponowany Matiz to bardzo dobry pomysł. Jeśli jednak zdecydujesz się na Pandę, to nie powinno być problemów techniznych. Pozdrawiam, Mejson -- "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia." (Leonardo Da Vinci) Link Zgłoś
Gość: bofs Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:21 w sumie racja ja pandą 1.1 jechałem kilka razy i myślę że 100-110 km\h to rozsądna prędkość podróżna po autostradzie powyżej 130 kamikadze, ale nie pisz że sie nie da 150 bo i 160 by poszło ps. ja powyżej 140 już miałem dość, ale wiał wtedy wiatr z boku i musiałem trzymać kierownice jak w jakimś wrc :-) Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:26 sorry za wyraz:fobia.Trzeba jednak zdac sobie sprawe z tego ,że mamy do czynienia z jednym z najtańszysz i najprymitywniejszych aut.Skoro nna to sie decydujemy,nie krytykujmy w czambuł pojazdu.Uzywam tego jako 2 auto w domu.I jako takie sprawdza sie doskonale ,właczmie z krotkimi jazdami poza miasto -do 60 km w jedna strone.Dla niezadowoonych:przeciez mozna dorzucic marne 15 tysiecy i ma sie 2 klasy wyzej;) Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:32 To samo pisałem w swojej pierwszej wypowiedzi i zgadzam się z twoją opinią co do tego auta Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:30 Dokładnie o to chodzi, przecie poczatkowe pytanie było o ocenę i użytkowanie tego auta a nie o możliwości bicia rekordów. Licytacje ile kto pojechał są bez sensu,bo to spora różnica z tym ile się jeździ bezpiecznie i komfortowo.Poza tym co za różnica czy Panda wyciąga 120 czy 140, samo to zdanie i twemat sporu są śmieszne, ten sprzęt służy do innych celów i do nich jest ok(choć nieco za drogi) Link Zgłoś
Gość: bofs Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:38 no dobra to podaj tańsze autko tej jakości thalia-robiona przez jakis turków rozsypuje sie jeszcze w salonie dacia - jeszcze nie wiadomo jaka jakość ale na cuda bym nie liczył te pandy vany mają już po 20 tys i na 5 samochodów 2 awarie Polacy potrafią robić dobrze samochody co widać było już po agili Link Zgłoś
Gość: decret Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:39 o czym wy dyskutujecie, o kosiarce do trawy za blisko 30 tys. w podstawowej wersji? Link Zgłoś
Gość: Pittt Re: ocena Pandy IP: 62.148.84.* 17.12.04, 10:03 SC 900 po małych porzeróbkach jechałem 160 więc nie mówcie że panda poleci tylko 120;P Ale pewnie zaraz znajdą się fachowcy co i to zdementują ,,,, a kij im na drogę ;P Link Zgłoś
Gość: tradycja Re: ocena Pandy IP: 81.210.25.* 17.12.04, 11:26 Gość portalu: Pittt napisał(a): > SC 900 po małych porzeróbkach jechałem 160 więc nie mówcie że panda poleci > tylko 120;P Czy przeróbki dotyczyły prędkościomierza? ;) Link Zgłoś
mejson.e 1,2 09.12.04, 23:29 Jeździłem Bravą z klimatyzacją i w cztery osoby - silnikowi wystarczy mocy, choć te 82KM ciężko dyszą. Rewelacyjne zużycie paliwa - ok. 6/100. Choć Doblo z ładunkiem chyba by się spocił... Pozdrawiam, Mejson -- "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia." (Leonardo Da Vinci) Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:08 Nie jest źle,całkiem prównywalnie z Berlingo 1,4 Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:33 fajowo! punciaka kupuję! no chłopy trzymajta sie! Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:50 A to jest beardzo dobry wybór,naprawdę fajne auto w tej klasie, jeździłem trochu i byłem mile zaskoczony-będziesz zadowolona.Pozdro:-) Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:29 panda to jest jedno wielkie g.... jak kazdy fiat. Sam jezdze tico mam 256tyś. i robione tylko hamulce i przegby a ojciec jezdzi seicentem 1100cm czyli z tym silnikie co w pandzie ma 170tyś. i sie rozsypuje bieze olej, przeecieka non stop nawet serwis fiata nie daje rady. dla mnie fiat to g..... teraz tez bede zmienial samochod na nowy i tez bedzie to koreanczyk tyle ze kia picanto polecem. duzo lepsze wykonanie wiecej miejsca od pandy, oszczedniejsze i mocniejsze silniki. wersja podstawowa cenowo wyglada podobnie ale wyzsze wychodza duzo taniej. Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ocena Pandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:31 teraz duzo gratisow: klima taniej czujniki cofania alarm opony zimowe i pakiet ubezpieczenia wszystko gratis poza klima ktora jest za 500zł Link Zgłoś