Dodaj do ulubionych

KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:36
Jest grupa dup-kow, którzy kochać oszczędzać
- i jeżdżą smrodliwymi LPG lub hałasujacymi
4-cylindrowymi
dieslami.
Te ostatnie są zmora blokowisk.
Pod blokiem mojej koleżanki parkuję
4 idiotów: jeden ma mondeo tdci (z krateczką oczywiście),
drugi jakiegoś francuza, avensisa i vw.
Wszytko diesle. Jak te g .... odpalają rano
to jak traktory.
Obciach i harmider - choć ich właścicielom (pewno
przywykłym do traktorów - migracja wiejska?)
ten obciach nie wadzi.

Czy ludki nie pojmują, iż każdy 4-cylindrowy diesel
po uruchomieniu hałasuje aż wstyd ?

Obserwuj wątek
    • Gość: antydupek Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:41
      Tak się śmiesznie składa, że wartość samochodów z silnikiem diesla jest niemal
      dwa razy wyższa niż samochodów z silnikiem benzynowym... Takie są statystyki.
      Samochody najtańśze mają silnik benzynowy, a te droższe-diesla.

Rzeczywiście, kultura pracy Twojego seicenta w porównaniu do Passata TDi jest
      porażająca. Poza tym, sąsiedzi mają ten samochód na firmę w leasingdu, więc nie
      jest ich, a Twoje seicento jak spłacisz za 5lat ostatnią ratę będzie całkowicie
      Twoje!!!

Tak trzymać!
      • Gość: diesel Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:44
        > a Twoje seicento jak spłacisz za 5lat ostatnią

Co ty! Marek ma Fabię 3cylindrową w wersji sedan, preferencyjny kredyt 30/70 ze
        spłatą w ciagu 10lat! A przecież silnik 3cylindrowy, benzynowy to jak połowa
        silnika V6 np. z BMW albo Audi!

I ta technologia Golfa w nadwoziu klasycznego sedana!

Marek to guru mody i elegancji samochodowej!

Żony sąsiadów ustawiają się do niego w kolejce, w końcu super facet w super
        sportowym niemal aucie!!!
        • Gość: Monopolowy Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.chello.pl 02.01.05, 12:47
          Z tymi dieslami to jakiś trend nowy. Ja mam diesla i kumpel usilnie próbuje mi
          wmówić, że jego Asterka Classic 1.4 dłużej przeżyje niż nowy diesel od VW;)
          Turbodiesle podbijają świat i nie ma się czemu dziwić;)
          • Gość: el dupa bnapewno ? IP: *.client.comcast.net 02.01.05, 22:31
            Gość portalu: Monopolowy napisał(a):
            > Turbodiesle podbijają świat i nie ma się czemu dziwić;)

jakos ich nie spotykam na codzien, a zyje w innym siwcie motoryzacyjnym niz
            wy...
            moze sa popularne w europie, ale to nie "swiat" jeszcze. zapomniales o japoni,
            USA i kilku innych rynkach motoryzacyjnych?
            • Gość: Monopolowy Re: bnapewno ? IP: *.chello.pl 02.01.05, 23:10
              A nie stają się coraz popularniejsze? Naście lat temu silniki diesla były
              właściwie tylko w dostawczakach, busach itp. A dziś? Dziś diesle powoli
              zdobywają rynek, jest ich coraz więcej.
      • greenblack Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA 03.01.05, 17:21
        > Tak się śmiesznie składa, że wartość samochodów z silnikiem diesla jest
        niemal
        > dwa razy wyższa niż samochodów z silnikiem benzynowym... Takie są statystyki.

A pewnie 10 najdroższych samochodów na świecie to dyzle?
        • Gość: diesel Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:11
          > A pewnie 10 najdroższych samochodów na świecie to dyzle?

Wydawanie osądów na podstawie subiektywnego przecież rankigu najdroższych
          samochodów jest niepoważne.

Moje porównanie dotyczyło całego rynku w Polsce, gdzie sprzedaż samochodów z
          pierwszej dziesiątki jest znikoma. Nie chodzi mi o udział diesli w rynku.
          Średnia cena jest dobrym miernikiem.

Silniki diesla są dostępne w samochodach luksusowych (A8, S-klasa, seria7). W
          jeszcze droższych samochodach pokroju RR i Maybacha owszem nie są stosowane.
          Ale dziesięć najdroższych samochodów to także samochody sportowe, w których
          montuje się z założenia silniki benzynowe. Jest to jednak ułamek sprzedaży,
          więc niewiele z tego nie wynika...
    • Gość: kramer Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:45
      A ty pewnie pomykasz pietnastoletnim BMW 525 z LPG!
      6garów to jest to!
      • Gość: marek DIELSOWCY OBCIACHOWCY ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:20
        A tak szczerze - nie wstyd wam po uruchomieniu
        waszych diesli. To tak jakby ktoś popierdywał ...
        I to dotyczy wszystkich 4-cylindrowcow (tdci, tdi,
        common rail, i inne pierdu pierdu).

Przecież moment w którym uruchamia się auto
        i odjeżdża jest często newralgiczny.
        Wyjeżdzasz od znajomych, spod uczelni, z imprezy
        --
        • Gość: Monopolowy Re: DIELSOWCY OBCIACHOWCY ... IP: *.chello.pl 02.01.05, 14:01
          Oj głupiś jest, głupiś;) Pierdu pierdu? To zapraszam do boju z Octavią 1,9TDI
          190KM. Zobaczymy to twoje "pierdu pierdu". No tak,ale moment odpalania auta
          jest najważniejszy:D Człowieku, ty to masz łeb:D
          • Gość: garret Re: DIELSOWCY OBCIACHOWCY ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:57
            > Oj głupiś jest, głupiś;) Pierdu pierdu? To zapraszam do boju z Octavią 1,9TDI
            > 190KM. Zobaczymy to twoje "pierdu pierdu". No tak,ale moment odpalania auta
            > jest najważniejszy:D Człowieku, ty to masz łeb:D

To dawaj wyskocz swoją Skodziną dyzel na mojego Misia, ja mam Lancera bez
            żadnego ci.. czy innego burackiego tuningu dla dieslowej biedoty 260 KM, zwykła
            2 litrowa benzynka, z przebiegiem 160 000 km, ciekawe czy twoja ocipowana
            skodzina dożyje chociaż przebiegu 100 000. Jestem w przyszłym tygodniu w domu w
            Kielcach, jak chcesz to możemy się umówić chociaż normalnie nie kiluje diesli
            bo są z natury upośledzone.

• Gość: Monopolowy Re: DIELSOWCY OBCIACHOWCY ... IP: *.chello.pl 03.01.05, 20:40
              Taaaa, 100 tys. dla diesla to stanowczo za wysoka granica:D One nawet 10 tys.
              nie przejeżdżają:D
          • Gość: marek UWAGA SKODZIAŻ NA FORUM - I TO DIESEL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:16
            No i wszystko jasne - monopolowy to
            po prostu skodziarz !

Podkręcił diesla w swojej skodzinie
            i z huku zgłupiła na koniec.

Oj skodziarze, skodziarze - macie przecież swoje forum !
            • Gość: Monopolowy Re: UWAGA SKODZIAŻ NA FORUM - I TO DIESEL ! IP: *.chello.pl 03.01.05, 20:41
              A Skody nie mam:D Mam coś innego, też w dieslu, ale nie skodę:P I co? nie udało
              się?:P
              • Gość: K Re: UWAGA SKODZIAŻ NA FORUM - I TO DIESEL ! IP: *.foke.pl / *.foke.pl 05.01.05, 19:25
                NIe " w dieslu" tylko z " silnikiem diesla" sie mowi skodziarzu przebrzydly!!!
                Pozdrawiam!!!
          • Gość: K Re: DIELSOWCY OBCIACHOWCY ... IP: *.foke.pl / *.foke.pl 05.01.05, 19:18
            HE HE!!! Octavia 1.9 TDI 190 km he he he!!! To Volvo s 40 2.0 turbo benzyna
            jeszcze w 90-tych latach mialo 200 km!!! Maluchy kiedys tez podrasowywano do
            nawet 50 km i co z tego??? Jezdze na codzien w robocie Passatem 1.9 TDI 130 km
            i powiem jedno ze to jest straszny mol w rzeczywistosci!!!! A ten
            jego "papierowy" moment obrotowy ( cos ponad 300 NM) to mozna sobie wsadzic w
            d........!!!!!! Ten silnik zaczyna dopiero "zyc" od 2500 obr / min a zdycha juz
            przy 3500!!!! Malo ktory silnik ma tak gOw....na elastyke a spala srednio 7-8
            litrow/ 100 km a nie 5!!!!
    • Gość: Вадим Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:53
      Машины с TDI, D4D, dCi, CDTI, CDI здесь удобная и бустрая. Она только немного
      громкая...
      • remo29 Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA 04.01.05, 09:26
        > громкая...

Вот курва техника!
    • Gość: gbh Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.01.05, 15:48
      Nie chciałbym jeździć bmw, bo to dopiero obciach... jakby mnie znajomi
      zobaczyli, to bym chyba umarł ze wstydu... tą marką jeżdżą bezszyje łyse łby,
      dla kamuflażu odziane w bejsbolówki. A to czy benzyna czy nie... Ja kocham ten
      dźwięk, tę konstrukcję prostą i niezawodną, a do tego oszczędną... Co z tego,
      że odpalisz swoją brykę cichutko, skoro zarasz ruszysz z piskiem opon, budząc
      podziw w oczach 15 latek? Co z tego, że płacisz za 98 oktan i masz cicho? A ile
      Twoja bryka pali? Ile jeździsz dziennie km? A ile energii i innych świństw
      potrzeba do wyprodukowania 1l benzyny, a ile do 1l oleju napędowego?
      Powszechnie wiadomo, że silniki diesla palą mniej, głównie ze względu na niższe
      obroty, Ameryki tu nie odkrywam. A jesli masz taką kosztowną brykę, to dlaczego
      mieszkasz w bloku? Wyprowadź się na wieś, wróć do rodziny, tam cisza, spokój,
      pojazdy napędzane owsem... Nie stać Cię na dom za miastem, to sprzedaj bmw i
      kup diesla:-) A za resztę postaw domek i zbuduj w swojej rodzinnej Koziej Woli
      pierwszy garaż:-)
      • Gość: Вадим Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:01
        Правильно немцы говорятЖ доьрое дла ьедных из Польшы...

Машина с LPG это доьрое
        дла торговеца с
        стадона X-лет ПРЛа!!!

• Gość: gbh Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.01.05, 16:10
          A Ty Wadim, czym jeździsz na Stadion X lecia? Tramwajem?
          • Gość: Вадим Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:27
            У меня ест VW Passat V6TDI'2001...
            • Gość: gbh Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.01.05, 16:36
              eee, to chyba parkingowi gną się w ukłonach...:-) a tak poważnie, to jesteś w
              Polsce czy piszesz z Rosji, Ukrainy, czy skąd tam jesteś?
              • Gość: Вадим Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 15:18
                Urodziłem się jeszcze w ZSRR. Na stypendium w Polsce poznałem dziewczyne która
                została potem moją żoną. Od ponad dziesieciu lat mieszkam w Polsce i zajmuje
                sie doradztwem dla firm handlem na rynkach Europy Wschodniej i Azji.

Uważam, że diesel to najlepszy napęd dla mnie, ponieważ przemierzam duże
                odległości bez tankowania. Nierzadko zdarza się przecież, że odległość między
                dwoma stacjami jest bardzo duża, co sprawia, że gdybym miał auto z napędem
                benzynowym musiałbym używać kanistrów, o LPG nie wspominając a przecież mi jest
                potrzebny bagażnik.
                • Gość: gbh Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 03.01.05, 17:15
                  To miło, że łamiesz stereotyp Rosjanina - handlarza stadionowego. A skąd
                  pochodzisz? Nigdy nie byłem w Rosji, choć wybierałem się wielokrotnie.
                  • remo29 Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA 04.01.05, 09:29
                    > A skąd pochodzisz? Nigdy nie byłem w Rosji, choć wybierałem się wielokrotnie.

Oj, nie wywołuj wilka - mniej wiesz, krócej będziesz przesłuchiwany. To tak a propos łamania stereotypów ;)
                    • Gość: K Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.foke.pl / *.foke.pl 05.01.05, 19:24
                      NIe lubie ruskow!! Wole juz Greenblacka!!!
      • diabel.tasmanski Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA 03.01.05, 15:58
        diesle krecą się wolniej to fakt. Ale czy niższe spalanie nie jest konsekwencja
        wyższej sprawności silnika diesla? Przeciaż sprawnośc silnika rośnie wraz ze
        stopniem sprężania.
    • Gość: Albercik Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:50
      jak masz cos do LPG to moze sie spotkamy i ci to osobiscie wyjasnie , bo szlag mnie trafia jak czytam te bzdety , ludzie czy wam calkiem mozg wypalilo. debilnosc w polsce nie zna granic . co za debilstwo , powinni wam rowery dac a nie autka bo glupoty piszecie . oczywiscie nie wszyscy. pozdrawiam normalnych
      • Gość: Albercik to ciota Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.net-serwis.pl 04.01.05, 08:30
        Kolega Albercik napisał coś o 4-cylindrowych. Ja mam 6-cylindrowego diesla(LT
        kto wie?) VW który był fabrycznie montowany w Volvo 240(idealny Volviaczek).
        Chciałbym go odpalic pod twoim oknem ok 6 rano. Przestał bys stękać jak ciota,
        która po samej wypowiedzi widać że jesteś.
        Przemyśl co ty piszesz człowieku???
        • Gość: Nie Albercik,sorry Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.net-serwis.pl 04.01.05, 08:34
          Ta poprzednia wypowiedz tyczy się autora, pana Marka. Jeszcze raz przepraszam!!!
    • Gość: wstydliwy Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.acn.waw.pl 04.01.05, 08:28
      Gość portalu: marek napisał(a):

> Czy ludki nie pojmują, iż każdy 4-cylindrowy diesel
      > po uruchomieniu hałasuje aż wstyd ?

Zmora musi halasowac, az wstyd. Poza tym niektorzy uwazaja mieszkanie w
      blokowisku za wstyd. Uszy do gory i dla ciebie zaswieci kiedys sloneczko.
    • remo29 Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA 04.01.05, 09:21
      [...]

Następny zamożny z domu inaczej.
    • Gość: Julek Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: 80.51.236.* 04.01.05, 11:12
      Gość portalu: marek napisał(a):

> Jest grupa dup-kow, którzy kochać oszczędzać
      > - i jeżdżą smrodliwymi LPG lub hałasujacymi
      > 4-cylindrowymi
      > dieslami.
      > Te ostatnie są zmora blokowisk.
      > Pod blokiem mojej koleżanki parkuję
      > 4 idiotów: jeden ma mondeo tdci (z krateczką oczywiście),
      > drugi jakiegoś francuza, avensisa i vw.
      > Wszytko diesle. Jak te g .... odpalają rano
      > to jak traktory.
      > Obciach i harmider - choć ich właścicielom (pewno
      > przywykłym do traktorów - migracja wiejska?)
      > ten obciach nie wadzi.
      >

Gościu "marek"

a jebnij się ty kut..ie w łeb, albo też łebem w monitor to przestaniesz bzdurami
      zaśmiecać neta a zwłaszcza to forum !!!!!!
      Jak widać po przeczytaniu twych wypocin, to tym idiotą co innych nazywasz to ty
      jesteś po treści twych żygowin !!!!!!!!!
    • myfirstalfa A 5-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA ?????? 04.01.05, 12:54

pol-dup-ka???

;)

pozdr
      myfirstalfa

PS. a "szanowny pan" marek to jakim g. pomyka?? (pewnie Ikarusem ;))
    • Gość: Rogal Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:28
      stary - co ty wiesz - pewnie latasz polonezem - książki i ucz się
    • Gość: wielas Re: KAŻDY 4-CYLINDROWY DIESEL TO AUTO DLA D .. KA IP: *.ksiezyc.pl / 80.51.247.* 05.01.05, 19:56
      ZADNEGO FRANCUZA! -OPROCZ ZX TD!(DLUGODYSTANSOWIEC!!!)Ps.PODOBNO PO 300 TYS KM
      NIE MA OZNAK ZUZYCIA!(MOJ MA DOPIERO 134TYS)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka