Dodaj do ulubionych

Ceny używanych samochodów w USA.

IP: *.icpnet.pl 05.01.05, 17:03
Jeśli jest ktoś z USA to czy mógłby podać adresy z ogłoszeniami sprzedaży
samochodów używanych? Jestem ciekawy jak to tam wygląda. I jeszcze jedno.
Jaka jest średnia pensja roczna w USA?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Ceny używanych samochodów w USA. IP: 80.48.171.* 05.01.05, 17:21
      pages.ebay.com/catindex/passengervehicles.html
      Co do sredniej rocznej to Ci nie powiem bo nie znam. Powiem tylko ze ja mialem
      srednio 2500$ na miesiac - pracowalem na 2 etaty okolo 80h/tyg.(oczywiscie
      praca fizyczna)
    • cracovian Re: Ceny używanych samochodów w USA. 05.01.05, 17:26
      Srednia jest, w zaleznosci od stanu (w Kaliforni, NY, Alasce duzo wiecej) ok.
      $40 tys. na rok.

Najlepiej popatrz na
      www.carmax.com
      www.carsdirect.com (wpisz 30308 w zip code na przyklad - to bedzie
      Atlanta)
      • Gość: fin Re: Ceny używanych samochodów w USA. IP: *.pro-internet.pl 05.01.05, 17:51
        Cracivian czy możesz sprawdzić ile kosztuje Nissan Murano ? taki z zeszłego roku lub 2003 ewntualnie czy jest jakaś promocja na nowe z zeszłego roku
        • cracovian Murano 05.01.05, 18:27
          Nowke 2004 AWD z paroma fajnymi opcjami mozesz za 30 tys. kupic. Ida za cene
          invoice albo mniej minus $1,500 rabat:
          www.carsdirect.com/build/options?zipcode=30066&acode=USB40NIS022A0&restore=false

Uzywane nie sa duzo tansze choc widze jednego 2004 dziada z 2WD 27K mil za 22
          tysiace w LA:
          www.carmax.com/dyn/searchengine/searchresults.asp?NewUsed=1&SearchType=0&CityMarket=1&CityMarketLabel=Atlanta&Location=7104&Locati
          onLabel=Norcross&HasCookie=true&PageType=1&Make=NI&MakeLabel=Nissan&Model=MURA&M
          odelLabel=Murano&Price=5&PriceLabel=Any+Price
          • Gość: fin Re: Murano IP: *.pro-internet.pl 05.01.05, 18:36
            dzięki cracovian ,a jaka opinię mają Murano w Stanach ? ponoć mają jakąś wadę słyszłeś o tym
            • Gość: fin Re: Murano IP: *.pro-internet.pl 05.01.05, 18:47
              sorki jeszcze mam pytanko czy jak kupuje się do innego państwa to oddają podatek ? albo czy można kupić bez podatku
              • cracovian Re: Murano 05.01.05, 19:57
                Placisz tylko podatek stanowy plus lokalny. 5% procent u mnie, czasem wiecej,
                czasem mniej, czasem w ogole. Co zaplacisz spowrotem nie dostaniesz.

Murano mi sie nie podoba - za drogi, za maly i ma skrzynie CVT, ktorej nikt
                jeszcze dobrze i na dluzsza eksploatacje nie zrobil.

Za troszeczke wiecej mozna kupic Infinity FX35 na platformie Nissana Skyline -
                super woz:

www.carsdirect.com/build/options?zipcode=30066&acode=USB50INS071A0&restore=false

• Gość: fazi_ze_sztazi www.cars.com IP: *.client.comcast.net 06.01.05, 03:13
      a jaka jest srednia pensja w polsce ???
      2, 3, 4, czy 7 tys zl ????
      nie ma odpowiedzi na to pytanie.
      moge ci podac kilka konkretnych przykladow.
      minimalna stawka w stanie Illinois (od 1 stycznia) to $6.50, czyli jakies $1000
      na miesiac (pensja jest zawsze brutto, odejmij okolo 15-20 na rozne podatki -
      stanowy, federalny, SS itp.). z taka pensja ledwo zyjesz, raczej dla emerytow
      lub studentow.

jak jestes po studiach, jest duzo lepiej. inzynier zaczyna od okolo $40,000 na
      rok, w kilka lat moze dojsc do 80-100 k$ (jak jest dobry, bo jak ktos jest ci..
      to bedzie charowal na innych za 40 k$).
      tzw. panstwowe posadki (szkola, poczta, komunikacja miejska itp.) to rowniez
      srednia okolo 40 k$, ale naprzyklad smieciarze dochodza do 80 k$. jak ma dana
      galaz silne zwiazki zawodowe, to ma wiecej kasy.
      farmaceuta - 70k$ i pelne rece roboty.
      lekarze - roznie ale ponizej 100 k$ raczej nie schodza.
      prawnik - zaczyna rozmowe od 100 k$.

powyzsze dane sa na podstawie mojego doswiadczenia, dla okolic Chicago i dla
      ludzi dobrze sobie radzacych w branzy. gorsi moga nawet miec 50% tego co maja
      lepsi.
      pamietaj ze miasta jak chicago, NY, LA, i kilka innych, to raczej oazy. jak
      jestes slusarzem w zapadlej dziurze w srodku montany, to masz pewnie 20 k$ na
      rok, ale i twoje wydatki sa nieporownywalnie nizsze.

p.s. k$ czytaj jako 1000 $.
      pzdr.
      • qqryq77 Re: www.cars.com 06.01.05, 07:55
        a ja tylko napisze ze podoba mi sie w USA to ze za niska cene nawet jak na
        warunki polskie mozna kupic duzy i wygodny samochod. u nas w polsce w podobnej
        cenie mozna kupic jakiegos wysluzonego poloneza czy cos w tym stylu. nie mowie
        juz nawet o roznicy w zarobkach bo tam za 1 pensje nawet najnizsza mozna kupic
        pozadny samochod . u nas za 1 pensje to mozna zdezelowanego malucha co najwyzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka