Dodaj do ulubionych

szkoły tzw. "bezpiecznej" jazdy

IP: *.bbnplanet.com 30.08.01, 12:00
Chodzi mi o miejsca gdzie uczą różnych bajerów: jak bezpiecznie jeździć, wyjść
z poślizgu, ale również zawracania na ręcznym. Czy ktoś był, wie jak to wygląda
i ile kosztuje. No i ewentualnie jeżeli było ok, to czy mógłby polecić
konkretną szkółkę. W całej Polsce.
Dziękuję z góry za wszelkie sugestie.

pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: szkoły tzw. IP: *.telia.com 30.08.01, 13:51
      Na poslizg namawiam ; Malmö dawne lotnisko Bultofta jest mokry tor do nauki
      jazdy poslizgiem wyprowadzania itp. Natomiast do zawracania na recznym jest tak
      szkolka prowadzona w Burakowie Dolnym. Maja duza ilosc spreparowanych do nauki
      aut. Sa wysmienicie wyposazone jak apartura naglasniajaca powyzej 500W kazde
      auto ma plyte CD pod lusterkiem i wszyscy nauczyciele posiadaj umundurowanie
      firmowe. To taka kurde lepsza szkola.Polecam i zarazem pozdrawiamMichal
      • Gość: yeyek Re: szkoły tzw. IP: *.bbnplanet.com 30.08.01, 14:01
        Dziękuję, Michale za odzew. Już myślałem, że nikt nie miał żadnych doświadczeń.
        A widzę, że Ty jesteś człowiekiem światowym i bywałeś w super uczelniach nie
        tylko w Burakowie ale również i za gramanicą (Malmo to chyba we Włoszech,
        prawda?). Dziękuję Tobie i innym "życzliwym", od których spodziewam się równie
        pomocnych odpowiedzi jak Twoja.

PS. W dalszym ciągu oczekuję na poważne odpowiedzi. Jestem bardzo
        zainteresowany. Dotychczas udało mi się namierzyć szkołę p. Szwagierczaka z
        Poznania. 3 dniowy kurs kosztuje 600 zł. Zaczyna się od oduczeniu złych
        nawyków, przyswojonych podczas kursu na prawo jazdy i lat jeżdżenia. Następne 2
        dni to nauka jazdy od podstaw i jej doskonalenie. Czy ktoś zna inne szkoły +
        namiary, adresy, telefony + ceny + warunki? Bardzo proszę o pomoc - naprawdę
        nikt nie ma żadnego doświadczenia?
        • Gość: spot Re: szkoły tzw. IP: *.pl 30.08.01, 14:38
          wiem o istnieniu szkoly Hołowczyca( ale gdzie dokladnie nie wiem) i
          Zientarskiego ( dziennikarz)zdaje sie, że w Dęblinie. proponuje spytać w
          automobilklubach np. Rzemieślnik
          powodzenia
          • Gość: yos Re: szkoła Zientarskiego IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 30.08.01, 14:52
            Prowadzą zajęcia ( chyba ) tylko dla grup.Dodam anegdotycznie, że moi podwładni
            w poprzednim miejscu pracy ( ulubieńcy forum ) - przedstawiciele handlowi byli
            na zajęciach w tej szkole na lotnisku Szkoły Orląt w Dęblinie i wracając mieli
            dwa dzwony ( pojechali czterema samochodami ).
      • Gość: ixi Do Michała IP: 212.182.119.* 02.09.01, 21:14
        Z tym Burakowem Dolnym to trochę przesadziłeś.Owszem - zawracanie na ręcznym
        dla szpanu (że niby taki wspaniały kierowca) to jaskrawy przykład buractwa,ale
        umiejętność wykonania takiej "nawijki" to nie tylko szpan.Sprawnie wykonana
        zajmuje zdecydowanie mniej czasu ,niż zawracanie którego uczą na tzw. kursach
        nauki jazdy.Dodatkowo -napisałeś ,że nauka wyprowadzania z poślizgu
        zdecydowanie tak.A czy "podcięcie na ręcznym " nie jest jednym z
        elementów ,który kierowca chcący trochę oswoić poślizg powinien znać???Jak przy
        małej prędkości (ok.40-60) wprowadzisz przednionapędowe auto w poślizg (uślizg
        tylnej osi ,bo z przednia to raczej nie problem)??? Większość Twoich postów
        jest utrzymana w bardzo rzeczowym tonie-tutaj CIę poniosło.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Zbyszek Re: szkoły tzw. IP: 10.0.30.* / *.tkb.pl 02.09.01, 19:50
      Chyba jest coś na lotnisku Bemowo w Warszawie, ale niestety szczegółów nie znam.
      Pozdr.
    • Gość: maro Re: szkoły tzw. IP: *.pl 02.09.01, 21:09
      Wrzuć w wyszukiwarce : Akdemia Bezpiecznej Jazdy i Szkoła Bezpiecznej Jazdy.
      Dostaniesz w prezencie kilka adresów, a w nich info.
      Pozdrawiam
      m
    • Gość: Kicur Re: szkoły tzw. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:41
      www.sjs.pl
      • Gość: Jarek AKADEMIE BEZPIECZNEJ JAZDY IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 03.09.01, 11:59
        Dorzuce od siebie:

1. Szkola Bezpiecznej Jazdy Samochodem Automobilklubu Rzemieslnik
        Warszawa, Zytnia 46, tel. (0-22) 631-96-20

2. Akademia Bezpiecznej Jazdy
        Warszawa, ul. Smulikowskiego 1/3, tel. (0-22) 828-08-94, 828-83-30
        www.abj.autoweb.pl

3. Akademia Bezpiecznej Jazdy
        Poznan, ul. Wyscigowa 3, tel. (0-61) 868-22-68
        www.aw.poznan.pl/gospod/akademia

;-)
    • Gość: bartek Re: szkoły tzw. IP: *.navo.com.pl 03.09.01, 14:05
      We Wrocławiu szkoła w której odbywaja się takie szkolenia to "TAK" , ulica
      Legnicka 61, telefon (071)350-06-46.
    • Gość: ffmarkus Re: szkoły tzw. IP: *.icpnet.pl 05.09.01, 23:23
      Do powyższych wypowiedzi dodam tylko taką ciekawostkę, która jest bliska realizacji. Mianowicie w
      ciągu 1,5 - 2 lat ma powstać w okolicach Poznania profesjonajna szkoła nauki jazdy( jak na
      zachodzie) z całym moto-kompleksem jak motel, jakiś fast-fit oraz salony sprzedaży. Już się nie mogę
      doczekać. Na razie tzreba korzystać z tego co mamy. PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka