Gość: malkontent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.05, 02:12 A może byście jakąś fotkę kiedyś tu dali, co? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: MB Re: Nissan Almera IP: *.pkt.pl 13.01.05, 14:40 Zastanawiam się, gdzie można kupić auta w podanym przedziale cenowym, bo napewno nie w Polsce Link Zgłoś
Gość: manix Re: Nissan Almera IP: 83.168.106.* 13.01.05, 18:36 w1999 5lat gwarancji na almerę wymusiło niejako na właścicielach serwis w ASO.ja po 5 latach do wymiany mialem tylko osłony gumowe amorków,niestety zaporowa cena w nissanie z wymianą spowodowała że wymieniłem je poza serwisem. (30%ceny serwisu).mimo przejechania 107000kkm klocki wciąż orginalne. Link Zgłoś
Gość: so.mar@wp.pl Re: Nissan Almera IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.01.05, 21:50 Wg mnie za golfa z 98 r trzeba dac trochę więcej. Noszę się z z zamiarem sprowadzenia dla siebie takiego nissana z 1998r silnik 1,4 Czy ktos z czytelnikoów podzieliłby się ze mną informacjami nt tego samochodu?? Z góry dziękuje. Prosze o informacje na ten adres Link Zgłoś
poszept Re: Nissan Almera 07.05.05, 14:27 Samochodzik jest super. Sprowadziłem almerkę w zeszłym roku z Holandii. Rok 1996 111000 km przebiegu, elektryka, poduszka, klima, sedan, wspomaganie i zadbane wnętrze. Miał lekko stuknięty tylny lewy błotnik i zbity reflektor. Jezdzi sie dobrze. Jest dynamiczny, spod świateł startuje jak rakieta. W jeździe mieszanej pali między 7 - 7,5 litra. Polecam!!! Link Zgłoś
kristal Re: Nissan Almera 08.05.05, 12:17 Popieram, jest to zgrabny i porządnie zrobiony samochód. Dla szukających oferty: kristal.fm.interia.pl Link Zgłoś
zdebi Re: Nissan Almera 02.09.05, 08:52 Silnik 1.4 jest wyjątkowo mało dynamiczny. Przy przyspieszaniu trzeba z Almerą 1.4 negocjować prędkość. Link Zgłoś
maciek.b4 Wszystkie gniją. 07.05.05, 11:05 Musze się z jedną rzeczą nie zgodzić. To prawda ze są to świetne samochody szczegulnie diesle ale to że nie rdzewieją to bzdura jeszcze nie spotkałem almery ktora nie byla zgnita, każda gnije jedna tylko troche mniej a druga po prostu cała. Zgnite progi i błotniki to poprostu norma, szczegulnie w autach z niemiec gdzie nie konserwuje sie ich tak jak u nas. Sposub na wiecznego nisana to poprostu dobrze oczyścic i zakonserwować, no a potem to tylko jeżdzić i jeżdzić. Link Zgłoś
trug Re: Wszystkie gniją. 08.05.05, 12:30 maciek.b4 .......Zgnite progi i błotniki to poprostu norma, szczegulnie w autach z niemiec gdzie nie konserwuje sie ich tak jak u nas. Wyjaśnij z tą konserwacją na różne rynki, bo nie łapnąłem, o co chodzi z tą "tak jak u nas". Link Zgłoś
kornik30 Re: Nissan Almera 09.05.05, 11:14 Almera N15 (do 1999 roku włącznie) to niedoceniony model. Obecna Almera N16 do pięt jej nie dorasta. Link Zgłoś
cc_2004 Re: Nissan Almera - smutne fakty 02.09.05, 11:25 - nowe Almery bardzo kiepsko wypadają wg ADAC (awaryjność) - silniki są dobre dla kapeluszników (1.5 nie chce jeździć, 1.8 ma osiągi gorsze niż 1.6 Hondy czy nawet Toyoty) - kiepska elastyczność - problemy z jakością wykonania Link Zgłoś
kuba433 Re: Nissan Almera nigdy więcej 22.09.05, 01:10 Kupiłem nową N16 2 miesiące temu i już najlepiej bym sie jej pozbył. Reflektory przednie zaparowane do połowy po 2 godz. jazdy w deszczu. W ASO powiedzieli że plastikowe maja taka urode i to nie jest wada. Deska rozdzielcza to szary plastik pomalowany jakąś ekologiczną farbką na czarno, która schodzi po użyciu zwykłego sprayu do plastików samochodowych. Reklamacji nie uwzględniono bo w instrukcji obsługi napisali, że "plastiki należy myć szmatką zwilżoną delikatnym roztworem mydła". Nie da się jeździć z uchyloną przedną szybą bo tłucze jak w starym tramwaju. Twearde fotele i zawieszenie. Dynamika przeciętna i to dopeiro powyżej 3000 tys. obrotów.....Co będzie dalej? Strach się bać. Link Zgłoś
black.iron Re: Nissan Almera 22.09.05, 02:55 dlugo juz obecny model almery na rynku... chyba pora na nowy? sa jakies zapowiedzi? moze ktos jakie linki zapoda? Link Zgłoś
marioooo Re: Nissan Almera 20.12.05, 19:14 sprowadzilem sobie N15 1.6 SLX '97 przebieg 154kkm w ubieglym roku (2004), obecnie mam na liczniku 183kkm i jak narazie wymienilem 1. akumulator - bo tamten byl oryginalny i czasami w zime wlaczal sie alarm przy zapalaniu:), 2. bezpiecznik od klimatyzacji - bo stary "zmurszal" 3. ....... 4. ...... 5. olej, filtr paliwa, filtr powietrza i filtr oleju 6. kierunki z pomaranczowych na biale - boczne oczywiscie polecam naprawde dobre autko Link Zgłoś