Dodaj do ulubionych

Ambitne plany Hyundai w Polsce

IP: *.tor.primus.ca 17.01.05, 17:45
Brawo! Fabryka na Słowacji a zbyt w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: ex Ambitne plany Hyundai w Polsce IP: 217.98.64.* 17.01.05, 17:50
      niech sprzedają na Słowacji
    • Gość: x Nie kupowac tego syfu! IP: 193.128.202.* 17.01.05, 17:53
      "Zarobic damy sasiadom, a sprzedawac bedziemu wam, bo jest was wiecej?" Nic z
      tego! W Polsce inwestuja: Fiat, GM (Opel), i VW (a poniekad i Toyota), wiec
      mozna przebierac miedzy autami firm, ktore daja zarobic Polakom!
      • Gość: polar Re: Nie kupowac tego syfu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:00
        > "Zarobic damy sasiadom, a sprzedawac bedziemu wam, bo jest was wiecej?" Nic z
        > tego! W Polsce inwestuja: Fiat, GM (Opel), i VW (a poniekad i Toyota), wiec
        > mozna przebierac miedzy autami firm, ktore daja zarobic Polakom!
        -----------------------------
        • Gość: znawca tematu Re: Nie kupowac tego syfu! IP: 81.190.171.* 17.01.05, 18:09
          Gość portalu: polar napisał(a):

> Daewoo Motors wydymało FSO (Polskę) sprzedaż powinna oscylować w granicach >zera.

Daewoo nie jest takie super, ale FSO wcale nie wydymało, wkońcu przez kilka lat zwłaszcza 98-03 produkcja Lanosa i Matiza pozwoliło na zostawienie całkiem pokażnej ilości miejsc pracy i kapitału, a Chevrolet wcale nie sprzedaje się tak dobrze.
      • jarek-44 Re: Nie kupowac tego syfu! 18.01.05, 08:55
        Gość portalu: x napisał(a):

> "Zarobic damy sasiadom, a sprzedawac bedziemu wam, bo jest was wiecej?" Nic z
        > tego! W Polsce inwestuja: Fiat, GM (Opel), i VW (a poniekad i Toyota), wiec
        > mozna przebierac miedzy autami firm, ktore daja zarobic Polakom!

Uważaj z takimi argumentami. Jeśli posłuchają Cię Niemcy, to ... przestaną
        kupować meble produkowane w Polsce (dla nieświadomych - 80% produkcji
        eksportujemy). I tak nie kupią mebli z Goleniowskich Fabryk Mebli, czy Klose
        (koncern Steinhoff'a), albo z Bydgoskich Fabryk Mebli, czy Mazurskich Mebli
        International (koncern Schieder'a).

Denk mal.
        • Gość: jocek Re: Nie kupowac tego syfu! IP: 195.116.5.* 18.01.05, 12:06
          Jeśli posłuchają Cię Niemcy, to ... przestaną
          > kupować meble produkowane w Polsce (dla nieświadomych - 80% produkcji
          > eksportujemy). I tak nie kupią mebli z Goleniowskich Fabryk Mebli, czy Klose
          > (koncern Steinhoff'a), albo z Bydgoskich Fabryk Mebli, czy Mazurskich Mebli
          > International (koncern Schieder'a).

idąc dalej tropem samochodowym:
          InterGroclin, Faurecia, Delphi itd. Dzisiaj nikt nie produkuje samochodu w
          jednej fabryce. Jeśli dalej sie zagłębic w kwestie produkcji globalnej, to
          można zobaczyc, że jakis tam Ariston-Indesit produkuje tylko u nas kuchenki
          wolnostojące (~1mln szt. rocznie), niejaki Bosch-Siemens pralki i zmywarki z
          naklejkami Made in Germany, Winairy to Nestle, Pudliszki-Heinz i tak dalej.
          Wracając do Hyundaia - może byc tak, że 60% tego samochodu będzie pochodziło z
          Polski a Słowacy go tylko złożą do kupy, co chyba w tym interesie jest
          najtańsze.
      • Gość: ryba Re: Nie kupowac tego syfu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:37
        co za pierdoły wy tu wypisujecie. kupując samochód za przeproszeniem gó.. mnie
        obchodzi gdzie jest produkowany, dla mnie wazne jest jak jest wykonany i czy
        spełnia moje wymagania co do ergonomii, wyglądu itd. a hyundai pod tymi
        względami (np. getz) jest w czołówce. to co tu wypisujesz to brednie, najlepiej
        wg ciebie ograniczyć dostep do rynku: będziemy mieć niesamowity wybór SKODA,
        TOYOTA, FIAT... hihihihi!!! dobrze że nie jesteś w rządzie (mam nadzieję)...
        przynajmniej mogę teraz jeździć samochodem który mi się podoba (suzuka), a nie
        jakimś badziewiem z włoch które przy 90km/h zaczyna sie trząść...
    • hippolin Niech sprzedają tam gdzie go robią, a do PL won!!! 17.01.05, 18:03
      Pierwszy raz się z Wami zgadzam. Jeżeli Polacy umieją myśleć to sprzedaż powinna spaść a nie wzrosnąć. W przeciwnym razie ozancałoby to, że zależy nam na miejscach pracy za naszą granicą, a u nas na biedzie i bezrobociu!
    • kpt_stopczyk Hyundai jest znakomity 17.01.05, 18:10
      Hyundai to naprawde dobre auta
      ci ktorzy nie jezdzili niech nie ujadaja
      pewnie jezdza golfami II po tuninku
      Najlepsze Hyundaie sa z Korei
      a rynek i czas zweryfikuje czy te ze Slowacji beda rownie dobre

Hyundaie to naprawde dobre i nie drogie auta ale na naszym rynku niedoceniane
      w badaniu jakosci w Niemczech wyprzedzil wszystkie niemieckie marki
      a to swiadczy jednoznacznie ze to dobre auta

uzytkownikow i sympatykow zapraszam do klubu Hyundaia w Polsce

www.htg.iap.pl/
      oraz na nasze forum klubowe

motonews.pl/forum/?op=fvf&f=7

Pozdrawiam
      HTG Member

• Gość: znawca tematu Re: Hyundai jest znakomity IP: 81.190.171.* 17.01.05, 18:21
        Z dotychczas poznanych Hyunadiów wszystkie paliły o 20% więcej niż konkurencyjne auta o identycznej wielkości i pojemności silnika.
        Mam na myśli zwłaszcza Getza - sr na poziomie 8l/100km (podczas gdy focus 1.4 i 1.6 ok 7,5l/100km)
        A drugi to Sonata 2.0 spalanie śr. 11l/100km (podczas gdy Nissan Primera 2.0 sr. 8,5l/100km i 0,1s szybciej do 100km/h)
        • kpt_stopczyk Re: Hyundai jest znakomity 17.01.05, 18:26
          duzo zalezy od tego jak sie jezdzi
          jak bedzies palowal auto to nawet Panda wciagnie 12l

widze u ciebie niekonsekwencje bo skoro zawiodles sie na jednym po co drugi raz
          kupiles Hyundaia ???
          • Gość: znawca tematu Re: Hyundai jest znakomity IP: 81.190.171.* 17.01.05, 21:20
            To średnie dane wg. producenta. Ja osobiście jeżdziłem tylko Sonatą (szef miał) nawet ładne auto
        • Gość: dero Re: Hyundai jest znakomity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:18
          ja jeżdżę Hyundaiem, który aktualnie ma przejechane 247 tys. km bez remontu.
          Silnik 1,5mpi. Pali srednio 7,5 l - cykl mieszany - jeżdżę po Krakowie i
          średnio raz w tygodniu robię 300km w trasie.
          Ten silnik jest znakomity. Dodam jeszcze, że nie jestem pedantem i nie zmieniam
          oleju na 300km przed terminem.
        • Gość: arek Re: Hyundai jest znakomity IP: *.futuro.pl 18.01.05, 09:56
          Ciutke w tym momencie przesadziles. Sonata nie jest w klasie Primery tylko ciut
          wyzej tak wiec i spalanie jest akceptowalne.
          Arek
    • Gość: adi Re: Ambitne plany Hyundai w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 19:02
      Hyundai to starszne gowno, niewarto tego wyrobu samochodopodobnego nazywac
      samaochodem. Niech Slowacy kupuja ten szajs. Po 80 000 silnik do wymiany.
      • Gość: meriol; Re: Ambitne plany Hyundai w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:35
        Hmm co do jakości i walorów mechanicznych to Hyundaie są bardzo wysoko cenione
        nawet na tak wymagającym rynku jakim są Niemcy. W badaniach poziomu satysfakcji
        marka Hyundai zajęła 4 miejsce z triadą producentów japońskich(toyota, nissan,
        mazda). CO do umiejscowienia fabryki, to fakt że koreańce nas wydymali, ale
        wole już Hyundaia niż Chevroleta albo przereklamowaną toyote , w której 5000zł
        płaci się za znaczek. Pozdrawiam
    • Gość: Durex sex sed lex Re: Ambitne plany Hyundai w Polsce IP: *.irom.uw.edu.pl 17.01.05, 21:38
      Nie lubie Niemcow ale wole dac prace Polakowi i kupic Astre z Gliwic (b. dobra
      jakosc montazu !!!) niz napychac kabze pepikom albo innym dusigroszom ..
      • Gość: fanLeszczyńskiego Re: Ambitne plany Hyundai w Polsce IP: *.grenoble / 195.68.69.* 17.01.05, 23:27
        troche za dużo tej krytyki, ale Getz to auto godne dla postrzelonego furiata Leszczyńskiego któremu włosy stają
    • Gość: Grześ Re: Najbardziej buracki zakup samochodu - Hyundai IP: *.cust.tele2.pl 17.01.05, 23:39
      Macie rację z tym buractwem Polaków!!!!!!!
      Niech to buractwo kupują Słowacy.
      Jechałem tym lompem i wiem, że to wyrób samochodopodobny
      a że unas produkują dobre autka, więc nie wyraziliśmy zgody na produkcję tego
      "cuda". Zresztą podobnie z innymi markami: pożot, citrosept francuski.
      Trochę szkoda toyoty, ale produkują u nas silniki, więc w tym aucie będzie coś
      dobrego.
    • Gość: vladko z Vavko Polaczki, kupujte Huydaya albo Kija ze Slovensko!! IP: *.aster.pl 18.01.05, 00:08
      ja Wam dam dobrego huya albo kija ze Slovensko
      • Gość: vladko bis Wolicie Huydaya czy Kija? Mam dylemat, pomozcie IP: *.aster.pl 18.01.05, 00:09
        bo ja mam dylemat
        • Gość: misiek Re: Wolicie Huydaya czy Kija? Mam dylemat, pomozc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:41
          ma kia auto na68000 inic wnim nie zrobiłem rozmawiałem z
          koreanczykiem kia u nich to jak vv unas
    • Gość: gorg Nie kupowac ale ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 16:20
      Nie kupowac ale nie dlatego ze "syf" tylko dlatego ze nie chcieli otworzyc w
      Polsce fabryki aut !!!
      • Gość: dede Re: Nie kupowac ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:42
        Gdybyś był na ich miejscu, też nie budowałbyś w Polsce.
      • Gość: frequent flyer Re: Nie kupowac ale ... IP: 80.241.130.* 18.01.05, 19:40
        zupełnie jak DaimlerChrysler i BMW! dlatego obie marki obchodzę z daleka.
        popamiętają mnie.
    • Gość: polkop Re: Ambitne plany Hyundai w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:46
      gdy by polacy wziel sie do mondrego zarzadzania swim potencjałem a nie
      politycznym gnojem i złodziejstwem tych ironicznych komentarzy by nie było
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka