Dodaj do ulubionych

MOBIL 1 kontra CASTROL RS

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 08:51
Drodzy Forumowicze !
Który olej wybrać (1,6 16V, mpi, jeden wałek, przebieg 40.000)?
Gdzie w internecie można znaleźć jakieś testy porównawcze?
Jakieś artykuły?
Może oficjalne strony producentów?
Może jakiś inny syntetyk polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ali Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: 217.153.102.* 23.05.02, 09:15
      Na pewno lepszy od mobila jest lotos. Ma wyższą klasę jakości oraz wyższą
      liczbę zasadową a to jest podstawowy parametr.
      • Gość: Janek Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.ipartners.pl 23.05.02, 12:25
        Albo Quaker State z normą API: SL.
    • Gość: vd Mobil 1 Kenobi IP: *.krakow.topware.pl 23.05.02, 12:57
      moc z wami
    • Gość: Niknejm Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: 5.1R2D* / *.pg.com 23.05.02, 13:05
      Wszystko jedno. Oba b. dobre.

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: d Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.europolgaz.com.pl 23.05.02, 13:10
        Kumpel pracuje w tej branży i mówił mi że Mobil nieżle nabija klientów i robi
        im wodę z mózgu. Otóż Mobil nie ma własnego oleju!!!
        Do niedawna kupował olej od BP i sprzedawał pod własnym szyldem. Teraz nie wiem
        od kogo bierze.
        Reklama dźwignią handlu co?
        • Gość: wrak Re: MOBIL 1 IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:01
          To nie chodziło o Mobila tylko o Lotosa. To polskie rafinerie nie produkuja
          full syntetyca i biora go od BP
          • Gość: Marek Re: MOBIL 1 IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 23.05.02, 14:08
            O Mobil'u 1 i jego najnowszym wynaazku (SuperSyn) pisalem ostatnio. Wyglada na
            to ze przez jakis czas bedzieto najlepszy olej na rynku.

Aha - filtr oleju jest rownie wazny! Kupujcie tylko PORZADNE filtry.
            Badziewiasty filtr zatyka sie po 1000 km i olej sobie krazy bokiem bez
            filtrowania robiac wielkie szkody w silniku. Pojawily sie ostatnio specjalne
            filtry:
            - dwa razy wieksza pojemnosc filtrowania
            - dwa razy wieksza pojemnosc filtrowania + teflon powolutku rozpuszczajacy sie
            w oleju i uszczelniajacy silnik
    • Gość: Marek Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 23.05.02, 13:54
      Tanszy.
    • Gość: Mikolaj Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 23.05.02, 14:27
      Jakikolwiek arkowy syntetyczny olej o zalecanych współczynnikach
      jakości/lepkości.

O ile: a/ nie posiadasz pojazdu wyczynowego który ma 150 KM z litra pojemności,
      b/ nie zamierzasz ekspolatować samochodu przez 1.000.000 km - to nie ma żadnej
      różnicy.
      Ja jeżdżę na tym jaki sprzedaje dany serwis, w którym robię przegląd (były już
      mobil, castrol, texaco, total, elf, teraz mam chyba shell)
      pzdr
      Mikołaj
    • Gość: Lepper Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 10:05
      Polecam Mobil 1 5W50
      • Gość: Michal Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.telia.com 24.05.02, 10:08
        Lej Mobil No-1 i nie zawracaj sobie glowy olejem ktory jest przeznaczony do
        maksymalnego wyczynu na jeden raz .Pamietaj nikt nie staruje na starym oleju
        na kazde wysigi, czy wyczyn wymienia sie na nowy.
        Mobil No-1 jest sprawdzony i obecnie najlepszy olej swiata do samochodow
        uzytkowych.Pzdr.Michal
      • Gość: Lennon Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 24.05.02, 10:09
        Myslalem, ze polecisz cos na bazie burakow
        • Gość: Michal Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.telia.com 24.05.02, 10:17
          Lennon nie brales nigdy udzialu w zadnych wyscigach,to nie zabieraj glosu.W
          wyczynie prawdziwym wszyztko praktycznie jest na raz.Dlatego to kosztuje takie
          miliony,a wyczyn bieda to sie jezdi az sie urwie i sie pospawa.Cos na ten
          temat wiem ,jak zawodnicy caly czas szukaja sponsorow nie sa w stanie
          startowac o wlasnych pieniadzach ,jezeli chca byc w czolowce.Pzdr.Michal
          P.S Oleje wyczynowe charakteryzuja sie innymi parametrami niz oleje do aut
          uzytkowych i nie mieszajcie tych pojec,jak Wam sprzedawcy miedla w glowach aby
          po udanej reklamie po wyscigach opchnac ten olej.Tylko jest etykietka ta
          sama.Litr oleju wyczynowego prawdziwego idzie w setki dollarow.
          • Gość: Lennon Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 24.05.02, 10:20
            Brak Ci poczucia humoru. To była wyłącznie aluzja do niku autora ostatniego
            postu.
            • Gość: Michal Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.telia.com 24.05.02, 10:24
              Widzisz jak sie facet pyta ,to trzeba w miare mozliwosci odpowiedziec,a zarty
              to pozniej.Dla niego to istotna sprawa,niech sobie przeanalizuje wypowiedzi i
              sam podejmie dezycje.Jak zalewasz go burakami to wszystkie wypowiedzi sa
              diabla warte.Tylko tyle nie ma sprawy.Pzdr.Michal
              • Gość: Lennon Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 24.05.02, 10:30
                Troche mnie smiesza dywagacje na temat ktory lepszy. Dla kogos kto przejezdza
                10 000 rocznie najwazniejsze zeby go wymieniac (razem z filtrem). Jezeli kupi
                go z oficjalnego zrodla i o parametrach zalecanych przez producenta to firma
                nie ma znaczenia. Wyczynowcy wiedza co maja lac. Usmiechnij sie, bedziesz mial
                lepszy dzien.
                • Gość: Michal Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.telia.com 24.05.02, 10:35
                  Oczywiscie racja 100%,ale trzeba kazdego traktowac powaznie,inaczej powstanie
                  przepasc miedzy forumowiczami ktora sie nazywa brakiem demokracji i
                  poszanowania.Znam polskie zwyczaje i wiem jak szybko sie niszczy demokracje i
                  rownosc i przyjazn,zachowujac ten balans mamy szanse sie upodonic do innych
                  narodow bez naszych przywar z ktorych swiat sie smieje, anam sie wydaje ze
                  jestesmy lepsi.Pzdr.Michal
                  P.S Smiech to zdrowie ,sam jestem kawalarzem ale w miejscach stosownych.
                  • Gość: Lennon Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 24.05.02, 10:39
                    Przepraszam jezeli kogos urazilem, ale dzisiaj mam dobry humor i tak mi sie ten
                    Lepper skojazyl z burakami. Ktos kto nazywa sie Lepperem u nas musi liczyc sie
                    z docinkami.
                  • Gość: Michal Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.telia.com 24.05.02, 10:39
                    Lennon juz nam dokuczaja takze konczmy te rozwazania.Pzdr.Michal
          • Gość: crx Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: 164.143.244.* 24.05.02, 18:41
            Gość portalu: Michal napisał(a):

> Lennon nie brales nigdy udzialu w zadnych wyscigach,to nie zabieraj glosu.W
            > wyczynie prawdziwym wszyztko praktycznie jest na raz.Dlatego to kosztuje takie
            > miliony,a wyczyn bieda to sie jezdi az sie urwie i sie pospawa.Cos na ten
            > temat wiem ,jak zawodnicy caly czas szukaja sponsorow nie sa w stanie
            > startowac o wlasnych pieniadzach ,jezeli chca byc w czolowce.Pzdr.Michal
            > P.S Oleje wyczynowe charakteryzuja sie innymi parametrami niz oleje do aut
            > uzytkowych i nie mieszajcie tych pojec,jak Wam sprzedawcy miedla w glowach aby
            > po udanej reklamie po wyscigach opchnac ten olej.Tylko jest etykietka ta
            > sama.Litr oleju wyczynowego prawdziwego idzie w setki dollarow.

Michalku, chcesz powiedziec ze RS jest do dupy (no chyba ze na jeden raz) i nie
            nadaje sie do dluzszej jazdy, np. 10 tys. km?!?
            Bo co - co sie stanie? Ja tak robie i jest OK a nawet powiedzialbym, ze lepiej
            niz OK.
    • Gość: Banderas Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 16:03
      Mobil 1 0W40 jest znakomitym olejem i w sumie ma lepszą specyfikację - parametry
      • Gość: Michal Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.telia.com 24.05.02, 17:50
        Tak oczxywiscie ,ale go podciagamy jak M-1 syn power i M-15-50 i ten cos Ty
        wymienil M-1 0-40 jak jeden M-1.
        • Gość: is300 Amsoil IP: *.dyn.optonline.net 24.05.02, 23:00
          TAk to jest olej, o ktorym ludzie malo wiedza.
          Podobno duzo lepszy od Mobila, nawet tego najnowszego.
          bigskyoil.com/amsoil_vs_mobil1/amsoil_vs_mobil1.html
    • Gość: Urban Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 12:39
      Moim zdaniem najlepszy na rynku olej syntetyczny to Mobil 1.
      Warto wiedzieć też rzecz nast., olej ten nie jes sprowadzany w oryginalnyh
      opakowaniach (Castrol tez nie) i teoria spiskowa dziejów podpowiada mi, że to
      co do nas przypływa jest lekko rzecz ujmując oszukane, rozcieńczone i nie
      trzyma norm etc.
    • Gość: Miller Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.05.02, 19:00
      Wiesz co tak naprawdę to różnice wyjdą w laboratorium pod mikroskopem. Kupuj
      tańszy i tak nie nakręcisz więcej niż 250-300 tysięcy bo albo ci się znudzi
      albo zepsuje.
    • Gość: kokon Re: MOBIL 1 kontra CASTROL RS IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.06.02, 17:24
      Tylko Castrol RS Formula 10W60 - naprawdę Cię zadowoli, mój w góle go nie
      bierze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka