Dodaj do ulubionych

warszawa i taxówkarze

IP: *.chello.pl 22.01.05, 10:59
proszę o poważne odpisy. Panuje na tererenie wawy strszna niechęć kierowców
tzw. "cywilnych" do taxówkarzy... Sam jedzę już samochodem po wawie od 7 lat
tyle i le mam prawo i jakoś sie nie uskarżam na tą grupe zawodową .....
biorąc wawrunki w jakich oni pracuję - korki,małe zarobki,wysokie ceny
utrzymania,stres,...itp to naprawde nie zazdroszczę .... AAAAle! spotykam
się wśród rozmówców że ta grupa zaw. taxi to bezczelni kierowcy łamiacy
zasady ruchu drog. niemajacy granic na ulicy zajeżdająca drogę itp itd.... i
nie wiem własnie czy to jest Jakaś zazdrość że ??????? czy co innego????
Obserwuj wątek
    • Gość: analityk Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:38
      Taksówkarze to najgorzej ejżdżąca grupa kierowców. Są przeświadczeni o swojej
      uprzywilejowanej pozycji i w związku z tym zachowują się tak, jakby jechali
      karetką na sygnale lub policyjnym radiowozem. Nie wiem, moze część z nich to
      byli kierowcy BOr i dlatego takie nawyki??
      BTW taksówkarz ejst też chyba najbardziej nieżyczliwym kierowcą na drodze.
      Taksókarz uważa się ponadto za "kierowcę taksówki" co ma swidaczyć o jego
      urpzywilejowanej pozycji...
    • Gość: ano siem podpiszem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 11:51
      może jeżdzą wspaniale, profesjonalnie, zdecydowanie i nie łaiąc prawa ale to
      wszystko szlag trafia bo są przy tym niezyczliwi!!!i często aroganccy w swoich
      zachowaniah za kólkiem
    • Gość: Adam Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:24
      Popieram przedmówców. Taksówkarze są bezczelni na maksa. Najlepszym
      sprawdzianem jest wpuszczenie takiego przed siebie. W 99,9 % przypadków brak
      podziękowania awaryjnymi albo podniesieniem dłoni. No cóż oni są ważniejsi bo
      zarabiają reszta czyli cywilni amatorzy niech stoją i czekają. AAAAAAAa GÓWNO!!
      jak mawiał prezes Dyzma !!! Nie ma wpuszczania!!! Ja nigdy już tego nie
      zrobię, a dodatkowo po złosliwych strajkach kiedy to panowie taksówkarze
      zablokowali całe miasto broniąc saię przed kasami, które mogłyby ukrócic ich
      złodziejskie praktyki NIGDY takiemu nie pomogę, ani nie wpuszczę.

Wiem, że może skrzywdzę w ten sposób ten 0,01%uczciwych, ale mówi się trudno.

Drugi temat to samochody na taksówki, a raczej brak uregulowań o jednolitym
      kolorze. Uniemożliwi to chociażby późniejszą sprzedaż takiej padliny nie
      znającemu się człowiekowi jako delikatnie używany (kobieta jeździła).

Generalnie taksówkarzom mówimy stanowcze NIE
      • Gość: zoll Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:28
        takie niemieckie sprzedaje idelane od 1 wlasciciela nawet nie
        przemalowuje :)
    • mejson.e "Wolny" zawód 22.01.05, 16:41
      Dla mnie taksówkarze to normalni kierowcy, nie utrudniają mi życia i nic do nich
      nie mam.
      Codziennie robię kilkadziesiąt km po Warszawie i nie dają mi powodu do niechęci.

Może uprzedziliście sie do nich i kazdy ich manewr oceniacie stronniczo -
      jedynie pod kątem złośliwości i agresji?

Oni jeżdżą dużo wolniej niż duża grupa kierowców - czajenie się przy chodnikach
      i reagowanie na wskazówki nie zawsze trzeźwych pasażerow mogą zatruwać życie
      innym, dla których 50/h w mieście to zdecydowanie za mało.
      Trudno pogodzić się z wjeżdżaniem 40-ką przed nos samochodu grzejącego setką.

A za ułatwienie manewru np.zmiany pasa, też dziękują.

Jak mają za co... ;-)

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • Gość: konrad 190 Re: "Wolny" zawód IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:56
        zgadzam sie z moim przedmówcą... tesz jedzę po wawie i jakos mi taxówkarze nie
        przeszkadzają nawet nie zwracam uwagi bo ------
    • Gość: lc90 Złotówy to najwieksze chamy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 17:52
      Warszawskie zlotowy to chamy do potegi. Do pasji mnie doprowadza stawanie byle
      gdzie >>>no bo On wysadza Pasazera<<. Przeciez widzi kolek jeden ze za nim
      korek, no ale On pracuje. No tak qurna a ja to niby dla przyjemnosci sobie
      jezdze!!! Te ich zwalnianie przed zielonym swiatlem (a moze zapali sie zolte to
      jeszcze zahamuje i 2 zl wiecej bedzie) itd itp. Gnebie i gonie tych farfocli na
      kazdym kroku!!!
      • Gość: widz Re: Złotówy to najwieksze chamy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:02
        Głównym celem taksówkarza nie jest wozenie pasażerów ale oszczędzanie paliwa!
        Jakby mogli to by pchali te swoje auta! Żadnego dynamicznego przyspieszania!
        Pooooowoooli oszczeeednie.... a poza tym on jest w pracy no nie? Więc niech inni
        poczekają co tak se jezdzą nie wiadomo po co!
    • Gość: KierowcaWodolotu Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:15
      Jezdze po Warszawie czesto autem i czesto taksowkami. Jezdza jak wszyscy, raz
      lepiej raz gorzej. Wszystko zalezy od doswiadczenia i kultury osobistej. Zwykle
      wioza klienta, ktoremu zalezy na krotkiej podrozy wiec zdarza sie, ze
      taksowkarz pojedzie prosto z pasa do skretu w prawo zeby ominac kolejke.. ale
      nie tylko taksowkarze tak robia i raczej zdarza sie to sporadycznie bo
      taksowkarze bardziej niz inni wyczuleni sa na bezpieczenstwo. Biora zwykle
      odpowiedzialnosc nie za siebie tylko za pasazerow. Niekazdy kierowca o
      bezpieczenstwie pamieta wiozac nawet swoja jedyna dziewczyne...
    • Gość: Warszawiak Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:42
      A kogo obchodzą wsiury z prowincji w taksówkach ?? Prawdziwy Warszawiak ,jeździ
      minimum Jaguarem ,a nie pierdzi 12 godzin w taksówce . Nie mylcie Warszawiaków
      ze wsiurami w taksówkach . Prawdziwy Warszawiak sam daje prace ,ale nie jest
      robolem .
      • woman_28 Re: warszawa i taxówkarze 22.01.05, 19:50
        chyba stoi w korkach Jaguarem. Tez mi atrakcja. wyżej s.r.acie niż d.u.p.y macie.
        • Gość: Warszawiak Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:17
          A co może nie mamy takiego prawa ?? Gdyby nie Warszawa to ciekawe co byście
          robili w tych swoich wiochach .
          • Gość: na pragie Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:23
            Gdyby nie Warszawa to ciekawe co byście
            robili w tych swoich wiochach .

ha ha warszawiak,wczoraj mieszkal w sochaczewie albo otwocku ,he,he
            • Gość: Warszawiak Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:47
              Tak tak żyje dalej w swojej błogiej fantazji . O moich korzeniach to możesz
              sobie tylko pomarzyc . Patrze na wszystkich z góry ,bo mam do tego prawo .
              Gdybym był potulny to takie wsiury jak ty pewnie weszły by mi na głowe . Roboli
              trzymam krótko . Mam kasy tyle ,że twoja wyobraźnia nigdy nawet tam nie była .
              Robole są ze wsi ,a Warszawiacy Panami i cicho byc buraki pastewne .
              • Gość: TEŻ WARSZAWIAK Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:05
                NIESTETY WŚRÓD OBECNYCH "WARSZAWIAKÓW" SĄ WARSZAWIACY PRAWDZIWI I TACY, KTÓRYM
                SIĘ ZDAJE, ŻE NIMI SĄ. PO TWOIEJ TANIEJ CHEŁPLIWEJ WYPOWIEDZI ZDAJE MI SIĘ, ŻE
                WIEM, DO KTÓREJ KATEGORII NALEŻYSZ. A MOŻE JESTEŚ TAKSÓWKARZEM?
                • Gość: Warszawiak Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:19
                  Nie udawaj kogos kim nie jesteś buraku ze wsi . Nie krzycz tu na mnie
                  CapsLockiem ,bo sie ciebie nie boję muahahaha . Qrva dorwie się taki wsiur do
                  komputera i zaraz by krzyczał na wszystkich ,to nie wieś idź już spac bo w
                  niedziele do hipermarketu musisz zapierd... szorowac moje podłogi . Was wsiurów
                  to krótko trzeba trzymac ,bo jeszcze się poczujecie jak u siebie i wtedy
                  Warszawa ,będzie kury chodowac .
                  • Gość: mobile Re: warszawa i taxówkarze IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 22.01.05, 21:25
                    Gość portalu: Warszawiak napisał(a):
                    ,będzie kury chodowac

Dobre:-)
        • Gość: telewidz Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:20
          o Qwa woman odmłodniała ,czy to też oznacza ,że jest durniejsza ?
          • Gość: telewidz Re: warszawa i taxówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:59
            : Warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Tak tak żyje dalej w swojej błogiej fantazji . O moich korzeniach to możesz
            sobie tylko pomarzyc . Patrze na wszystkich z góry ,bo mam do tego prawo .
            Gdybym był potulny to takie wsiury jak ty pewnie weszły by mi na głowe . Roboli
            trzymam krótko . Mam kasy tyle ,że twoja wyobraźnia nigdy nawet tam nie była .
            Robole są ze wsi ,a Warszawiacy Panami i cicho byc buraki pastewne .

ty ,to dopiero jestes burak ;)).tobir to dobrze nigdy byc może sie o tym nie
            dowiesz.dla mnie wystarczy ze inni to widza i czują.Aha zaśpiewaj jeszcze
            :jestem z miast(warszawy),jestem z miasta ......... he,he dureń
          • Gość: mobile Re: warszawa i taxówkarze IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 22.01.05, 21:12
            Gość portalu: telewidz napisał(a):

> o Qwa woman odmłodniała ,czy to też oznacza ,że jest durniejsza

To chyba nie jest "ta prawdziwa".
    • Gość: taksówkarz Re: warszawa i taxówkarze IP: *.chello.pl 23.01.05, 01:19
      w imieniu moich kolegów bardzo pzrepraszam i zapewniamy porawę świadczonych
      usłóg....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka