Dodaj do ulubionych

Pierwsza jazda: Forester 2.5XT

26.01.05, 14:45
kolejny raz Subaru udowadnia ze 4x4 ma opanowane do perfekcji
Forester moze nie wyglada nadzwyczajnie ale moze zawstydzic na drodze
niejednego chojraka w lepszym i kilka razy drozszym aucie

auto znakomite
a silnik 2.5T jest montowany tez w Imprezie sprzedawanej m.in. w Stanach
i ma jeszcze wiecej mocy

ksenony mozna zalozyc jak ktos bardzo chce

najlepszy jest wyglad bo nie zdradza mozliwosci tego pojazdu
choc osobiscie wole Legacy 3.0R Spec. B to Forester jest bardziej
wszechstronny
Obserwuj wątek
    • Gość: matt Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.net.pl / 80.51.253.* 26.01.05, 15:29
      w ktorych wysokich obrotach byl ten test ?? tych z 13.01.2005 ??

pozdr. matt
      • Gość: L. Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.stacje.agora.pl 26.01.05, 16:37
        Dopiero sie ukaze. Tumoroł
        L.
        • Gość: zbig Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.stalexport.com.pl 27.01.05, 09:19
          Niezły rozbój sprzedawać warte nieco ponad 20 tyś.USD auto za 34.200 EUR w
          Niemczech.Jest to jak myślę w miarę korzystna cena zakupu jak na Europę.
          O Polsce już nie wspomnę.
          Pozdr
          • Gość: wio4litery Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:49
            Gość portalu: zbig napisał(a):

> Niezły rozbój sprzedawać warte nieco ponad 20 tyś.USD auto za 34.200 EUR w
            > Niemczech.Jest to jak myślę w miarę korzystna cena zakupu jak na Europę.
            > O Polsce już nie wspomnę.
            > Pozdr

W USA AUTA SA TANSZE i tyle. Tansze niz w Polsce, ale i Niemczech, GB, itd.
            Czas pogodzic sie z tym, i nie robic sensacji. Z Foresterem i tak nie jest zle.
            Pare ston dalej pisza o Volvo V8. W stanach kosztuje okolo 100.000 zl.
            W Polsce ponad 300.000 zl.
            Nawet jesli ten za 25.000$ to golas, z extrasami masz go za polowe polskiej ceny.
            w4l
    • Gość: Michu Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:24
      Trochę pojeździłem takim ale zwykłym 2,0 125kM - to jest znakomite auto łączące
      zalety osobówki i SUVa a jednocześnie w dużym stopniu pozbawione wad
      charakterystycznych dla tej klasy pojazdów. Jest to bardzo uniwersalny pojazd i
      wielu ludzią bardzo się podoba, a o gustach się nie dyskutuje ponoć.
    • greenblack Włodarski, analfabeto 26.01.05, 17:26
      "Niech dajcie się zwieść jego kształtom. Tym autem można zawieść dzieci"

Dwa błędy ortograficzne w pierwszych dwóch zdaniach, analfabeto. Módl się, żeby
      korekta to wyłapała przed publikacją w papierowej wersji. Zemdliło mnie i nie
      przeczytałem reszty artykuliku, więc nie wiem, czy dalej tez popisujesz się
      swoim ograniczeniem.
      • Gość: L Do gb IP: *.stacje.agora.pl 26.01.05, 17:45
        Nie jego wina
        L.
      • Gość: Hmmmm Re: Włodarski, analfabeto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:55
        ja jeden błąd widzę, a gdzie widzisz drugiego ortografa?
        A tak swoją drogą skąd wiesz, że wersja w Internecie nie jest tą ostateczną,
        tylko różni się od tej w druku? Ja tego akurat nie wiedziałem, ale ja nie
        pracuję w Wyborczej....
      • Gość: K Re: Włodarski, analfabeto IP: *.pl / *.pronets.pl 30.01.05, 14:07
        Faktem jest to, ze to Subaru zjada na sniadanko twoje A8 he he!!!
    • Gość: hm 3xTAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:40
      Przyznam, że gdybym mógł sobie pozwolić na samochód za 40 tys. Euro Subaru
      byłoby oczywistym wyborem. Samochód o świetnych właściwościach jezdnych
      (szczególnie na polskich tzw. drogach), fenomenalnym silniku i niebanalnej
      stylizacji. No i oczywiście plus za to, że nadwozie nie daje wyobrażenia
      postronnym o możliwościach tego auta :)
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT 26.01.05, 20:52
      Ten samochód wyzwala bestię z człowieka, pozwala zrobić ze sobą wszystko i
      wszystko wybacza. Po jeździe i kilku dniach refleksji, masz tylko jedną
      wątpliwość: czy da się tym jeździć normalnie i wolno? Ale w czasie jazdy próbnej
      nawet przez chwilę nie myślisz o tym, żeby to sprawdzić. Niebezpieczna zabawka.
    • Gość: j skad znasz dr khana? IP: *.zen.co.uk 27.01.05, 01:28
    • Gość: pk Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.westlb.pl 27.01.05, 11:12
      Od miesiąca jestem posiadaczem wersji 125KM. Pomimo, że przesiadłem się ze
      190KM , nie żałuję wyboru !!!! Autkiem zrobiłem ponad 3 tys. km po polskich
      drogach i zrozumiałem jaką frajdę daje brak zmartwień o każdą dziurę, krawężnik
      czy oblodzenie drogi. Wersja nie jest może "wypasiona " w porównaniu z
      prezentowanym 2.5XT czy 2.0 XT ale mnie wystarczy !!! Tu nie chodzi o
      wyścigi.... a przede wszystkim o wspaniałe zachowanie samochodu na trasie- on
      po prostu płynie !!!!! Pozdrawiam
      • Gość: waldek Ja jak się napije to wszystko pływa dookoła n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:22
      • Gość: Marcin Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 13:40
        witaj PK , właśnie się nad takim modelem zastanawiam, napisz jakie spalanie i
        czy używasz czasami reduktora przy wyprzedzaniu :-)
        pozdrawiam Marcin
        • Gość: PK Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.westlb.pl 27.01.05, 14:20
          Cześć, spalanie spadło z 12 na 10 w mieście po założeniu dwóch magnetyzerów
          paliwowych i jednego powietrznego (na pewno znajdą się tacy co nie uwierzą ale
          to ich sprawa). Wszystko zależy jeszcze od tego czy lubisz "przycisnąć" bo mi
          to się od czasu do czasu zdarza. Na trasie ok.8l ale samochód miał wtedy
          delikatnie powyżej 1000 km. Jeśli chodzi o reduktor to szczerze, nie używałem
          jeszcze przy wyprzedzaniu ( na pewno przy okazji popróbuję) ale bardzo często
          przy stromych podjazdach w górach aby nie tracił szybkości !!!!. Pozdrawiam
          • Gość: Michu Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:21
            Reduktor czasem się przydaje ale rzadko gdyż silnik jest bardzo elastyczny a
            biegi poza 1ką dość długie i łatwiej zredukować, a i skuteczniej. Ale czasem
            dla urozmaicenia i gdy redukcja byłaby nie bardzo stosuje to. Pali to od 10 do
            11 w jeździe mieszanej, miasto 11,5 do 13 w zależności od temp. i stylu jazdy z
            tym,że spalanie szybko przyrasta z prędkością i ostrzejszą jazdą. Te 8l możliwe
            tylko przy wolnej(do110) i spokojnej jeżdzie,na autostradzie przy jeździe 140-
            180km/h wyjdzie ponad 11l -dane dotyczą 2.0 125KM. Trakcja cudowna, na śliskim
            nie do przecenienia, dziś mi chyba uratował życie:-) a i przez zaspy skutecznie
            się przekopie, zalety od tygodnia testowane w dużej ilości. A o co chodzi z
            tymi magnetyzerami, jak to wpływa na gwarancje i ile kosztuje?
            • Gość: PK Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.westlb.pl 27.01.05, 17:13
              www.multimag.pl/ - to w temacie magnetyzery
          • greenblack Cześć, spalanie spadło z 12 na 10 w mieście po zał 28.01.05, 18:13
            > Cześć, spalanie spadło z 12 na 10 w mieście po założeniu dwóch magnetyzerów
            > paliwowych i jednego powietrznego

• Gość: verte Re: Cześć, spalanie spadło z 12 na 10 w mieście p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:01
              greenblack napisał:

>

Mnie ręce opadly i już mi się nie chciało nawet na to reagować.
        • tomeeeek Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT 27.01.05, 16:21
          Gość portalu: Marcin napisał(a):

> witaj PK , właśnie się nad takim modelem zastanawiam, napisz jakie spalanie i
          > czy używasz czasami reduktora przy wyprzedzaniu :-)
          > pozdrawiam Marcin

Ja używam reduktora w legacy 2.0. Może nie tyle podczas wyprzedzania, co podczas
          ruszania spod świateł i ogólnie jeśli chcę szybko przejechać przez miasto. Auto
          jest wtedy dużo bardziej zrywne i chętne do jazdy do przodu. Pali trochę więcej,
          ale coś za coś.
          • Gość: Michu Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:53
            Czy to jest Legacy 2,0 z tym nowym silnikiem 138KM? Jak się ono spisuje?
            • tomeeeek Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT 27.01.05, 22:12
              Gość portalu: Michu napisał(a):

> Czy to jest Legacy 2,0 z tym nowym silnikiem 138KM? Jak się ono spisuje?

Dokładnie ten. Zrobiłem dopiero 10 tys, ale generalnie uważam to za jeden z
              lepszych zakupów w życiu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=19167673&a=19237588
              • Gość: Michu Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:56
                Coś o tym wiem bo mam Forysia 2,0, nad Legacy myślę w tym roku bo zmieniam
                drugie auto (z Mondeo). Pytania mam dwa: pierwsz to jak jest głośny przy
                szybszej jeździe bo Forester po przekroczeniu 160km/h zaczyna być głośny(hałas
                wynikający z opływu powietrza bo silnik jest cichy),jak jest z mocą i
                elastycznością przy tym silniku bo parametry fabryczne są raczej słabe ale jak
                nim jeździłem to byłem bardzo miło zaskoczony i tu wydawało mi się, że jest
                znacznie lepiej niż w Mondeo 2,0 i Foresterze 2,0(tu jest starszy silnik niż w
                Legacy- nie 138KM tylko 125KM i mniejszy moment) choć oba mają lepsze
                przyspieszenie 0-100- przynajmniej w danych.
                • tomeeeek Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT 28.01.05, 12:00
                  Gość portalu: Michu napisał(a):

> Coś o tym wiem bo mam Forysia 2,0, nad Legacy myślę w tym roku bo zmieniam
                  > drugie auto (z Mondeo). Pytania mam dwa: pierwsz to jak jest głośny przy
                  > szybszej jeździe bo Forester po przekroczeniu 160km/h zaczyna być głośny(hałas
                  > wynikający z opływu powietrza bo silnik jest cichy)

Moim zdaniem jest super cichy. Jechałem 190 i nie przeszkadzały mi żadne jakieś
                  natarczywe szumy... Jest trochę głośniej, ale radia nie trzeba podkręcać...

>,jak jest z mocą i
                  > elastycznością przy tym silniku bo parametry fabryczne są raczej słabe ale jak
                  > nim jeździłem to byłem bardzo miło zaskoczony i tu wydawało mi się, że jest
                  > znacznie lepiej niż w Mondeo 2,0 i Foresterze 2,0(tu jest starszy silnik niż w
                  > Legacy- nie 138KM tylko 125KM i mniejszy moment) choć oba mają lepsze
                  > przyspieszenie 0-100- przynajmniej w danych.

Wcześniej jeździłem 100 konnym silnikiem 1.6 w mitsubishi, więc trudno mi dać
                  obiektywne porównanie. Jak dla mnie jest bardzo żwawy i bardzo elastyczny. Jest
                  też cichy, przez co zaskakuje mnie często odcinając paliwo. Po prostu nie
                  słyszę, że mam już takie obroty. Ale nie jest też tak źle... słychać, że to
                  bokserek :-) Ładnie bulgocze :-)
                  • Gość: Michu Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:18
                    Dzięki i Pozdro:-)
    • niki27 Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT 27.01.05, 17:09
      Dopisuję się do fanklubu. W to autko od dziś będę celował. Cóż, warto zawsze
      spróbować.
    • Gość: Aleksander Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:52
      cool samochód duża moc, wspaniłe osiągi to prawdziwy wóz dla faceta.
    • Gość: DileR Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:27
      zawsze kochałem subaru . nowy forester jest tylko przytaknieciem mi że to
      na...naj...naj...i najleprza marka świata
      • wowo5 Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT 30.01.05, 21:49
        Ponoc do 30 mph (48km/h) Forester jest szybszy niz Enzo. Taka jest zaleta
        silnika doladowanego.
        • Gość: ? Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.aster.pl 31.01.05, 10:12
          wowo5 napisał:

> Ponoc do 30 mph (48km/h) Forester jest szybszy niz Enzo. Taka jest zaleta
          > silnika doladowanego

Nie kompromituj się, enzo ma 3,6s do 100....
    • Gość: maluch Re: Pierwsza jazda: Forester 2.5XT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:28
      dla mnie bajka!
      już wiem, na jakie auto będę teraz harować w pracy :)
      a czy ktoś z was jeździ/jeździł 2.0 XT (177 KM). wiem, że to nie to samo, co
      silnik w 2.5, ale trochę bardziej dostępny cenowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka