Gość: Robson IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 14:38 Witam.Czy moge w aucie po gwarancji zamontowac wyłącznik airbag-u kierowcy? Czy ktos zrealizowal juz taki pomysl?Ile taki zabieg moze kosztowac? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: MS Re: Wył.airbag-u IP: 217.153.102.* 27.05.02, 20:40 Z wyłącznikiem to bym nie ryzykował. Zresztą będzie się świeciła kontrolka uszkodzenia poduszki. Najlepiej jest wyłączyć to z komputera jest to najlepsze rozwiązanie. Chociaż są firmy, które (o zgrozo!!!) nie przewidują wyłączenia poduszki. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Wył.airbag-u IP: *.telia.com 28.05.02, 19:38 W tych co nie przewiduja,nastepuje wylaczenie zaplonu,ale raczej przewiduja ze wzgledu na fotelik dla dzieci, ktory moze byc zamontowany na przednim siedzniu.Pzdr.Michal P.S A co planujesz sobie po gwarancji zycie odebrac? to u dialbla co zas gablote se sprawil. Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wył.airbag-u IP: *.turboline.skynet.be 28.05.02, 19:48 Ja tez jestem ciekaw, i chetnie bym cos takiego zrobil, ale na razie trzeba wyjac zarowke z kontrolki airbagu, bo irytuje. Moze w amerykanskich samochodach jest inaczej (airbagi sa w nich znacznie wieksze), ale tu w Europie airbagi sa bez sensu. Daja niewielki wzrost bezpieczenstwa jadacych, a powoduja rozne obrazenia, czasem powazne, podrazaja samochod i przeszkadzaja kierowac gdy wybuchna. Pozbylbym sie tego cholerstwa gdybym wiedzial jak. Zreszta i tak nigdy ich nie uzywam. Link Zgłoś
Gość: rob Re: Wył.airbag-u IP: 213.25.165.* 28.05.02, 20:49 Wiem gdzie możesz znaleźć gruby na 2m mur do używania i sprawdzenia airbagów,bo piszesz,że nie używasz.Tam użyjesz wtedy być może przekonasz się do używania. pozdr. Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wył.airbag-u IP: *.turboline.skynet.be 28.05.02, 20:59 Nie uzywam, bo sie z nikim nie zderzam. Link Zgłoś
Gość: Jotka Re: Wył.airbag-u IP: *.internet.radom.pl 28.05.02, 21:08 Gość portalu: Doki napisał(a): > Nie uzywam, bo sie z nikim nie zderzam. Ale, ktoś mógłby chcieć z Tobą :-) Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Wył.airbag-u IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 19:26 Pytam z ciekawosci,w tej chwili nie mam auta z poducha ale planuje zmiane w tym roku.W tej chwili zadko ktore auto nie ma poduszki.Problem w tym ze moja pociecha jesli ma taka mozliwosc to spedza duzo czasu za kierownica(ma to chyba po tatusiu :-))Po prostu nie mam zaufania do tego dziadostwa.Trzy miesiace temu u mnie w firmie jednemu z kierowcow bez powodu otworzyl sie jasiek! Nie chce wylaczac poduszki na stale,tylko wtedy kiedy dziecko buszuje w aucie. Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wył.airbag-u IP: 5.3D* / 62.235.208.* 29.05.02, 21:44 Gość portalu: Jotka napisał(a): > Ale, ktoś mógłby chcieć z Tobą :-) Probowac mozna, ale chyba nielatwo mnie trafic :))) Link Zgłoś