Dodaj do ulubionych

PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE SIE !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:25
jestem tu po raz pierwszy ale zauwazylem ze podaja podobne pytania a
forumowicze (przewaznie udzielaja konkretnych odpowiedzi ) a wiec ! mam
pewien problem.jak dla mnie bardzo powazny !!! mianowicie .... ktory z
nastepujacych pojazdow....................... ..............................

kia carnival ? renault espace ? chrysler grand voyager ? czy moze toyota
previa ?
wszystkie benz/ok.3.0 silniki/full opcja !!!!!!!!!!
potrzebuje pomocy.zostalo mi niewiele czasu a musze podjac decyzje !!!!
wybierajac ktorys z w/w samochodow podajcie krotki argument aby potrzec wasza
decyzje !!!
prosilbym o obiektywne i powazne wypowiedzi(jakbym chcial sie powyglupiac to
poszedlbym do syna do przedszkola !!:)\
z gory bardzo dziekuje !
Obserwuj wątek
    • wojtekg1981 Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE 01.02.05, 10:07
      a rocznik?
      bo to ma duze znaczenie
      • Gość: mr.x Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:39
        roczniki wszystkie 2004 !! sorry zapomnialem !!!!!
    • greenblack A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? 01.02.05, 10:08

• Gość: uważny Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:43
        przecież napisał OK 3.0 silniki

nie uważnie czytasz
        • Gość: mr.x Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:17
          ok "dokladnie to previa ma 2.4 180KM !!!
          espace 3.0 180 KM
          grand voyager 3.3 175 KM:
          carnival 2,9 145 KM (jedyny diesel-tez tego nie wyszczegolnilem sorry:)))
          ale ta kia to jakos najmniej mi pasuje chyba .

ale nadal nikt konkretnie sie nie wypowiedzial !!
          czy to takie zle
          samochody ??????????????????????????????? ?????????????????????????????
          • Gość: rafal.dominiak Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.05, 11:37
            Witaj
            O previi nie wiem nic,nie ebde nawet probowalem sie wypowiedziec.
            Co do Espace... Jezdzilem takim,ale z rocznika 2002 z silnikiem
            3.0,przyspieszal swietnie nawet z 5 osobami i pelnym bagaznikiem,mimo ze byl to
            automat. Nie wiem czy sa manuale,nie intersowalem sie.Powiem tylko tyle,ze
            dobrze,ze to nie ja musialem placic za paliwo...
            Voyager 3.3 to dosyc zawodne auto,jak wynika z raportow TUV i ADAC,wiec
            radzilbym mocno sie zastanopwic.Mnie to auto sie podoba,ale chyba bym go nie
            kupil.
            Carnival troche tu odstaje... Po pierwsze zastanawiasz sie nad dieslem(?),nie
            wiem dlaczego... Skoro myslisz o 3.3 Dodge'a to skad pomysla na diesla Kii
            (Mercedesa wlasciwie). W Kii montowany byl tez silnik 2.5V6,ale wystepuje on
            raczej rzadko.Model ten zbiera dobre recenzje,wiec nie skreslabym go. Nie
            mowiles nic o autach koncernu PSA i Fiata? Odnowione C8,807 i Ulysse wolne sa
            podobno od wad swoich pierwowzorow.Ale jezeli nie to nie...
            Nie napisales po co Ci te auta? To jest wazne. Nie napisales tez ile chcesz na
            nie wydac! Roczna Kie kupisz za okolo 60k,Espace i Voyagera za 2 razy tyle...
            WYbor nalezy do Ciebie.
            Pozdrawiam
            • Gość: mr.x Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:51
              napisalem ze kia raczej odpada.espace manual jest(dla ciekawosci)do wydania mad
              jakies 150 tys. to mysle ze tu nie ma co duzo tego tematu rozwiajc bo to
              najmniejszy problem !! rodzinne auto glownie do dluzszych tras no i
              okazjonalnie po miescie troche ! kolega na voyagera bardzo chwali !!!(poza
              spalaniem :( ok 15L/100 srednio)
              tak czy siak dzieki za wypowiedz !
              • Gość: rafal.dominiak Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.05, 12:06
                Chcialem tylko pomoc...
                Na Twoim miejscu pomyslalbym nad nowym.
                Pozdrawiam
                • wojtekg1981 Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? 01.02.05, 12:10
                  2004 r. to nowy z promocji
                  • Gość: rafal.dominiak Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.05, 12:13
                    Znajdziesz wystarczajaco wiele z 2004r,zeby moc wybrac taki jaki chcesz??
                    Zycze powodzenia...
              • greenblack Re: A skąd wytrzasnąłeś Previę 3.0? 01.02.05, 13:00
                Espace od 1996 w wersji 3.0 ma tylko automat. 180 (prawie) KM ma dzisiaj 3.0
                ale dyzel, też oczywiście automat.
    • Gość: mr.x Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:29
      a moze cos z USA sprowadzic ?tez 2004 r ! van ???????
      cholera sam juz nie wiem !!!!!!!!!!!!!!
    • wojtekg1981 Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE 01.02.05, 11:54
      moje zdanie to
      kia jest duze a le w srodku jakos niebardzo to widac zaleta to spalanie i to
      jeszcze ON
      chrysler grand voyager ma sporo awarii i usterek
      previa bedzie klopot z czesciami i drogi serwis
      a renault to fajny samochodzik nowoczesny i najbardziej bezpieczny z
      wymienionych

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=5&id2=167
      www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=5&id2=182
      www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=5&id2=56
      www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=5&id2=162
      • Gość: mr.x Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:59
        fakt espace jest najbezpieczniejszy !
        dzieki
        pewnie albo renault albo chrysler teraz wchodzi w gre !
        to juz lepiej :)
        • wojtekg1981 Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE 01.02.05, 12:04
          tylko przejedz sie jednym i drugim sam zobaczysz który ci lepiej odpowiada

ja jakbym mial tyle kasy na samochod to wybral bym renault

pozdrawiam
        • Gość: RF Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE IP: 57.66.193.* 01.02.05, 12:07
          Espace jest do kupienia z common railem widziałem takie 2.2 dCi przejedź się
          na próbę - gra warta świeczki jeżeli mówimy o kosztach eksploatacji.
          Jeżeli masz zamiar robić mniejsze przebiegi to 3.0 V6 jest świetnym silnikiem.
    • porucznik-borewicz Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE 01.02.05, 12:24
      Lancia Phedra bedzie jak najbardziej na miejscu
      zobacz a z pewnością kupisz ten model
      • wojtekg1981 Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE 01.02.05, 12:34
        poruwnaniu z fiatem ullyse, peugeotem 807, i citroenem C8 wszystkie te
        samochody te samochody sie niczym nie roznia płyta podłogowa, silniki, nawet
        deski rozdzielcze prawie identyczne roznia sie tylko wygladem zewnetrznym
        ceny 3.0 24v
        lancia 187900
        fiat nie ma
        citroen 181700
        peugeot 174100 i automat 177250

ps renault ma 3.5 litra i 245 km chyba ze chodzi o 3.0 dci 180 km
        • Gość: Vincenzo Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:44
          Lancia ma zdecydowanie lepsze wnetrze niz pozostali bracia
          bardziej luksusowe materialy i inne zegary
          a z zewnatrz rowniez szczegolnie z przodu wyglada zdecydowanie lepiej
    • niknejm Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE 01.02.05, 14:02
      W Previi masz najmniejsze szanse na awarię. Konkurencja dość silnie odstaje w
      tej dziedzinie (zwłaszcza Voyager).

Co do zalet praktycznych poszczególnych modeli - nie interesują mnie vany, więc
      nie mam większej wiedzy w tej dziedzinie.

Pzdr
      Niknejm
    • x-darekk-x Re: PRZECZYTAJCIE! ZASTANÓWCIE! ..I WYPOWIEDZCIE 02.02.05, 16:53
      previa uchodzila za najbardziej usterkowy model toyoty od wielu lat. niektorzy
      redaktorzy w amerykanskiej prasie nazywali ja nawet toyota lemon (czyli toyota
      bubel). mimo to nie sadze, zeby byla rownie zawodna co "mistrz" w tej
      dziedzinie czyli voyager i jego klony.

a o jakim roczniku mowisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka