Dodaj do ulubionych

Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł?

IP: *.orlen.pl 29.05.02, 11:05
Zastanawiam się nad tym (za miesiąc upływa roczna gwarancja) - proszę o opinie
użytkowników (czytałem ulotkę).
Czy np. wymienią tłumik jak się przepali? Albo naprawią elektronikę? Albo
wymienią żarówkę xenon za 1,5kPLN?
Obserwuj wątek
    • Gość: pewal Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 11:33
      Jestem w tej samej sytuacji (koniec gwarancji 20.6). Z tego co wiem po
      rozmowach to zakres ubezpieczenia (bo to nie jest przedłużenie gwarancji) jest
      taki sam jak w czasie gwarancji rocznej. Podejrzanym wydaje mi się zapis o
      wyłączeniu z zakresu napraw "materiałów eksploatacyjnych" cokolwiek by to
      znaczyło. Jedyna zaleta to to, że można dostać samochód zastępczy na czas
      naprawy. Moje zdanie jest takie, na lakier 3 lata gwar., na perforację 12 lat,
      zostaje silnik i elektronika. Koszt - ok. 2000 za 2 lata albo do 60 kkm do tego
      dolicz obowiązkowe przeglądy w serwisie. Ja odpuściłem sobie bo za te pieniądze
      (ok. 3000 PLN) można zrobić całkiem porządną naprawę w/w zespołów. A poza tym
      Assistance (bezpłatny przy AC) zapewnia mi spanie na trasie, albo wypożyczenie
      samochodu itp na przejazd do domu. Ale decyzja należy do Ciebie. Napisz co
      zdecydowałeś. Pozdr. Pewal
      • Gość: piotr Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: 193.59.95.* 01.06.02, 23:09
        Pewal,
        ty Ty pierwszy podejmiesz decyzję, u mnie gwarancja upływa w połowie lipca.
        Pochwal się pierwszy swoją decyzją.
    • Gość: Koli Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 01.06.02, 14:27
      Gość portalu: piotr napisał(a):

> Zastanawiam się nad tym (za miesiąc upływa roczna gwarancja) - proszę o opinie
      > użytkowników (czytałem ulotkę).
      > Czy np. wymienią tłumik jak się przepali? Albo naprawią elektronikę? Albo
      > wymienią żarówkę xenon za 1,5kPLN?

Jeżeli chodzi o tłumik, czy żarówke to zapomnij..
      To ubezpieczenie obejmuje cały samochód poza elementami eksploatacyjnymi, czyli
      wyłaczone są m.in.
      - klocki hamulcowe
      - akumulator
      - pióra wycieraczek
      - układ wydechowy

Mnie gwarancja kończy sie w Sierpniu i tez sie zastanawiam nad tą opcją.
      Ale jak na razie nic sie z autem nie dzieje i głęboko się zastanawiam czy warto...
      Teoretycznie poza ewentualnymi przygodami typu crash to do tych 100.000 nic nie
      powinno sie stać...
      Z drugiej strony dam te 1500PLZ i mam wszystko w d...
      Z każda pierdółą można sie u nich pojawić.
      Ja zakładam, że z silnikiem, czy całym układem napedowym jako takim sie nic nie
      będzie działo, obawiam sie raczej właśnie jakiejś pierdóły, w formacie obluzowane
      to czy tamto.
      Ale chyba sie zdecyduję, bo spokój ducha jest najważniejszy....

• Gość: sylas Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: *.nsm.pl / 195.117.137.* 01.06.02, 21:17
      Uważam, że warto. W mojej Thalii po pół roku użytkowania uszkodził się zwijacz
      poduszki powietrznej. Oczywiście wymienili w ramach gwarancji, ale gdyby to się
      stało pół roku później, kosztowałoby to 500 zł. Dlatego wykupię tę dodatkową
      gwarancję. 1200 zł i mam święty spokój przez 2 lata (powiedziano mi, że auto-
      non stop taką awarię jak miałem też by objęło, jak i inne usterki elektroniczne
      i mechaniczne).
      • Gość: pewal Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 09:14
        Myślałem, że zrozumiałeś, że odpuściłem sobie. Argumenty podałem wcześniej.
        Pozdr. Pewal
        • Gość: sylas Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: *.nsm.pl / 195.117.137.* 02.06.02, 11:09
          To chyba miała być odpowiedź na list Piotra...
          Mam nadzieję, bo w przeciwnym wypadku jej nie rozumiem...
          • Gość: pewal Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 19:33
            Gość portalu: sylas napisał(a):

> To chyba miała być odpowiedź na list Piotra...
            > Mam nadzieję, bo w przeciwnym wypadku jej nie rozumiem...

Oczywiście, że tak. Tylko jakoś dziwnie się wstawiło. Pozdr. Pewal
            • Gość: pb Re: Program Renault AutoNonStop - czy ktoś korzysta/ł? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 20:34
              Mam 4 renault a 2-gie od nowości (scenic) - koniec gwarancji 30.08.02 i nie mam
              zamiaru płacić za dodatkową gwarancje!!! A dlaczego?
              1. Uważam, że wszelkie usterki "wychodzą" w samochodach w 1-szym roku
              użytkowania
              2. 3-lata temu - w 1998 - kupiłem nowego clasica i też się zastanawiałem kupić
              czy nie (program auto-non stop) - oczywiście nie kupiłem, przejechałem do
              sierpnia 2001 90kkm i żadnych usterek nie było - więc wygrałem. Teraz też nie
              mam zamiaru dawać komuś zarobić, te samochody i tak są b.drogie.
              pozdrawiam
              PB
              • Gość: piotr Prosimy o więcej takich opinii IP: *.orlen.pl 04.06.02, 08:12
                dzięki za info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka