Gość: aaa IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 03.02.05, 13:44 czy wogóle ma to sens? czy faktycznie powoduje mniejsze zużycie, zwiększa moc, "chroni" silnik? testerzy! podzielcie się informacją! Link Zgłoś Obserwuj wątek
emes-nju Re: bp ultimate czy shell V-power? 03.02.05, 13:51 Testy byly prowadzone i nie wykazaly znaczacych roznic (z wyjatkiem ceny). Jak doszukam sie zrodel to dam glos. Poza tym beznzyna wychodzaca z rafinerii moze byc cacy, ale pan Ziutek ze stacji moze ja "uszlachetnic"... Link Zgłoś
Gość: aaa Re: bp ultimate czy shell V-power? IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 03.02.05, 13:57 zakładam (hjehje w swej nieświadomości być może), że bp ani shell nie zatrudniają "panów zenków"... Link Zgłoś
emes-nju Re: bp ultimate czy shell V-power? 03.02.05, 14:06 No to panow Mieciow. Stacje zatrudniaja ludzi za glodowe pensje wiec, wobec duzego przyzwolenia spolecznego na okradanie pracodawacy, mozesz miec pewnosc, ze raz na jakis czas jakis kant bedzie. Link Zgłoś
wojtekg1981 Re: bp ultimate czy shell V-power? 03.02.05, 15:09 i tu sie mylisz ostatnio jak zatankowalem na shelu to balem sie ze do domu nie dojade taki syf mi wlali od tamtej poty nie tankuje na shelu tylko na prywatnej stacji kolo domu i jakby co to wiem komu przy..... narazie jest wszystko ok Link Zgłoś
Gość: dirk Re: bp ultimate czy shell V-power? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:58 byl temat poszukaj wstecz.... na niektorych autach jest minimalna ale to baaaaaardzo mininalna roznica (shell) ja tankuje statoil czasami shell !!!!! Link Zgłoś
Gość: Wiolcia Re: bp ultimate czy shell V-power? IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 03.02.05, 17:37 od jakiegos czasu tankowałam v-power i... myslalam ze mi elektryka nawala w aucie bo obroty dziwnie mi skakały teraz niedawno okazało sie ze to nie była elektryka tylko... benzyna która mi zamarzła a samochod nie odpalil mimo szczerych chęci. Skończyło sie na dolewce denaturatu. Teraz szukam stacji gdzie nie bede miała juz takiego problemu. Jestem na etapie sprawdzania bp zobaczymy narazie nie ma mrozow wiec... samochod jezdzi ;) pozdrawiam pa Link Zgłoś
Gość: marysia Re: bp ultimate czy shell V-power? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:24 z powodu shella (Wwa ul. Stawki) samochód mi nie chciał odpalić, to było w listopadzie, gdy się pierwsze zimniejsze noce zrobiły, słyszałam, że trzeba na nich bardzo uważać. teraz tankuję na jednej konkretnej stacji BP (ostrobramska), i ultimate jest rzeczywiście a) cichszy, b) troszkę zwiększa przyspieszenie c) wydaje mi się, że spala się go dokłądnie tyle samo... mam peugeota 206 2.0 HDI. Link Zgłoś
Gość: Wally Re: bp ultimate czy shell V-power? IP: *.icpnet.pl 03.02.05, 20:35 Niedawno opis testu BP ultimate opisało w jednej z gazet. Testowało Pb98 ultimate w EVO VIII. Wyszło, że działa. Różnica kilku procent w porównaniu z normalnym paliwem. Pozdro Link Zgłoś
Gość: Woj Re: bp ultimate czy shell V-power? IP: 62.29.254.* 03.02.05, 22:09 A czy probke paliwa kupili na losowo wybranej stacji (anonimowo), czy tez dostali paliwko od BP? To bardzo wazna informacja. Link Zgłoś
Gość: 9ton kupiłem ultimate IP: *.wil.pk.edu.pl 04.02.05, 08:47 jak frajer wlałem do pełna (a bak był prawie pusty). jechałem w trasę i kupiłem, skuszony reklamą że lepiej silnik przy niej pracuje i ze mniej pali. czy silnik chodzi ciszej? - nie wiem, bo dzieci trejkotały bez przerwy, czy jest bardziej elastyczny? - nie zauważyłem różnicy (a miałem gdzie), czy mniej pali? - absolutnie nie! przeciętnie przy delikatnej jeździe na trasie mój samochód spala poniżej 6 l/100km. Z bp ultimate spalił średnio 7,5l!! albo orżnęli mnie na jakości albo na ilości. tak czy siak więcej tego badziewia nie kupię. dodam jeszcze że podobne odczucia miałem z benzyną szela - wipałer95. jadąc nad morze w jedną stronę na zwykłej benzynie spalił poniżej 6l (auto było doładowane maksymalnie) w drogę powrotną na wipałeże spalił dobre 7l. a mówią, że człowiek uczy się na błędach... ibiza z silniczkiem "od wycieraczek" 1.4 Link Zgłoś
wojtekg1981 Re: bp ultimate czy shell V-power? 04.02.05, 09:06 druga wazna ile BP zzaplacilo za ten test?? Link Zgłoś