Dodaj do ulubionych

Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla adminów

10.02.05, 10:09
Mam parę pomysłów jak "ulepszyć" forum dla adminów, wpisujcie swoje - jest to
kontr-propozycja dla pomysłow takich jak obowiązkowe logowanie. Według mnie
to są rzeczy, które by ucieszyły uczestników forum auto-moto:

- zniesienie obowiązkowego logowania

- wprowadzenie "avatarów" - czyli graficznych wizytówek użytkowników
zalogowanych np. zdjęcie lub logo albo zdjęcie samochodu użytkownika

- wproadzenie obok avatara inforamcji o użytkowniku (od kiedy na forum, ilość
wpisów itd.)

- wproadzenie możliwości oceny użytkownika zalogowanego przez innych
uczestników forum (przyznawanie punktów od których zależy stopień z punktu
poniżej)

- wprowadzenie "stopni" na forum dla najbardziej aktywnych użtykowników
którzy mają majwięcej punktów, np mogą oni decydować który temat jest "sticky"

- wprowadzenie tematów tzw. sticky (przyklejony) - więc najciekawsze bądź
zawsze aktualne tematy są wyszczególnione na górze

- wprowadzenie na górze opcji oglądania tylko tematów w których były nowe
wpisy w ciągu ostatnije 1 h, ostatnicj 12h, ostatnicj 24h

- wprowadzenie opcji na górze wylistowania najbardziej aktywncyh tematów
(gdzie się najwięcej działo)

- wprowadzenie możliwości wklejania zdjęć do postów (oczywiście z
ograniczeniem żeby nie robiono postów 2 MB - ograniczenie np. 300 kb zdjęć w
jednym poście)

- wprowadzenie możliwości dołączania plików dźwiękowych np. pracujące V8 :D

Wpisujcie swoje propozycje. Admini, czy jest szansa żeby cokolwiek z tego
wprowadzić?
Obserwuj wątek
    • janusz_kluczyk Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 10:18
      hehehe... bez przesady ;] wystarczy funkcja automatycznego logowania ;]
      • szymizalogowany Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 10:20
        janusz_kluczyk napisał:

> hehehe... bez przesady ;] wystarczy funkcja automatycznego logowania ;]

Takie programy do robienia forum, które mają te wszystkie możliwości albo
        większość z nich są dostępne w sieci chyba za darmo. Może można je jakoś
        przyłączyć tutaj?
        • mess220 Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 10:27
          Jesli chcialbys tego wszystkiego to trzeba poprostu zmienic forum. Watpie zeby
          tu dalo sie takie rzeczy wprowadzic.

A logowanie jest spoko. Nie ma gnoju.
    • b12 Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 10:32
      szymizalogowany napisał:

> - wproadzenie obok avatara inforamcji o użytkowniku ( ilość wpisów itd.)

> - wprowadzenie "stopni" na forum dla najbardziej aktywnych użtykowników
      > którzy mają majwięcej punktów, np mogą oni decydować który temat jest "sticky"

Za to lubię to forum, że takich bzdur tu nie ma. Każdy, kto tu jest od jakiegoś
      czasu wie, kto tu ma coś do powiedzenia a kto wpisuje byle co dla samego
      wpisywania (jak ty).
      Nie po to tu jestem, żeby podniecać się liczbą postów przy moim avatarze z mega
      Xxedosem.... Jeśli natomiast ciebie to podnieca, może trzeba było pobawić się
      qw żołnierzyków i wstąpić do Wojska Polskiego?? Tam takich lubią..
      • mobile5 Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 10:39
        Proponuję jeszcze oceny na koniec semestru i przymus konstruktywnej samokrytyki.
      • sympatico.ca Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 10:51
        > Za to lubię to forum, że takich bzdur tu nie ma. Każdy, kto tu jest od
        jakiegoś
        >
        > czasu wie, kto tu ma coś do powiedzenia a kto wpisuje byle co dla samego
        > wpisywania (jak ty).
        > Nie po to tu jestem, żeby podniecać się liczbą postów przy moim avatarze z
        mega
        >
        > Xxedosem.... Jeśli natomiast ciebie to podnieca, może trzeba było pobawić się
        > qw żołnierzyków i wstąpić do Wojska Polskiego?? Tam takich lubią..

Dobre,popieram na 1000%,sam nie lubie innych syfiastych for,kolorowych az oczy
        bola z roznymi stopniami,emotionami,obrazkami itp.
        Na stopniach uzaleznionych od ilosci wpisow na forum zalezy chyba jedynie taki
        debilom jak szymi,ktorzy w cigu miesiaca dokonuja 1500 wpisow w tym 80% to
        sraka po przeczytaniu Autoswiata albo obejrzeniu nowego prospektu u dylera BMW
        hehe!
    • myfirstalfa wzor forum auto-moto 10.02.05, 10:44
      wzorem dla tego forum powinno byc forum
      www.motor-talk.de
      logowanie jest obowiazkowe
      avatar, ilosc postow, data pierwszego zalogowania,
      sygnatura, mozliwosc wklejania zdjec (150kb)

pozdrawiam
      myfirstalfa

• mess220 Re: wzor forum auto-moto 10.02.05, 10:48
        Chyba sobie kpisz. TO forum uwazam za badziewne, ale nigdy bym go nie zmienil
        na to przytoczone przez ciebie.
        • mobile5 Re: wzor forum auto-moto 10.02.05, 11:02
          Pora zaśpiewać jakiś rapsod. Teraz będzie świętoszkowato. Jak nie czerwoni, to
          czarni. Co za życie.
        • myfirstalfa Re: wzor forum auto-moto 10.02.05, 11:13
          a moge sie spytac na ile operujesz jezykiem niemieckim??

pozdrawiam
          myfirstalfa
          • mess220 Re: wzor forum auto-moto 10.02.05, 11:46
            Jezykiem niemieckim nie operuje prawie wogole, ale nie przeszkadza mi to ocenic
            szablonu forum, z ktorym mialem stycznosc takze w jezyku polskim i uwazam go za
            fatalny.
      • szymizalogowany Re: wzor forum auto-moto 10.02.05, 10:56
        A dla mnie www.m3forum.net

Standard, ale większość dostępnych opcji ma.

Poza tym wszystki ewynalazki, o których pisałem są opcjonalne i dostępne dla
        zalogowanych, inni mogą pisać jako goście i z tego nie korzystać.

• cool_piwo Re: wzor forum auto-moto 10.02.05, 21:28
        Cześć,

No nie wiem, nie wiem... To całkiem inne fora - tutaj standardowo jest wyświetlane drzewo, dzieki któremu możemy podpinać posty do tego do kogo chcemy odpowiedzieć.. I to jest typ forum który lubię, pozatym na "str. głównej" tego forum mieści się dużo wątków - nie tak jak w innych (wiem, że można zmienić), ale tutaj wszystko jest tak jak powinno - a tam zmieściłoby się conajmniej 2x tyle tekstu ...

Za to za dobry pomysł uważam wprowadzenie koło nicka ilości napisanych postów + ew. tzw. rang.

Konieczność logowania już jest - dzięki wam za to! Mam nadzieje, że forum zrobi się normalniejsze...

Avatar? Niee... Nie w takim rodzaju forum - w tym które podałeś to pasuje, ale tam jest 2x więcej pierdół niż ważnego tekstu (nie mówię o jakości pisanych tam tekstów, tylko różnych pierdól np. w stylu avatara)

Wklejanie zdjęć... Jak najbardziej! Byle by ograniczyć możliwość wklejania zdjęcia do określonej wagi + koniecznie określonych rozmiarów (niezbyt miłe jest oglądanie forum, które można przewijać i przewijać "w prawo" bo jedno zdjęcie było za długie..)

Plus dodatkowo od siebie dodam możliwość włączania w posta/wątek tagów HTML - czasami takie głupie "wyboldowanie" bardzo pomaga...

Ale to wszystko, to tylko moja opinia:)

• woman29 Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 10:51
      Sugeruje zebys zalozyl swoje wlasne priv forum.
    • kpt_stopczyk Szymi nie przesadzaj z tymi opcjami 10.02.05, 11:14
      to forum ma ta zalete ze jest przejrzyste
      na tle innych wzbogaconych o rozne dzialy, gwiazdki emotki i obrazki

po chwilowym spadku wszystko wroci do normy
      ale tej wlasciwej czyli
      jak to napisal mess220 "nie bedzie gnoju"

jak chcesz takiego forum o jakim piszesz to
      jest takie np : motonews.pl/forum/

tam jest wszystko emotki obrazki oceny daty i inne wodotryski

FORUM MUSI BYC MAKSYMALNIE PROSTE
      bez nadmiaru informacji
      logowanie obowiazkowe wystarczy
      zadnych zmian wiecej
    • charlie_x Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 12:03
      ..proste rzeczy są najlepsze.Jak dla mnie to takie 'ulepszenia'
      zupełnie odpadają.Od obrazków i melodyjek są gazety i gsm-y.Tutaj najlepiej
      sprawdza się formuła <<krótko, rzeczowo i ..koniec.>>.pozdr.
      • wio4litery Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 20:10
        Widzę, że autorowi wątku marzy się przerost formy nad treścią.
        Avatary i cuda wianki masz kolego na forum AŚ.
        Efekt jest taki, że prawie nie ma tam miejsca na tekst.
        Tu na szczęście tego nie ma. Inaczej i mnie by nie było.
        Cokolwiek by nie mówić, GW ma najbarzdziej przejrzyste fora
        i nie tylko ja tak sądzę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20286298&v=2&s=0

w4l
    • bejrutek Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 20:21
      Jak zmierzyc najbardziej aktywni????? Bo chyba nie ilością, każdy będzie
      generował wtedy na siłe ilość bzdur. Jakość ciężko zmierzyc i o cenić. To nie
      konkurs piekności! Tu chodzi właśnie o zderzenie poglądów.
    • yaa Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 20:22
      Jak widać zdania są podzielone. Niewątpliwie proponowane zmiany doprowadziłyby
      do zupełnej zmiany charakteru forum gazeta.pl. A wydaje mi się, że tak duża
      popularność tego forum wskazuje, że taka radykalna zmiana nie jest potrzebna.
      Niewątpliwie wszystko jest zmienne i forum też będzie ewoluowało. Czy w
      kierunku zaproponowanym przez autora wątku ? Pożyjemy, zobaczymy. Osobiście
      wątpię.
      Pozdrawiam
      Yaa
      • izigiol Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 20:39
        a co mam zrobic zeby po kliknieciu tematu wypowiedzi byly juz otwarte a nie
        klikac "pokaż treść wszystkich"
      • szymizalogowany Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 20:43
        yaa napisał:

> Jak widać zdania są podzielone. Niewątpliwie proponowane zmiany
        doprowadziłyby
        > do zupełnej zmiany charakteru forum gazeta.pl. A wydaje mi się, że tak duża
        > popularność tego forum wskazuje, że taka radykalna zmiana nie jest potrzebna.
        > Niewątpliwie wszystko jest zmienne i forum też będzie ewoluowało. Czy w
        > kierunku zaproponowanym przez autora wątku ? Pożyjemy, zobaczymy. Osobiście
        > wątpię.
        > Pozdrawiam
        > Yaa

Na początek moglibyście autologin wprowadzić, bo ten system logowania co tu
        jest to chyba jeszcze windows 3.0 :)

• lupus1 Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 21:59
          Szymi jakiej przegłądarki używasz?? W większości przy pierwszym logowani wyskakuje okno z zapytaniem czy chcesz logować sie automatycznie. Potem wystarczy tylko ctrl+enter i po problemie.
          • szymizalogowany Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 22:02
            > Szymi jakiej przegłądarki używasz??

Nie znam sie na komputerze specjalnie.

Jak to poznać?
            • lupus1 Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 22:04
              Z tego co wiem to w IE6 i wszystkich Operach tak jest. Musisz poszukać w ustawieniech przeglądarki. W operze przy pierwszym logowaniu automatycznie wyskakuje okno z zapytaniem czy logować sie automatycznie.
              • szymizalogowany Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 22:08
                lupus1 napisał:

> Z tego co wiem to w IE6 i wszystkich Operach tak jest. Musisz poszukać w
                ustawi
                > eniech przeglądarki. W operze przy pierwszym logowaniu automatycznie
                wyskakuje
                > okno z zapytaniem czy logować sie automatycznie.

W jakich ustawieniach? Gdzie mam pstryknąć myszą?
                • cool_piwo Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 22:12
                  szymizalogowany napisał:

> W jakich ustawieniach? Gdzie mam pstryknąć myszą?

Ustawienia, albo narzędzia, albo /opcje, albo settings ... U góry, pod tym paskiem z nazwą przeglądarki:) musisz troche poszukać.
                  _______

Jak poznać przeglądarke? Jej nazwa jest na pasku u samej góry (".... - Opera" albo ".... - Microsoft Internet Explorer" albo jeszcze inne (domyślam sie, że używasz IE, czyli standard w windzie:) )

BTW - Polecam Operę, jest nie do pobicia - przynajmniej dla mnie:)

• cracovian Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 11.02.05, 04:24
                    pobic opere mozna bardzo latwo. Teraz jest Firefox:
                    www.mozilla.org/products/firefox/
      • sajkopatyk Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 11.02.05, 08:30
        Duża popularnośc tego forum ?? Chyba kpisz . Bywałem na zagranicznych forach i
        w porównaniu ,forum auto-moto wygląda jak wiocha i nie piszę tu tylko o
        wyglądzie ,ale i o treści . Zdecydowanie na zagranicznych forach ,jest większa
        kultura i jeżeli o coś poprosisz to to dostajesz . Wielu rzeczy się tam
        dowiedziałem ,o których tu nie ma nikt pojęcia .
        • wio4litery Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 13.02.05, 13:35
          sajkopatyk napisał:

> Duża popularnośc tego forum ?? Chyba kpisz . Bywałem na zagranicznych forach i
          > w porównaniu ,forum auto-moto wygląda jak wiocha i nie piszę tu tylko o
          > wyglądzie ,ale i o treści .

Treść bywalcu i światowcu to kwestia nia admina lecz piszących. W tym ciebie.

> Zdecydowanie na zagranicznych forach ,jest większa
          > kultura i jeżeli o coś poprosisz to to dostajesz .

No to pokaż klasę i kulturę zamiast krytykować, mądralo.

w4l

> ad.1. bzdurą jest twierdzenie, że gdy olej jest zimny to nie dociera wszędzie,
          > dowód: reklama oleju magnatec mówi, że ten olej "jeszcze bardziej powleka"
    • bejrutek Re: Propozycje ulepszeń forum Auto-Moto dla admin 10.02.05, 20:38
      ocenianie innych użytkowników przez innych?( chcesz się kopać z koniami ) :)),
      reszta może być.
    • cracovian Szymi - tyle sie nameczylem i nic... 11.02.05, 04:23
      Chciales pracujace V8 to masz:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=20318093&a=20318093
      • szymizalogowany Re: Szymi - tyle sie nameczylem i nic... 11.02.05, 09:03
        hehe

KOZAK! Taki dźwięk TO JEST TO !!!

Nagraj coś jeszcze!

Wcześniej nie napisałem opini bo się wkurzyłem, że wy tam macie takie cuda, a w
        Europie zmuszają zwykłych ludzi do TDI :) i jest "kle kle kle kle" :((((

Ps. Chyba się tam do was przejadę na parę lat :)
        • cracovian Re: Szymi - tyle sie nameczylem i nic... 11.02.05, 15:14
          Po pierwsze jak przyjedziesz to nie wrocisz, a jesli wrocisz to sobie jakas
          fajna maszyne na mienie przesiedlencze mozesz przywiezc, wiec i tak wyjdziesz
          na plusa :)

interia.pl o GTO:
          motoryzacja.interia.pl/news?inf=542774
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka