Gość: Yosarian IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 14.06.02, 12:17 Byłem, oglądałem. Niczego sobie. Zwłaszcza światła z tyłu mi się podobały. Całkiem zgrabna bryczka. Dobre wyposażenie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: Ibiza - nowa IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 14.06.02, 12:59 A mi sie w ogole nie podoba, stara jest ladniejsza. Link Zgłoś
Gość: darekk Re: Ibiza - nowa IP: 217.153.117.* 14.06.02, 13:12 moim zdaniem zdecydowanie najatrakcyjniejsza z calego rodzenstwa: fabia-polo- ibiza. dobra relacja wyposazenia do ceny. Link Zgłoś
Gość: darekrm Re: Ibiza - nowa IP: 217.11.142.* 14.06.02, 20:15 Poprawiam poprzedni post. Będąc dzisiaj na przeglądzie z innym dzieckiem Seata, pozwoliłem sobie troszeczke pogmerać przy tym najnowszym. Osobiście posiadalem Ibizę w wersji sprzed '98, moja połowica zamęcza (dosłownie) od dwóch lat wersję odświeżoną. Za podstawową zaletę nowej wersji uważam powiększnie miejsca na nogi pasażerów.Ogólnie powiększono przestrzeń wewnętrzną. Design kokpitu - sprawia bardzo przyjemne wrażenie, niemiecka ergonomia, oprawa spokojna odbiegająca od tej typowo niemieckiej. Dźwignia biegów - skoki lewarka są krótsze. Fotele - akurat, lepsze trzymanie boczne. Tablice czytelne. Znowu nie postarali się o więcej schowków. Bagażnik gabarytowo podobny, lepiej ukształtowany. Co do wyglądu? Fakt tylne światła są perfekcyjne, ale sam tył ma zbyt "pionowe" proporcje. Przód - na moje odzczucie coś jest nie tak z ukształtowaniem linii reflektorów przednich - osobiście oczekiwałem, że będą bardziej zbliżone do tego co prezentowano w Salsie i Tango. Z prototypów pozostał jedynie gril. Podobne odzucia prawdę mówiąc miałem w odniesieniu do Civic'a '98, ale czas to zweryfikował. Teraz krótki spacerek. Tak samo "sztywna" pewna siebie. Zdecydowanie lepsze zawieszenie, póltwarde, lepsze resorowanie. Skrzynia zestawiona podobnie - krótko, dynamicznie. Teraz czekam na nowe Toledo, o ile nie przekona mnie Salsa, bo nie darzę sympatią kurduplovanów. Tyle moich odczuć w stosunku do tego, czym sam wcześniej jeździłem. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: a Re: Ibiza - nowa IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 00:01 według mnie bardzo ładna Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Ibiza - nowa IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 15.06.02, 20:33 Byłam , przejechałam się i jestem pod wrażeniem. Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: Ibiza - nowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 13:31 Czesc Dzis postanowilem rowniez sie udac do salonu seata obejrzec to cudo. I pierwsze wrazenie jest dosc pozytywne. Linnia samochodu jakby podchodzi mi pod alfe 147 (w kazdym razie widac ta sama reke, lub z tej samej szkoly :)) Podobna powierzchnia szyb co w alfie i wogule takie detale. Ale gorzej jest juz w srodku o ile wyglad mi sie podobal to z miejscem jest dosc krucho. Siedzenie udalo mi sie odsunac do samego konca i okazalo sie ze jest to pozycja ktora jest wygodna dla mnie, ale osoba minimalnie wyzsza (a ja nie jestem jakims wielkoludem) bedzie miala problemy z miejscem. A przy odsunietym fotelu max do tylu na tylnej kanapie z miejscem tez nie jest za wesolo. Ale jak zajzalem do bagaznika to juz sie dowiedzialem dlaczego w srodku jest jakby mniej miejsca. Otoz bagaznik jest zdecydowanie wiekszy niz w oprzedniczce a przynajmniej dluzszy. Ja osobiscie mam Polo poprzedniej generacji, czyli blizniaka Ibizy poprzedniej generacji i jest w niem z przodu zdecydowanie wiecej miejsca, a przynajmniej fotel mozna dalej odsunac (tak ze ledwo moge wcisnac pedaly do konca) A ceny sa chyba takie dosc standardowe w tej klasie. Wersja z salonu (1.2 pojemnosci, abs, poduszki, 5d) kosztowala niecale 40 tys Ale ogolnie pozytywne wrazenia Pozdrawiam Link Zgłoś