Dodaj do ulubionych

Ibiza - nowa

IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 14.06.02, 12:17
Byłem, oglądałem. Niczego sobie. Zwłaszcza światła z tyłu mi się podobały.
Całkiem zgrabna bryczka. Dobre wyposażenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Ibiza - nowa IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 14.06.02, 12:59
      A mi sie w ogole nie podoba, stara jest ladniejsza.
      • Gość: darekk Re: Ibiza - nowa IP: 217.153.117.* 14.06.02, 13:12
        moim zdaniem zdecydowanie najatrakcyjniejsza z calego rodzenstwa: fabia-polo-
        ibiza. dobra relacja wyposazenia do ceny.
        • Gość: dare Re: Ibiza - nowa IP: 217.11.142.* 14.06.02, 19:32
          • Gość: darekrm Re: Ibiza - nowa IP: 217.11.142.* 14.06.02, 20:15
            Poprawiam poprzedni post.

Będąc dzisiaj na przeglądzie z innym dzieckiem Seata, pozwoliłem sobie
            troszeczke pogmerać przy tym najnowszym.
            Osobiście posiadalem Ibizę w wersji sprzed '98, moja połowica zamęcza
            (dosłownie) od dwóch lat wersję odświeżoną.
            Za podstawową zaletę nowej wersji uważam powiększnie miejsca na nogi
            pasażerów.Ogólnie powiększono przestrzeń wewnętrzną.
            Design kokpitu - sprawia bardzo przyjemne wrażenie, niemiecka ergonomia,
            oprawa spokojna odbiegająca od tej typowo niemieckiej.
            Dźwignia biegów - skoki lewarka są krótsze.
            Fotele - akurat, lepsze trzymanie boczne.
            Tablice czytelne. Znowu nie postarali się o więcej schowków.
            Bagażnik gabarytowo podobny, lepiej ukształtowany.
            Co do wyglądu?
            Fakt tylne światła są perfekcyjne, ale sam tył ma zbyt "pionowe" proporcje.
            Przód - na moje odzczucie coś jest nie tak z ukształtowaniem linii reflektorów
            przednich - osobiście oczekiwałem, że będą bardziej zbliżone do tego co
            prezentowano w Salsie i Tango. Z prototypów pozostał jedynie gril. Podobne
            odzucia prawdę mówiąc miałem w odniesieniu do Civic'a '98, ale czas to
            zweryfikował.
            Teraz krótki spacerek.
            Tak samo "sztywna" pewna siebie. Zdecydowanie lepsze zawieszenie, póltwarde,
            lepsze resorowanie. Skrzynia zestawiona podobnie - krótko, dynamicznie.
            Teraz czekam na nowe Toledo, o ile nie przekona mnie Salsa, bo nie darzę
            sympatią kurduplovanów.

Tyle moich odczuć w stosunku do tego, czym sam wcześniej jeździłem.
            Pzdr.
            • Gość: a Re: Ibiza - nowa IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 00:01
              według mnie bardzo ładna
    • Gość: martynka Re: Ibiza - nowa IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 15.06.02, 20:33
      Byłam , przejechałam się i jestem pod wrażeniem.
    • Gość: polokokt Re: Ibiza - nowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 13:31
      Czesc
      Dzis postanowilem rowniez sie udac do salonu seata obejrzec to cudo.
      I pierwsze wrazenie jest dosc pozytywne. Linnia samochodu jakby podchodzi mi
      pod alfe 147 (w kazdym razie widac ta sama reke, lub z tej samej szkoly :))
      Podobna powierzchnia szyb co w alfie i wogule takie detale. Ale gorzej jest juz
      w srodku o ile wyglad mi sie podobal to z miejscem jest dosc krucho. Siedzenie
      udalo mi sie odsunac do samego konca i okazalo sie ze jest to pozycja ktora
      jest wygodna dla mnie, ale osoba minimalnie wyzsza (a ja nie jestem jakims
      wielkoludem) bedzie miala problemy z miejscem. A przy odsunietym fotelu max do
      tylu na tylnej kanapie z miejscem tez nie jest za wesolo. Ale jak zajzalem do
      bagaznika to juz sie dowiedzialem dlaczego w srodku jest jakby mniej miejsca.
      Otoz bagaznik jest zdecydowanie wiekszy niz w oprzedniczce a przynajmniej
      dluzszy.
      Ja osobiscie mam Polo poprzedniej generacji, czyli blizniaka Ibizy poprzedniej
      generacji i jest w niem z przodu zdecydowanie wiecej miejsca, a przynajmniej
      fotel mozna dalej odsunac (tak ze ledwo moge wcisnac pedaly do konca)
      A ceny sa chyba takie dosc standardowe w tej klasie. Wersja z salonu (1.2
      pojemnosci, abs, poduszki, 5d) kosztowala niecale 40 tys
      Ale ogolnie pozytywne wrazenia
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka