anetkapb 01.04.05, 19:03 Mam pytanie, czy znacie opony tej firmy i co o nich sądzicie? Czy warto je kupić, czy są dobre i ciche? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
x_1000 Re: Opony BARUM! 01.04.05, 19:30 Barum to syf ich jedyna zaleta jest cena.Sam kiedys rozwazalem kupno Bravurisow ale w dwoch roznych serwisach oponiarskich mi je odradzano,masa reklamacji,guzy i wogole szajs. Link Zgłoś
siwy-55 Re: Opony BARUM! 01.04.05, 19:44 anetkapb napisała: > Mam pytanie, czy znacie opony tej firmy i co o nich sądzicie? Czy warto je > kupić, czy są dobre i ciche? Pozdrawiam -------------------------------------------------------------------------------- ... jezeli Cie na to stac - unikaj opon "Barum" ! ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
bambus_us Re: Opony BARUM! 01.04.05, 20:50 Nie moge ci nic poradzic bo sam nigdy nie slyszalem o takich oponach .Ciekawy tylko jestem kto jest producentem tych opon?Wie ktos? Link Zgłoś
siwy-55 Re: Opony BARUM! 01.04.05, 21:19 www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/mapPerformPage?strLocation=Barum&strCountry=eur&google=1 Link Zgłoś
mobile5 Re: Opony BARUM! 01.04.05, 22:03 www.barum.sk/ Podpisuje się pod nimi Continental. Link Zgłoś
x_1000 Re: Opony BARUM! 01.04.05, 22:19 bambus_us napisał: > Nie moge ci nic poradzic bo sam nigdy nie slyszalem o takich oponach .Ciekawy > tylko jestem kto jest producentem tych opon?Wie ktos? Barum to dosc znany czeski producent cos jak u nas np.Debica czy Stomil,inwestorem strategicznym jest tam Continental. Link Zgłoś
budek72 Re: Opony BARUM! 01.04.05, 22:49 jezdze na zimowkach tej firmy juz 4 sezon i zachowuja sie super. codziennie pokjonuje 150 km po nieodsniezonych drogach na polwysep helski. nastepne kupie takie same, naprawde bajka jak za ta cene. polecam!!!!!!!!!! Link Zgłoś
psychcio Re: Opony BARUM! 02.04.05, 11:36 budek72 napisał: > jezdze na zimowkach tej firmy juz 4 sezon i zachowuja sie super..... Potwierdzam Twą opinię o tych oponach. Też jezdże 4.sezon:) Link Zgłoś
bambus_us Re: Opony BARUM! 01.04.05, 22:54 Osobiscie bylbym za kupieniem jakis opon produkowanych w Polsce ,zawsze to jakas pomoc rodzimej gospodarce. Link Zgłoś
derwisz911 Re: Opony BARUM! 02.04.05, 10:35 Kieydś kupiłem bravuris do volvo 850 w rozmiarze 205/50r16 W Trzymają bardzo dobrze, są trwałe, ciche. Niektórzy maja polskie kompleksy z powodu tej marki i odradzają, choc nie dotykali. Coż, kompleksy. Ja kupiłe, porównałem z michelinami jakie miałem wcześniej i doszedlem do wniosku, ze na suchym i mokrym lepiej jezdza barum. Aha! Na miśkach było napisane że "made in romania". Na barumach "made in france" pozdrawiam Link Zgłoś
derwisz911 Re: Opony BARUM! 02.04.05, 10:38 Aha! I pamiętaj, że w serwisach oponiarskich nie doradzają ci jakie opony są najlepsze, ale na jakich oni mają największą marżę. A jedno do drugiego ma się nijak... pozdrawiam Link Zgłoś
entry Re: Opony BARUM! 02.04.05, 12:44 jeździłem na zimowych i jedyny minus to głośny świst na mokrym, poza tym OK. Jeździłem też na letnich brilantis i muszę pryznać, że jestem pozytywnie zaskoczony, ciche i dość dobra przyczepność, na każdej nawierzchni. Za tę kasę na pewno lepsza od passio i Boże dopomóż! impulsera. Do wszystkich pseudopatriotów: nie znam żadnego wyrobu produkowanego w Polsce masowo, którego właścicielem nie byłby ktoś zza granicy, ale dam się przekonać jak usłyszę przykłady mojej ignorancji. Link Zgłoś
mejson.e Polecam 02.04.05, 16:47 Założyłem zeszłej wiosny (w miejsce Kormorana)i byłem mile zaskoczony. Ciche, miękkie, choć miałem wrażenie, że na mokrej drodze ciut słabo trzymają... Rozsądne opony dla rozsądnych ludzi. Jak masz kasę to kup Continentala ;-) Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Link Zgłoś
hnavi Re: Opony BARUM! 02.04.05, 17:36 Były kiedyś takie Barum Bravura. Najgorszy syf na rynku. Nie polecam. Może się poprawili, ale i tak nie polecam. Na mokrym asfalcie jak na lodowisku. Link Zgłoś
budek72 Re: Opony BARUM! 02.04.05, 20:30 barumki zimowe na mokrej nawierzchni sprawuja sie switnie (dobrze odprowadzaja wode). latem jezdze na Klebergu wiecej ich nie kupie. troche wody na ulicy i zapomnij o przyczepnosci. Link Zgłoś
wonnan29 Re: Opony BARUM! 02.04.05, 20:35 latem jezdze na Klebergu A co to Kleberg?Mi sie z jakims piwem kojarzy. Link Zgłoś
pawlos17 Re: Opony BARUM! 04.04.05, 13:27 Mam letnie bravurisy 185/65 R14. Opony OK z jednym zastrzeżeniem - słabo trzymają w zakrętach. Auto w zakrętach pływa bardziej niż na zimowych good yearach, ale są za to komfortowe na dziurach. Link Zgłoś
entry Re: Opony BARUM! 04.04.05, 21:06 Auto w zakrętach pływa bardziej niż na zimowych good > yearach, ale są za to komfortowe na dziurach od opon przede wszystkim wymagam przyczepności, komfort nie zapewni bezpieczeństwa Link Zgłoś