Dodaj do ulubionych

opinie o roznych samochodach m.in.vanach, minivana

06.04.05, 15:35
Witam!!!!! Czy samochody - minivany sa rzeczywiscie pojemne. Otoz maja duze bagazniki. Ale pytanie czy przestronne i szerokie wnetrze??? Czy maja duzo miejsca na nagi dla wszystkich pasazerow?????Czy sa warte kupna???? Kieruje sie tutaj do wlascicieli samochodow typu przede wszystkim van, minivan, kombi, sedan. Mam tu na mysli takie samochody jak Citroen xsara picasso, Renault Scenic, Renault Grand Scenic, Renault Espace, Renault Grand Espace, Chrysler Voyager, Chrysler Grand Voyager, Peugeot 807, Citroen C8, Citroen C5 Break, Fiat Multipla, Skoda Octavia Combi itp. Zależy mi glownie na przestronnosci wnetrza, ilosci miejsca na nogi oraz szerokosci wewnetrznej.
Obserwuj wątek
    • marcink719 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 06.04.05, 15:54
      czy duze samochody sa naprawde przestronne
    • marcink719 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 06.04.05, 15:55
      bardzo prosze o jakies opinie posiadaczy takich aut
      z gory dzieki
    • mir11 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 06.04.05, 16:07
      Mam mercedesa a klasa wersja long i jestem zdziwiony dużą ilościa miejsca na
      nogi na tylnich siedzeniach.
      • marcink719 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 07.04.05, 21:29
        kto z Was poleca takie samochody vany jak Renault citroeny: kombi c5 i xsara picasso oraz fiat multipla????????///

• marcink719 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 07.04.05, 21:31
        kto z Was poleca takie samochody jak vany jak Renault, citroeny: kombi c5 i xsara picasso oraz fiat multipla??????? ktory z tych jest najwygodniejszy na dlugie podroze za granice?????/

• andes Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 06.04.05, 16:07
      Miałem Scenica, teraz jeżdżę C-MAXem. Jestem zadowolony - pasażerowie nie narzekają, mam lepszą
      widoczność, dużo miejsca i nie muszę się "gramolić" tylko wygodnie wsiadam. Gdy jadę normalnym
      samochodem średniej klasy czuję że jestem zamknięty w pudełku.

Polecam minivany i Pozdrawiam
    • fertig14 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 06.04.05, 16:25
      W Voyagerze jest stosunkowo malo miejsca (nie znaczy, ze ciasno), ale za to wysminicie komfortowo.
    • greenblack do wlascicieli samochodow typu przede wszystkim va 06.04.05, 16:41
      an, minivan, kombi, sedan"

I jeszcze zapomniałeś o roadsterach i coupe.

Co za bełkot. Ale nieważne. Samochód musi mieć 5 metrów, żeby pomieścić 3 rzędy
      dorosłych. Ostatni rząd w wyrobach typu Zafira czy Grand Scenic nadaje się dla
      dzieci do lat 10.
    • chris62 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 06.04.05, 16:43
      Mam Scenika z roku 2000.
      W kwestii przestronności to trzeba powiedzieć zależy na jakiej przestronności Ci
      zależy. W porównaniu do kombi np Mondeo to bagażnik jest krótszy.
      Z kolei gdy przyjdzie zapakować jakieś pudło to otwór drzwiowy jest wyższy więc
      przejdzie. (Do mojego wsunąłem rower z kołami 28" i zamknąłem drzwi)
      Sam bagażnik ma 440 litrów ale przesuwając do przodu fotele rośnie.
      Fotele łatwo się wyciąga i auto przeistacza się w mini dostawczaka.
      Teraz o pasażerach- z przodu wygodniej być nie może siedzisz jak na domowym
      fotelu a nawet często po prostu lepiej zależy jaki ten domowy fotel.
      Tylne fotele są jednak przewidziane na szczupłe lub normalne osoby.
      grubasy mogą mieć za wąsko. Niemniej jednak osobnik 1,80 90 kg na skrajnych może
      wygodnie podróżować a środkowy fotel to tylko dla dziecka lub jako stolik do
      grania w szachy lub karty w czasie podróży (składa się oparcie i masz stolik)
      Z tyłu podłoga płaska wreszczie nie denerwuje mnie okopany środkowy tunel jak to
      w innych autach bywało. Do tego schowki, schowki i schowki.
      Wszystkie potrzebne klamoty tam poupychałem i w baga zniku mam porządek.
      Wadą minivana jest większy opór aerodynamiczny przy dużych prędkościach trzeba
      więcej mocy niż w niskim aucie.
      Oczywiście jeżeli po raz pierwszy poprowadzisz takie auto możesz poczuć się
      dziwnie ze względu na pozycję za kierownicą wysokość itp, ale zapewniam Cię po
      pewnym czasie nie będziesz chciał wracać do niskodupka.
      ta pozycja ma zalety-wsiadanie i wysiadanie, przestronność nawet za kierownicą -
      czy w zimowej kurtce czy w koszuli zawsze swobodnie, podczas jazdy nocnej
      olśnienie od jadących z przeciwka znacznie mniejsze i ta widoczność po prostu
      widzisz.
      Jeszcze jedna zaleta - minivan ma zwrotność kompakta - zajmuje mniej miejsca w
      garażu, łatrwiej manewrować na ciasnych parkingach itp.
      Polecam Scenika z silnikiem 2,0 16V 140 KM z używanych lub z najnowszych 2,0T
      soft turbo 165 KM lub wkrótce 185KM, ewentualnie poczekać na nową Zafirę.
      Picasso też fajna - świetne diesle choć Sceniki 1,9dCi też fajne (ciche i
      dynamiczne). O C-max trudno mi się wypowiadać mnie osobiście to auto niczym nie
      urzekło ale ponoć jest dobre w zawieszeniu i dobry diesel 2,0 TDCi.
      Sedany pomimo że mają często duże bagażniki są ograniczone właśnie otworem
      bagażnika czyli napchasz dużo małych ale nic dużego.
      • greenblack A zastanawiałeś się kiedyś, co dzieje się z tymi w 06.04.05, 16:45
        ielkimi pudłami i rowerami podczas wypadku?
        • andes Re: A zastanawiałeś się kiedyś, co dzieje się z t 06.04.05, 17:43
          dzieje się to samo co w kombi, hatchbacku, lub sedanie ze złożonymi siedzeniami. Bagaż zawsze
          zabezpieczam, do tego służą specjalne siatki.

Pozdrawiam
        • chris62 Re: A zastanawiałeś się kiedyś, co dzieje się z t 07.04.05, 09:51
          Bardziej bym sięzastanawiał co się dzieje z pasażerami i kierowcą o pudła nie dbam.
          Chyba oczywiste, że ładunek zawsze należy odpowiednio zabezpieczyć w każdego
          rodzaju samochodzie i to nawet zwykły nesseser, który np. połozony na tylnej
          półce sedana przy zderzeniu morze przefrunąć i palnąć w głowę kierowcę.
          Poruszyłeś zupełnie inny temat warto założyć wątek.
    • marcinc3 voyager 06.04.05, 20:27
      2 przednie fotele o ok 2 tyl ok 3 rzad nieciekawie mowie o wersji 7 osob z
      kapitanskimi fotelami ale komfort az milo
    • bocian4 ;-)))))) 06.04.05, 20:58
      Czy samochód który ma 5 metrów długości 1,8 szerokosci i 1,8 wysokości jest
      naprawdę pojemny? Czy moze pojemniejszy jest ten co ma 3 metry dlugosci, 1,5
      szerokosci i 1,3 wysokosci? JAk sądzicie?

MArcinku, a Ty jak sądzisz?

Moge tylko dodać z doswiadczenia - do Pontiaca Transport wchodzi 5 osobowa
      rodzina z psem leżącym pod nogami dzieci i bagażmi całej bandy wraz z nartami
      (2 mijsca zostaja w 2 rzędzie i 1 w trzecim a narty leża z boku. Wejdzie ci
      tyle do kombi?
    • kazimirz Lubiem luksus we wszystkih sytuacjah rzyciowyh, 07.04.05, 14:18
      ale nie mam tak durzej ilosci kapitalu, aby kupic sobie auto nowe luksusowe
      (np.Hjunaji Sonata) wiec przerobilem Nyse blaszaka, oczywiscie benzinka
      dolnozaworowa M20 (wysoka kultura).Niestety muj samochud ma tylko 4400 cm
      dlugosci,ale za to dysponuje niezalerznym zawieszeniem kul przednih, pali tak
      sobie 18-20/100km i jest dynamiczny, w porywah nawet 90kmh.
      Szkoda,rze w 1994 roku skonczono produkcjem tyh Wanuf.
    • marcink719 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 07.04.05, 21:24
      mam jeszcze pytanie: co sadzicie o multipli i ilosci przestronnosc, wygodzie szerokosci itp. czy jest to samochad rzeczywiscie rodzinny??????
      • mike68 Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 07.04.05, 21:37
        Fiat ??? no cos Ty , kup chryslera grand a usłyszysz
        dopiero szum powietrza powyzej 180 km/h
        • kali.gulla Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 07.04.05, 21:49
          przy chryslerze usłyszysz również szum wiatru jaki wydają pieniądze
          opuszczające twój portfel z prędkością 180 km/h. I nie chodzi tu o koszt paliwa.
    • typson Re: opinie o roznych samochodach m.in.vanach, min 07.04.05, 21:47
      jezdzilem scenicem oraz espacem. To drugie to hangar w porownaniu z pierwszym. W
      pierwszym jest po prostu wyzszy dach do daje wyzszy bagaznik. Ponad to siedzi
      sie bardziej pionowo wiec teoretycznie jest wiecej miejsca na nogi. Scenic jest
      chybotliwy i raczej dziwnie sie go prowadzi.
      Z kolei espace blizej do autobusu niz samochodu - mam na mysli pozycje za
      kierownica. Siedzi sie wyzej, wszystko widac z gory. Trzeba sie przyzwyczaic do
      duzej ilosci kompozytowych elementow nadwozia. Objawia sie to troche inna
      sztywnoscia auta. Bagaznik wielki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka