Dodaj do ulubionych

zakup samochodu

12.04.05, 17:48
co sprawdzic kupujac samochod okolo 10 letni zeby poznac jego rzeczywisty
stan techniczny i byc jak najmniej zaskoczonym pozniej. co ogladac, o co
pytac? poza tym ile wyniosa mnie oplaty za samochod sprowadzony z Niemiec (na
fakturze 100 euro) jakie sa i ile za co?
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: zakup samochodu 12.04.05, 17:54
      Wszystko.

Z takim poziomem wiedzy to lepiej powierz sprawę zawodowcom.
    • gelt Re: zakup samochodu 12.04.05, 18:13
      nie znam zawodowcow i chce sobie poradzic sam, wiec prosze o KONKRETNE rady
      • greenblack Re: zakup samochodu 12.04.05, 18:15
        Chcieć to ty możesz. Nawet nie potafisz wyszukać w internecie informacji
        wałkowanych od roku.
    • gelt Re: zakup samochodu 12.04.05, 18:34
      zajmij sie czyms innym i pozwol zeby inni mogli mi pomoc
      • hondziarz Re: zakup samochodu 12.04.05, 18:40
        koleś: temat opłat był wałkowany ze sto razy, sam przynajmniej z pięć razy
        wyjaśniałem co trzeba zapłacić i ile.
        Co do stanu technicznego i jego oceny też ten tamt był z 200 razy.
        Użyj więc wyszukiwarki i nie zawracaj dupy.
        • gelt Re: zakup samochodu 12.04.05, 18:58
          nie pytalem czy i ile razy bylo to walkowane. czytac nie umiecie? proponuje
          nauke.
          • piemeltje Re: zakup samochodu 12.04.05, 19:18
            Nie, facet, to ty sie ucz. Koledzy odpowiedzieli chyba jasno.
            • gelt Re: zakup samochodu 12.04.05, 19:36
              nastepny potrzebujacy nauki... jesli macie dawac takie rady nie dawajcie ich
              wcale, nie dociera do was???? prosilem o pomoc a nie o hmm, tego typu rady
              • jerry_72 Re: zakup samochodu 12.04.05, 19:51
                Dołączam się do reszty. Temat był wałkowany setki razy,jeśli potrafisz wkleić
                posta, poradzisz sobie też z wyszukaniem tematu w necie.
                Jedna dobra rada-jeśli się nie znasz w ogóle na autach to nie podchodź do 10-
                cio latka:)
                • jerry_72 Re: zakup samochodu 12.04.05, 19:53
                  W ostatnim auto-świecie jest niezły artykuł, jak to facet kupił u dealera
                  Toyoty w Krakowie "prawie nówkę, 4 tys. przebiegu" po szkodzie całkowitej:)
                • gelt Re: zakup samochodu 12.04.05, 19:55
                  nie bardzo mam czas szukac a co do samochodu to na razie nie stac mnie na
                  nowszy, generalnie chodzi o opla astre z 1993 roku, co wy na to?
                  • krzych3333 Re: zakup samochodu 13.04.05, 16:19
                    Kiedys bawilem sie w obliczenia i wyszlo mi ze auto za 100 Euro bedzie w Polsce kosztowac 1500 zl roznych oplat(przeglad,ksiazka pojazdu,akcyza itp)
                    do tego dochodza tablice czerwone w Niemczech i cala podroz i przejazd.
                    A co do miejsca ,polecam www.autoscout24.de/ ,sa tam ogloszenia z calych Niemiec.Duzo prywatnych.Mozna sie targowac.Czyli ceny sa nieraz wywolawczymi.Oczywiscie trzeba znac dobrze niemiecki.Mozna tez do tych osob napisac.Tez lepiej po niemiecku.
                    Co chcialbys jeszcze wiedziec?
                    • gelt Re: zakup samochodu 13.04.05, 19:58
                      dzieki bardzo za w koncu normalna odpowiedz. czy sa jakies strony na ktorych
                      mozna znalezc fajne porady dla kupujacych uzywane samochody? chodzi mi o sprawy
                      techniczne glownie
    • daktahu Re: zakup samochodu 14.04.05, 11:50
      wszystko trzeba oglądac, pytać sprawdzać wsiąść przejechać kawałek, a po
      powrocie i tak wymienic to co producent zaleca. pisz na mail'a to pomoge Ci
      zorganizowac wyjazd i pomoc w zakupie na miejscu. nie bedziesz sie musial
      martwic, ale jesli chceasz kupic cos za 500 - 800 euro to tylko >13 lat, ale da
      sie znaleźć taki co pojeździ:)
      pozdsro
      • krzych3333 Re: zakup samochodu 14.04.05, 12:30
        wlasnie-za ile chcesz kupic auto(bez oplat) i co to ma byc za samochod
        Np za 4 Tys dostaniesz w miare dobre Seicento,moze nawet sportinga ale VW TDi za te pieniadze bedzie byc moze juz w kiepskim stanie i tutaj powinienes sie znac na samochodach lub skorzystac z uslug fachowcow,np w wiekszym miescie ADAC ale to juz kosztuje i sprzedajacy musi miec czas z toba jechac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka