Gość: br IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:00 no wlasnie, jak uwazacie czy to juz wiejski tuning czy nie:) tylko chodzi mi o konkretny silnik czyli V8. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: cetna Re: wolny wydech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:19 ja mam wolny w fiescie 1.8 turbo. tylko wiadomo ze turbo samo w sobie juz tlumi. ale w normalnym aucie to raczej nic pieknego! Link Zgłoś
Gość: car-audio Re: wolny wydech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:54 fiesta 1,8 Turbo? buhahahaha turbina tłumi? przecież to smiechu warte....cholera amatorzy i kłamcy...wszędzie ich pełno Link Zgłoś
Gość: leniwy ;) Re: wolny wydech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:38 człeku, fakt jest faktem - w aucie turbo wystarczy JEDEN tłumik przelotowy żeby było znośnie - spróbój to zrobić w jakimkolwiek N/A - urwie Ci głowę; turbina wycisza wydech, i to sporo co do zrobienia "luźnego" wydechu w N/A - łatwiej zepsuć niż poprawić. Przelot tak, ale z głową ;) Link Zgłoś
aniol_mr Re: wolny wydech 12.07.05, 14:58 fiesta 1,8 turbo :) czerwona :> bo jak tak to czytalem o niej :) turbo tlumi wydech , bo sie na nim znajduje :p. Mialem wolny wydech, i nie polecam dobre zeby sobie pojezdzic z tydzien ,pozniej rozsadza glowe no i te wibracje , nie polecam, dobre rozwiazanie to srodkowy tlumik, tyl przelot, katalozator wedle uznania;) jezeli katalizator out to w miejsce ceramiki rura, katalozator trzeba wytluc wspawac rurke i tyle. zbyt wolny wydech psuje kompresje spalin i zminiejsza osiagi . Link Zgłoś
Gość: leniwy ;) Re: wolny wydech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:58 www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=24345 Link Zgłoś
boomer Re: wolny wydech 03.08.05, 15:59 Akurat tak sie sklada ze kolega ma racje, przelot w aucie turbo jest cichszy niz N/A. Sam mam w B18 przelotowy uklad wydechowy 60mm z dwoma tlumikami przelotowymi - jest glosno - dzwiek jest naprawde super (szczegolnie przy zalaczeniu VTECa). Jak jest za glosno to 90% jest wyposazonych w silencery po zalozeniu ktorych jest bardzo blisko seryjnej glosnosci. Jak robic to caly wydech najlepiej z dobrym kolektorem a nie np. sam koncowy Link Zgłoś
Gość: cetna Re: wolny wydech IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:10 Ten gosc car-audio to istny debil. ale cóz zawsze znajda sie osoby nie znajace sie na temacie ale zawsze musza cos dozucic. Ty matole jak sie nieznasz to nie mieszaj chlopakowi w glowie!tak to ta czerwona :)i jest na sprzedarz! to tak na marginesie! Link Zgłoś
boomer Re: wolny wydech 05.08.05, 10:41 cetna ale to ja jestem matol? :) Ja potwierdzilem twoje zdanie ze wydechy w N/A sa glosniejsze :) Oczywiscie to nie jest stala regula (wydech w suprze TT jest glosniejszy od mojego) ale na ogol tak jest Link Zgłoś
Gość: cetna Re: wolny wydech IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:27 nie chodzilo mi o Ciebie boomer. tylko o goscia car-audio. :) Link Zgłoś
marwie181 Re: wolny wydech 01.09.05, 10:46 Wolne wydechy są fajne bo głośne ale za chiny nie pasują do V8 Link Zgłoś