Dodaj do ulubionych

wolny wydech

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:00
no wlasnie, jak uwazacie czy to juz wiejski tuning czy nie:) tylko chodzi mi o
konkretny silnik czyli V8.
Obserwuj wątek
    • Gość: cetna Re: wolny wydech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:19
      ja mam wolny w fiescie 1.8 turbo. tylko wiadomo ze turbo samo w sobie juz
      tlumi. ale w normalnym aucie to raczej nic pieknego!
      • Gość: car-audio Re: wolny wydech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:54
        fiesta 1,8 Turbo? buhahahaha turbina tłumi? przecież to smiechu
        warte....cholera amatorzy i kłamcy...wszędzie ich pełno
        • Gość: leniwy ;) Re: wolny wydech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:38
          człeku, fakt jest faktem - w aucie turbo wystarczy JEDEN tłumik przelotowy żeby
          było znośnie - spróbój to zrobić w jakimkolwiek N/A - urwie Ci głowę; turbina
          wycisza wydech, i to sporo

co do zrobienia "luźnego" wydechu w N/A - łatwiej zepsuć niż poprawić.
          Przelot tak, ale z głową ;)
          • aniol_mr Re: wolny wydech 12.07.05, 14:58
            fiesta 1,8 turbo :) czerwona :> bo jak tak to czytalem o niej :) turbo tlumi
            wydech , bo sie na nim znajduje :p. Mialem wolny wydech, i nie polecam dobre
            zeby sobie pojezdzic z tydzien ,pozniej rozsadza glowe no i te wibracje , nie
            polecam, dobre rozwiazanie to srodkowy tlumik, tyl przelot, katalozator wedle
            uznania;) jezeli katalizator out to w miejsce ceramiki rura, katalozator trzeba
            wytluc wspawac rurke i tyle. zbyt wolny wydech psuje kompresje spalin i
            zminiejsza osiagi .
            • Gość: leniwy ;) Re: wolny wydech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:58
              www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=24345
        • boomer Re: wolny wydech 03.08.05, 15:59
          Akurat tak sie sklada ze kolega ma racje, przelot w aucie turbo jest cichszy
          niz N/A. Sam mam w B18 przelotowy uklad wydechowy 60mm z dwoma tlumikami
          przelotowymi - jest glosno - dzwiek jest naprawde super (szczegolnie przy
          zalaczeniu VTECa). Jak jest za glosno to 90% jest wyposazonych w silencery po
          zalozeniu ktorych jest bardzo blisko seryjnej glosnosci. Jak robic to caly
          wydech najlepiej z dobrym kolektorem a nie np. sam koncowy
          • Gość: cetna Re: wolny wydech IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:10
            Ten gosc car-audio to istny debil. ale cóz zawsze znajda sie osoby nie znajace
            sie na temacie ale zawsze musza cos dozucic. Ty matole jak sie nieznasz to nie
            mieszaj chlopakowi w glowie!tak to ta czerwona :)i jest na sprzedarz! to tak na
            marginesie!
            • boomer Re: wolny wydech 05.08.05, 10:41
              cetna ale to ja jestem matol? :) Ja potwierdzilem twoje zdanie ze wydechy w N/A
              sa glosniejsze :) Oczywiscie to nie jest stala regula (wydech w suprze TT jest
              glosniejszy od mojego) ale na ogol tak jest
              • Gość: cetna Re: wolny wydech IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:27
                nie chodzilo mi o Ciebie boomer. tylko o goscia car-audio. :)
      • marwie181 Re: wolny wydech 01.09.05, 10:46
        Wolne wydechy są fajne bo głośne ale za chiny nie pasują do V8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka