Gość: Piotr IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 13:35 Jak myslicie co kupić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fan Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 13:47 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jak myslicie co kupić? O Fabi zapomnij!! Dla niektórych ładna z zewnątrz ale w środku plastikowa kicha. Seata masz ze średniej półki korporacji VW a Skoda to odrzuty dla pozostałej biedoty z dawnych krajów RWPG. IBIZA ma lepszej jakości materiały wykończeniowe i co najważniejsze nowe, dynamiczne silniki a nie skodowskie jednostki od traktora. Koszty serwisowe są podobne o ile Skoda nie zacznie Ci się sypać. Mam Fabie i ciężko tego żałuję. Każdy koleś skodziaż będzi Ci zachwalał ale Skoda to tandeta i fotomontaż firmy VW (dlatego nawet nie firmują części swoim logo, a w VW części seatowskie są). Link Zgłoś
Gość: Andrw Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: *.pcplus.com.pl 15.07.02, 22:45 Gość portalu: fan napisał(a): > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > Jak myslicie co kupić? > > O Fabi zapomnij!! Dla niektórych ładna z zewnątrz ale w środku plastikowa kicha > . > Seata masz ze średniej półki korporacji VW a Skoda to odrzuty dla pozostałej > biedoty z dawnych krajów RWPG. IBIZA ma lepszej jakości materiały wykończeniowe > i > co najważniejsze nowe, dynamiczne silniki a nie skodowskie jednostki od traktor > a. > Koszty serwisowe są podobne o ile Skoda nie zacznie Ci się sypać. Mam Fabie i > ciężko tego żałuję. Każdy koleś skodziaż będzi Ci zachwalał ale Skoda to tandet > a > i fotomontaż firmy VW (dlatego nawet nie firmują części swoim logo, a w VW częś > ci > seatowskie są). Hej FAN masz Fabię i pod maskę nie zaglądałeś Chyba że masz jakiś dziwny egzemplaż. W mojej Fabii od znaczków VW aż się roji. Do tej pory nie wpadałem w zachwyt z tego powodu, ale teraz ?? PZDR Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: 194.146.94.* 19.07.02, 08:47 Jestem "szczęśliwym" posiadaczem nowej Ibizy Signo 1.4 3D (75 koni). Mogę powiedzieć tylko tyle, że jak każdy nowy model z niskiej półki ma kilka wad. Zacznę od początku. Już pierwszego dnia przestał działać alarm (załozony za dopłatą w salonie). Palił się bezpiecznik oświetlenia wewnętrznego z powodu wady w lampce sufitowej. Podklejono mi sufitówkę w okolicy przedniej szyby, bo odgłosy jakie wydawała strasznie wkur..! Mimo, że to droższa wersja to plastyki spasowane są tragicznie, zwłaszcza w okolicy deski rozdzielczej (dotyczy wszystkich modeli, które oglądałem). Zapomniałbym jeszcze o jednym kosztownym wydatku związanym z kupnem nowej Ibizy: mianowicie zaleca się szybko wymienić olej w silniku, bo fabrycznie wlali jakiś mineralny! (olej shel syntetic + filtr + wymiana ok. 200 pln). Na razie to tyle o nowej Ibizie. PS. Zapomniałbym. Dzisiaj rano padł sygnalizator włączonych świateł, oraz taki sygnał, który zawsze słychać gdy są włączone kierunki. Pozdrawiam i czekam na wasze doświadczenia. Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: *.tlsa.pl 10.07.02, 14:15 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jak myslicie co kupić? Oba auta są produkowane na tej samej płycie podłogowej. W środku jest więc raczej tyle samo miejsca. Silniki (jeśli chodzi o tańsze jednostki): skoda oferuje kilka starszych konstrukcji poj. 1,4, seat nowy silnik 1,2 (sam musiałbym sprawdzić, bo jest to nowa konstrukcja, która z założenia może wpadać w drgania - a może obawy są nieuzasadnione). Wygląd zewnętrzny trudno dyskutować - moim zdaniem trochę fajniejsza jest ibiza (zwłaszcza wersja z podwójnymi lampami z przodu). Znam ASO seata i nie mogę o nich powiedzieć jednego dobrego słowa - ale z tego co słyszałem w skodzie wcale nie jest lepiej. Jedno zdecydowanie przemawia za seatem - wykończenie wnętrza auta - nieporównywalnie lepiej jest w ibizie. Jeśli ważne jest dla Ciebie w jakim wnętrzu podróżujesz, to sensowniejszym wyborem (w niższym przedziale cenowym) jest ibiza z silnikiem 1,6 75 KM signo. Link Zgłoś
Gość: Adam W. Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 19.07.02, 10:46 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jak myslicie co kupić? Jeżeli masz taki dylemat to zważ , że w segmencie są jeszcze inne , nowoczesne , oszczędne i ciekawe auta - osobiście polecałbym clio lub yarisa 1.3 VVT-i 86KM. PZDR. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 12:01 O to chodziło volkswagenowi!, aby wybierać tak jak Ty. według mnie to nie jest wybór. Volkswagen Fabia i Volkswagen Ibiza !!! Kupuj to tańsze to i tak to samo. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: 213.25.84.* 22.07.02, 12:40 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > O to chodziło volkswagenowi!, aby wybierać tak jak Ty. według mnie to nie jest > wybór. Volkswagen Fabia i Volkswagen Ibiza !!! Kupuj to tańsze to i tak to samo > . Potwierdzam w/w opinię. W ubiegłym roku kupiłem Fabię bo była tańsza od najtańszej Ibizy i to jeszcze na starej płycie podłogowej. POZDR. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: 213.25.84.* 22.07.02, 12:44 Gość portalu: Adam W. napisał(a): > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > Jak myslicie co kupić? > > Jeżeli masz taki dylemat to zważ , że w segmencie są jeszcze inne , > nowoczesne , oszczędne i ciekawe auta - osobiście polecałbym clio lub yarisa > 1.3 VVT-i 86KM. > PZDR. Obawiam się że twoje propozycję są za drogie. Szczególnie dot. Yarisa 1,3 POZDR. Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: *.terminus.pl 22.07.02, 12:57 Najtanszy Yaris 1,0 68 KM kosztuje 34 tys zl a wiec tyle co Fabia (ze zderzakami w kolorze nadwozia bo jest tansza bez tego lecz wyglada tragicznie). Clio jest nieznacznie drozsze lecz lepiej wyposazone (4 poduchy abs) i kosztuje 36 tys. Polecam Peugeota 206 najlepiej sprzedajcy sie samochod w tej klasie w Europie. Najlepiej wersje 1,4 HDI 45 tys zl, choc 1,1 tez ma swoje plusy np malo pali i kosztuje tylko 33 tys. Link Zgłoś
Gość: locote Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: 195.116.201.* 22.07.02, 13:33 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Najtanszy Yaris 1,0 68 KM kosztuje 34 tys zl a wiec tyle co Fabia (ze > zderzakami w kolorze nadwozia bo jest tansza bez tego lecz wyglada tragicznie). > > Clio jest nieznacznie drozsze lecz lepiej wyposazone (4 poduchy abs) i kosztuje > > 36 tys. Polecam Peugeota 206 najlepiej sprzedajcy sie samochod w tej klasie w > Europie. Najlepiej wersje 1,4 HDI 45 tys zl, choc 1,1 tez ma swoje plusy np > malo pali i kosztuje tylko 33 tys. rany! jakie drogie te samochody!!!! szczerze polecma Ci kupno uzywanego (poszukaj wsrod japonczykow). a tak dla czystego porownania (zaraz posypia sie glosy ze kradna, duzo pali ubezpieczenie itd ale chodzi o sam samochod) moj kolega kupil za 47 tys. BMW 520i z 1997 (takie w najnowszej wersji nadwoziowej, czyli wyglada jak exkluzywna limuzyna za 200 000:))) 4xsrs 6 cylindrow, traction + parktronic przbieg 107 000 tys., mogl za to kupic peugota 206 1.4 Hdi (hihi co to wogle jest za lupina? to samochod czy zabawka?:))), przeciez to wogle niebo a ziemia. zastanawiam sie naprawde, jak to jest mozliwe ze ktos kupuje nowe samochody?:))) Pozdrawiam Link Zgłoś
jarmush Re: Smiechu warte 22.07.02, 13:02 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jak myslicie co kupić? Pytanie smiechu warte. ha ha ha A ja sie pytam: Co kupic: "Nowe BMW czy malucha" he he he Link Zgłoś
Gość: Andre Re: NOWA IBIZA, czy FABIA IP: *.pcplus.com.pl 25.07.02, 21:18 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Jak myslicie co kupić? To to samo. Patrz na wyposażenie i cenę i kup tańsze. PZDR. Link Zgłoś