Gość: arst IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 11:39 bardzo proszę użytkowników o opinię, zamierzam kupić Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: verte Re: toyota avensis IP: *.intech.pl 13.07.02, 13:04 Wstrzymaj się jeszcze.W lutym 2003 wjedzie następca. Link Zgłoś
Gość: bob Re: toyota avensis IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 10:42 Gość portalu: arst napisał(a): > bardzo proszę użytkowników o opinię, zamierzam kupić Jeżdże 1,8(129KM)lift. Jeśli pytasz o ten model to służę. Minął rok , przejechałem 23tkm. i nic ciekawego się z samochodem nie działo. Opłata za przegląd po 15tkm wraz z dezynfekcją klimy 640zł. Osiągi silnik a wspaniałe (10s-100k/h) ale lepsze ma wersja 2,0-9s. Problem z wysoką ceną. Wnętrze obszerne. Rodzinka 4 os. i kupa bagażu mieszcza się bez problemów(bagaznik 520l). Silnik pracuje cicho tak do 150km/h , potem trzeba rozmawiac trochę głośniej bo mocno daje sie we znaki świst powietrza. Do zawieszenia nie mam uwag, prowadzi sie jak po szynach ale jest troche twarde (chyba dobrze dobrane). Hamulce ok. Może przed sprzedażą nowego modelu ceny starego stanieją to warto kupić. Lub zaczekać na nowy, na pewno będzie miał wiele wspólnego z "nową twarzą" firmy. pozdro Link Zgłoś
Gość: macra Re: toyota avensis IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 18:55 >Do zawieszenia nie mam uwag, prowadzi sie jak po szynach ale jest troche >twarde. ZA TWARDE???? jezdzilem avensisem zarowna 1,6 (1999 r), 2,0 - 8 zaworowym, podajze 128 KM? (2000 r.) i 2.0 150 KM (2001 r.) i kazdy z nich wg mnie mial za miekko zestrojone zawieszenie, samochod przy szybszym pokonywaniu zakretow bujal sie lekko (trzymanie sie drogi OK, ale lekko "falowal")! >Hamulce ok. wersja z silnikiem 1,6 ma inne tarcze hamulcowe - w porownaniu z pozostalymi modelami - standardowo wychodzi na kolach 14", a te dwulitrowe na 15"! w 1,6 tarcze sa podatne na fading, kilkakrotnie szlifowane w serwisnie na gwagancji. Link Zgłoś
Gość: bob Re: toyota avensis IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 19:25 Gość portalu: macra napisał(a): > > >Do zawieszenia nie mam uwag, prowadzi sie jak po szynach ale jest troche > >twarde. > ZA TWARDE???? jezdzilem avensisem zarowna 1,6 (1999 r), 2,0 - 8 zaworowym, > podajze 128 KM? (2000 r.) i 2.0 150 KM (2001 r.) i kazdy z nich wg mnie mial za > > miekko zestrojone zawieszenie, samochod przy szybszym pokonywaniu zakretow > bujal sie lekko (trzymanie sie drogi OK, ale lekko "falowal")! > > >Hamulce ok. > wersja z silnikiem 1,6 ma inne tarcze hamulcowe - w porownaniu z pozostalymi > modelami - standardowo wychodzi na kolach 14", a te dwulitrowe na 15"! w 1,6 > tarcze sa podatne na fading, kilkakrotnie szlifowane w serwisnie na gwagancji. Moje dotychczasowe doświadczenie z samochodami (min.Vectra, Laguna) wskazują,że Avensiss lepiej trzyma się drogi niz wspomniane samochody. Zawieszenie to tez subiektywne uczucie. W Oplu było twardsze a Renault miał miękkie. Jakie by nie było w Avensisie to czuje sie w wnim pewnie, nawet jeśli "faluje" w szybkich zakrętach. Naprawdę jazda nim daje dużą frajdę. Sprawdziłem go w wielu skrajnych sytuacjach i nigdy mie nie zawiódł. Chamulce bardzo dobre. Jednak wolałbym silnik 2,0 150KM. pozdro Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: toyota avensis IP: *.aries.com.pl 12.08.02, 09:19 Gość portalu: macra napisał(a): Szlifowane czy przetaczane? > tarcze sa podatne na fading, kilkakrotnie szlifowane w serwisnie na gwagancji. Link Zgłoś
Gość: marek Z daleka od Avensis ... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:44 Z Avensis to jest tak jak z Accordem i Carisma ... wszystkie sa juz przestarzale i wszyskie beda zastapione nowymi modelami w przyszlym roku. Np. w Avensis masz super silnik - ciichy i mocny (made in Japan), ale ... Made by English Negros : - ogolnie licha karoserie (slabe zamykanie drzwi, wrazenie puszki i taniochy, slabe wykonczenia) - brak wlasciwej regulacji kierownicy (jeden poziom, maly zakres) - slabe zaglowki - mierne zawieszenie pod wzgledem bezpieczenstwa - przecietne prowadzenie i przede wszystkim ... tragicznie slaby wynik w crash-tescie mimo poduszek ... Tak wiec czekaj na nowy model ... Link Zgłoś
Gość: Marek Juz kiedys o tym bylo na forum - poszukaj IP: *.atlanta-21-22rs.ga.dial-access.att.net 12.08.02, 04:22 1) Podloga od starej Camry 2) Robiona w 100% w USA i zaprojektowana w USA (nie wiem czy to plus czy minus...) 3) Okropnie brzydki - z tylu przypomina tlusta rosjanke na chudych nozkach 4) Bardzo przecietne osiagi Lepiej wziasc IS300 albo nowa Camry. Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Juz kiedys o tym bylo na forum - poszukaj IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 12.08.02, 08:29 Gość portalu: Marek napisał(a): > 3) Okropnie brzydki - z tylu przypomina tlusta rosjanke na chudych nozkach No bardzo ciekawe spostrzezenie... Bede musial sobie obejrzec od tylu jakas krasawice :)) Link Zgłoś
Gość: T. Re: toyota avensis IP: 192.11.224.* 14.08.02, 09:54 Czesc, Jesli gustujesz w samochodach marki Japan, proponuje przyjrzec sie blizej Nissanowi Primerze lub Almerze Tino, sam jezdze Almera sedan (1.8) i jestem bardzo zadowolony. jesli bedziesz chcial podam wiecej szczegolow. Pozdrawiam, T. Link Zgłoś
Gość: Clin Re: toyota avensis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.02, 22:27 Jeżdżę tym autem od roku.1.8 VVT-i wresja z klimą i abs-em. Plusy: 1.świetne hamulce 2.zużycie paliwa max 8.6 przy dynamicznej jeździe (120-150 km/h) 3.twarde zawieszenie,świetnie trzyma sie drogi 4.wysoka kultura pracy silnika 5.nic nie trzeszczy w plastikach(przebieg 35.000 km) ( 6.świetne radio(firmowe),pionieery i inne takie sie nie umywają Minusy: abs za szybko przepuszczszcza elektryczne szyby od strony kierowcy troche hałasują wysokie koszty przeglądów( ok.500 zł) zarąbiste przyśpieszenie ,ale dopiero na wysokich obrotach( ja dwójkę kręcę do 100km/h) Ciekawostka : wymiana żarówki wraz z materiałem 70 zł!!! Link Zgłoś