competer1 09.06.05, 22:13 Poradźcie, którędy najkrócej, a może nienajkrócej, a najlepiej pojechać. Długa podróż i chciałbym zminimalizowac zmęczenie nie tylko sobie, ale i całej rodzinie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wiktoria11 Re: Olsztyn - Kołobrzeg 09.06.05, 22:26 Jedz E7 a potem E6 prosta szybka trasa zwłaszcza od Gdańska do Koszalina . Ja jeżdźę z Warszawy tą trasą do Koszalina i jest najlepsza kiedyś pojechałem przez Bydgoszcz , tragedia! koleiny zakręty wąsko tiry autobusy wlokłem się 7,5h a przez Gdańsk jadę średnio 6h mimo że jest dalej . Link Zgłoś
competer1 Re: Olsztyn - Kołobrzeg 09.06.05, 22:29 Rozumiem, że górą lepiej :). Dzięki, powoli ustalam marszrutę. Link Zgłoś
leslaw_m Re: Olsztyn - Kołobrzeg 09.06.05, 23:38 jechałem z łodzi trasą przez bydgoszcz, najgorsze co jest po drodze to własnie bydgoszcz, (ponoc w toruniu jadąc starą drogą mozna tego częsciowo uniknąc) wąsko to pojęcie względne,a tirów nie widziałem wielu, dlatego przy doradztwie dla zainteresowanego, nie ma prawidłowych odpowiedzi zalezy co kto lubi. ja bym pojechał mniej uczęszczaną drogą, lubię poczytać mapę po drodze,cos zobaczyc chocby zza szyby, nie trawię przejazdów przez większe miasta,ze względu na swiatła i korki, mniej się męczę wtedy,nawet jadąc godzinę dłuzej,a i dzieciaki mozna mijanymi atrakcjami zainteresować oczywiscie przy trasie nie 1000 kilometrów Link Zgłoś
rickky Re: Olsztyn - Kołobrzeg 09.06.05, 23:32 Tak się składa, że od ok. 20 lat do kołobrzegu z olsztyna jeżdżę kilka razy w ciągu roku. Przejechałem już chyba wszystkimi kożliwymi trasami... Wbrew pozorom to wcale nie jest tak daleka trasa i tak męcząca, jakby się zdawało. Najbardziej nie lubię trasy olsztyn-trójmiasto-malbork-słupsk-koszalin-kołobrzeg. Niby prosta i szeroka droga, ale strasznie nudna i najdłuższa. Osobiście, znacznie bardziej wolę następujące warianty trasy z olsztyna: 1. Olsztyn-iława-grudziądz-świecie-tucola-chojnice-człuchów-biały bór-koszalin-kołobrzeg 2. Olsztyn-elbląg-gdansk-żukowo-kartuzy-sierakowice-nowa dabrowa-słupsk-koszalin-kołobrzeg. Jest to wg mnie najkrótsza (ok. 380 km) i najpiękniejsza widokowo trasa, którą bardzo lubię. 3. Olsztyn-grudziądz-warlubie-lubichowo-zblewo-chojnice-człuchów-biały bór-koszalin-kołobrzeg. 4.Olsztyn-elblag-starogard gdański-chojnice-człuchów-biały bór-koszalin-kołobrzeg. 5. Olsztyn-elbląg-tczew-kościerzyna-bytów-miastko-koszalin-kołobrzeg Link Zgłoś
leslaw_m Re: Olsztyn - Kołobrzeg 10.06.05, 00:01 >olsztyn-trójmiasto-malbork-słupsk-koszalin-kołobrzeg. Niby prosta i szeroka >droga, ale strasznie nudna i najdłuższa. chyba lębork? Link Zgłoś
competer1 Re: Olsztyn - Kołobrzeg 10.06.05, 11:05 No i mam teraz dylemat :). Szeroka i w miare szybka droga przez trójmiasto czy bardziej barwna i urozmaicona przez Grudziąc i Tucholę. Dodam, że podróż i w jedna i w druga stronę odbywała sie będzie w niedzielę, co wcale nie znaczy, że jestem niedzielnym kierowcą :) Link Zgłoś
sakura7 Re: Olsztyn - Kołobrzeg 10.06.05, 11:13 to zależy o której będziesz jechał - w godzinach szczytu wjazd do Gdańska od strony W-wy jest koszmarnie zakorkowany. Ale jeśli jedziesz w niedzielę to nie powinno być problemu - za to masz do wyboru obwodnice lub wycieczke przez całe Trójmiasto. A przy okazji - polecam serwis viamichelin - może tam znajdziesz cos ciekawego. ja bym spórbowała w jedna strone jednego wariantu a w drodze powrotnej innego :- ) Link Zgłoś
competer1 Re: Olsztyn - Kołobrzeg 10.06.05, 11:15 Słusznie, dzięki za " viamichelin", zaraz sprawdzę. Link Zgłoś
competer1 Re: Olsztyn - Kołobrzeg 10.06.05, 11:41 rickky napisał: > Tak się składa, że od ok. 20 lat do kołobrzegu z olsztyna .....ciach > 2. Olsztyn-elbląg-gdansk-żukowo-kartuzy-sierakowice-nowa > dabrowa-słupsk-koszalin-kołobrzeg. Jest to wg mnie najkrótsza (ok. 380 km) i > najpiękniejsza widokowo trasa, którą bardzo lubię. ...ciach Podpowiedz, czy z Olsztyna do Elbląga jeździsz przez Ostródę, o której słyszałem trochę złego(pod względem komunikacyjnym :)), czy przez Morąg i Pasłęk? Link Zgłoś
rickky Re: Olsztyn - Kołobrzeg 10.06.05, 19:29 > Podpowiedz, czy z Olsztyna do Elbląga jeździsz przez Ostródę, o której słyszałe > m trochę złego(pod względem komunikacyjnym :)), czy przez Morąg i Pasłęk? > Jeżdżę zarówno przez ostródę jak i przez morąg-dobrocin. Przejazd przez ostróde wcale nie jest taki zły, chociaż muszę przyznać że "siódemka" z ostródy do elbląga i ew. do gdańska nie należy do najprzyjemniejszych dróg. Ostatnio zaczyna to być coraz bardziej odczuwalne. Dlatego czasami, jak nie zależy mi np na czasie wolę drugorzędne, węższe ale za to spokojne dróżki... Link Zgłoś
competer1 Re: Olsztyn - Kołobrzeg 11.06.05, 11:27 Dzięki za pomoc, wybiorę chyba jednak te główną, choćby ze wzgledu na to, że jadę w niedzielę, może ruch będzie mniejszy. Pozdrawiam. Link Zgłoś