Dodaj do ulubionych

Pgt.407 2,2lt

12.06.05, 15:24
Prosze o opinie o tym samochodzie,mój syn planuje wymienic swpja 206-ke 1,6
na to wlasnie auto,
206-ka ma trzy lata i przebieg 90 000 km i zadnych problemów z tym gocartem
nigdy nie bylo,
czy 407-ka jest równie niezawodna ?
Dziekuje z opinie i pozdrawiam
==============================================================================
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Pgt.407 2,2lt 12.06.05, 21:12
      Jedze od wrzesnia ub. roku 407 lecz z silnikiem 1,8 wiec tego nie bede poruszał.
      Przejechalem 16.000 km - to niewiele, ale mozna wyrobic sobie juz jakies zdanie
      o tym modelu. Do zakupu podchodzilem ostroznie i z wahaniem do samego konca
      czerpiac swoja wiedze o Peugeotach w duzej czesci z netu.
      Milo sie rozczarowalem, samochod sprawuje sie bez najmniejszych problemow. Jego
      zawieszenie jest rewelacyjne i caly czas czerpie przyjemnosc z prowadzenia.
      Przyzwyczajenia wymaga dluuga maska z przodu-poczatkowo czulem sie jak na
      mostku m/s Batory, ale nie ma problemu z klaustrofobia na miejscu kierowcy.
      W kabinie wszystko dziala, nic nie odpada, nic sie nie rysuje. Mam wrazenie, ze
      wprowadzajac nowa linie stylistyczna modelem 407 francuzi popracowali rowniez
      nad ulepszeniem jakosci.
      Z przodu jest mnostwo miejsca wzdluz i w poprzek, z tylu jest gorzej-tam dwojgu
      wysokich bedzie ciasno. Bagaznik pozornie nie jest wielki (407 l), ale posiada
      regularny ksztalt, zamykane schowki po bokach, jest rowniez mozliwosc prostego
      usuniecia tylnych siedzisk wowczas oparcie kladzie sie tworzac rowna, wielka
      powierzchnie do zaladowania.
      W momencie zakupu rozwazalem kilka modeli jednak porownujac wyposazenie
      (bogate) do ceny, w swojej kategorii byl mimo nowosci modelu najtansza
      propozycja.
      Dobrym pomyslem jest automatyczna klimatyzacja z wieloma nawiewami w roznych
      czasciach kabiny dzieki temu nie ma poczucia lodowatego przeciagu, a w kabinie
      robi sie przyjemnie chlodno.
      Nie wiem co cie jeszcze interesuje, pytaj - odpowiem
      Pozdrawiam
      • siwy-55 Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 08:07
        .. to bedzie drugi Pgt. dla syna a trzeci w rodzinie,zdotychczasowych jestesmy
        b.zadowoleni,pytam sie o 407-ke poniewaz jest to calkiem nowa konstrukcja na
        calkiem nowej platformie, interesuja mnie ew, "choroby wieku dzieciecego" i
        platforma (u nas nawet czarny asfalt sola) -nie powinna miec zbyt wiele laczen-
        najlepiej gdyby byla tloczona z jednego arkusza blachy (sa takie auta) oraz
        zawieszenie-nie powinno byc zbyt miekkie i nie zby twarde,syn reflektuje na
        Pgt.407 2,2lt. automatic (rozleniwil go Xedos-9). Pzdr.
        ________________________________________________________________________________
        • radioaktywny Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 11:23
          Na razie chorob wieku dzieciecego nie stwierdzilem. Co do platformy nie bede
          sie wypowiadal bo nie jestem az tak zaawansowanym znawcą. Zima przeszla bez
          echa, nie zuwazylem zadnych miejsc, w ktorych nadmiernie gromadziloby sie bloto
          lub snieg.
    • greenblack Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 14:16
      Nie wiem jak w Szwecji, ale w Polsce to najgłu[pszy silnik w gamie. Sporo
      droższy od 2.0 i niewiele tańszy od 3.0.
      • elvispresley Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 14:40
        No tak, ale 3.0V6 występuje jako automat i topowy model itp. więc dopiero sobie
        każą placić! Tak przynajmniej jest w C5. Swoją drogą, V6 PSA to po prostu
        miodek jest no!
        • greenblack Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 14:44
          Jak zwykle nie na temat...
          • vqr_via_jonci Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 16:31
            greenblack napisał:

> Jak zwykle nie na temat...

Jak zwykle uroczy
        • fru.fru Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 15:28
          elvispresley napisał:
          >Tak przynajmniej jest w C5. Swoją drogą, V6 PSA to po prostu
          > miodek jest no!
          miodek to moze i jest, ale jedno pytanie, dlaczego w kazdej zabie, v6 łacza z
          parszywymi automatami, szczegolnie tyczy sie to psa, ostatnio jechalem c5 v6 z
          automatem offkoz...jezu jaki to wol..cale v6 to dzwiek i zuzycie paliwa:(
          Dawac tu jakis manual!!

• elvispresley Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 16:07
            Mówimy o 5stopniowym tiptronicu z Porsche?
            Nie wiem, jeszcze nim nie jechalem.
            Niestety, wiele jest aut w topowej wersji oferowanych tylko z automatem.
            W PL w ogóle jest dość marnie z wyborem takiego auta jak chcesz.
            Szkoda...:(
            • fru.fru Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 16:18
              to bylo auto z 2003 roku chyba, tniewiem czy to byla ta skrzynia, raczej nie
              bo afair ta porsche zagoscila dopiero w tej c5 po liftingu.
      • vqr_via_jonci Re: Pgt.407 2,2lt 13.06.05, 16:33
        greenblack napisał:

> Nie wiem jak w Szwecji, ale w Polsce to najgłu[pszy silnik w gamie. Sporo
        > droższy od 2.0 i niewiele tańszy od 3.0.

Słyszałem o silniku elastycznym, ekonomicznym, o mocy... ale o "najgłu[pszy"
        jeszcze nie. Coś więcej na ten temat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka