Dodaj do ulubionych

Zwłoki owadów na karoserii

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 14:11
Macie może jakieś sposoby na usunięcie rozmazanych owdów ze zderzaków i
karoserii? Samo mycie szamponem i silnym strumieniem wody nie daje dobrych
rezultatów. Są może jakieś specjalne środki do tego celu proszę o podpowiedź
gdzie ich szukać jakich producentów są najlepsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: sandwich Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 09.08.02, 14:35
      Zwłoki należy pochować
    • Gość: Jako Tako Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 14:55
      Kupilem w zeszlym roku taki srodek na stacji Aral. Spryskuje nim owady przed
      wjechaniem do myjni i nawet pomaga. Pozdrowienia
      • Gość: driver Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 16:02
        INSEKTENLOSER Z ARALA. PSIKASZ, 5 MIN PRZERWY, POTEM GĄBECZKA Z SZAMPONEN I
        WIO.POZDR.
      • Gość: driver Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 16:03
        I SONAX TEZ JEST OK.
    • Gość: kokos Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.siemens.de / 129.103.169.* 09.08.02, 16:43
      Ja tam sie nie patyczkuje i leciutenko metalowa zmywka do naczyn. Niem, ze
      wielu powie, ze lakier sie matuje ale w koncu jak sie samochod sprzedaje to i
      tak odpacykuja i bedzie jak nowy a te czarne smrodki na klapie okropnie
      denerwuja, fakt.
      • Gość: fragi Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.zebyd.com.pl 09.08.02, 17:31
        A ja używam do tego celu MrMuscle (ten do kuchni - nie do szyb) i też jakoś
        sobie daje radę.
    • dobro_mir Re: Zwłoki owadów na karoserii 10.08.02, 00:59
      jeżeli owady są względnie świeże, to najlepiel przyłożyć głodną żabę
      • Gość: 130rapid Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 12:40
        dobro_mir napisał:

> jeżeli owady są względnie świeże, to najlepiel przyłożyć głodną żabę

Znajomi mają wszystkożernego psa. Gdy przyjeżdżają z trasy, przyprowadzają psa,
        a ten im wylizuje przód wozu aż do uzyskania pięknego połysku. Metoda skuteczna
        i ekologiczna (recycling odwłoków) ;-)
    • lukaszd Re: Zwłoki owadów na karoserii 10.08.02, 22:11
      W Praktikerze sprzedaja taki specjalny plyn.
    • Gość: maze Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 02:19
    • Gość: maze Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 02:21
      ... jezeli to Twoj jedyny problem jaki masz z samochodem to gratuluje!!
    • Gość: kefir Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.wask.wroc.pl 12.08.02, 14:57
      spróbuj wysilikonować przód samochodu, ja tak robię, poza tym owady są zmorą
      gdy nie czyścisz po każdej jeździe, stań na 5 (dosłownie )minut i miej ze sobą
      w butelce ze sprayem płyn do spryskiwaczy, odmoczysz owada i zbierzesz...
    • Gość: Sławek Re: Zwłoki owadów na karoserii IP: *.aries.com.pl 12.08.02, 16:11
      Jeśli ktoś jeździ codziennie drogą szybkiego ruchu lub w nocy lub nad ranem
      (tak jak ja) to zmywanie tej gadzieny co 10 km to syzyfowa praca.Zmywam jak mam
      czas (np. raz na kilka m-cy) i zawsze schodzi.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka