Dodaj do ulubionych

mondeo V6 170KM

IP: 2.4.STABLE* 26.08.02, 19:49
Witam forumowiczów, mam okazję kupić forda mondeo 2,5 l V6 170 KM z 1999r.
Cena z ful opcją ok.55000zł.Auto ma przejechane 85000km.
Proszę użytkowników i tych co mieli do czynienia z tym modelem o swoje
odczucia?
Czy auto jest warte zakupu?
Pzdr,wodnik54
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: mondeo V6 170KM IP: *.telia.com 26.08.02, 20:48
      Wiesz na Forda to dosc duzo.Ta V6-tka jest niezla,ale ford ma pewne problemy z
      V6 w starszynm wieku.Dowiedz sie na jakim oleju byl jezdzony,i czy byl
      uczcziwie servowany.Czy mechanizmu roznicowego mie slychac?
      Pzdr.Michal
      P.S Pamietaj tani w eksploatacji nie bedzie.
    • Gość: cracovian Re: mondeo V6 170KM IP: 9FBA5E* / *.bankofamerica.com 26.08.02, 21:33
      To jest kupa forsy za starego Forda z jeszcze starszym pseudo (2.5l???) V6
      silnikiem...
      • Gość: Kaszana Re: mondeo V6 170KM IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.08.02, 08:20
        Mój kolega miał taki samochód,sprzedał go przy przebiegu ponad 140 tys.km
        i do tego czasu w silniku nie wystąpiła żadna awaria.
        Cracovian napisał,że jest to pseudo V6 -co to znaczy?
        Natomiast rzeczywiście cena jest ścinająca z nóg i zupełnie nierealna.
        Jest zawyżona o jakieś 15-20 tys.złotych.
        Kup jakąkolwiek gazetę z ogłoszeniami czy prześledź oferty z internetu,
        a się przekonasz.
        • Gość: cracovian Re: mondeo V6 170KM IP: 9FBA5E* / *.bankofamerica.com 27.08.02, 17:05
          Nowoczesne V6 maja co najmniej 3 litry pojemnosci i okolo 200KM. 2.5 litra ma
          moj dziesiecioletni czterocylindrowy pickup Mitsubishi.
          • Gość: Sławek Re: mondeo V6 170KM IP: *.aries.com.pl 27.08.02, 17:25
            Gość portalu: cracovian napisał(a):

Pamiętaj,że BMW miało w swojej ofercie 2.0 R6 (a Mazda nawet 1.8 V6) i co może
            były w swoim czasie przestarzałe?Ferrari jeśli się nie myle miało kiedyś 12
            cylindrową 2 -litrówke,a samochody Formuły 1 ? Wychodzi na to,że jest
            przeciwnie do tego co piszesz -wyznacznikiem nowoczesności jest
            miniaturyzacja...

pozdr

p.s. a ja mam 2.8 4-cylindrowy i co z tego?

> Nowoczesne V6 maja co najmniej 3 litry pojemnosci i okolo 200KM. 2.5 litra ma
            > moj dziesiecioletni czterocylindrowy pickup Mitsubishi.
            • Gość: cracovian Re: mondeo V6 170KM IP: 9FBA5E* / *.bankofamerica.com 27.08.02, 18:16
              Silniki, ktore wymieniasz sa oparte na zupelnie innej technologii i sluza
              zupelnie innym celom. Miniaturowe Mazda rotary, ich inne oparte na cyklu
              Millera, F1 itd. nie mozna porownywac do standardowych silnikow V6, a
              szczegolnie silnikow Forda, ktore technologicznie sa zazwyczaj bardzo do tylu.
              Jesli chodzi o powszechna miniaturyzacje to sie mylisz. Na tutejszym
              najwiekszym rynku zbytu samochodow (ponad 18 milionow rocznie) jest odwrotnie.
              V6 3.0 albo 3.5 litra (200KM+)to standard. W Japonii i Europie czesto sprzedaje
              sie mniejsze z roznych powodow, ale nie mow mi, ze 2.5 litrowy silnik Forda
              jest "nowoczesniejszy" i ogolnie lepszy od, na przyklad, ich niedawno
              wypuszczonego 3.0 litrowego 200 KM, ktory wchodzi do Taurusa, Ford Escape albo
              Mazda Tribute.
          • Gość: Jako Tako Re: mondeo V6 170KM IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 20:52
            Pleciesz bzdury i tyle.
    • Gość: cc Re: mondeo V6 170KM IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 22:11
      Duży, wygodny, pali 14,0 na setkę. Posiada upierdliwą elektronikę - ciągle coś
      się psuje od klimy, poprzez podgrzewane fotele po lampki i kontrolki. Jeśli to
      GHIA, to chociaż ładnie wykończony. Ale 55 k, to za dużo. Ten przebieg też
      dziwnie niski.
      • Gość: wodnik 54 Re: mondeo V6 170KM IP: 2.4.STABLE* 26.08.02, 23:26
        Dzięki za dotychczasowe posty, wezmę je pod uwagę podczas negocjacji.
        Jak mi się to wszystko ułoży to coś napiszę o autku.
        Aha, dodam że chodzi o kombi srebrny metalik.
        Pozdrawiam , wodnik54
      • Gość: marlesz Re: mondeo V6 170KM IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 27.08.02, 10:43
        Gość portalu: cc napisał(a):

> Ten przebieg też dziwnie niski.

85000 km na trzyletnie auto to niski przebieg??? Wychodzi 28000 km rocznie...

pozdr
        • Gość: cc Re: mondeo V6 170KM - przebieg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 10:25
          jeśli to gościu prywatnie sobie powoził, to 28,000 rocznie brzmi nieźle. Jeśli
          miał firmę lub pracował na kilometrówkę, to 28,000 robi się w 3-6 miesięcy ;-)
          Inna opcja, to sprowadzenie rocznego z przebiegiem 60,000 i dorobienie reszty w
          Polsce. Kto wie jak to było?
    • Gość: sid Re: mondeo V6 170KM - lepiej ST 200 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.08.02, 13:05
      Za tą cenę dostaniesz Mondeo ST 200 `99 z pierwszym rejestrowaniem w 2000.
      Rozejrzyj się lepiej albo zbij cenę.

Powodzenia
    • Gość: Sławek Re: mondeo V6 170KM IP: *.aries.com.pl 27.08.02, 16:38
      Generalnie to fajne i dopracowane autko.Wyczytałem kiedyś w AutoBicie,że silnik
      ten ma dobre osiągi,przyjemną prace ale jak na tą pojemność zaskakująco niską
      trwałość do naprawy głównej (podobnie jak inne silniki Forda np. 1.3 czy 1.8 TD)
      W teście Motomagazynu Mondeo V6 Ghia (to było kilka lat temu) nie posiadał w
      wyposażeniu seryjnym nawet klimatyzacji!!! -sprawdź więc czy to Mondeo
      faktycznie jest FULL.No i ta cena 55 koła to lekka przesada.

pozdr
      • Gość: wodnik54 Re: mondeo V6 170KM IP: 2.4.STABLE* 27.08.02, 18:05
        Dzięki za rady, tak rzeczywiście po sprawdzeniu ogłoszen cena 55000zł jest
        przesadzona. Będę negocjował,jak gość chce sprzedać musi ją obniżyć,dodam
        że wóz jest zadbany.
        Cześć,wodnik54.
        • Gość: altima35se Re: mondeo V6 170KM IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.08.02, 04:17
          silnik v6 do mondeo jest z mazdy 626.ford go sprzedaje np w stanach pod nazwa
          countur v6 .albo w sportowej wersji svt.w zwyklej na 170 hp,w svt ok.
          200hp.jesli chodzi o o pojemnosc 2.5l to mazda caly czas bazowala na tym
          silniku .nawet jej klasowy model milenia ma silnik v6 2.5l o mocy 210hp(turbo)
    • Gość: Art Re: mondeo V6 170KM IP: 213.158.195.* 28.08.02, 08:00
      Witam
      Jak chcesz kupić Mondeo v6 to na ulicy Popularnej w ASO Forda w Wa-wie stoi do
      sprzedania Mondeo sedan v6 ghia, 98 albo 99 rocznik, 128 tysiecy km, w środku
      wydaje mi się że jest skóra, automatyczna skrzynia biegów za bodajże 35000 zeta.

Art

P.S. Nie mam nic wspólnego z tym samochodem, poza tym że też mam Forda :)
      • Gość: wodnik 54 Re: mondeo V6 170KM IP: 2.4.STABLE* 28.08.02, 23:15
        Cześć Art, dzięki za info o mondeo na Popularnej,ale skrzynia automat nie mieści
        się w mojej wizji auta osobistego.
        Pzdr,wodnik54
        • Gość: Art Re: mondeo V6 170KM IP: 213.158.195.* 02.09.02, 05:11
          No fakt, automatu też bym sobie nie kupił. Ale cena przyznasz atrakcyjna.

Art
          • Gość: wodnik 54 Re: mondeo V6 170KM IP: 2.4.STABLE* 02.09.02, 20:30
            Witam,Art
            Cena bardzo atrakcyjna, aż budzi we mnie lekkie podejrzenie skąd jest taka
            niska.
            Pzdr,wodnik 54
            • Gość: Art Re: mondeo V6 170KM IP: 213.158.195.* 05.09.02, 08:58
              Coż, nie mam zielonego pojęcia dleczego cena jest tak niska, ale w pierwszej
              chwili jak zobaczyłem tą cenę z opis 2.5 V6 to już zaczałem kombinować gdzie
              sprzedać mojego Fokusa.
              Prawdopodobnie auto było eksploatowane jako służbowe i jest niemiłosiernie
              wytłuczone. 127 tys km to już sporo. Ale i to bym przebolał gdyby nie ten
              automat.

Art
              • Gość: Icefall Re: mondeo V6 170KM IP: *.acn.waw.pl 05.09.02, 18:14
                Rany, ale co za problem z tym automatem?! Sam mam Mondeo
                '94 z automatyczna skrzynia i jestem z tego samochodu
                bardzo ale to bardzo zadowolony. Ma funkcje O/D i bieg
                "Sport", a ich jednoczesne uzycie daje naprawde niezlego
                kopa przy wyprzedzaniu czy starcie ze swiatel... Poza
                tym, jaka to wygoda w czasie jazdy po miescie - a i na
                autostradzie jest bardzo przyjemnie. Dziwi mnie ta
                awersja do automatow - wiekszosc "lepszego swiata" na tym
                kezdzi i jakos nie narzeka. Wiem, ze zaraz pojawia sie
                argumenty o "autach dla leniwych debili", ale z czyms
                takim to nawet nie ma co syskutowac...

Pzdr,

Icefall
                • Gość: art Re: mondeo V6 170KM IP: 213.158.195.* 09.09.02, 07:20
                  Wiesz Icefall, sam miałem przyjemność jeździć 3 lata Oplem Asconą 2.0 w
                  automacie. Tak więc pewne doświadczenia w jeżdzeniu w automacie.
                  Ogólnie jeździ się sympatycznie, nie trzeba nic mieszać w skrzyni, ale znajdź
                  mi samochód, który z automatyczą skrzynią nie pali więcej niż w manualu, a
                  przyspieszenia ma lepsze. Gdyby te różnice były minimalne, ale z reguły wyniki
                  są gorsze o około 10%. Poza tym gdyby chociaż auta z automatem były tańsze, a
                  nie droższe o pare tysięcy złotych. Kolejna rzecz to mała popularność
                  samochodów z takimi skrzyniami biegów - spora utrata wartości przy odsprzedaży.
                  Oczywiście przyszłość skrzyń biegów to nieunikniony zmierzch skrzyń
                  automatycznych. Ale jeszcze nie teraz.

Art
    • Gość: zacek Re: mondeo V6 170KM IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 09.09.02, 09:48
      55 000 tys ?
      Horror człowieku !
      W lecie tamtego roku dealer z Tychów odkupił takie v6 Ghia za 42000 (rocznik
      98) i bujał się z nim aż do wiosny! W moim przekonaniu cena powyższa (tzn
      42000) to maks za trzylatka w świetnym stanie!
      PS: auto całkiem fajne za te pieniądze, sam się interesowałem rok temu,
      oglądałem kilka aut 98-99 za 39-45 tys. Wcale dużo ich było (głównie z gazety
      samochodowej). Kupiłem co innego jednak :)
      Dobrych zakupów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka