Dodaj do ulubionych

chińska limuzyna

11.09.05, 14:52
Popatrzcie na ten model chińskiej limuzyny za ok 20tys euro ostatnio czytałem
o tym w motorze i bardzo go chwalili za taką kasę to można sobie astrę kupić
a nie samochud z segmentu E
Obserwuj wątek
    • wiktoria11 Re: chińska limuzyna 11.09.05, 14:53
      zapomniałem wkleić adresu
      www.motogazeta.mojeauto.pl/cms/index.php/15303
      • dr.verte Re: chińska limuzyna 11.09.05, 14:56
        a ja myślałem że ty baba jesteś wiktorio
        • wiktoria11 Re: chińska limuzyna 11.09.05, 14:58
          nie kiedyś pomylił mi się login z chasłem i tak już zostało
      • szymizalogowany Re: chińska limuzyna 11.09.05, 15:29
        Ładny to ten samochód nie jest ale i tak uważam że z tymi Chińskimi samochodami
        będzie tak jak z elektronika japońską w latach 60 i 70. To są pierwsze kroki a
        za 10-15 lat Chińczycy będą robić świetne samochody i przyczynią się do
        światowego spadku cen samochodów.

Zaraz się pewnie jacyś odezwą że te Chińskie samochody nie mają prestiżu - może
        i tak ale takie argumenty może rozważać ktoś kto chce kupić Mercedesa albo BMW
        a jak ktoś jeździ fiatem albo oplem to co to za różnica czy będzie jeździł
        jakimś chińcem. Tylko niech nazwy marek wymyślą bardziej uniwersalne.
        • hippolin Re: chińska limuzyna 11.09.05, 16:00
          a Clarcson w Top Gear będzie jeżdził po tym buldożerem za miesiąc :-))
          masz swoją limuzynę
          • wiktoria11 Re: chińska limuzyna 11.09.05, 16:12
            -a Clarcson w Top Gear będzie jeżdził po tym buldożerem za miesiąc :-))
            Jak bym miał jego słuchać musiał bym kupić Jaguara albo Austona DB9 ogólnie
            mówiąc ich program jest zabawny ale nastawiony na promowanie rodzimego rynku
          • waskes29 Re: chińska limuzyna 11.09.05, 16:18
            Anglicy maja takie pojecie o samochodach ze juz praktycznie wszystkie ich firmy
            poupadaly albo ktos je poprzejmowal ,a Top Gear moze jest zabawny ale to
            ostatnie miejsce gdzie moglbym sobie wyrabiac opinie o samochodach.
        • wiktoria11 Re: chińska limuzyna 11.09.05, 16:09
          Zeby produkować samochody nie trzeba byc ich producentem i tak właśnie zrobili
          chińczycy. To auto skonstruowano na zamówienie, a uczyniły to najlepsze firmy z
          Europy i Japonii. Nadwozie to dzieło stylistów z Giugiaro, silnik oraz skrzynia
          biegów pochodzą wprost z Mitsubishi, hamulce to TRW , układ kierowniczy i
          zawieszenie to niemieckie ZF i Lemforder. Wiele innych komponentów kupowanych
          jest u czołowych światowych dostawców. Ale zebrali to do kupy i uczynili w
          jedną całość Anglicy z firmy MIRA , zajmującego się od dziesięcioleci
          konstruowaniem , tetowaniem i certyfikowaniem na potrzeby rynku samochodowego w
          chinach wytwarza się nadwozie i lakieruje przy użyciu najlepszych automatów na
          rynku oraz montóje się pozostałych części czyli robią to co większość
          producentów samochodów, tyle że mało kto się tym chwali. Myślę że te samochody
          będą się sprzedawać i do tego spowodują spadek cen pozostałych samochodów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka