Dodaj do ulubionych

sekta toyoty

24.09.05, 12:21
jestem właścicielem yarisa i mogę powiedzieć,że jest to zupełnie przeciętny
samochód(skoro jakość montażu to np. trzeszczenia wewnątrz to mój jest
fatalny),ale jak czytam opinie właścicieli toyot to mam wrażenie,że to jakaś
sekta zakochanych w swoich autach talibów nie pozwalających nic złego
powiedzieć o swoich bolidach ,z nienawiścią odnoszących się do innych marek
(szczególnie wróg nr.1 vw),agresją tłumiących wszelkie krytyczne opinie o
awariach i niedostatkach swoich aut.czy oni przeszli jakieś pranie mózgów?
dowód?www.toyota.org.pl boję się coś tam napisać,bo mi się ktos wysadzi w
powietrze pod moim domem. pozdrawiam wszystkich rozsądnie myślących o
motoryzacji
Obserwuj wątek
    • waskes29 Re: sekta toyoty 24.09.05, 12:48
      Jesli chodzi o sekty to ta Toyoty jeszcze ma jakis umiar ale takich fanatykow
      jakich ma honda na tym forum to nawet religijni islamisci nie maja
    • 1adarek Re: sekta toyoty 24.09.05, 12:48
      Masz duzo racji w tym co piszesz (zaznaczam nie jezdze Toyota) ale w Polsce,zreszta nie tylko chyba tam, wiekszosc ludzi uwaza, ze to czym jezdza jest naj..naj.., a wszystko inne to najlepiej jakby odrazu bylo wyslane do huty. Pracuje przy samochodach i musze powiedziec nie ma aut idealnych, a ta wyzszosc Toyoty zaczyna sie ujawniac po pewnym przebiegu auta (te auta sie mniej psuja) ale tez musisz wziac to pod uwage ze Yaris to auto z dolnej polki i wiadomo, ze nie wykonane jest by bylo niezniszczalne- za te pieniadze tego sie nie da
    • xystos Re: sekty toyoty ... 24.09.05, 15:55
      ..,tylko w krajach gdzie Toyota jest jedynym japsem,
      w innych krajach Mazda i Honda "bije na leb" Toyoyte !

Ranking "japsów"

1)Mitsubishi
      1)Mazda (3&6)

2)Toyota
      3)Nissan
      4)Suzuki
      5)Daihatsu (firma córka Toyoty)
      • xystos Re: sekty toyoty ... 24.09.05, 16:00
        xystos napisał:

> ..,tylko w krajach gdzie Toyota jest jedynym japsem,
        > w innych krajach Mazda i Honda "bije na leb" Toyoyte !
        >
        > Ranking "japsów"
        >
        > 1)Mitsubishi
        > 1)Mazda (3&6)
        >
        > 2)Toyota
        > 3)Nissan
        > 4)Suzuki
        > 5)Daihatsu (firma córka Toyoty)

zapomnialem o Honda - placuje sie gdzies w okolicach Toyoty lecz gorzej sie
        sprzedaje ze wzgledu na wysoka cene,wysoka cena nieprzeszkadza Mitsubishi.

ranking robiony przez biuro konsumenckie ,dotyczy odczuc kierowcow i
        niezawodnosc pojazdow .
    • szymizalogowany Re: sekta toyoty 24.09.05, 16:12
      Hehe

ja tam moge jezdzic toyota

ale obecna gama modeli tej marki w Polsce ma trzy wady:

1. strasznie marny wybor (szczegolnie silnikow)
      2. sa strasznie brzydkie (gdzie te czasy kiedy byla CarinaE ?)
      3. juz nie sa to toyoty z japonii

oczywiscie zwolennicy toyoty napisza ze silnikow jest tyle ile trzeba ale
      ja tam bym wola miec wybor jak w VW gdzie passata mozna miec od wersji 1.6
      przez, 1.8, 2.0, 1.8T, 2.8V6, 4.0W8 i jeszcze pare dyzli i naped na 4 kola lub
      nie

a avensis? 1.6, 1.8 i 2.0 hehe no i jeszcze 2.4 z moca o 13 KM wieksza niz 2.0
      i czterema cylindrami

zenada

tak samo corolla vs golf

zreszta Honda ma ta same wade co toyota a nawet jest jeszcze gorsza bo ma tylko
      2 silniki hehehe

obie japonskie marki jeszcze w poprzedniej generacji modeli nie dawaly
      mozliwosci zeby miec ksenony podczas gdy passata i golfy na ksenonach smigaja
      juz 10 lat hehehe

ale jak widac zeby robic dobry business to wcale nie trzeba miec duzej gamy
      wybory dla klienta
      • xystos Re: sekta toyoty 24.09.05, 16:21
        Autor: szymizalogowany
        Data: 24.09.05, 16:12
        Hehe

ja tam moge jezdzic toyota

ale obecna gama modeli tej marki w Polsce ma trzy wady:

1. strasznie marny wybor (szczegolnie silnikow)
        2. sa strasznie brzydkie (gdzie te czasy kiedy byla CarinaE ?)
        3. juz nie sa to toyoty z japonii

Musze cie pocieszyc,wszystkie Toyoty oprucz Yaris i Avensis sprzedawane w
        skandynavi pochodza z Japoni ,po ktotkim-jednorocznym "zasileniu"rynku
        Toyotami(?) z Malesi juz tylko Japonskie,oczywiscie poza w/wspomnianymi modelami

Kupujac nowe auto w Dani nie placisz u dealera accis i VAT = wychodzi taniej
        niz w polsce,duzo taniej-sprawdz ceny.

• black.iron Re: sekta toyoty 25.09.05, 04:19
        szymizalogowany napisał:

>
        > a avensis? 1.6, 1.8 i 2.0 hehe no i jeszcze 2.4 z moca o 13 KM wieksza niz 2.0
        > i czterema cylindrami
        >

a 3 diesle?
    • hondziarz Re: sekta toyoty 24.09.05, 16:29
      jakby mi w nowym samochodzie cokolwiek trzeszczało to wróciłbym z nim do salonu
      i kazał deskę rozdzielczą wymieniać. Gadanie, że ten model tak ma, to głupie
      pieprzenie. Nie model, ale konkretne auto, które zostało spieprzone.
      • typson Re: sekta toyoty 24.09.05, 17:56
        Slusznie. nie mozna usprawiedliwiac trzeszczenia czy jakichkolwiek innych
        "kosmetycznych" niedorobek tym, ze dane auto jest z nizszej polki! Nowe auto, z
        jakiego segmentu by nie bylo, ma byc w 100% sprawne przez okres gwarancji - o to
        ma sie starac ASO
      • etom Re: sekta toyoty 25.09.05, 17:17
        hondziarz napisał:

> jakby mi w nowym samochodzie cokolwiek trzeszczało to wróciłbym z nim do
        > salonu i kazał deskę rozdzielczą wymieniać.
        > Gadanie, że ten model tak ma, to głupie pieprzenie. Nie model, ale konkretne
        auto, które zostało spieprzone.

dokladnie
        sam mam 3 Yarisa i nie tylko nic nie trzeszczy ,ale i nic nigdy sie nie zepsulo
        co nie znaczy ze wszystkie tak musza miec - za mala probka by generalizowac
    • cc_2004 Re: co ty? 24.09.05, 17:39
      oni udzielają się tylko na forum, bo ich jest tak mało.
      Idź do baru "u zochy" albo innego, to poznasz takie sekty, że hej!
      W końcu najlepiej sprzedającym się samochodem w Polsce w 2005 roku jest...
      VW Golf II
      To już nie sekta, to prawowite wyznanie polskie, religia narodowa.
      • waskes29 Re: co ty? 24.09.05, 18:08
        cc_2004 napisał:

> oni udzielają się tylko na forum, bo ich jest tak mało.
        > Idź do baru "u zochy" albo innego, to poznasz takie sekty, że hej!
        > W końcu najlepiej sprzedającym się samochodem w Polsce w 2005 roku jest...
        > VW Golf II
        > To już nie sekta, to prawowite wyznanie polskie, religia narodowa.

A wiesz czemu Golf II ? Bo to bardzo dobry samochod byl ,teraz sie z niego
        smieja ale kiedy wchodzil 83r do sprzedazy to wlasnie on wyznaczal standardy w
        w swojej klasie.
        A skoro tak duzo jeszcze ich jezdzi i tylu jest na niego nabywcow to moze tylko
        swiadczyc o jego trwalosci, szkoda tylko ze wlasnie bezguscia biora sie za
        tjuningi -ten samochod mimo wszystko zasluzyl na godniejszy koniec.
        • franek-b Re: co ty? 25.09.05, 20:57
          > > VW Golf II
          > > To już nie sekta, to prawowite wyznanie polskie, religia narodowa.
          >
          > A wiesz czemu Golf II ? Bo to bardzo dobry samochod byl ,teraz sie z niego
          > smieja ale kiedy wchodzil 83r do sprzedazy to wlasnie on wyznaczal standardy
          w
          > w swojej klasie.

zwlaszcza wyznaczal standardy w swojej klasie golf 2 1.3 55KM ze skrzynia 4
          biegowa - produkowany ten bolid byl do kresu swoich dni w 1991 roku - jak
          pamietam to polonez od polowy lat 80-tych mial skrzynie 5 biegowa
          • waskes29 Re: co ty? 25.09.05, 21:57
            franek-b napisał:

> > > VW Golf II
            > > > To już nie sekta, to prawowite wyznanie polskie, religia narodowa.
            > >
            > > A wiesz czemu Golf II ? Bo to bardzo dobry samochod byl ,teraz sie z nieg
            > o
            > > smieja ale kiedy wchodzil 83r do sprzedazy to wlasnie on wyznaczal standa
            > rdy
            > w
            > > w swojej klasie.
            >
            > zwlaszcza wyznaczal standardy w swojej klasie golf 2 1.3 55KM ze skrzynia 4
            > biegowa - produkowany ten bolid byl do kresu swoich dni w 1991 roku - jak
            > pamietam to polonez od polowy lat 80-tych mial skrzynie 5 biegowa
            >
            To zobacz jak wygladaly 83r honda Accord ,corrola i reszta jak peugeot 305 ,
            renault cy kadet i dopiero wyglaszaj te Swoje madrasci ,podaj przyklad
            konkurencyjnego samochodu?
            • franek-b Re: co ty? 25.09.05, 22:05
              waskes29 napisał:

> > zwlaszcza wyznaczal standardy w swojej klasie golf 2 1.3 55KM ze skrzynia
              > 4
              > > biegowa - produkowany ten bolid byl do kresu swoich dni w 1991 roku - jak
              >
              > > pamietam to polonez od polowy lat 80-tych mial skrzynie 5 biegowa
              > >
              > To zobacz jak wygladaly 83r honda Accord ,corrola i reszta jak peugeot 305 ,
              > renault cy kadet i dopiero wyglaszaj te Swoje madrasci ,podaj przyklad
              > konkurencyjnego samochodu?

czlowieku, napisz raz na temat... mowa jest o golfie bieda wersja, honda i
              pozostali nie maja nic tu wspolnego. Czy moze masz jakies swiatle przemyslenia,
              ze 4 biegowa skrzynia w golfie z 1991 roku to spisek japonczykow? a stonke
              zrzucali amerykanie...
              • waskes29 Re: co ty? 25.09.05, 22:12
                franek-b napisał:

>
                > czlowieku, napisz raz na temat... mowa jest o golfie bieda wersja, honda i
                > pozostali nie maja nic tu wspolnego. Czy moze masz jakies swiatle
                przemyslenia,
                >
                > ze 4 biegowa skrzynia w golfie z 1991 roku to spisek japonczykow? a stonke
                > zrzucali amerykanie...

To Ty pisz na temat bo ja pisalem o roku 83 nie o 91 a 4 biegowa skrzynia byla
                nawet w golfie 3 w 95r i jakis powod tego pewnie byl.
                Pisalem ze golf w 83 roku wyznaczal standardy a nie ze w 91 kiedy juz konczyl
                zywot wiec zastanow sie o co Tobie chodzi bo zdaje sie ze ostatnio nie tylko
                ja tego nie wiem .
                Czemu nie napiszesz ze jako jedyny posiadal od dawna wersje 4WD , byl jednym z
                pierwszych kompaktow gdzie montowano abs .
                • franek-b Re: co ty? 25.09.05, 22:20
                  > To Ty pisz na temat bo ja pisalem o roku 83 nie o 91 a 4 biegowa skrzynia
                  byla
                  >
                  > nawet w golfie 3 w 95r i jakis powod tego pewnie byl.

Tak, chodzilo o wyznaczanie standardow technologicznych he he
                  doskonale poznalem tego 'nosnika' technologii by vw, mialem golfa 3 1.4 w
                  latach 92-94 i jak pamietam mial 5 biegow
                  • waskes29 Re: co ty? 25.09.05, 22:28
                    franek-b napisał:

> > To Ty pisz na temat bo ja pisalem o roku 83 nie o 91 a 4 biegowa skrzyni
                    > a
                    > byla
                    > >
                    > > nawet w golfie 3 w 95r i jakis powod tego pewnie byl.
                    >
                    > Tak, chodzilo o wyznaczanie standardow technologicznych he he
                    > doskonale poznalem tego 'nosnika' technologii by vw, mialem golfa 3 1.4 w
                    > latach 92-94 i jak pamietam mial 5 biegow
                    Ale sam zobacz jak uciekasz od tematu jak poczules ze nie masz jak sie obronic .
                    Pisalem o golfie 2 z 83 r jako tego co wyznaczal standardy i nie ma znaczenia
                    czy to silnik 1.3 i 4 biegowa skrzynia czy 1.8 gti i elektroniczny wyswietlacz
                    i naped na 4 kola.
                    Nie napisalem nic o golfie III ze wyznaczal standardy ,a jesli chodzi o
                    skrzynie biegow byly 4 biegowe tez z silnikami 1.4 nie wiem po co ale raz
                    takiego przywiozlem.Ale jesli juz jestesmy przy golfie III to dalej byl jednym
                    z nielicznych oferowany z napedem na 4 kola i jako pierwszy kompakt wprowadzil
                    silnik 6 cyl. do tej klasy wiec w pewnym sensie tez mozna mowic o jakis nowych
                    standardach ale juz samochod jako taki nie posiadal takiej przewagi nad
                    konkurencja jak poprzednie modele.
                    • cc_2004 Re: sorry, to był 1985 25.09.05, 22:43
                      w podpisie pod tym czarno-białym było "model od 1983 roku" (błąd na stronie).
                      Ten Peugeot tez jest nowszy.
                      • waskes29 Re: sorry, to był 1985 25.09.05, 22:45
                        cc_2004 napisał:

> w podpisie pod tym czarno-białym było "model od 1983 roku" (błąd na stronie).
                        > Ten Peugeot tez jest nowszy.
                        I nowszy i to tez nie jest kompakt jak juz .
                        • cc_2004 Re: kompakt? 25.09.05, 22:52
                          sam podałeś te modele, a teraz chcesz kompakty?
                          • waskes29 Re: kompakt? 25.09.05, 23:01
                            cc_2004 napisał:

> sam podałeś te modele, a teraz chcesz kompakty?

No bo trudno znalezc odpowiednika golfa wsrod peugeota 305 za duzy i sedan
                            205 troche za maly .
                            Mozna sie klocic ale trudno sie nie zgodzic ze w tym czasie golf to byl jeden
                            z najlepszych kompaktow .I do teraz wciaz jest jednym z najpopularniejszych
                            samochodow trudno znalezc inny kompakt z lat 80tych ktory do tej pory jeszcze
                            ostal sie i jezdzi .
                            Dla mnie samochody ktore mozna porownac pod tym wzgledem to tylko mercedesy
                            123, i 124.
                • cc_2004 Re: golf 4WD 25.09.05, 22:38
                  Golf z napędem 4x4 pojawił się chyba po 1985 roku, podczas gdy Toyota Tercel
                  miała taki napęd już w 1983, a Honda w 1984 roku (albo też 1985). Też mi
                  nowinka technologiczna :|
                  • waskes29 Re: golf 4WD 25.09.05, 22:42
                    cc_2004 napisał:

> Golf z napędem 4x4 pojawił się chyba po 1985 roku, podczas gdy Toyota Tercel
                    > miała taki napęd już w 1983, a Honda w 1984 roku (albo też 1985). Też mi
                    > nowinka technologiczna :|

Raz ze honda accord to nie civic a dwa ze w 83 roku byla sporo mniejsza niz
                    golf2.
                    Jesli chodzi o naped 4wd to jaki inny kompakt mial taki naped i nie pisz mi tu
                    o toyocie tercel bo to nie corolla
                    • cc_2004 Re: golf 4WD 25.09.05, 22:51
                      en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla
                      Corolla 4WD od 1984 (5-drzwiowy hatchback)
                      POd nazwą Tercel sprzedawano też Corolle na innych rynkach. Czasami w
                      specyfikacjach jest takie coś jak Toyota Corolla Tercel 4WD.

Myśląc o Hondzie myślałem o Civicu, a nie Accordzie. Honda Civic Shuttle (jeden
                      z prekursorów minivanów - na 20 lat przed Golfem Plus ;-) miał napęd 4WD w
                      jednej z wersji. Później ten naped miała tez wersja sedan.
              • swoboda_t Re: co ty? 25.09.05, 23:18
                W Mercedesach W124 i W201 w tym okresie też standardowo montowano skrzynie
                czterobiegowe. Ot, taka folozofia Niemców.
            • cc_2004 Re: accord 1983 vs. peugeot 305 25.09.05, 22:22
              Peugeot
              v-2voiture.v.skyblog.com/pics/61576355_small.jpg
              Honda
              www.honda.co.jp/factbook/auto/ACCORD/19850600/image3/003-006.jpg
              nie wiem, co chciałes udowodnic tym porównaniem - czy peugeot wygląda
              nowocześniej?
              • waskes29 Re: accord 1983 vs. peugeot 305 25.09.05, 22:31
                cc_2004 napisał:

> Peugeot
                > v-2voiture.v.skyblog.com/pics/61576355_small.jpg
                > Honda
                > www.honda.co.jp/factbook/auto/ACCORD/19850600/image3/003-006.jpg
                > nie wiem, co chciałes udowodnic tym porównaniem - czy peugeot wygląda
                > nowocześniej?
                Trzeba bylo sie przejechac tym peugeotem to bys zrozumial ,a honda ta nie jest
                z 83 rnie wspomne juz ze to teoretycznie samochod klase wyzej.
                BTW Jak obiecalem od godz 00 usuwam sygnaturke ale ty wcale nie musisz zrobic
                tego w stosunku do mnie mi to nie przeszkadza.
                • cc_2004 Re: accord nie z 1983 ? 25.09.05, 22:40
                  a z którego?
                  tu podpowiedź:
                  www.crazyjerry.com/thumbs/1983.honda.accord.folder.jpg
                  • waskes29 Re: accord nie z 1983 ? 25.09.05, 22:44
                    cc_2004 napisał:

> a z którego?
                    > tu podpowiedź:
                    > www.crazyjerry.com/thumbs/1983.honda.accord.folder.jpg

No szkoda tylko ze nie masz boku tego samochodu jak poszukasz wez wumiary i
                    porownaj z golfam i wyglad i wielkosc.
                    Moj kumpel mial taka honde i byl z niej bardzo zadowolony i nawet blacharka sie
                    trzymala w miare i to byl dobry samochod ale bardzo ciasny.
    • kanciack A nie Skody? 24.09.05, 19:02
      Cyba miales na mysli Skodziarzy
      • e-10 Re: A nie Skody? 24.09.05, 22:10
        Coś w tym jest, ale toyeczki to naprawdę śliczne autka a szczególnie moja
        Corolcia E-10
    • gruman Re: sekta toyoty 25.09.05, 15:34
      Popieram, sam mam Yarisa i w sumie mogę o nim powiedzieć - sympatyczna przeciętność. Najgorsze że raz coś zaskrzypi, coś się potelepie przy rurze wydechowej i potem znika - najmilsze że już skończyła mi się gwarancja i przestaję być niewolnikiem serwisu :).
      Pozdrawiam
    • antytandeciarz z tojota jest jak makdonaldem 25.09.05, 18:01
      z tojota jest jak z makdonaldem
      przychodzisz placisz tyle co za normalny obiad w normalnym lokalu
      i dostajesz scierwo na cieplo ktorym zapychasz swoj zoladek
      w tojocie to samo
      przychodzisz placisz kupe kasy
      i dostajesz bezplciowa wytloczke jakich jezdzi setki
      najczesciej w srebrnym kolorze

zresz w makdonaldzioe jezdzisz tojota
      to oznacza ze jestes produktem specow od glupich reklam i marketingu
      wypranym z jakiejgokolwiek poczucia gustu, estetyki i smaku
      • wowo5 Re: z tojota jest jak makdonaldem 25.09.05, 19:52
        Nie zgadzam sie. Toyota, podobnie jak VW, Ford, Nissan, Honda czy np. Opel jest
        marka masowa, obliczona na przecietnego odbiorcy. Sa marki tansze, np Kia,
        Dacia, Skoda itp. Sa tez marki drozsze, bardziej luksusowe, jak na przyklad
        Audi, BMW, MB lub nalezacy do Toyoty Lexus. Sa jeszcze bardziej luksusowe
        marki, takie jak Bentley, Maserati, Porsche, Ferrari, czy Aston Martin. Jezeli
        ktos chce miec auto nieprzecietne to powinien ominac Toyote, VW, Forda, itp. i
        szukac wsrod pojazdow z tych dwoch ostatnich grup. Toyote cechuje dosyc
        konserwatywny design (niektorzy moga powiedziec lub jego brak), stosunkowa
        niezawodnosc (czasem przesadzona) i ograniczona gama silnikow. Co do gamy
        silnikow to fakt, ze np. VW oferuje wiecej silnikow ale czesc z tej oferty to
        zupelne nieporozumienie - silnik benzynowy 75KM w Golfie lub 1.6L 102KM w
        Passacie.
        • devote Re: z tojota jest jak makdonaldem 25.09.05, 21:11
          zla opinia o vw w polsce bierze sie z tych wszystkich uzywanych zlomow
          zciaganych z zachodu na lawetach

inna sprawa ma sie z vw nowymi kupionymi w salonach.napewno tak sie nie psuja
          jak ludzie pisza.jeden czy drugi wyjatek nie oznacza ze wszystkie sie "sypja"
        • franek-b Re: z tojota jest jak makdonaldem 25.09.05, 21:27
          wowo5 napisał:

> Nie zgadzam sie. Toyota, podobnie jak VW, Ford, Nissan, Honda czy np. Opel
          jest
          >
          > marka masowa, obliczona na przecietnego odbiorcy.

Rozsadna opinia.

Opinie d9999 nadaja sie bardziej do analizy psychologiczno/socjologicznej niz
          rozwazan na forum auto-moto, zawiedziony wlasciciel yarisa, ktory myslal, ze
          zlapal pana boga za nogi.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=29451112&a=29493518
    • xxbms Re: sekta toyoty 25.09.05, 21:09
      Japsy podobają mi sie dwa:
      - Honda dla ubiogich polaków, (ma koła i silnik 1,3?)
      - najnowsza Avensis z rama usztwywniajacą bagaznik, na owalne rozkładane
      japońskie walizki (pół walizki włożysz za ramę, pół przed ramę) to jest cud
      techniki, żaden inny samochód tego nie ma, nawet Polonez ma lepszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka