Dodaj do ulubionych

Ile oleju Wam bierze Wasze TDi

IP: *.tlsa.pl 18.09.02, 12:43
Bo mój łyknął poniżej dolnego zagięcia na bagnecie (Octavia TDi 110 KM, 26kkm
przebiegu).
Pzdr
Wil
Obserwuj wątek
    • Gość: hocest Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: 217.153.90.* 18.09.02, 12:57
      mój ani grama
      po każdym przeglądzie ile wlali tyle wylewają

Almera Tino 2.2.DTi, 49 tys. km
    • eskwadrat Ma prawo brać 18.09.02, 13:15
      Słyszałem opinię z serwisu Audi, że TDI na początku eksploatacji troszkę pije.
      Warto więc wozić w bagażniku zapasowy literek oleju, zresztą którego nie sposób
      kupić na zwykłej stacji benzynowej. To specjalny olej do silników z
      pompowtryskiwaczami. Ponoć po 20-30 tys. przestaje pić. Czy to prawda ? Warto
      chyba zapytać userów TDI, ot chociażby napotkanych na przyblokowym parkingu.
    • Gość: Lennon Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.09.02, 14:12
      Jak go ostro goniles na zimno i wylaczales natychmiast po ostrym gazowaniu to
      masz rezultat.
      • Gość: Wil Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 22:25
        Gość portalu: Lennon napisał(a):

> Jak go ostro goniles na zimno i wylaczales natychmiast po ostrym gazowaniu
        to
        > masz rezultat.
        A kto powiedział że ostro na zimno ?
        Jak ostro to tylko na gorąco i potem parę minut na luzie..
    • Gość: Sławek Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.aries.com.pl 19.09.02, 09:31
      Ducato 2.8 tdi ani grama (wymiana co 20 tyś)

pozdro
    • Gość: Pitz Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.u.mcnet.pl 19.09.02, 10:12
      Gość portalu: Wil napisał(a):

> Bo mój łyknął poniżej dolnego zagięcia na bagnecie (Octavia TDi 110 KM, 26kkm
      > przebiegu).
      > Pzdr
      > Wil

Zalezy jak jezdzisz. Jak wskoczysz na autostrade i potrzymasz go na duzej
      predkosci, to musi wypic. Kazdy wypije, czy nowy, czy stary.
      • Gość: Wil Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.tlsa.pl 19.09.02, 16:23
        I to chyba jest to. Trasa Wrocław Berlin Wawa, miejscami bardzo szybko..
        Dzięki za wszelkie uwagi. Ponadto potwierdzenie znajduje to, co napisał
        Ekskwadrat - serwis Skody potwierdził, że na początku eksploatacji Tdi lubi
        trochę wypić. U mnie "picie" oleju następowało stopniowo, ale w ostatniej
        szybko przejechanej trasie zużył jakby więcej. Na wszelki wypadek sprawdziłem
        też miskę oleju, osłona trochę przetarta, ale nic nie cieknie.

Pozdrawiam

Wil
        • Gość: Wojtek Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.02, 22:00
          Tez Skoda, ale TDi PD. Nie pije ani kropelki, mimo, ze czesto dostaje ostro po
          rajtuzach. Jak na przegladzie wleja to do nastepnego poziom jest dokladnie taki
          sam.

Pozdro

PS
          Sorka, nie jest taki sam...Na ostatnim przegladzie przelali o jakies 0.5 cm na
          bagnecie!!!! i musialem sam odciagnac nadmiar bo byla sobota wieczor,a w
          niedziele szykowala sie dluuga trasa. I jak tu zlecic cokolwiek powazniejszego
          ASO, skoro podstawowej czynnosci nie potrafia wykonac :(
          • Gość: Sławek Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.aries.com.pl 20.09.02, 09:05
            Gość portalu: Wojtek napisał(a):

Szkoda twojej fatygi bracie od tego 0,5 cm nic by sie nie stało...

pozdro

Na ostatnim przegladzie przelali o jakies 0.5 cm na
            > bagnecie!!!! i musialem sam odciagnac nadmiar bo byla sobota wieczor,a w
            > niedziele szykowala sie dluuga trasa. I jak tu zlecic cokolwiek
            powazniejszego
            > ASO, skoro podstawowej czynnosci nie potrafia wykonac :(
      • Gość: bocian Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.fw 20.09.02, 17:49
        Gość portalu: Pitz napisał(a):

> Gość portalu: Wil napisał(a):
        >
        > > Bo mój łyknął poniżej dolnego zagięcia na bagnecie (Octavia TDi 110 KM, 26
        > kkm
        > > przebiegu).
        > > Pzdr
        > > Wil
        >
        > Zalezy jak jezdzisz. Jak wskoczysz na autostrade i potrzymasz go na duzej
        > predkosci, to musi wypic. Kazdy wypije, czy nowy, czy stary.

To nie jest prawda - ostatnio przejechałem kilka tysięcy km po autostradach w
        niemczech zgodnie z przepisami ;-))))) długi czas po 180 km/h i mój jtd nie
        wypił nic a nic. Aż nie wierzyłem własnym oczom bo znajomy (co prawda do
        benzynowca) do Voyagera 8-letniego wlewa 2 litry na 1000 km.
        Pzdr

Ale jak to zwykł mówić kol. Jarek - diesle są do d.... ;-))))
        • Gość: Sławek Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.aries.com.pl 21.09.02, 20:55
          Gość portalu: bocian napisał(a):

Z własnego doświadczenia wiem,że Fiaciory nie zużywają nic,a nic oleju
          (benzyniaki i diesle: Punto,2xBrava,SC 1.1,Ducato 2x 2.8 idTD i 2.8 D)
          Cytryna benzyna 1.8 ok 0,5 l na 1000km

szacunek

> Gość portalu: Pitz napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Wil napisał(a):
          > >
          > > > Bo mój łyknął poniżej dolnego zagięcia na bagnecie (Octavia TDi 110 K
          > M, 26
          > > kkm
          > > > przebiegu).
          > > > Pzdr
          > > > Wil
          > >
          > > Zalezy jak jezdzisz. Jak wskoczysz na autostrade i potrzymasz go na duzej
          > > predkosci, to musi wypic. Kazdy wypije, czy nowy, czy stary.
          >
          > To nie jest prawda - ostatnio przejechałem kilka tysięcy km po autostradach w
          > niemczech zgodnie z przepisami ;-))))) długi czas po 180 km/h i mój jtd nie
          > wypił nic a nic. Aż nie wierzyłem własnym oczom bo znajomy (co prawda do
          > benzynowca) do Voyagera 8-letniego wlewa 2 litry na 1000 km.
          > Pzdr
          >
          > Ale jak to zwykł mówić kol. Jarek - diesle są do d.... ;-))))
    • Gość: Jarek Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.szeptel.net.pl 19.09.02, 10:28
      2,0 HDi (110 KM) - pół litra na 20 tys. km

Pozdr
      • Gość: POOL Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 15:31
        Octavia 1.9 TDI 90KM nic nie brała i nie bierze, a ma 150kkm
        • Gość: Krzysiek Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: *.4.PRE / 192.168.200.* 20.09.02, 15:47
          W mojej Octawce to nawet oleju przybywa z czasem.
          • Gość: chlopek Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: 195.116.230.* 21.09.02, 16:59
            Gość portalu: Krzysiek napisał(a):
            > W mojej Octawce to nawet oleju przybywa z czasem.

a to nawet gorzej niz jak bierze...
            moze Ci układ chłodniczy przecieka do olejowego ;))) bo tak czasem maja np. 20
            letnie UAZ-y (takie ruskie jeepy)
            • Gość: pik Re: Ile oleju Wam bierze Wasze TDi IP: 62.148.83.* 30.09.02, 13:39
              W mojej Octavce TDI 110 KM, też tak miałem. Brała olej do 30-35 tkm, a teraz
              tyle ile wlali na serwisie tyle wylewają.
              pzdr.
    • vwpassat Ponoć to sprawa turbinki... 07.10.02, 15:29
      W serwisie powiedziano mi ze olej bierze nie silnik a turbinka. Wszystko by sie
      zgadzało, bo w turbina jest smarowana tym samym olejem co silnik. U mnie wypił
      0,5 litra w pierwszych 10.000 km.

Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka