Dodaj do ulubionych

ASC off + mokro + BMW video

13.10.05, 20:37
www.jokin.de/z4/most-ausritt.mpg
hihihi

ale mial fart
Obserwuj wątek
    • poorany Re: ASC off + mokro + BMW video 14.10.05, 13:48
      Wisz co szymi, czytając Twoje posty, zastanawiam sie ile Ty masz lat? 17, czy
      może troszke mniej? Poziom Twojego infantylizmu na to wskazuje...
      • pizza987 Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 14:16
        maciekszymi.blog.onet.pl/
        • unterseeboot Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 17:53
          o ku..aa ..... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))00
          ale kolo :) 13 wiosen
          to sie chłopak zna na motoryzacji.

• szymizalogowany Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:13
            unterseeboot napisał:

> o ku..aa ..... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))00
            > ale kolo :) 13 wiosen
            > to sie chłopak zna na motoryzacji.
            >

No widzisz, takie dziecko jak ja jeździ lepszą furą niż taki dorosły dojrzały
            facet jak ty

hyhy

chyba coś z toba nie tak :)
            • waskes29 Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:17
              szymizalogowany napisał:

> No widzisz, takie dziecko jak ja jeździ lepszą furą niż taki dorosły dojrzały
              > facet jak ty
              >
              > hyhy
              >
              > chyba coś z toba nie tak :)

Zaomniales dodac ze 99% ludzi jak zobaczy Twoja fure to wpada w zachwyt.
              • szymizalogowany Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:19
                waskes29 napisał:

> szymizalogowany napisał:
                >
                >
                > > No widzisz, takie dziecko jak ja jeździ lepszą furą niż taki dorosły dojr
                > zały
                > > facet jak ty
                > >
                > > hyhy
                > >
                > > chyba coś z toba nie tak :)
                >
                > Zaomniales dodac ze 99% ludzi jak zobaczy Twoja fure to wpada w zachwyt.

No to jest - fakt jest ona nawet mniej spotykana niż poprdzenia. Drugą taką
                widze raz na parę dni hehe.
                • waskes29 Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:34
                  szymizalogowany napisał:

> >
                  > > Zaomniales dodac ze 99% ludzi jak zobaczy Twoja fure to wpada w zachwyt.
                  >
                  >
                  > No to jest - fakt jest ona nawet mniej spotykana niż poprdzenia. Drugą taką
                  > widze raz na parę dni hehe.

Nie wiem co jest takiego zachwycajacego w mxs6 wyglada jak jakis
                  koreanczyk ,jeszcze xedos 9 to tak ale, nie 6.
                  • szymizalogowany Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:35
                    waskes29 napisał:

>
                    >
                    > > >
                    > > > Zaomniales dodac ze 99% ludzi jak zobaczy Twoja fure to wpada w zac
                    > hwyt.
                    > >
                    > >
                    > > No to jest - fakt jest ona nawet mniej spotykana niż poprdzenia. Drugą ta
                    > ką
                    > > widze raz na parę dni hehe.
                    >
                    > Nie wiem co jest takiego zachwycajacego w mxs6 wyglada jak jakis
                    > koreanczyk ,jeszcze xedos 9 to tak ale, nie 6.

A co ma do tego X6? (chociaz jest to kozacka fura)
            • unterseeboot Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:24
              wiesz co, niepamiętasz ale żeś kiedyś mnie objechał za samochód i znowu to
              czynisz , tylko że wtedy niewiedziałem że jesteś takim młodym forumowiczem.
              A teraz to możesz sobie odrobić pracę domową.
              ps. różnimy się tym, że ja jeżdżę samochodem ale z fotela kierowcy a TY....
              więc daruj sobie swoje uwagi.
              • szymizalogowany Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:28
                unterseeboot napisał:

> wiesz co, niepamiętasz ale żeś kiedyś mnie objechał za samochód i znowu to
                > czynisz , tylko że wtedy niewiedziałem że jesteś takim młodym forumowiczem.
                > A teraz to możesz sobie odrobić pracę domową.
                > ps. różnimy się tym, że ja jeżdżę samochodem ale z fotela kierowcy a TY....
                > więc daruj sobie swoje uwagi.

... a ja z fotelika dziecięcego hehe -wole siedzieć w foteliku dzieięcym w
                dobrej furze niż kierować złomem hehe

a teraz już cicho bądź, jak kiedyś będziesz miał chociaż 6 cylindrów a może
                nawet napęd na tył to się zgłoś to pogadamy

bo na razie to nie ma o czym :)
                • unterseeboot Re: Tu znajdziesz coś o Szymim ;-) 14.10.05, 18:36
                  to chyba pogadamy bo mam napęd na tył :)
      • szymizalogowany Re: ASC off + mokro + BMW video 14.10.05, 18:12

> Wisz co szymi, czytając Twoje posty, zastanawiam sie ile Ty masz lat? 17, czy
        > może troszke mniej? Poziom Twojego infantylizmu na to wskazuje...

Hyhy ale intelygentnie, na temat oraz z jajem zpuentowałeś mój filmik o BMW.

hyhyhy

co za yntelygent a teraz wsiadaj do swojego kompakta 1.6 i papa!
        • pizza987 Re: ASC off + mokro + BMW video 14.10.05, 22:18
          Tylko my możemy w realu pojeździć naszymi kompaktami 1.6, które stoją w garażu/pod domem, a ty musisz swojego cudaka na radio wynieść na podwórko. Ewentualnie z wakcji musisz wracać PEKAESEM ;-))
        • wonnan.30 Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 08:34
          CO ZROBIŁ? ZPUENTOWAŁ? rotfl
    • franek-b Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 00:24
      skad wiesz, ze ASC bylo wylaczone?

wiecej szczescia jak rozumu...
      • duze_a_male_d_duze_m Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 07:28
        franek-b napisał:

> skad wiesz, ze ASC bylo wylaczone?
        >
        > wiecej szczescia jak rozumu...
        >

ASC to jeszcze nie ESP (czyli DSC wg BMW) z żadnego poślizgu włączone, czy nie,
        samo nie wyprowadzi. A szczęścia faktycznie dużo. Fart w czasie jazdy jest
        nieodzowny :-)
        • wonnan.30 Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 08:35
          To może szymi teraz pokaże, jak on jeździ swoją super furą, przed którą 99%
          ludzi pada na kolana. Oczywiście, na swoim playstation.
        • szymizalogowany Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 09:11

> ASC to jeszcze nie ESP (czyli DSC wg BMW) z żadnego poślizgu włączone, czy
          nie,
          > samo nie wyprowadzi. A szczęścia faktycznie dużo. Fart w czasie jazdy jest
          > nieodzowny :-)

A jednak. DSC to po prostu rozwinięcie ASC. Główna różnica między nimi to ilość
          czujników i siły jakie one mierzą. DSC mierzy też siły działające poprzecznie
          do kierunku jazdy. No i może trochę więcej zrobić aby przeciwdziałać uślizgowi
          (może automatycznie niezależnie hamować każdym kołem osobno).

Jednak nawet przy ASC dosyć trudno jest wprowadzić w boczny uślizg tylne koła.
          Nawet na śliskim jak się jedzie po łuku i dodaje gazu to czuć delikatnie że
          drży tył samochodu i miga cały czas kontrolka ASC. NAtomiast jak się drugi raz
          jedzie na wyłączonym to oczywiście tył wypada na zewnątrz.

ASC posiada podstawową funkcję ESP czyli zapobiega buksowaniu kół podczas
          ruszania.

Samo DSC ma już kilka wersji.
          • duze_a_male_d_duze_m Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 09:29
            szymizalogowany napisał:
            > ASC posiada podstawową funkcję ESP czyli zapobiega buksowaniu kół podczas
            > ruszania.

A doopa. ASC to zwyczajniutka kontrola trakcji TCS, taki odwrotny ABS dodatkowo
            potrafiący zdławić silnik, uniemożliwia tylko i wyłącznie poślizg koła
            wynikający z przerostu treści wypływającej z trzewi silnika na asfalt ;-)
            Potrafi przyhamować jedno, dwa koła napędzane i tyle. Nie mierzy żadnych sił
            działających na pojazd tylko różnice prędkości obrotowych między wszyskimi
            kołami. Ze względu na redukowanie naturalnej skłanności do nadsterowności, daje
            dużo lepszy efekt przy tylnym napędzie.
            • szymizalogowany Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 09:39
              duze_a_male_d_duze_m napisał:

> > ASC posiada podstawową funkcję ESP czyli zapobiega buksowaniu kół podczas
              > > ruszania.
              >
              > A doopa. ASC to zwyczajniutka kontrola trakcji TCS, taki odwrotny ABS
              dodatkowo
              > potrafiący zdławić silnik, uniemożliwia tylko i wyłącznie poślizg koła
              > wynikający z przerostu treści wypływającej z trzewi silnika na asfalt ;-)
              > Potrafi przyhamować jedno, dwa koła napędzane i tyle. Nie mierzy żadnych sił
              > działających na pojazd tylko różnice prędkości obrotowych między wszyskimi
              > kołami. Ze względu na redukowanie naturalnej skłanności do nadsterowności,
              daje
              > dużo lepszy efekt przy tylnym napędzie.

Hihi to właśnie mniej więcej napisałem oprócz tego że nie
              dodałem "zwyczajniutki" ;)

Według mnie działa bardzo dobrze, więcej nie trzeba no i podstawowa zaleta to
              jest że się robi pstryk i go nie ma :)

A jak działa ESP w STeku?
              • duze_a_male_d_duze_m Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 10:31
                Doskonale, czyli też daje się wyłączyć :-)) Raz udało mi się ESP pokonać,
                obróciło mnie na chytrym zakręcie w lesie, przeciętym piaskiem naniesionym przez
                mały strumyczek. Miałem wtedy chyba nawet więcej szczęścia niż ten dość z video.
                Bardzo dobrze zestrojony ESP jest lepszy w pewnych sytuacjach niż kierowca
                rajdowy, podkreślam w pewnych sytuacjach.
      • szymizalogowany Re: ASC off + mokro + BMW video 15.10.05, 09:24
        franek-b napisał:

> skad wiesz, ze ASC bylo wylaczone?
        >
        > wiecej szczescia jak rozumu...

Z4 to ma już DSC a że wyłączone było to widać po tym jak wypadł tyłem hehe

dlaczego sądzisz że nie ma rozumu :) ? ja to niemcom zazdroszcze takich
        możliwości bezpiecznej zabawy i podnoszenia umiejętności
        • franek-b Re: ASC off + mokro + BMW video 16.10.05, 12:07
          > Z4 to ma już DSC a że wyłączone było to widać po tym jak wypadł tyłem hehe

mysle, ze nie sposob ocenic tego po tym filmie czy ASC bylo wylaczone czy
          wlaczone, fizyki nie da sie oszukac. Facet zrobil baczka i wszelkie systemy
          dzialaja do pewnego momentu, jak jedziesz bokiem to niewiele pomaga elektronika

> dlaczego sądzisz że nie ma rozumu :) ?

Napisalem, ze ma wiecej a nie ze go nie ma wogole, zwlaszcza, ze szczescia mial
          baaardzo duzo wiec i sporo na rozum zostaje;-)

> ja to niemcom zazdroszcze takich
          > możliwości bezpiecznej zabawy i podnoszenia umiejętności

bez problemu mozna wynajac tor np w Kielcach:-)
          • mess220 Re: ASC off + mokro + BMW video 16.10.05, 14:33
            > bez problemu mozna wynajac tor np w Kielcach:-)

Albo w Poznaniu.

Szymi jesli nadal ci zalezy na tym zeby sobie "poupalac" swoje auto na torze to
            poszuaj czegos takiego jak Amatorska Liga Torowa (ALT).
          • habudzik Re: ASC off + mokro + BMW video 16.10.05, 14:48
            franek-b napisał:

> > Z4 to ma już DSC a że wyłączone było to widać po tym jak wypadł tyłem heh
            > e
            >
            > mysle, ze nie sposob ocenic tego po tym filmie czy ASC bylo wylaczone czy
            > wlaczone, fizyki nie da sie oszukac. Facet zrobil baczka i wszelkie systemy
            > dzialaja do pewnego momentu, jak jedziesz bokiem to niewiele pomaga elektronika

Jest sposób na to żeby ocenić czy ASC było ON czy OFF. Od tego sa kontrolki i
            terkotanie pod maską.
            • franek-b Re: ASC off + mokro + BMW video 16.10.05, 17:58
              habudzik napisał:

> Jest sposób na to żeby ocenić czy ASC było ON czy OFF. Od tego sa kontrolki i
              > terkotanie pod maską.

Dziekuje za ta trafna uwage, ale mowa bylo o tym filmie, gdzie nie widac ani
              kontrolek, ani nie slychac terkotania pod maska.
              • adrian4u Re: ASC off + mokro + BMW video 16.10.05, 20:59
                rajt - widać tylko drżenie kamery spowodowane - no właśnie - uślizgiem?
                w kilku miekscach to widać, nie sądzę, żęby to były nierówności toru, więc co?
              • habudzik Re: ASC off + mokro + BMW video 16.10.05, 21:00
                franek-b napisał:

> Dziekuje za ta trafna uwage, ale mowa bylo o tym filmie, gdzie nie widac ani
                > kontrolek, ani nie slychac terkotania pod maska.

Uff , też udało mi się obejżeć wreszcie ten film w całości i kontrolek nie widać
                bo kamerka ich nie pokazywała ale terkotania nie było słychać choć inne ciche
                pierdoły z kabiny tak .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka